סיעור מוחות האשכול המרכזי על פתרונות הדיור לציבור החרדי

אפשר לתקן

משתמש פעיל
לעומת זאת יש לי אין ספור חברים, שלא ההורים שלהם, ולא השווער שלהם גרים בב"ש, והם מבחירה אישית, קבעו את משכנם שם
לא דומה תקופת ההגרלות (והמבצעים 20-80 ) והתקופה שלפני העליות הגדולות בשנה שנתיים האחרונות, למצב היום

אפשר לתקן

משתמש פעיל
בית שמש זה מקום חדש חדש זה כמו חריש בערך רק לא חריש אלא בית שמש
לך לשם ותראה פשוט תחושה של התרעננות מהישנות
הציבור שלנו למרות שהוא חרדי צמא לזה נואשות -וזה משהו פסיכולוגי
בסדר רק שיבינו כמה הם משלמים על הפסיכולוגי הזה

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
לא דומה תקופת ההגרלות (והמבצעים 20-80 ) והתקופה שלפני העליות הגדולות בשנה שנתיים האחרונות, למצב היום
זה נכון חלקית, כנראה שמה שהניע את נהירת הצעירים לב"ש היה אכן מחיר למשתכן, אבל היום כשצעיר חרדי צריך לבחור היכן לקנות דירה, ב"ש היא המקום הראשון בסדר העדיפויות, הרבה לפני מודיעין עילית, ביתר, או חריש...

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בסדר רק שיבינו כמה הם משלמים על הפסיכולוגי הזה
רק לחדד מי שמשלם על הפסיכולוגי הזה
זה בודדי בודדים

רוב החבירה קנו את הדירות כשהיו 1.2-1.5 ל3 חדרים

אז כששואלים את השאלה הזאת צריך להבין בדיוק על כמה מהאוכלסייה מדובר

מאידך
בכלל אנו כחברה שמוכנים לשלם סכומים אסטרונומיים עבור דירה
אנחנו לא רחוקים מהרבה מאותם אנשים

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
חצי מהדברים שאנחנו משלמים עליהם הם פסיכולוגיים, ומה רע? פסיכלוגיה זה דבר חשוב, לא?:)
הכל נכון לדעתי אין פה בכלל ויכוח רוב האנשים פה מודים שבית שמש זה היום המיקום הכי אטרקטיבי
אבל אסור שהרגש יכון את האדם
אני רק יספר משהו אני גר היום בחריש ואני מכיר פה לפחות שלשה משפחות שיש להם דירות ברמה ד והסיבה היחידה שהם גרים פה זה שפשוט אין להם איך לשלם את המשכנתא כי כשהם קנו את הדירה הם ישבו במשרד הממוזג של היועץ והוא אמר להם בקטנה תשלמו 8 K בחודש תסתדרו יהיה טוב ותכלס אין להם מושג איך לשלם את זה וזה עצוב..

לעומת זאת
מי שקנה במשתכן בחריש מבחינת יכולת כספית יש לו מספיק כסף בשביל לקנות דירה ברמה ד בלי ליפול מהרגלים ועל זה נאמר סוף מעשה במחשבה תחילה..

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
מבחינת תעסוקה למשל, זו ממש לא אימפריה. מודיעין עילית הרבה יותר עצמאית מבית שמש.

ביקשו לא לדבר על העתיד, אלא על ההווה.

בבית שמש אין תעסוקה!! מודיעין עילית הרבה יותר טובה.

לדעתי בן אדם שלא רואה את ההוה בבית שמש הוא עיוור..
אולי מבחינת תעסוקה במודיעין עילית יש כמה חברות בינוניות שהשקיעו שם . BDO סיטריקס וכאל אני לא יודע מה היום אבל אני יודע שפעם ממש ניצלו את הנשים החרדיות מבחינת השכר ששילמו להם שם מול השכר הממוצע לעבודות דומות בציבור הכללי ואני עדין לא מכיר את העשירון העליון במודיעין עילית נראה לי אפשר לספור אותם על יד אחת כמעט מה שאי אפשר להגיד על בית שמש..
רק לגבי התעסוקה במודיעין עילית.
מבחינת מיקום, מודיעין עילית ממוקמת הרבה יותר טוב לכיוון תל אביב , הרצליה וכו.
וכל כמה שבית שמש תמשיך להיסמך כל העת על ירושלים, אנשי ק"ס יוכלו להיסמך במקביל גם על ירושלים , וגם כל ערי המרכז.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
@שתים אני מתגעגע להויכוחים איתך אתה בחור פיקח
ןלגבי השאלה על האשכול
פרוג זה לא פורום למשועממים
ואני לא רואה צורך באשכול כזה זה הכול
ולגבי בית שמש כלפי ירושלים זכור לנו
שהתווכחנו על זה בעבר
דעתך ידועה לכל
בכל אופן אני בעד דמוקרטיה
יאלה תפתחו ותהנו
מקווה שיהיה לך טיעונים חדשים ומעניינים

זה כבר טיעון ישן
אמרנו שאתה מחדש משהו
בסברות שלך
למה זה ממש התאבדות לקנות בבית שמש

@שתים אני נותן לך אתגר
תביא טיעון עינייני חדש
משהו שמתקבל על הדעת
למה לא לקנות ברמה ד
בא נראה אולי תשכנע אותי
אולי נחליט שהדיון יישאר עניני ולא אישי?
בתור מנהל פורום אני מצפה לעניניות, ולא לירידות לגופן של ניקיות.
לא מתאים, לא נעים.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
שמי שקונה בהן אלה אנשים שגדלו בעיר ורוצים להמשיך בה.
גם בבית שמש הרבה מאד מהרוכשים הם אנשים שגדלו בעיר ורוצים להמשיך לגור בה,
אני אישית מכיר מספר לא קטן של משפחות ברמה ד' שהבעל / האשה לפני חתונתם גרו בבית שמש, ורוצים להמשיך לגדול בה, ולגדל בה את ילדיהם.
וכן,מדובר בכאלה שלפני השיווק של רמה ד' כבר חשבו לקנות בה בתור שכונה בבית שמש,
יש גם כאלה.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אפרופו בית שמש
תפתחו את הדיון של האם המחירים ברמת בית שמש ד מוצדקים

ניתן לראות בתחילת האשכול הודעות שהמחירים צריכים להיות ל3 חדרים 1.1M עם אופצייה
אנשים התמרמרו וצעקו וכו וכו

עכשיו שבית שמש הגיע למחירי שאר האזורים החרדים
כך לדוגמה בני ברק דירת 3 חדרים 1.8M
אז השאלה השתנתה מהאם המחירים החדשים של בית שמש מוצדקים
אבל כבר כולם הסכימו שהמחירים של 1.4-1.5 מוצדקים

לציבור לוקח זמן להתרגל למחירים
אבל ברגע שיקלוט שבית שמש לא יקרה משמעותית משאר האזורים של הציבור החרדי
שנמצאים באזורי מרכז
יובן מאוד שאין באמת הבדל בין בית שמש לבני ברק לדוגמה ששם אף אחד לא שואל
למה אנשים מוכנים לשלם 1.8 מיליון על דירת פח בבנין ישן

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
הפתרון היחיד הוא עומס של דירות.
אם כל דירות רמה ד' היו יוצאים לשיווק בפעם אחת היה נוצר שוק רווי והמחירים בבית שמש היו יורדים.
אבל מרחו את השיווק במעל 5 שנים שבגלל זה המחירים רק עלו, יחד עם כמות האנשים שרוצה לגור בבית שמש שגם עולה ועולה,
עוד זוגות מתחתנים, עוד מכירים את בית שמש, עוד פוגשים בפרסומות, עוד קהילות מגיעות,
וכך, העובדה שיש הרבה דירות, במקום לגרום למחירים לרדת, גורמת להם דווקא לטפס.

אם יוציאו לשוק 10,000 דירות בפעם אחת המצב ישתנה.

נערך לאחרונה ב:

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
הפתרון להוציא אנשים לפריפריה (לא פתרון למצוקת הדיור) הוא לעשות מה שעשו ברמת בית שמש ד',
לאשר ולתכנן 10,000 דירות, לדאוג שזה יתחלק לפחות ב30 יזמים שכל אחד מפרסם את המעלות שלו יחד עם מעלות המקום, להשקיע (ולפחות לפרסם שמשקיעים) בפיתוח, כבישים, חנויות, וכו',
ולמרוח את השיווק ב5 שנים,
אנשים יבואו לכל הערים הסמוכות, מרב שהם ישמעו על המקום הנחשק (כמו שבבית שמש נהיו המון התחרדויות בשנות השיווק של ד')

די

משתמש סופר מקצוען
וכל כמה שבית שמש תמשיך להיסמך כל העת על ירושלים, אנשי ק"ס יוכלו להיסמך במקביל גם על ירושלים , וגם כל ערי המרכז.
מבית שמש לת"א לא הרבה יותר מק"ס לת"א חוץ מזה שיש רכבת.
כדי לפתור את הבעיה הזו צריך להקצות קרקעות למסחר
אתם יכולים לעשות סיבוב ברמה ד' היום ולראות כמה מסחר יש בבניה-כמות שגם ירושלים החרדית לא הייתה מתביישת בה.
לגבי התעסוקה כבר דובר בעבר האם צריך שתהיה תעסוקה בתוך העיר המוניציפאלית שלי או שאפשר לנסוע לעיר הסמוכה (זמן הנסיעה לא בהכרח יותר לעומת שכונה מרוחקת בתוך ירושלים).

די

משתמש סופר מקצוען
אם כל דירות רמה ד' היו יוצאים לשיווק בפעם אחת היה נוצר שוק רווי והמחירים בבית שמש היו יורדים.
באמת בהתחלה היו המון דירות בבת אחת ולכן המחירים היו זולים. לאט לאט נגמרו הדירות והמחירים עלו. בהחלט זה רעיון טוב לדוגמה בהר יונה לשווק אלפי דירות בבת אחת כדי שהמחירים יהיו זולים.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
כל כמה שבית שמש תמשיך להיסמך כל העת על ירושלים, אנשי ק"ס יוכלו להיסמך במקביל גם על ירושלים , וגם כל ערי המרכז.
בית שמש נסמכת על ירושלים גם בגלל שזה הציבור שלה והצביון שלה, גם הלכתית בבית שמש כניסת שבת זה 40 דקות ולא 20 דקות,
גם בתחבורה, 2 קווים לבני ברק, וכמה קווים לירושלים?
צריך להוסיף קווים למרכז, אבל בכל זאת זה משקף את הצרכים ואת הביקוש, זה לא חיסרון שנסמכים על ירושלים, זה המרכז של הציבור שגר בבית שמש.
אצל הרבה מאד חרדים המרכז זה ירושלים (או לחילופין בני ברק) ולא תל אביב

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה