מה פירוש המילים "תשואה כזו רחוקה מאד מסולידי"?או קיי.
תשואה כזו רחוקה מאוד מסולידי ואני מקווה שאת מבינה את זה ואני מצטער, אבל אין לי זמן כעת לקרוא מאמרים.
מקצועי בלבד דיברה על כך שההשקעה היא סולידית ולא התשואה!
מה פירוש המילים "תשואה כזו רחוקה מאד מסולידי"?או קיי.
תשואה כזו רחוקה מאוד מסולידי ואני מקווה שאת מבינה את זה ואני מצטער, אבל אין לי זמן כעת לקרוא מאמרים.
זה בסדר להתווכח מתוך ידע.תשואה כזו רחוקה מאוד מסולידי ואני מקווה שאת מבינה את זה ואני מצטער, אבל אין לי זמן כעת לקרוא מאמרים.
השקעה סולידית עם תשואה גבוהה?מה פירוש המילים "תשואה כזו רחוקה מאד מסולידי"?
מקצועי בלבד דיברה על כך שההשקעה היא סולידית ולא התשואה!
יפה שהחלטת שאני לא יודע. חן חן לך על התגובה האישית.זה בסדר להתווכח מתוך ידע.
וזה אפילו בסדר להתווכח בלי ידע, עם מישהו שלא יודע.
אבל להתווכח עם @מקצועי בלבד שהיא מומחית גדולה, בלי ידע, רק בגלל ש"אין לי זמן לקרוא מאמרים", זה לא רציני.
זה יוצא פחות ממה שאתה שילמת, אבל אם נתת את ההפקדות ממעשר/צדקה אז אתה יוצא ברווח גדול (תשלום עכשיו+מענק בעתיד) ופשוט.מצחיק, מוכן לשלם פחות מהעלות שעלתה לגמח..
זו העלות של 160K הלוואה
200K העלות היא 25000
זה ממש לא נקרא הרבה!
@אמונה. צודקת , עדכנתי.
הגמ"ח המרכזי : הלוואה של 160K עלות של 9.6K ועוד הלוואת מפקיד של 9.6K החזר חודשי 1600 תוך 8 שנים
אושר בכבוד: הלואה של 100K עלות של 12K ועוד הלוואת מפקיד של 12K החזר חודשי 678 תוך 12+ שנים
גמח ביתר: הלוואה של 103.6K אין עלות רק הלוואת מפקיד של 25.9 K החזר חודשי 975 תוך 6.5 שנים
הגמח הארצי: הלוואה של 120K עלות 2.3K רק הלוואת מפקיד של 54K החזר חודשי 400 תוך 25 שנה (זה מתחלק ל3 ילדים ועובד קצת שונה)
לגבי הספקטיות : כשיש רואה חשבון ואקטואר ששניהם בשמם המלא עומדים מאחורי התוכנית, ולהבדיל הרב שפרן עבר על פרטיה, אני לא חושבת שזה פחות אמין בעיני מאקסל של תוכנית שאנשים פה בפורום עברו עליו.
אני מאמינה שיש תוכנית והיא בנויה טוב. המבחן בזמן אמת הוא אמון הציבור - זה וודאי שבטחונות הם דבר נחמד, אבל איתו לא בונים תוכנית, הם מוסיפים קצת ביטחון לזמני משבר.
הגמח הארצי לפי מה שהם כותבים הוקם לפני 4 שנים , מענין כמה שנים קיים הגמח בביתר.
הודעה נוספתלקינוח, השוואה חשובה: מה קורה אם ניקח את הכסף שאנחנו מפקידים כל חודש לגמח ביתר / הארצי ונשקיע בינתיים בבית השקעות?
בהפקדה של 120 שח בחודש *18 שנה (כמו גמח ביתר) נקבל 43.7K
בהפקדה של 300 שח בחודש * 18 שנה (הסכום של הגמח הארצי בתוספת 3 שנים ) נקבל 109.4K
הסכומים האלו הם ללא ניכוי אינפלציה (בדיוק כמו בהשקעה בגמ"חים) בהנחת תשואה זהירה של 7% נומינלי 0.5% דמי ניהול ו25% מס רווח הון .
כמובן שבגמ"חים הקרן קיימת לעולם הבא.
לפי מה ש @ראובן 23 כתב החישוב הבא לא רלוונטי. אבל כתבתי אותו למקרה ויש פסיקה הלכתית שאפשר להשקיע מכספי מעשרות , ורוצים להשקיע חלק מהכסף במניות וחלק אחר בגמ"ח כדי להגדיל את ההלוואה.
חישבתי את העלות האלטרנטיבית של כל הלוואה.
במילים אחרות: סכום הכסף שאנחנו משקיעים ולא חוזר אלינו + הסכום שיכלנו להרוויח על הכסף הזה למשך 18 שנים .
בהנחה שהכסף מושקע/מופקד מגיל 0-18
הגמח הארצי: הלוואה של 120K עלות אלטרנטיבית 43.4K
אושר בכבוד: הלוואה של 100K עלות אלטרנטיבית 32.9K
הגמח המרכזי: הלוואה של 160K עלות אלטרנטיבית 29.4K
הגמח המרכזי ביתר: הלוואה של 103.6K עלות אלטרנטיבית 17.8K
החישוב הזה מענין רק את מי שיש לו אפשרות הלכתית אחרת להשקיע את הכסף.
במידה ואין אפשרות להשקיע, מה שמענין אותנו זו רק העלות האמיתית שמחושבת בהודעה הראשונה.
השאלה היא מה ההגדרה של השקעה סולידית, אם הכוונה שאין אפשרות של ירידות כמו בפקדונות בבנקים אז אתה בהחלט צודק, השאלה היא אם היא מוגדרת כהשקעה בכלל.השקעה סולידית עם תשואה גבוהה?
אין דבר כזה.
הגדרה של השקעה סולידית היא השקעה ברמת סיכון נמוכה.השאלה היא מה ההגדרה של השקעה סולידית, אם הכוונה שאין אפשרות של ירידות כמו בפקדונות בבנקים אז אתה בהחלט צודק, השאלה היא אם היא מוגדרת כהשקעה בכלל.
ואם הכוונה להשקעה כזו שבטווח של כך וכך שנים התשואה לפי מדדי העבר היא רווחית בכך וכך אחוזים, כפי שניתן לראות בויקיפדיה על S&P לדוגמא, [ואי הסולידיות שלהם מתבטאת בכך שמישהו שלא למד איך להשקיע יוציא את הכסף בזמן ירידות למשל], אז אפשר בהחלט גם להגיע ליותר מ10 אחוז.
לא הבנתי סנופי לא עלה השנה ב17 אחוז בינתיים?הגדרה של השקעה סולידית היא השקעה ברמת סיכון נמוכה.
אין תשואה של 10% ב-15 שנים האחרונות וגם לא היום עם הריבית שעלתה, עם תשואה של 10%.
ואני לא מבין על מה הויכוח הזה בכלל.
סנופי זה סולידי?לא הבנתי סנופי לא עלה השנה ב17 אחוז בינתיים?
וב5 שנים האחרונות במצטבר ב 61 אחוז?
איך זה רלוונטי לנושא??אתם לא משקיעים ישירות דרך אחד מהחברות האלה?
- אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ
- יו.בי.אס ניירות ערך ישראל בע"מ
- מיטב טרייד בע"מ
- פייר פיננשיאל טכנולוג'יז בע"מ
- פסגות ניירות ערך בע"מ
- שרותי בורסה והשקעות בישראל אי.בי.אי בע"מ
ממש לא!!עזרה פרטנית זה לא ייעוץ?
השקעה סולידית זה השקעה עם סיכון נמוך מאד.הגדרה של השקעה סולידית היא השקעה ברמת סיכון נמוכה.
אין תשואה של 10% ב-15 שנים האחרונות וגם לא היום עם הריבית שעלתה, עם תשואה של 10%.
ואני לא מבין על מה הויכוח הזה בכלל.
זה שהגדרת לפי דעתך שזה סולידי זו הטעיה וגרימת סיכון לאנשים שאינם מבינים.השקעה סולידית זה השקעה עם סיכון נמוך מאד.
ואם תקרא את המאמרים שלי תבין מה זה השקעה סולידית מאד שמניבה תשואות יפות מאד.
אבל אני לא רואה טעם בהמשך הוויכוח.
א. אני לא יועצת, לא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ. כפי שכתוב מתחת לכל תגובה שלי, ומי שמקבל את דבריי כעצות זה על דעתו בלבד.זה שהגדרת לפי דעתך שזה סולידי זו הטעיה וגרימת סיכון לאנשים שאינם מבינים.
אף יועץ השקעות שעבר קורסי השקעות לא יגיד שמניות זה סולידי ואין לזה כל קשר למאמרים שלך.
מצפה שתוציא הבהרה בעניין.
תשואה שנתית סולידית של 10%?
את רצינית? אין חיה כזו ולא קרוב לזה.
האגחים הסולידים עשו 10% אולי בחמש שנים.
מוזמנת לבדוק.
גם התשואה היפה שהביאו המדדים בארה"ב שהם השקעה בסיכון גבוה ולא סולידית, היו רק בגלל הריבית האפסית ואין כל ערובה שזה ימשיך וההיסטוריה תוכיח שבעשור שקדם לשנת 2008 המדדים דשדשו.
לצערי אין לי שום ידע....אכן זו התשואה שהייתה בפועל למי שהשקיע בהשקעה סולידית ב15 שנים האחרונות.
שזה תשואה מצטברת של 368.544%.
ומי שנכנס להשקעה חצי שנה אחרי בתחילת 2009 הרוויח 570.880%!!
שזה תשואה שנתית ממוצעת של מעל 14%.
לצערי אין לי שום ידע....
אבל משגע אותי כל הסכומים שרצים פה [10אחוז] ובמיוחד על "השקעה סולידית"...
בדקתי את הדוחות השנתיים בשנת 2022 של ילדי בביטוח הלאומי.פנסיה של אשתי .וקרן השתלמות של אשתי...
3 חברות שונות ומאמין שאפשר לקרוא לזה סולידי זה לא במסלול סיכון...
תופתעו לגלות שהפסדתי כ10 אחוז...כן כן 10 אחוז הפסד...
אז אני באמת לא מבין בזה אבל נתתי ל3 חברות שכנראה מבינים והפסידו 10 אחוז...
קראתי ואת זה דווקא אני מבין...ותקראו גם את שאר המאמרים שלי בנושא וזה יעשה לכם סדר.יש לכם הפסדים בקרן הפנסיה / קרן השתלמות / חיסכון לכל ילד??
אז בימים אלו כולכם מקבלים את הדו"ח השנתי לשנת 2022 מקרן הפנסיה שלכם, ומקרן ההשתלמות, ומחיסכון לכל ילד, ומקופת גמל להשקעה, וכו'. ואלו שעוד לא קיבלו את הדו"ח, אז אני אעשה לכם ספוילר ואעדכן אתכם שאתם תראו שם שהקרן/הקופה שלכם הפסידה כסף בשנת 2022...www.prog.co.il
בדקת רק שנה אחת מתוך הרבה שנים. באותה מדה אתה מוזמן לבדוק את התשואות מתחילת 2023 עד היום ותגלה נתונים שונים בתכלית.לצערי אין לי שום ידע....
אבל משגע אותי כל הסכומים שרצים פה [10אחוז] ובמיוחד על "השקעה סולידית"...
בדקתי את הדוחות השנתיים בשנת 2022 של ילדי בביטוח הלאומי.פנסיה של אשתי .וקרן השתלמות של אשתי...
3 חברות שונות ומאמין שאפשר לקרוא לזה סולידי זה לא במסלול סיכון...
תופתעו לגלות שהפסדתי כ10 אחוז...כן כן 10 אחוז הפסד...
אז אני באמת לא מבין בזה אבל נתתי ל3 חברות שכנראה מבינים והפסידו 10 אחוז...
יכול להיות בעצה של דיעבד.להשקיע ב1 ואח"כ להעביר ל2 וכן הלאה אפשר להרוויח יפה אבל בשטח זה בכלל לא כזה פשוט[ואני לא רוצה לשמוע .אתה לא מבין]כי יש פה 3 חברות שמבינות לדעתי קצת יותר מציוץ בפרוג]
א. אין לי מושג במה השקעתם, ולא כתבתי שבכל השקעה בשוק ההון מקבלים 10% לשנה.קראתי ואת זה דווקא אני מבין...
בשנת 2021 היה לי רווח של 10 אחוז....
כך שבמאזן של 10 אחוז הפסד ב22 שנתתיים הלכו לפח...ולכן מצחיק אותי הקביעה של 10 אחוז רווח...בשנה...
סתם שאלה את כתבת שבנתיים שנת 23 יש עלייה...אבל כמה העלייה?יכול להיות 30 אחוז רווח[10 לפצות ההפסד של שנת 22 +20אחוז ...10אחוז רווח לכל שנה לשנת 22 ו23?
כידוע כל המשקיעים נכנסים בסוף הירידות ויוצאים בסוף העליות.בדקת רק שנה אחת מתוך הרבה שנים. באותה מדה אתה מוזמן לבדוק את התשואות מתחילת 2023 עד היום ותגלה נתונים שונים בתכלית.
בודקים על פני הרבה שנים יחד, ובבדיקה כזו המספרים שדיברו עליהם כאן ריאליים מאד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: