מחיר למשתכן הגרלות מחיר למשתכן

2016

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כשאני כותב אני גם נוסע בדרך כלל לשטח בטרם ההמלצה, להלן מסקנותיי מסיור אתמול באיזור (בערך) גם ביקרתי בחריש והתלהבתי עוד יותר: הכל מסביב בנוי כבר.

א) זה לא ממש חיפה אלא יותר טירת כרמל. לטוב ולרע, מצד אחד יותר קרוב מצד שני צמוד לשכונה הענייה של נוה דוד.
ב) יש נקודה שצריך לקחת בחשבון: חלק מהבניינים הללו משקיפים לים, שזה אצל חילונים יותר חשוב מאשר השאלה אם יש גג במודיעין עילית. הבעייה היא שבכל בניין רק שליש בערך רואה ים וזה לא החלק של מחיר למשתכן באופן טבעי. חלק מהדירות לפי החשבון שלי עם נוף נפלא לבתי הקברות של חיפה... זה עשוי להיות חלק מהשיקול במחיר.

אני לא שולל את המקום אלא כותב לקחת בחשבון את הנל.
לבטל זכיה בחיפה בשביל זה
מקום 60 מתוך 250 ?

שמעון המקורי

משתמש סופר מקצוען
כשאני כותב אני גם נוסע בדרך כלל לשטח בטרם ההמלצה, להלן מסקנותיי מסיור אתמול באיזור (בערך) גם ביקרתי בחריש והתלהבתי עוד יותר: הכל מסביב בנוי כבר.

א) זה לא ממש חיפה אלא יותר טירת כרמל. לטוב ולרע, מצד אחד יותר קרוב מצד שני צמוד לשכונה הענייה של נוה דוד.
ב) יש נקודה שצריך לקחת בחשבון: חלק מהבניינים הללו משקיפים לים, שזה אצל חילונים יותר חשוב מאשר השאלה אם יש גג במודיעין עילית. הבעייה היא שבכל בניין רק שליש בערך רואה ים וזה לא החלק של מחיר למשתכן באופן טבעי. חלק מהדירות לפי החשבון שלי עם נוף נפלא לבתי הקברות של חיפה... זה עשוי להיות חלק מהשיקול במחיר.

אני לא שולל את המקום אלא כותב לקחת בחשבון את הנל.
בנווה דוד מתוכננים הרבה פרוייקטים של פינוי בינוי (חברת אזורים כבר מוכרת שם דירות)
כך שמסתבר שבזמן שהדירות יהיו מוכנות (נגיד 6-7 שנים) זה יראה אחרת...

זהו שמי!

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי

צ.צ.

משתמש פעיל
יזכיר לו יום המיתה
אני חושב שזה מעלה את ערך הדירות
להיפך, אנשים רואים את בית הקברות וכבר לא מוכנים לשלם כל כך הרבה על דירת עראי בעולם הזה. בשביל מה לשלם כל כך הרבה משכנתא אם בסוף נכנסים לדירת מטר על 2 מטר (הגוף).
טוב לך תסביר את כל זה לשוכר הפוטנציאלי החילוני...

תצחק

משתמש רשום
מכרזי "מחיר מטרה" הם מכרזים המשמשים כמאגר הדירות להגרלות תוכנית "דירה בהנחה". מחירי הדירות בהם ניתנים בהנחה של 20% מהמחיר בשוק החופשי - עד לסכום של 500 אלף
ציטוט מגלובס
סליחה על הבורות
באתר ההרשמה להגרלות כתוב שההנחה היא או 300K או 20% הנמוך מבניהם
איך הגיעו ל 500K ??

דסי כהן

משתמש צעיר
ציטוט מגלובס
סליחה על הבורות
באתר ההרשמה להגרלות כתוב שההנחה היא או 300K או 20% הנמוך מבניהם
איך הגיעו ל 500K ??
הכתבה מסבירה גם על מה ששאלת

תחקיר: מה גובה ההנחה האמיתי ב'מחיר מטרה' בסבב ההגרלות הנוכחי?​

לפי ההנחיות הרשמיות של משרד השיכון והבינוי שיעור ההנחה במסלול מחיר מטרה מוגבל ל-20% ממחיר הדירה או כ-300,000 ש"ח. האם אכן כך הם פני הדברים? והאם בגלל איברים שונים בנוסחה נוצרו פערים ב'כדאיות הרכישה' בין הערים?
נערך על ידי השמאים שלום שטיינברג ונופר מור ממשרד שטיינברג שמאות מקרקעין

בסבב ההגרלות האחרון של "דירה בהנחה" אשר כולל את מחיר למשתכן, מחיר מטרה ומחיר מופחת, משתתפות 17 ערים ובמסגרתן 66 פרוייקטים הכוללים יחד 7,037 יח"ד בהנחה למחוסרי דיור. הפריסה בהגרלה הנוכחית הינה לכל אורך ורוחב הארץ וכוללת ערים מרכזיות כגון חיפה, ראשון לציון, אשדוד ואילת, כמו גם ערים פריפריאליות כמו כרמיאל, חריש, פתח תקווה ונס ציונה.

לפי ההנחיות הרשמיות של משרד השיכון והבינוי שיעור ההנחה במסלול מחיר מטרה מוגבל ל-20% ממחיר הדירה (כולל מע"מ) או כ-300,000 ש"ח, הנמוך מבין השניים.

באנו לבדוק האם אכן כך הם פני הדברים? והאם בגלל איברים שונים בנוסחה נוצרו פערים ב'כדאיות הרכישה' בין ערים שונות או בין פריפריה למרכז.

נעשה סדר. ע"פ תנאי מרכז רשות מקרקעי ישראל, מחיר דירה במחיר מטרה יחושב בהתאם לשווי מ"ר בנוי, אשר נקבע בתנאי המכרז, והינו נכון לשנת 2020.

משווי הדירה תחושב הנחה בשיעור של 20% ובלבד שסכום ההנחה לא יעלה על 300,000 ש"ח.

בנוסף, לשווי הדירה המתקבל, תתווסף הצמדה של 3.4% . זהו מחיר הדירה המעודכן.

הפער המתקבל בין מחיר הדירה המעודכן לבין מחיר הדירה בהנחה צריך להיות נמוך מ-500,000 ש"ח.

לדוגמא אדם הרוכש דירה ששוויה בשוק החופשי 2 מיליון ש"ח נכון לשנת 2020. בשלב הראשון תחושב הנחה של 20% דהיינו 1.6 מ' ש"ח, זהו שווי דירת מחיר מטרה.

לאחר מכן תיבדק גובה הנחה ע"י הצמדה של 3.4% לשווי הדירה המקורי, דהיינו 2.068 מיליון ש"ח. זהו שווי הדירה המעודכן.

הפער בין דירת מחיר מטרה לשווי דירה מעודכן צריך להיות נמוך מ-500 אלף ש"ח.

במקרה שלנו מתקבל פער של 468 אלף ש"ח. זה עומד בגבולות ההנחה המותרת. ולכן מחיר הדירה במחיר מטרה ישאר 1.6 מיליון ש"ח.

לעומת זאת, אם גובה ההנחה תהא גבוהה מ-500 אלף ש"ח. ההפרש יתווסף למחיר המטרה.

בדוגמא שלנו, במידה ושיעור ההצמדה יעלה ל– 10.3%, כפי שצפוי להיות, שווי הדירה המעודכן יהיה 2.206 מיליון ש"ח. הפער, במקרה הזה, הינו 606 אלף ש"ח. גבוה ב 106 אלף ש"ח מההנחה המותרת.

סכום זה יתווסף לשווי דירת מחיר מטרה והרוכשים יצטרכו לשלם 1.7 מיליון במקום 1.6 מיליון ש"ח.

ביקשנו לערוך תחקיר האם לאור השינויים בשווי השוק בשנתיים וחצי האחרונות ושאר המשתנים בתחשיב, נוצרה הטייה שנותנת מעבר ל20% הנחה? מה היקף ההטייה? והאם ניתן לזהות מגמות של הבדלים לפי חתכי אזורים?

בדקנו לעומק ועל בסיס מסד נתונים רחב ועדכני את מחירי הדירות לעומת שווי הדירות ב7 ערים שונות, בפריסה מהדרום ועד הצפון. הקפדנו שיהיה ייצוג הולם לערי ביקוש חזקים לצד ערי פריפריה.

השמאי מקרקעין שלום שטיינברג ונופר מור בדקו הבדלי המחיר ושיעור ההנחה בשווי, וסקרו לצורך כך פרויקטים שונים ברחבי הארץ כדי לבחון את הפער המתקבל בין שווי דירות המשווקות במחיר מטרה לבין שווי דירות בשוק החופשי.

הסקירה נערכה בערים חיפה, כרמיאל, פתח תקווה, ראשון לציון, אשדוד ואילת.

להלן תוצאות התחקיר:

1.png

2.png

אם כך, 2 פרמטרים מרכזיים משפיעים על "כדאיות הרכישה": הראשון, העובדה שמחירי הדירות בתנאי המכרז הינם נכונים לשנת 2020 יוצר הטיות בהיקף ובשיעור ההנחה ביחס לשווי שוק בין אזורים שונים.

השני, שיעור ההצמדה שעומד היום על 3.4% הינו פרמטר משמעותי בגובה ההנחה. במרכז המעודכן של רשות מקרקעי ישראל למרץ 2023 שיעור ההצמדה עולה ל-10.3%, נתון אשר מקטין את גובה ההנחה.

המסקנות העולות מהתחקיר:

1. ככלל ניתן לראות כי בכל הפרוייקטים ברחבי הארץ שיעור ההנחה המגולם במחיר הסופי של הדירות, הינן יותר מ20%.
  2. נמצא כי הפער בין שווי שוק ריאלי נכון להיום לבין המחירים שישלמו הקונים נעים בין 22% עד 40% מתחת לשווי הנכסים בשוק החופשי. מה שאומר שיש 'עסקאות מציאה' יוצאות מן הכלל בהגרלה הנוכחית.
  3. ניתן לראות כי בערי הביקוש במרכז הארץ שיעור ההנחה גבוה יותר מאשר בערי הפריפריה, אם כי גם בערי הפריפריה ההנחות משמעותיות מאוד כפי שניתן לראות באילת ובכרמיאל.
  4. כשאתם שוקלים לאיזה הגרלה להיכנס מומלץ מאוד להתייעץ עם שמאי מקרקעין או אנשי יועצי נדל"ן מומחים כדי לבדוק חלופות ולקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורכם

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
יש קצת שינויים בין הערכת השמאי הנ"ל על גובה ההנחות לבין מה שאני כתבתי לעיל:

אילת - 430K במקום 550K שאני כתבתי

אשדוד - 450K במקום 400K

חיפה - כ720K במקום 800K ומעלה

כרמיאל - 500K במקום 350K

ערד - 280K במקום כ400K

פתח תקווה - 700K במקום כ1.1 מיליון

ראשון לציון - כ1.1 מיליון במקום 950K

ווי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מישהו יכול לכתוב לי אולי מה סדר ההגרלות
אם אנחנו רוצים להכניס לאלעד פתח תקוה וצפת
תודה!

לאיזה מקומות משתלם להירשם - אם בכלל -
למי שנמצא ברשימת המתנה במיקום משתלם?

אני ברשימת המתנה בניר צבי בלוד,
הגרלה לפני שנה, 12,000 למ"ר.
116 דירות, מקום 132 - זאת אומרת מקום 16 ברשימת המתנה.
התקדמתי בחודשים הראשונים למקום 8 - ובחודשים האחרונים אין התקדמות בכלל.

מה הסיכויים שלא אתקדם לזכיה בלוד - שעל פניו היא זכיה משתלמת מרוב ההגרלות הנוכחיות?
[נקודה נוספת - חלפה כבר שנה מההגרלות - מה שאומר שניתן יהיה למכור את הדירה שנה לפני ההגרלות הנוכחיות - למניין שני הגרלה [7] ולא למניין שני טופס 4 [5] שזה תלוי בהיתרי הבניה.]

בחודשים האחרונים אין התקדמות ברשימת המתנה, עדיין מסתבר שבשלב חתימת החוזים יהיו שיבטלו משיקולי תקציב וכו', השאלה עד כמה זה בטוח.

האם שווה להירשם להגרלות המשתלמות במרכז - פ"ת אלעד ראשון לציון?
או שבהנחה ויש לי זכיה ודאית בלוד - בהשקעה נמוכה יותר של 12,000 למ"ר לפי ההגרלות אז - עדיף פשוט להמתין?

המבינים בעם -

ההגרלות המשתלמות ביותר מבחינת השקעה:
פ"ת אלעד וראשון - אלו הערים עם הכי הרבה נרשמים.
הציבור מצביע ברגליים על המקומות עם הרווח הגדול ביותר,
או שפשוט אלו ערים גדולות אם מספר גבוה של תושבי מקום ואזורי מרכז עם ביקוש מגורים גדול?

ומה עם יבנה, באר יעקב וראש העין? איפה הם בסיפור הזה?
באר יעקב, עיר יחסית קטנה ועם יותר נרשמים מראש העין ויבנה ביחד - ערים שגדולות ממנה בהרבה.
מה זה אומר על הרווחיות שלהם?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען

מה הסיכויים שלא אתקדם לזכיה בלוד - שעל פניו היא זכיה משתלמת מרוב ההגרלות הנוכחיות?
[נקודה נוספת - חלפה כבר שנה מההגרלות - מה שאומר שניתן יהיה למכור את הדירה שנה לפני ההגרלות הנוכחיות - למניין שני הגרלה [7] ולא למניין שני טופס 4 [5] שזה תלוי בהיתרי הבניה.]

בחודשים האחרונים אין התקדמות ברשימת המתנה, עדיין מסתבר שבשלב חתימת החוזים יהיו שיבטלו משיקולי תקציב וכו', השאלה עד כמה זה בטוח.

או שבהנחה ויש לי זכיה ודאית בלוד - בהשקעה נמוכה יותר של 12,000 למ"ר לפי ההגרלות אז - עדיף פשוט להמתין?

המבינים בעם -
באמת דילמה מענינת. הסברא אומרת שאתם תזכו בסופו של דבר בלוד - כי מתוך 132 זכיות יהיו כמה ביטולים, או כמה שלא יבואו לחתימת החוזים. שמעתי לאחרונה על זוג שהגיע לחתימת החוזה ושכח את התעודת זהות של אחד מהם, וביטלו להם את הזכיה!

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום

המבינים בעם -
אם מאוד מענין אותך לוד, ולא שאר ההגרלות המוצעות אלעד וכולי.

אף אחד לא יכול לחתום לך אם תקיעת כף, אבל לפי נתוני ההגרלות הקודמים זה זכיה וודאית (אפי בירושלים ברשות השידור היו כמה וכמה ביטולים).

אם מאוד מענין אותך לוד, ולא שאר ההגרלות המוצעות אלעד וכולי.

אף אחד לא יכול לחתום לך אם תקיעת כף, אבל לפי נתוני ההגרלות הקודמים זה זכיה וודאית (אפי בירושלים ברשות השידור היו כמה וכמה ביטולים).
לא מעניין אותי מיקום מסוים, אני בלאו הכי לא מתכנן לגור לא בלוד ולא באלעד,
אני מתכנן למכור-לקנות.

אכן בהגרלות הקודמות היה יותר מ 10% ביטולים גם במקומות המשתלמים,
כשבמקומות פחות טובים זה יכל להגיע גם ל 30%,
השאלה היא גם עכשיו המגמה הזו תימשך...
נראה לי שהיום יש יותר מודעות לשווי הזכיה ויש פחות ביטולים,
במיוחד בלוד - שם המחיר עלה בהגרלות האחרונות וצפוי עוד לעלות -
מה שאומר שההגרלות לפני שנה היו במחיר אטרקטיבי אפילו לפי המושגים של דירה בהנחה.
בחודשים הראשונים אחרי הזכיה הייתה התקדמות של שמונה מקומות ברשימת המתנה,
בחצי שנה האחרונה לא היו בכלל ביטולים.

אבל מעבר לשאלה אם זו זכיה ודאית -
השאלה אם ההגרלות הנוכחיות במרכז משתלמות לא פחות מלוד ב 12,000 למ"ר,
אם כן - עדיפה זכיה בהם על פני רשימת המתנה שאינה ודאית ב 100% ומן הסתם אקבל את המקומות האחרונים לבחירה.
[הדבר היחידי שאפסיד - מכירת הדירה תתאפשר שנה אחרי].

תצחק

משתמש רשום
הכתבה מסבירה גם על מה ששאלת

תחקיר: מה גובה ההנחה האמיתי ב'מחיר מטרה' בסבב ההגרלות הנוכחי?​

לפי ההנחיות הרשמיות של משרד השיכון והבינוי שיעור ההנחה במסלול מחיר מטרה מוגבל ל-20% ממחיר הדירה או כ-300,000 ש"ח. האם אכן כך הם פני הדברים? והאם בגלל איברים שונים בנוסחה נוצרו פערים ב'כדאיות הרכישה' בין הערים?
נערך על ידי השמאים שלום שטיינברג ונופר מור ממשרד שטיינברג שמאות מקרקעין

בסבב ההגרלות האחרון של "דירה בהנחה" אשר כולל את מחיר למשתכן, מחיר מטרה ומחיר מופחת, משתתפות 17 ערים ובמסגרתן 66 פרוייקטים הכוללים יחד 7,037 יח"ד בהנחה למחוסרי דיור. הפריסה בהגרלה הנוכחית הינה לכל אורך ורוחב הארץ וכוללת ערים מרכזיות כגון חיפה, ראשון לציון, אשדוד ואילת, כמו גם ערים פריפריאליות כמו כרמיאל, חריש, פתח תקווה ונס ציונה.

לפי ההנחיות הרשמיות של משרד השיכון והבינוי שיעור ההנחה במסלול מחיר מטרה מוגבל ל-20% ממחיר הדירה (כולל מע"מ) או כ-300,000 ש"ח, הנמוך מבין השניים.

באנו לבדוק האם אכן כך הם פני הדברים? והאם בגלל איברים שונים בנוסחה נוצרו פערים ב'כדאיות הרכישה' בין ערים שונות או בין פריפריה למרכז.

נעשה סדר. ע"פ תנאי מרכז רשות מקרקעי ישראל, מחיר דירה במחיר מטרה יחושב בהתאם לשווי מ"ר בנוי, אשר נקבע בתנאי המכרז, והינו נכון לשנת 2020.

משווי הדירה תחושב הנחה בשיעור של 20% ובלבד שסכום ההנחה לא יעלה על 300,000 ש"ח.

בנוסף, לשווי הדירה המתקבל, תתווסף הצמדה של 3.4% . זהו מחיר הדירה המעודכן.

הפער המתקבל בין מחיר הדירה המעודכן לבין מחיר הדירה בהנחה צריך להיות נמוך מ-500,000 ש"ח.

לדוגמא אדם הרוכש דירה ששוויה בשוק החופשי 2 מיליון ש"ח נכון לשנת 2020. בשלב הראשון תחושב הנחה של 20% דהיינו 1.6 מ' ש"ח, זהו שווי דירת מחיר מטרה.

לאחר מכן תיבדק גובה הנחה ע"י הצמדה של 3.4% לשווי הדירה המקורי, דהיינו 2.068 מיליון ש"ח. זהו שווי הדירה המעודכן.

הפער בין דירת מחיר מטרה לשווי דירה מעודכן צריך להיות נמוך מ-500 אלף ש"ח.

במקרה שלנו מתקבל פער של 468 אלף ש"ח. זה עומד בגבולות ההנחה המותרת. ולכן מחיר הדירה במחיר מטרה ישאר 1.6 מיליון ש"ח.

לעומת זאת, אם גובה ההנחה תהא גבוהה מ-500 אלף ש"ח. ההפרש יתווסף למחיר המטרה.

בדוגמא שלנו, במידה ושיעור ההצמדה יעלה ל– 10.3%, כפי שצפוי להיות, שווי הדירה המעודכן יהיה 2.206 מיליון ש"ח. הפער, במקרה הזה, הינו 606 אלף ש"ח. גבוה ב 106 אלף ש"ח מההנחה המותרת.

סכום זה יתווסף לשווי דירת מחיר מטרה והרוכשים יצטרכו לשלם 1.7 מיליון במקום 1.6 מיליון ש"ח.

ביקשנו לערוך תחקיר האם לאור השינויים בשווי השוק בשנתיים וחצי האחרונות ושאר המשתנים בתחשיב, נוצרה הטייה שנותנת מעבר ל20% הנחה? מה היקף ההטייה? והאם ניתן לזהות מגמות של הבדלים לפי חתכי אזורים?

בדקנו לעומק ועל בסיס מסד נתונים רחב ועדכני את מחירי הדירות לעומת שווי הדירות ב7 ערים שונות, בפריסה מהדרום ועד הצפון. הקפדנו שיהיה ייצוג הולם לערי ביקוש חזקים לצד ערי פריפריה.

השמאי מקרקעין שלום שטיינברג ונופר מור בדקו הבדלי המחיר ושיעור ההנחה בשווי, וסקרו לצורך כך פרויקטים שונים ברחבי הארץ כדי לבחון את הפער המתקבל בין שווי דירות המשווקות במחיר מטרה לבין שווי דירות בשוק החופשי.

הסקירה נערכה בערים חיפה, כרמיאל, פתח תקווה, ראשון לציון, אשדוד ואילת.

להלן תוצאות התחקיר:

1.png

2.png

אם כך, 2 פרמטרים מרכזיים משפיעים על "כדאיות הרכישה": הראשון, העובדה שמחירי הדירות בתנאי המכרז הינם נכונים לשנת 2020 יוצר הטיות בהיקף ובשיעור ההנחה ביחס לשווי שוק בין אזורים שונים.

השני, שיעור ההצמדה שעומד היום על 3.4% הינו פרמטר משמעותי בגובה ההנחה. במרכז המעודכן של רשות מקרקעי ישראל למרץ 2023 שיעור ההצמדה עולה ל-10.3%, נתון אשר מקטין את גובה ההנחה.

המסקנות העולות מהתחקיר:

1. ככלל ניתן לראות כי בכל הפרוייקטים ברחבי הארץ שיעור ההנחה המגולם במחיר הסופי של הדירות, הינן יותר מ20%.
  2. נמצא כי הפער בין שווי שוק ריאלי נכון להיום לבין המחירים שישלמו הקונים נעים בין 22% עד 40% מתחת לשווי הנכסים בשוק החופשי. מה שאומר שיש 'עסקאות מציאה' יוצאות מן הכלל בהגרלה הנוכחית.
  3. ניתן לראות כי בערי הביקוש במרכז הארץ שיעור ההנחה גבוה יותר מאשר בערי הפריפריה, אם כי גם בערי הפריפריה ההנחות משמעותיות מאוד כפי שניתן לראות באילת ובכרמיאל.
  4. כשאתם שוקלים לאיזה הגרלה להיכנס מומלץ מאוד להתייעץ עם שמאי מקרקעין או אנשי יועצי נדל"ן מומחים כדי לבדוק חלופות ולקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורכם
אם אני קונה דירה בשווי של 2 מליון
אז מחשבים לי הנחה של 20% או של 300 אלף שקל שזה יותר נמוך?
(בכתבה מובן שמחשבים 20%)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה