סיעור מוחות האשכול המרכזי על פתרונות הדיור לציבור החרדי

בונה אתרים

משתמש פעיל
מקור ומתי ?
כמובן שהם תכניות לטווח יותר רחוק

בכל מקרה עם השכונות החרדיות שכבר שווקו/לקראת שיווק בית שמש מכילה 44,880 דירות
עם התוכניות לעתיד אז בית שמש היא בכלל......
כמה יש למודיעין עילית?
לביתר?
לאלעד?......

נערך לאחרונה ב:

בונה אתרים

משתמש פעיל
מתי?
אני מתארת לעצמי שגם במודיעין עילית עוד שלושים שנה כבר יהיו 60,000 דירות:)

גם לבית שמש הם לא יגיעו אם לא יהיה מי שיעבוד על זה קשה.
ואין מי שעובד על זה נכון להיום, כידוע.
מקור ומתי ?

בית שמש מתפתחת לעיר מרכזית גדולה: תאכלס עד חצי מיליון תושבים​

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ירושלים מקדמת שתי תוכניות לדיור ולתעסוקה בעיר – הכוללות 9,300 יח"ד, במסגרת הקמת שכונת מגורים חדשה ומרכז עסקים ראשי ובו שטחי תעסוקה ומסחר, מלונאות ומרכז תחבורה משולב​

מאת ענת גלעד
30.05.22 | 15:57

מרכז העסקים החדש בבית שמש - הדמיה: ארמון אדריכלים ומתכנני ערים

מרכז העסקים החדש בבית שמש - הדמיה: ארמון אדריכלים ומתכנני ערים
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ירושלים, בראשות שירה תלמי-באבאי, החליטה לקדם שתי תוכניות הצפויות לפתח את בית שמש לעיר מרכזית בת 350-500 אלף תושבים.
הוועדה החליטה לקדם תוכנית להקמת מרכז עסקים ראשי חדש לעיר. התוכנית הממוקמת בצפון העיר מיועדת לקום על שטח של כ-2,276 דונם, והיא כוללת כ-4,700 יחידות דיור – מהן כ-960 יוקצו עבור דירות קטנות. בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית כוללת כ-550,000 מ"ר עבור שטחי מסחר ותעסוקה, כ-33,500 מ"ר עבור מבני ציבור וכ-600 חדרי מלון. כמו כן, במסגרת התוכנית הנחיות לשיקום נחל שורק והוספת שטחים פתוחים.
בהיבט התחבורתי, התוכנית כוללת בתחומה את תחנת הרכבת של העיר, והעתקה של מרכז התחבורה הציבורית מזרחה, במטרה שישמש כמרכז תחבורה משולב שיכלול רכבות ואוטובוסים.

התוכנית היא ביוזמת משרד הבינוי והשיכון ונערכה על ידי ארמון אדריכלים ומתכנני ערים.
בנוסף לכך, החליטה הוועדה להפקיד תוכנית להקמת שכונת מגורים חדשה בדרום רמת בבית שמש. התוכנית מיועדת לשטח כולל של כ-1,350 דונם שנמצא דרומית לרמת בית שמש,וצפונית לעמק האלה. התוכנית כוללת כ-4,600 יחידות דיור – מהן כ-940 יחידות שיוקצו עבור דירות קטנות וכ-300 עבור דיור מיוחד.
בנוסף ליחידות הדיור, כ-36,000 מ"ר יוקצו עבור מסחר ותעסוקה וכ-12 דונם עבור מבני ציבור, שישולבו בחזיתות הבניינים ובבנייה נפרדת, כ-221 דונם יוקצו עבור שטחים פתוחים, שמתוכם כ-95 דונם יוגדר כגן לאומי.
התוכנית הינה ביוזמת משרד הבינוי והשיכון ונערכה על ידי משרד קולקר-קולקר אפשטיין אדריכלים.
מתכננת מחוז ירושלים במינהל התכנון ומ"מ יו"ר הוועדה המחוזית, שירה תלמי-באבאי, מסרה: "התוכניות החדשות לאזור התעסוקה של בית שמש מבטאות את מדיניות הוועדה המחוזית, לפיה יש לקדם בעיר שטחים לתעסוקה ולדיור במקביל. העיר בית שמש נהנית ממיקום מיטבי ונגיש בטבורה של המדינה. עובדה זו תאפשר משיכת תעסוקה מגוונת שתחזק את העיר ותוביל להמשך התפתחותה".

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
הסיבה היחידה שאנשים קונים לדעתי במחיר כזה זה או משפרי דיור שבשבילם זה לא כסף שמוציאים מהכיס אלא פשוט ענין טכני של מעבר ממקום למקום ומבחינה זו מובן בהחלט למה אנשים הולכים לשדרג איכות חיים לרמה ד..
או זוגות צעירים שמישהו עבד עלים שהמחירים עדין יעלו והם בטוחים שהם המשקיעים הכי חכמים שקמו מאז קום המדינה ..
מה הקשר?
הסיבה האמיתית שהם קונים ולא שוכרים ב 3500
ואת השאר משקיעים
כי אין פה בארץ תרבות דיור לטווח ארוך
והכניסו לנו לראש שלגור בדירה שלך זה חובה
ולא רוצים להיטלטל עם הילדים כל שנתיים דירה
ולשלם תיווך כמעט כל מעבר כזה
ומחיר ההובלה
פלוס הבלאי בריהוט

האברך ממיר

משתמש מקצוען
דווקא בקטע הזה הייתי קונה בעינים עצומות דירה ברמה ד זה אימפריה שהולך להשאיר את ביתר ומודיעין עילית הרחק מאחור מבחינת פיתוח והשקעה סביבתית אפשר להגיד שזה פעם ראשונה שבונים עיר (כן אפשר לקרוא לזה עיר בפני עצמו מבחינת גודל ופוטנציאל) לחרדים בצורה נורמאלית
על מודיעין עילית אני לא מתווכח.
לגבי ביתר עילית, לרמה ד' ייקח עוד המון שנים להיות במצב דומה לביתר.
נכון שמתכנני השכונה השקיעו רבות, אבל שניהם (משה ומשה) כבר מזמן לא בזירה המקומית.
ולקברניטי העיר הנוכחיים יש דברים אחרים בסדר יומם.
ומה לעשות, לביתר יש נציגים שמחפשים לשפר את איכות החיים של התושבים בעיר, ובבית שמש יש אנשים שמחפשים קרדיטים.
זה נכון לתושבי כל השכונות בעיר, ובמיוחד לתושבי השכונות החדשות. עיינו ערך תחבורה, ואידך זיל גמור.
באמת חבל שאין מי שיסיים את המלאכה.

אפשר לתקן

משתמש פעיל
מה הקשר?
ואת השאר משקיעים
ומחיר ההובלה
פלוס הבלאי בריהוט
בבנין שאני גר 80 אחוז מהדירות מושכרות לטווח ארוך ולא עוברים כל שנתיים

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מה הקשר?
ואת השאר משקיעים
ומחיר ההובלה
פלוס הבלאי בריהוט
הכל נכון אבל הגיון מתמטי קר ביזנעס איך שקורים לזה אין זה הכל!

אברך חסידי שקונה דירה ב2 מיליון ש"ח כשההורים שלו נתנו לו 200-300K והמשכנתא שהולך לשלם זה בסדר גודל של 8K+ בחודש זה מצב הזוי ושום הסבר לא יהפוך את זה למשהו הגיוני

מי שרוצה לשכור דירות יכול לשכור עכשיו בד' דירות 3 חדרים ב2400-2600 לסגור חוזה ל5 שנים ובנתים להגריל דירה ולעשות בין חצי מיליון למיליון רוח על הדירה גם אם לא יגור שם

על זה כתבתי קודם אין שכל אין דאגות..

ואגב שאלתי את דוד שלי שנראה לי שהמשרד תיווך שלו זה הכי גדול בבית שמש (נ"פ) והוא גם ענה לי שבשביל זו"צ אין שום סיבה לקנות שם ..
מבחינת רוחיות וכאלו

אאאא....

משתמש פעיל
ואגב שאלתי את דוד שלי שנראה לי שהמשרד תיווך שלו זה הכי גדול בבית שמש (נ"פ) והוא גם ענה לי שבשביל זו"צ אין שום סיבה לקנות שם ..
אז אולי הדוד ידע לענות לי על השאלה.
מי זה האנשים שרוכשים דירת 3 חדרים בבית שמש במחיר של כ1,900,000 ???

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
ואחרי 5 שנים כבר יתפתח משו שוה בהר יונה או עמינואל או צפטבריה
זה לא משנה מה שיתפתח לבוא עם הון עצמי של 200K ולבוא תוך 5-7 שנים עם הון עצמי של 900-1.100K אתה מבין לבד שיש הבדל רק צריך לעבוד נכון ולא להכנע לרגש..

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
המשכירים לא פראיירים
לא יסכימו

הכל יפה אם יזכו
ואם לא?
דוקא חבר שעובד במשרד תיוך הציע לי כזה דיל בדיוק לפני 3 שבועות
מה שהבנתי ממנו שיש הרבה דתים ומזרוחניקים שקנו דירות במשתכן ברמה ד ורק מחפשים למכור את זה ואין להם כח להתעסק עם שוכרים וכו לכן הם מסכימים לעשות כאלו דילים והתכנית שלהם זה פשוט למכור ברגע שיעבור 5 שנים שאסור למכור במסגרת המשתכן

אם אנשים לא מפונקים לאיזה הגרלות להכנס יש להם סיכוים מאוד יפים לזכות והיה על זה דיונים רחבים בעבר..
אני אישית רשמתי 6 חברים למשתכן למעט אחד כולם זכו 1 בבית שמש 3 בחריש ועוד אחד באופקים כולם עשו רווח של בין 600-1100K..

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
איך צוברים כאלה סכומים בתוך 5-7 שנים?
נכנסים למשתכן וקונים דירה איפה שזוכים הרוח הוא מינימום בד"כ 600 +הון עצמי ראשוני של 200K והגעת למספרים האלו..

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מבחינת רוחיות וכאלו
לך תסביר את הז לכמויות הזו"צים שכן קנו שם, על סמך דמיונות באויר.
על זה כתבתי קודם אין שכל אין דאגות..
בדיוק.
כלכלית - זה פשוט לא משתלם.
מי שיש לו מספיק כסף לשחק עם שטויות כמו כבישים רחבים יותר תמורת משכנתא חונקת ל30 שנה - שיבושם לו.
אבל לפחות חשוב לעורר את המודעות, שאנשים יבינו שזה לא צחוק.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מה טוב בבית שמש יותר מקומות אחרים שבן אדם מוכן כיום לסבול בשבילו?
גם באלעד יש מרחבים וגינות ענק.
גם במודיעין עילית יש שכונות שלמות חדשות לחלוטין עם גינות יפות.

לאיזה נתונים אתה מתייחס כשאתה מחליט את הדיעה הזו?
בית שמש זה מקום חדש חדש זה כמו חריש בערך רק לא חריש אלא בית שמש
לך לשם ותראה פשוט תחושה של התרעננות מהישנות
הציבור שלנו למרות שהוא חרדי צמא לזה נואשות -וזה משהו פסיכולוגי שאנשים אוהבים חדש
וגם אם לדעתך אין בזה היגיון יש צורך אנושי בסיסי ומציאות שהוא אוהב דברים חדשים לא רק דירה חדשה
אלא אזור חדש

תחשוב על זה ... למרות שזה לא הסבר כלכלי אבל כידוע כלכלה ופסיכולוגיה זה היינו הך

אני באופן אישי לא גר בבית שמש
אבל זה מה שתושבי בית שמש אומרים לי
כך את שלווה שקנתה מתחמים ענקיים שהולכים לתת 14000 מקומות עבודה
וללא קשר לשום דברעיר גדול וחדשה וצעירה יש לה הרבה יותר סיכוי מעיר זקנה
ובכלל החומר האנושי היום יותר נמרץ מאי פעם

ובגדול על זה כולם בונים

בינתיים הם מוכנים להתפשר בפקקים שגם ככה קיימים

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
לגבי הוויכוח על מודיעין עילית, ביתר, וב"ש, הציבור החרדי הצעיר מצביע ברגלים, אין לי אפי' חבר אחד בן גילי, שבחר לגור במודיעין עילית, או ביתר, אם לא שהוריו או חמיו גרים שם.
לעומת זאת יש לי אין ספור חברים, שלא ההורים שלהם, ולא השווער שלהם גרים בב"ש, והם מבחירה אישית, קבעו את משכנם שם, מה שאומר, שב"ש היא העיר הכי אטרקטיבית לזוגות צעירים, ולכן אלפי זוצי"ם נוהרים לשם, ומוכנים לשלם על זה הרבה מאוד כסף...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה