מדברים על רווח לא ?לא דיברו פה על שכירות.
מדברים על רווח לא ?לא דיברו פה על שכירות.
דיברו על הנתון הזהמדברים על רווח לא ?
וזה לא קשור לשכירות.2. תשואה של שווי הנכס עלול להיות רק2% לשנה
אפשר גם מ2000 ש"ח.מי שמבין בזה הייתי רוצה לדעת- מה הסכום המינימלי להשקעה בשוק ההון?
אני ממליצה ללמוד טיפה את הנושא, זה ממש פשוט!!והאם כדאי לקחת ליווי או יועץ- א"כ- את מי?
זאת שאלהאז כשאומרים שוק ההון עלה / ירד / מרוויח, בכמה אחוזים מדובר?
השוק בארץ
והשוק הכללי
זה הנתון המעניין
כי להגיד "מדד ארה"ב" זה כמו להגיד "דירה בתל אביב ברחוב רוטשילד" שזה משהו ספציפי מול משהו ספציפי,
אנחנו רוצים להשוות שוק מול שוק
אז שוק ההון בארץ, כמה אחוזים הוא נותן
או שוק ההון הכללי
(- שאני מבין שהיינו הך, אז למה חברות הביטוח משקיעות רק בארץ?)
ומה המקור לנתונים אלו
זה מתייחס למדד האמריקאי כי א. זה לא מדד קטן כמו בישראל. ב. עליו יש נתונים של 150 שנה!! ולא על מדד ישראלי כזה או אחר.נזרקים פה נתונים,
למשל ששוק ההון מניב 8% לשנה. ואז אני רואה שזה מתייחס למדד ספציפי שקשור לארה"ב.
שוק ההון המקומי והעולמי.ואני שואל, בישראל יש "שוק ההון"? כשאומרים "שוק ההון הרוויח", הכוונה לאותו מדד מארה"ב או לשוק אחר?
יש הרבה חברות ביטוח, ויש מאות מסלולי השקעה, וכל מסלול יש לו את מדיניות ההשקעה שלו, חלק בארץ, [מה שנקרא הטיית ביתיות] חלק בחו"ל, וחלק משלבים גם בארץ וגם בחו"ל במידה כזאת או אחרת, וכו'.לקחתי כמשל את חברות הביטוח. מי שפותח תוכנית חסכון או קרן פנסיה / השתלמות, שיהיה מושקע ב"שוק ההון", לאיזה שוק ההון הכוונה? לאותה קרן אמריקאית? או משהו אחר?
לדעת כמה מרוויחים בחברות הביטוח, אתה יכול לבדוק בגמל נט, ובפנסיה נט.ואם זה משהו אחר, אז כמה אחוזים מניב המשהו האחר ומאיפה הנתון.
הכי פשוט.
הרי כל הדיונים פה מתבססים על נתונים.
אני מנסה להגיע דבר ראשון למקור הנתונים ואז להתחיל דיונים והשוואות.
אני מצטערת.אני גם רוצה לחקור ולבדוק ולהשוות
אבל לא קבלתי תשובה ברורה... סורי...
"שוק ההון" מהו?
לא ייתכן שכשאומרים שוק ההון יתכוונו למדד אמריקאי ספציפי
"שוק ההון", ככלל, לא עושה 8% לשנה.
מופרך לכל הדעות, יותר קרוב ל6% ריאלי ו8% בלי אינפלציהתשואה של כ10% לשנה (אם משקיעים פאסיבית לטווח הארוך)
יש אפשרויות פשוטות למינוף, אבל זה בהחלט לא פשוט מבחינת סיכון (גם משכנתא זה סיכון , למרות שהתרגלנו אליו)קשה למינוף. וגם אם אפשרי, המינוף הוא קטן בהרבה משוק הנדל"ן
מופרך לכל הדעות, יותר קרוב ל6% ריאלי ו8% בלי אינפלציה
לפני הוצאות קניה , מכירה דמי ניהול ומס.
ובכלל - זו התשואה שהיתה בעבר, לא מחייב שתהיה בעתיד.
יש אפשרויות פשוטות למינוף, אבל זה בהחלט לא פשוט מבחינת סיכון (גם משכנתא זה סיכון , למרות שהתרגלנו אליו)
ובכלל לא הבנתי מאיפה התשואות של הנדל"ן , אין מדד אחד לנדל"ן ואי אפשר לקנות אותו,
בכל מקרה בשביל להשוות תפוחים לתפוחים יש צורך בנתונים ממוצעים של ריבית על נדל"ן למשך 50 שנה ,
לגבי המשכנתא מהבנק,
אכן נודע הדבר
שגם הבנקים סומכים יותר על נדל"ן מאשר על מניות
שכן על נדל"ן הם מסכימים לתת הלוואה אפילו על 75% משוי הנכס
ועל מניות א"א להוציא הלוואה...
צודקגם כנגד חפצי אומנות עתיקים מתקופת הרנסאנס הבנק לא יתן הלוואה,
מה ההקשר? נדל"ן יותר בטוח לבנק למימוש.
מעולם לא אמרתי שהרווח במניות בכל מצב זה 10% לשנה!!!כתבתי 10% על סמך מה שכתבה @מקצועי בלבד אמנם אחרי שהתחלתי לבדוק בעצמי
אני אכן מבינה שהתשואה היא באזור ה6% ריאלי בלבד.
כבר כתבתי לך מאיפה המקור שלה, בעמוד הראשון פה.אז אחרי שהתקדמנו, והרווח בשוק ההון הוא 6%,
מה המקור לכך שהרווח משוק הנדל"ן עומד על 2% בלבד (או אחוז אחר)
לי ידוע דברים אחרים, אבל אשמח לעיין במקורותיכם.
קרנות ההשתלמות גם יותר סומכים על קרן שבה הכסף מושקע באג"ח וכנגד זה נותנים הלוואה.לגבי המשכנתא מהבנק,
אכן נודע הדבר
שגם הבנקים סומכים יותר על נדל"ן מאשר על מניות
א. אם התשואה היא לא ריאלית, זה אומר שבסוף מדובר ב2-3 אחוז פחותמעולם לא אמרתי שהרווח במניות בכל מצב זה 10% לשנה!!!
כתבתי שזה אפשרי, ואני עדיין עומדת מאחורי הדברים!! תסתכלי בערך שדיברת עליו בויקפדיה מה הממוצע תשואה בטווח השקעה של 20 שנה- 11.86% וב 25 שנה הממוצע - 12.48%
וגם מעולם לא כתבתי שאני מדברת על תשואה ריאילית.
ובכל מבחן שתעשו, הממוצע הרב שנתי בשוק המניות, יהיה גבוה יותר מהממוצע הרב שנתי בנדל"ן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: