העוגה הפשוטה הזו- התחסלה אצלינו עוד לפני שהגיעה למקפיא...
הכנתי לשבת 5 פסים [קטנים, כ-10 פרוסות כל פס]. הכנתי ביום ששי בצהריים, בכניסת שבת נשארו רק 2.5 פסים....
טוב, פייר, גם השכנים בדלת מול קיבלו טעימות...
אז אז באמת מכינים 5 פסי עוגה ב-10 דקות?
[זמן הכנה 10 דקות...ללא זמן אפיה, כמובן..]
פשוט מאוד. הנה הסוד:
להלן המילוי [וכל הכבוד לניקית שניחשה...]
צפה בקובץ המצורף 275766
רכיבי בצק:
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
מערבבים את רכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת כדור בצק נח לעבודה. מחלקים ל-5 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. חשוב לרדד על משטח מקומח היטב!
למילוי:
5 חפיסות שוקולד מריר.
5 כפות אבקת נוגט- או מלית חלבה- או לא זה ולא זה....
מפזרים כף אבקת נוגט במרכז בערך באזור כגודל חפיסת שוקולד ומניחים מעליו את חפיסת השוקולד. אם בחרתן להשתמש במלית חלבה- מורחים מלית חלבה על הצד האחורי של השוקולד ומניחים במרכז העלה המרוד.
חותכים מלבן סביב. משאירים שוליים של כ-7 ס"מ באורך ו-2 ס"מ ברוחב.
חורצים בעזרת סכין קוים אלכסוניים משני צידי חפיסת השוקולד, באורך לכיוון מעלה [כמו בתמונה]
צפה בקובץ המצורף 275774
מסירים את החלקים המיותרים שמעל ומתחת לקווים האלכסוניים, בצדדים.
סוגרים את הקצוות ברוחב ולאח מכן מקפלים את פסי האלכסון מעל לחפיסת השוקולד כשכל זוג נגדי משתלב זה בזה.
צפה בקובץ המצורף 275775
עושים כך עם 5 חלקי הבצק. מתקבלים 5 פסי עוגה.
מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
מושחים בביצה טרופה ומפזרים מעט קשיו גרוס/שקד מולבן/בוטן גרוס....
צפה בקובץ המצורף 275776
אופים ב 180 מעלות בערך 25-30 דקות עד להשחמה נאה של הבצק מלמעלה. בודקים שהבצק מוכן גם מלמטה. אם לא מוכן- משאירים עוד כמה דקות.
צפה בקובץ המצורף 275778
פורסים כשהעוגה עדיין חמימה.
אפשר להקפיא, אבל רצוי להוציא מההקפאה כ-15 דקות לפני ההגשה כדי שהשוקולד לא יהיה קשה...
ואין כמו לחמם על הפלטה [מלפני שבת, מעל תבנית אחרת] למנת קינוח בשבת...
צפה בקובץ המצורף 275779
לוריאציה חלבית- אפשר להמיר לשוקולד חלב ולמרוח ריבת חלב.....
ואפשר גם מקמח מלא. הכנתי. טעים...
בהצלחה.
הערה: הרעיון לא שלי. ראיתי עוגה כזו עם בצק עלים, אבל אני לא אוהבת להשתמש בבצק עלים [עד כמה שניתן...] ולכן החלטתי להמיר לבצק דלעיל....
הכנתי לשבת 5 פסים [קטנים, כ-10 פרוסות כל פס]. הכנתי ביום ששי בצהריים, בכניסת שבת נשארו רק 2.5 פסים....
טוב, פייר, גם השכנים בדלת מול קיבלו טעימות...
אז אז באמת מכינים 5 פסי עוגה ב-10 דקות?
[זמן הכנה 10 דקות...ללא זמן אפיה, כמובן..]
פשוט מאוד. הנה הסוד:
להלן המילוי [וכל הכבוד לניקית שניחשה...]
צפה בקובץ המצורף 275766
רכיבי בצק:
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
מערבבים את רכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת כדור בצק נח לעבודה. מחלקים ל-5 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. חשוב לרדד על משטח מקומח היטב!
למילוי:
5 חפיסות שוקולד מריר.
5 כפות אבקת נוגט- או מלית חלבה- או לא זה ולא זה....
מפזרים כף אבקת נוגט במרכז בערך באזור כגודל חפיסת שוקולד ומניחים מעליו את חפיסת השוקולד. אם בחרתן להשתמש במלית חלבה- מורחים מלית חלבה על הצד האחורי של השוקולד ומניחים במרכז העלה המרוד.
חותכים מלבן סביב. משאירים שוליים של כ-7 ס"מ באורך ו-2 ס"מ ברוחב.
חורצים בעזרת סכין קוים אלכסוניים משני צידי חפיסת השוקולד, באורך לכיוון מעלה [כמו בתמונה]
צפה בקובץ המצורף 275774
מסירים את החלקים המיותרים שמעל ומתחת לקווים האלכסוניים, בצדדים.
סוגרים את הקצוות ברוחב ולאח מכן מקפלים את פסי האלכסון מעל לחפיסת השוקולד כשכל זוג נגדי משתלב זה בזה.
צפה בקובץ המצורף 275775
עושים כך עם 5 חלקי הבצק. מתקבלים 5 פסי עוגה.
מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
מושחים בביצה טרופה ומפזרים מעט קשיו גרוס/שקד מולבן/בוטן גרוס....
צפה בקובץ המצורף 275776
אופים ב 180 מעלות בערך 25-30 דקות עד להשחמה נאה של הבצק מלמעלה. בודקים שהבצק מוכן גם מלמטה. אם לא מוכן- משאירים עוד כמה דקות.
צפה בקובץ המצורף 275778
פורסים כשהעוגה עדיין חמימה.
אפשר להקפיא, אבל רצוי להוציא מההקפאה כ-15 דקות לפני ההגשה כדי שהשוקולד לא יהיה קשה...
ואין כמו לחמם על הפלטה [מלפני שבת, מעל תבנית אחרת] למנת קינוח בשבת...
צפה בקובץ המצורף 275779
לוריאציה חלבית- אפשר להמיר לשוקולד חלב ולמרוח ריבת חלב.....
ואפשר גם מקמח מלא. הכנתי. טעים...
בהצלחה.
הערה: הרעיון לא שלי. ראיתי עוגה כזו עם בצק עלים, אבל אני לא אוהבת להשתמש בבצק עלים [עד כמה שניתן...] ולכן החלטתי להמיר לבצק דלעיל....