[משדר חירום] המפולת בשווקים: איך ישפיע נגיף הקורונה על הכסף שלנו בשוק ההון
אתה חישבת גם את הדיבידנדים?אני מבין שבכל מקרה זה יוצא תשואה שנתית של 11% לשנה בין השנים האלו שהיו מהגרועות בהיסטוריה של המדד.
איך זה עובד לא הצלחתי להבין.
לכן לא משקיעים לטווח של 10 שנים, אלא מינימום ל15 שנים.כנראה שצדקתי מי שאכן נכנס בשנים האלו גם אחרי 10 שנים הפסיד 10 אחוז מהקרן ולא עשה שום רווח וזה חוץ מעמלות אבל זה רק בתנאי שהוא יצא ב 2010.
הנה החישוב.
צפה בקובץ המצורף 601984
אבל גם ב15 שנהלכן לא משקיעים לטווח של 10 שנים, אלא מינימום ל15 שנים.
א. ה-6% האלו זה לא כולל דיבידנדים שזה בערך עוד 2% לשנה [במדד S&P 500]אבל גם ב15 שנה
בעשור האחרון התשואה הממוצעת ל-15 שנה היה פחות מ-6%
ובריווח ריאלי כ4% בלבד
שוב, אני לא באה לתקוף
אלא באמת ללמוד איפה להשקיע את הכסף שיש לי כרגע
המצב האמיתי בשטח גם מושפע ממחשבות של משקיעים ומהרצון שלהם . בדיוק אותו דבר, רק משקף את המחשבות כל שניה.ה שאומר שמחירם לא מושפע רק מהמצב האמתי בשטח
מה לא ברור ? הכלכלה צומחת . אם משקיעים בה נכון מקבלים את הצמיחה שלה כרווח.איך זה עובד לא הצלחתי להבין.
אני לא עשיתי השוואה כזו. ואני חושבת שאי אפשר לעשות אותה בצורה מובהקת.משום מה כשאתם מדברים על שוק ההון, אתם מעמידים מולנו את המשקיע המחושב, האינטליגנט, את זה שאף פעם לא עושה שום טעויות.
זה לא נכון!!היתרון של הנדלן שבכל רגע אפשר לצאת ממנו, ברוח או לא ברוח, לפחות בלי הפסד.
הוא הפסיד רק אם קנה את הדירה בכסף מלאזה לא נכון!!
למשל מי שהשקיע בדירה [ממוצעת] ב2002 ומכר אותה ב2007 הפסיד!!
ולא חסר דוגמאות להפסד בשוק הדיור.
ולגבי טווח ההשקעה, אף אחד לא הסתיר את זה, וזה מודגש שוב ושוב, ואוי ואבוי אם זה לא היה ככה. אבל בגדול מספיק 15 שנה, כמובן שככל שהכסף מושקע יותר זמן, כך הסיכון פוחת והתשואה הממוצעת אמורה לעלות בהתאמה.
נגיד שהוא קנה דירה למגורים לעצמו, עם מינוף גבוה, ושילם משכנתא כמה שנים, אז נכון שבהון העצמי הוא אולי לא הפסיד, אבל את כל התשלומים שהוא שילם למשכנתא הוא הפסיד, או לפחות את רובם.הוא הפסיד רק אם קנה את הדירה בכסף מלא
אם מינף את הכסף הוא לא הפסיד
נכוןנגיד שהוא קנה דירה למגורים לעצמו, עם מינוף גבוה, ושילם משכנתא כמה שנים, אז נכון שבהון העצמי הוא אולי לא הפסיד, אבל את כל התשלומים שהוא שילם למשכנתא הוא הפסיד, או לפחות את רובם.
אבל ההון העצמי שלו גדל, [ובשנים האלו בהרבה] מה שלא קרה כשהשקיע בדירה.נכון
אבל גם מי שהשקיע בשוק ההון
היה צריך לשלם שכירות בינתיים, שזה אותו סכום בערך לפח
אבל זה כבר ענין של מזלאבל ההון העצמי שלו גדל, [ובשנים האלו בהרבה] מה שלא קרה כשהשקיע בדירה.
נכון.אבל זה כבר ענין של מזל
הרי גם את אומרת שאסור להשקיע בשוק ההון לטווח של חמש שנים!
הסיכון הוא נראה גבוה יותר.
זו לא הוכחה להפסדנכון.
אבל הייתה פה טענה שבנדל"ן א"א להפסיד גם בטווח קצר, אז הסברתי שזה שייך, וברור שגם במניות זה שייך, וזה נחשב גם ליותר סיכון.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: