בשרי הבשר יוצא יבש בצ'ולנט, למה??

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
@אם פי 17,
לא התכוונתי להכעיס, מה קרה?
 

קבצים מצורפים

  • 1696499698938.png
    1696499698938.png
    KB 44.2 · צפיות: 69

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
מצאתי דרך שהבשר יוצא ממש רך,
פשוט וקל,
לבשל את הצ'ולנט חצי שעה עד שלושת רבעי שעה בלבד,
(לאחר רתיחה)
לשים תבנית חד פעמית (לשטח אותה)
מתחת לסיר, על הפלטה.
הצ'ולנט יוצא חם וטעים והבשר רך, רך.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני שמה את הבשר קפוא
ממש לפני ההנחה על הפלטה
יוצא עסיסי ממש
 

טולדנו

משתמש צעיר
אז ככה כמה טיפים שאולי נאמרו כבראבל נעשה סדר זה תלוי מאוד בסוג הבשר בסוג הסיר בסוג הבישול בסוג השהיה על הפלטה והפלטה עצמה
א . סוג הבשר יש שני סוגי שמונה ויש כתוב עליהם 88 שזה יותר טוב אצל הקצבים קוראים לזה ''הבננה'' שזה פחות חוטי יותר פרורי ובדרך כלל זה יוצא רך
.
ב.סוג הסיר מאוד משנה חשוב סיר ברזל כמה שיותר עבה מה שנקרא סיר יציקה זה גורם לפיזור אחיד של החום תמיד

ג. סוג הבישול אני מבשל את הבשר בהתחלה מטוגן בבצל ובהשחמה[סוכר חום דבש רוטב רימונים] וסוגר אותו מוסיף את שאר המרכיבים לטיגון ואח''כ מוסיף מים חצי שעה רתיחה ואח''כ בישול על להבה נמוכה אמצעית שעות זה נותן לזה בישול ארוך ואיטי והבשר לא מתייבש ולא צריך להוסיף מיים
ד. אני אישית קונה מהקצב עצמות ושומן מוסיף המון טעם ושומניות לצולנט
ה.בשבת עצמה צריך לוודא שהבשר מכוסה אפשר אפילו לשים שקית קוקי מלאה במיים או בכל דבר אחר ושתהיה מעל
ו. הפלטה עצמה אם היא מאוד רותחת אז מתחילה בעייה ואז מתחיל המשחקים עם ההטמנה או לשים מתחת תבנית והכל תלוי איך אוהבים שיוצא עם מים מרקי או מוצק כמו בטון
ז. אם בכל זאת לא הולך אפשר לשים מראש את הבשר בקוקי ובשבת בבוקר פשוט לעשות חור בשקית וכל הטעם והשומניות של הבשר מתקבלת בצולט
ח . הכי חשוב לכבוד שבת קודש ותפילה שיצא טוב



בהצלחה לכולם














את לא הולך
 

פמוטות

משתמש רשום
מה שהכי עוזר זה המקום של הבשר בסיר
לשים את השעועית/חומוס מתחת הבשר ומעליו את התפו"א
וכך הוא לא נשרף ולא מתייבש כי עטוף בשאר המרכיבים
 

saralulu

משתמש מקצוען
בלת״ק
חייבים שיהיו מספיק נוזלים בסיר וגם אני תמיד מניחה מעל הבשר את הקישקע שיכסה אותו היטב וכך הוא לא מתייבש.(והקישקע יוצא עסיסי ובטעם מטורף! אני מכינה קישקע גדול שממש מכסה את הבשר, הקישקע לא צף למעלה אני לוחצת אותו על הבשר).
אחרי שאני מטגנת שפע של בצל פרוס גס להזהבה אני מניחה את הבשר ונותנת לו צריבה של 2 דק׳ בערך ואח״כ הופכת גם לצד השני ואחרי הצריבה מנמיכה את האש להכי קטנה ונותנת לבשר להתבשל עם הבצל והשום בערך 40 דק׳ עד שעה, אף פעם לא בדקתי כמה זמן זה בערך.
וגם כשמוסיפים את החומרים הנוספים ואחרי שהסיר מוכן ויש נוזלים בשפע ברגע שרותח להנמיך לאש הכי קטנה ולבדוק שיש בעבוע עדין כל הזמן ולהוסיף מים לפי הצורך.
אני אף פעם לא יכולה לדעת איך יצא אבל כן עם הרבה ניסיון.
בשבת האחרונה הכנתי את המתכון של הטשולנט שטעמתי וממש אהבתי באחד הפעמים שהתארחנו אצל קרובי משפחה.
אם מענין אכתוב אותו כאן.
ושוב הרבה סיעתא דשמיא והרבה ניסיון יעשה את הטשולנט בעז״ה למוצלח ומשובח עם בשר רך...
 

saralulu

משתמש מקצוען
הטשולנטים הטובים שטעמתי היו עם בשר טרי!!!!
אי אפשר להשוות לחברו הקפוא...
 

efrat1992

משתמש רשום
אם בצ'ולנט עסקינן
אשמח אם תתנו לי מתכון לצ'ולנט אמיתי קלאסי
כולל קישקע
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
לאחרונה אני קונה פלאנקען לחמין, גוש ולא חתיכות במגש.
ואז כעשרים דקות לפני שבת אני דוחף אותו כמו שהוא, קפוא ושלם, לתוך החמין, דואג שיהיה מכוסה.
יוצא ב"ה ממש טוב ורך
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
אם בצ'ולנט עסקינן
אשמח אם תתנו לי מתכון לצ'ולנט אמיתי קלאסי
כולל קישקע
מתכון שנראה רגיל ופשוט, אבל יוצא ב"ה כל שבת מעדן של ממש... מלבד הטעם, גם הצבע והמרקם.

בסיר מגולה, מטגן כמות מכובדת של בצל, בערך 3 בצלים גדולים קצוצים, עד שנהיה שחום טוב.
מכבה את הלהבה, מוסיף שעועית וגריסים שהשריתי מחמישי בלילה [2 כוסות שעועית וכוס גריסים].
קוביות תפוחי אדמה.
מתבל עם: 3 כפיות פפריקה מתוקה, כעשר השפרצות פלפל שחור, 2 כפיות מלח, כפית גדושה אבקת שום, כפית אבקת מרק.
כף דבש
קטשופ כמות מכובדת [תורם הרבה לצבע ולמרקם, וגם לטעם].

מערבב הכל ביחד, מכסה ונותן לזה לנוח כרבע שעה.

אז אני מדליק על להבה גדולה 8, כשרותח מקטין בהדרגה עד ללהבה קטנה 2, משאיר כשעה ורבע.
ואז לפני הדלקת נרות שם על הפלטה.
לפני זה אני דוחף לתוכו גוש "פלאנקען", דואג שיהיה מכוסה מלמעלה.

מכוסה עם מגבת כל השבת.

מדובר בסיר יציקה
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
כולל קישקע
3 כוסות קמח
1.5 כוסות פירורי לחם מוזהבים
קופסת 250 מ"ג של בצל מטוגן
3 כפיות פפריקה מתוקה
פלפל שחור
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
2 כפיות אבקת שום
כף אבקת מרק
1.5 כוסות מים
1 כוס שמן

לערבב הכל לעיסה [אפשר להוסיף קמח/מים לפי הצורך]
ואז לחלק לכמה שרוצים.
אני מכניס לתוך החמין לפני שבת, כשהוא עטוף עם נייר אפייה ומחורר עם סכין.


לכבוד שבת קודש
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה