מידע שימושי הדרכה מצולמת- עוגה ב-10 דקות

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
העוגה הפשוטה הזו- התחסלה אצלינו עוד לפני שהגיעה למקפיא...
הכנתי לשבת 5 פסים [קטנים, כ-10 פרוסות כל פס]. הכנתי ביום ששי בצהריים, בכניסת שבת נשארו רק 2.5 פסים....
טוב, פייר, גם השכנים בדלת מול קיבלו טעימות...

אז אז באמת מכינים 5 פסי עוגה ב-10 דקות?
[זמן הכנה 10 דקות...ללא זמן אפיה, כמובן..]

פשוט מאוד. הנה הסוד:
להלן המילוי [וכל הכבוד לניקית שניחשה...]
צפה בקובץ המצורף 275766


רכיבי בצק:
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים

מערבבים את רכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת כדור בצק נח לעבודה. מחלקים ל-5 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. חשוב לרדד על משטח מקומח היטב!

למילוי:
5 חפיסות שוקולד מריר.
5 כפות אבקת נוגט- או מלית חלבה- או לא זה ולא זה....

מפזרים כף אבקת נוגט במרכז בערך באזור כגודל חפיסת שוקולד ומניחים מעליו את חפיסת השוקולד. אם בחרתן להשתמש במלית חלבה- מורחים מלית חלבה על הצד האחורי של השוקולד ומניחים במרכז העלה המרוד.
חותכים מלבן סביב. משאירים שוליים של כ-7 ס"מ באורך ו-2 ס"מ ברוחב.
חורצים בעזרת סכין קוים אלכסוניים משני צידי חפיסת השוקולד, באורך לכיוון מעלה [כמו בתמונה]
צפה בקובץ המצורף 275774

מסירים את החלקים המיותרים שמעל ומתחת לקווים האלכסוניים, בצדדים.
סוגרים את הקצוות ברוחב ולאח מכן מקפלים את פסי האלכסון מעל לחפיסת השוקולד כשכל זוג נגדי משתלב זה בזה.
צפה בקובץ המצורף 275775

עושים כך עם 5 חלקי הבצק. מתקבלים 5 פסי עוגה.
מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
מושחים בביצה טרופה ומפזרים מעט קשיו גרוס/שקד מולבן/בוטן גרוס....
צפה בקובץ המצורף 275776

אופים ב 180 מעלות בערך 25-30 דקות עד להשחמה נאה של הבצק מלמעלה. בודקים שהבצק מוכן גם מלמטה. אם לא מוכן- משאירים עוד כמה דקות.
צפה בקובץ המצורף 275778

פורסים כשהעוגה עדיין חמימה.
אפשר להקפיא, אבל רצוי להוציא מההקפאה כ-15 דקות לפני ההגשה כדי שהשוקולד לא יהיה קשה...

ואין כמו לחמם על הפלטה [מלפני שבת, מעל תבנית אחרת] למנת קינוח בשבת...
צפה בקובץ המצורף 275779

לוריאציה חלבית- אפשר להמיר לשוקולד חלב ולמרוח ריבת חלב.....
ואפשר גם מקמח מלא. הכנתי. טעים...


בהצלחה.

הערה: הרעיון לא שלי. ראיתי עוגה כזו עם בצק עלים, אבל אני לא אוהבת להשתמש בבצק עלים [עד כמה שניתן...] ולכן החלטתי להמיר לבצק דלעיל....
 

shendi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצא שכל פרוסה מכילה 4 קויות שוקולד.............
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י ש ו;1951366:
יוצא שכל פרוסה מכילה 4 קויות שוקולד.............

ממש לא.
כל פרוסה מכילה קוביה וחצי.

השתמשת בשוקולד ורד הגליל.
15 קוביות
5 שורות של 3 קוביות.
10 פרוסות...

מה שאומר
5 שורות לחלק ל-10 פרוסות. אז כל פרוסה 3 קוביות אבל רק חצי שורה. קיבלת קוביה וחצי...
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה מעולה!!!!
לא חסר מתיקות בבצק?
אני הולכת להכין עם שוקולד 72% + קמח מלא...
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
משהו מיוחד!!!
נ.ב. נא להוסיף תגיות
תודה!
 

א. איינהורן

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
תודה רבה
באמת ראיתי את המתכון הזה גם עם בצק עלים
ולא היה לי חשק..... (כ"כ לא בריא)
ואני שמחה בקר על האופציה שלך!
 

shendi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אם כבר העלתם כאן את נושא הבצק עלים
האם בצק פילאס שונה בתכונותיו, האם הוא יותר בריא?
 

mgv

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
עכשיו אני מבינה.....:p
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בקר את עשר!!
אני הולכת להכין. כמובן מקמח מלא. למי ששאלה על המתיקות השוקולד מספיק מתוק.. יש שלי נסיון עם הבצק הזה (כמובן מבקר קיבלתי אותו) והמלית הזאת מספיק מתוקה.
איזה כיף שלא צריך למרוח את המלית!
אני מקוה שלא אסתבך עם האלכסונים..

אגב, בקר, למה במיקסר? בהנחיות הקודמות שלך הבצק הזה ביד?
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה רבה. צריך להכין 'סטוק' של שוקולד, או שנשתמש במלית רגילה על בסיס שמן-קקאו.
 

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
כמה פשוט, כמה גאוני.
מושחתת העוגה הזו..(:
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ביקי;1951432:
בקר את עשר!!
אני הולכת להכין. כמובן מקמח מלא. למי ששאלה על המתיקות השוקולד מספיק מתוק.. יש שלי נסיון עם הבצק הזה (כמובן מבקר קיבלתי אותו) והמלית הזאת מספיק מתוקה.
איזה כיף שלא צריך למרוח את המלית!
אני מקוה שלא אסתבך עם האלכסונים..

אגב, בקר, למה במיקסר? בהנחיות הקודמות שלך הבצק הזה ביד?

מצטרפת לשאלה, אין לי מיקסר, זה יצא בסדר?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י גולדס;1951385:
נראה מעולה!!!!
לא חסר מתיקות בבצק?
אני הולכת להכין עם שוקולד 72% + קמח מלא...
השוקולד מספיק מתוק....
אלא אם כן השוקולד שלך מר...

נכתב ע"י חנון;1951392:
משהו מיוחד!!!
נ.ב. נא להוסיף תגיות
תודה!
נוסיף, עוד רגע.

נכתב ע"י אילה 400;1951393:
תודה רבה
באמת ראיתי את המתכון הזה גם עם בצק עלים
ולא היה לי חשק..... (כ"כ לא בריא)
ואני שמחה בקר על האופציה שלך!
:)
נכתב ע"י תיקתוק;1951402:
נראה מעולה!
:) גם טועם מעולה.

נכתב ע"י ש ו;1951411:
אם כבר העלתם כאן את נושא הבצק עלים
האם בצק פילאס שונה בתכונותיו, האם הוא יותר בריא?
הפילאס קצת יותר טוב מהעלים. אבל רק קצת. עדיין ספוג במרגרינה.
הפילו- נטול שומן.

נכתב ע"י mgv;1951422:
עכשיו אני מבינה.....:p
מה את מבינה????

נכתב ע"י ביקי;1951432:
בקר את עשר!!
אני הולכת להכין. כמובן מקמח מלא. למי ששאלה על המתיקות השוקולד מספיק מתוק.. יש שלי נסיון עם הבצק הזה (כמובן מבקר קיבלתי אותו) והמלית הזאת מספיק מתוקה.
איזה כיף שלא צריך למרוח את המלית!
אני מקוה שלא אסתבך עם האלכסונים..

אגב, בקר, למה במיקסר? בהנחיות הקודמות שלך הבצק הזה ביד?
לא זכור לי שנתתי הנחיות לערבב ביד....
אבל אם את רוצה- את יכולה גם את זה ביד. אין הבדל.

נכתב ע"י טוליפ;1951452:
תודה רבה. צריך להכין 'סטוק' של שוקולד, או שנשתמש במלית רגילה על בסיס שמן-קקאו.
מלית רגילה- תברח לך...לא יהיה אותו דבר.
אבל היום יש להשיג ששיית שוקולד בפחות מ-20 ש"ח. בשיקלול תקבלי 5 פסי עוגה ב-25 ש"ח...זה לא נראה לי יקר. אב- לכל אחד יש הגדרה אחרת ליקר, כמובן.
את יכולה לנסות מלית רגילה.
 

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אגב, לגבי חימום על הפלטה, יש בעיה הלכתית עם זה.
יש להניח את זה על הפלטה רק בערב שבת. כי השוקולד נמס כפועל יוצא מהחימום וזה אסור בשבת.
זה אגב רלוונטי גם לגבי סופלה שיש בו קוביית שוקולד שמחממים בשבת בשביל שהשוקולד ימס.
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חזקה את!!!
רק הדיאטה מה יהא עליה :(
נכין בשבת בע"ה בטוח יאהבו!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י yochi000;1951470:
אגב, לגבי חימום על הפלטה, יש בעיה הלכתית עם זה.
יש להניח את זה על הפלטה רק בערב שבת. כי השוקולד נמס כפועל יוצא מהחימום וזה אסור בשבת.
זה אגב רלוונטי גם לגבי סופלה שיש בו קוביית שוקולד שמחממים בשבת בשביל שהשוקולד ימס.
כנראה פיספסת מה שכתבתי. תקראי שם שוב.....

נכתב ע"י start;1951476:
חזקה את!!!
רק הדיאטה מה יהא עליה :(
נכין בשבת בע"ה בטוח יאהבו!
אני מכינה ו...לא טועמת. כלום.

נכתב ע"י yudb;1951477:
מה יהיה על טעויות ההקלדה שלי?
20 ש"ח. תיקנתי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה