רק העמודות שאתה הכנסת ללא נוסחאות הן כנראה מדויקות.
שאלה שלא קשורה לידע באקסל: החישוב של גובה ההנחה בסוף כן חישבת כתוצאה של ההבדל שבין הנתונים שלך לשלהם נכון ?
א"כ יש פה בעיה כי אתה מחשב כל הזמן למשל 4 חד - 108 מ"ר בגלל המרפסות וכדו' ושם הכל מחושב רק לפי 100 מ"ר בדיוק. אז אולי ההנחות אף יותר גדולות ממה שחשבנו עד עכשיו, אא"כ לקחת מהמחיר למ"ר ולא מהחישוב הסופי
(אני לא רואה מה החישוב שלך כי זה בלי נוסחה).
וכן תענה לי על זה, כל ההבדל בין טל זכריה לכל האחרים שלא מבינים כמוהו אמור להיות רק בבני עיש ק"מ וק"ג נכון ?
החישוב שלי אכן נעשה לפי טל זכריה שמחשב לפי 108 מ"ר, בעוד שבמחירי השוק החופשי לא מודדים כ"כ מרפסות חניות ומחסנים, ו100 מ"ר בדרך כלל זה 100 מ"ר נטו. ולכן כמעט תמיד המחיר הסופי בהגרלות מעט גבוה יותר ממה שחושבים. (אני מתכוון לומר שאם דירה בהנחה עולה 15K למ"ר ובוחרים בדירת 100 מ"ר, ומחיר השוק הוא 20K למ"ר, אזי ההנחה לא תהיה 500K, אלא פחות, כי הדירה בהנחה מתומחרת לפי 108 מ"ר - 1.62 מיליון, והדירה בשוק החופשי לפי 100 מ"ר - 2 מיליון).
את החישוב של גובה ההנחה עשיתי ידנית לפי ממוצע בין הרווחים שיצאו לי ב3 סוגי הדירות בכל עיר. (עבדתי קשה...)
את החישוב של אחוז ההנחה עשיתי ג"כ ידנית לפי המחירים שיצאו לי בדירות ה4 חד'.
לגבי ההבדלים בין טל זכריה לאחרים, עיקר הנפק"מ היא באמת בבני עי"ש, קרית גת וקרית מלאכי שיש בהם את ההגבלה החדשה עם שומת 2023. אבל יש גם הבדלים במקומות אחרים, בעיקר באלו שהמחיר למ"ר גבוה ויש מקדם הצמדה של 10.3%, כי האחרים לא לוקחים את ההגבלה הזו בחשבון (היא רלוונטית בדירות מעל 1.95 מיליון בלבד כמו שציינתי באחת ההודעות לעיל). בנוסף יש גם הבדל (קטן יותר) בכל המקומות לגבי מספר המ"ר המחושבים, 108 מ"ר או 100 מ"ר.