לבנתיים מצאתי דרך קצת סיבוביתתוכל לשלוח את הגיליון עצמו ?
אני ממיין את הנוסחאות לפי המילה
מדובר ב 5 סוגים
מפריד אותם ל 5 טבלאות
אם אני צריך את הנוסחה כפול 2, מסמן את כל הטבלה ועושה העתק הדבק פעם אחת
ואם אני צריך 4 פעמים אני עושה הדבק 4 פעמים
לבנתיים מצאתי דרך קצת סיבוביתתוכל לשלוח את הגיליון עצמו ?
למקרה שלי לא יעזורעשיתי פעם משהו דומה, יתכן וזו כוונתכם.
לא.בגוגל שיטס יש אפשרות להגנת טווח עם אזהרה בעת שינוי בטווח
האם יש אפשרות לקבוע מה יהיה נוסח האזהרה?
הרעיון אותו דבר, יש הבדלים מסוימים.שלום וברכה, אני לא מבין גדול באקסל, האם יש הבדל בין אקסל של אופיס, לבין גוגל שיטס ?
תעלה את הקובץ לדרייב ותפתח אותו משםאיך מעתיקים מאקסל אופיס לגוגל שיטס כולל הנוסחאות, לא הצלחתי. תודה
מיזוג תאים?אני מתחילה באקסל, אבל מחפשת בגוגל ולא מוצאת פיתרון
איך מרחיבים רק תא ספציפי באקסל שצריך להכיל הרבה מלל, אבל שלא כל התאים בשורה גם יתרחבו?
או גלישת טקסט?אני מתחילה באקסל, אבל מחפשת בגוגל ולא מוצאת פיתרון
איך מרחיבים רק תא ספציפי באקסל שצריך להכיל הרבה מלל, אבל שלא כל התאים בשורה גם יתרחבו?
אני לא רוצה כזה מצב שכל השורה תתרחב בגלל שבתא אחד יש הרבה ממלל, יש מה לעשות?או גלישת טקסט?
צפה בקובץ המצורף 1681543
איך את רוצה שזה ייראה בסוף?אני לא רוצה כזה מצב שכל השורה תתרחב בגלל שבתא אחד יש הרבה ממלל, יש מה לעשות?
??כנראה שזה רק טעות
אבל עדיין לא הצלחתי לשמור על קישורי תאים
שיבושים מסוג זה יכולים לקרות.
=HYPERLINK("#Sheet2!A1","Jump To Cell A1 in Sheet2")
ראשית הואיל וישנו מקף בהזנת הניידים שבעמודה,אנו עוקפים את כל בעיית וסוגיית השמטת אפסים שבתחילת המספר.יתרון?תלוי את מי שואלים ובמטרות..שאלה לגבי אימות נתונים:
1. איך ניתן לחייב שיוכלו להזין טלפון במבנה של : 05X-XXXXXXX
למזלינו,ולמזלם הטוב של בני האנושות,ישנה פונקצייה מובנית באקסל /שיטס שנקראת isemail .2. אין ניתן לחייב שיוכלו להזין רק מייל במבנה תקין
באימות נתונים שערכתי בגיליון.אין "הכרח" למלא ערכים בעמודה D.אלא שישנו תנאי שאם לא הוזן ערך בעמודה c כלומר שהפונקצייה counta תחזיר 0 ולא 1. אז לא ניתן להזין שום ערך בעמודה d(כלומר- אפשר לנסות את מזלינו ולכתוב..אבל אז נקבל איתות וסימון אדום המורה על שגיאה)3. האם ניתן להגדיר שתא יהיה חייב במילוי אם הוכנס ערך בתא אחר מסויים לדוגמא אם הוזן משהו בתא C4 אז יהיו חייבים למלא ערך בתא D4 או C5 יחייב למלא בD5 וכן הלאה.
אם אתם יודעם אפילו חלק אשמח להחכים
תודה רבה!
רבותיי.הערה קטנה.ציינתי לעיל את הנוסחא מותאמת אישית לגבי תקינות מייל והיא isemail.שאלות מעניינות ומחכימות!
שלושה מי יודע..
אז ברוכים הבאים לעולם "הולידציות" באקסל..
מצורף כאן גיליון אקסל עם פיתרונות לכל 3 השאלות.ואסביר על ראשון ראשון וכו..
צפה בקובץ המצורף 1682380
ראשית הואיל וישנו מקף בהזנת הניידים שבעמודה,אנו עוקפים את כל בעיית וסוגיית השמטת אפסים שבתחילת המספר.יתרון?תלוי את מי שואלים ובמטרות..
ובכן כאן יש להציב בתא a2 (ואז לבצע העתקה>הדבקה מיוחדת >אימות נתונים..זה תקף לכל הפיתרונות לקמן) בנוסחא מותאמת אישית שבאימות נתונים את הנוסחא הזו
צפה בקובץ המצורף 1682390
הרעיון כאן שפונקציית len סופרת 11 תוים במספר נייד תקין (המקף נחשב כתו)
כאשר משמיטים מספר או מקף או כותבים מספר נוסף .האימות נתונים יתן את אותותיו כפי שניתן לראות בדוגמא שערכתי.
אני מאוד ממליץ לקרוא בלינק המצורף את אשר כתבתי בזמנו על יסוד ושורש המחלוקת/החילוק בין פונקציית len לבין פונקציית counta
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-13613855
למזלינו,ולמזלם הטוב של בני האנושות,ישנה פונקצייה מובנית באקסל /שיטס שנקראת isemail .
תפקידה הוא פשוט לומר לנו בהחזר true או false כלומר האם המייל תקין או לא.
אנו "מנצלים" את ההזדמנות פז הזו...ופשוט מזינים את הנוסחא באימות נתונים בתא b2 ככה:
צפה בקובץ המצורף 1682403
באימות נתונים שערכתי בגיליון.אין "הכרח" למלא ערכים בעמודה D.אלא שישנו תנאי שאם לא הוזן ערך בעמודה c כלומר שהפונקצייה counta תחזיר 0 ולא 1. אז לא ניתן להזין שום ערך בעמודה d(כלומר- אפשר לנסות את מזלינו ולכתוב..אבל אז נקבל איתות וסימון אדום המורה על שגיאה)
יש בלוגיקה זו אריכות דברים ועומק (בהזדמנות ארחיב על כך בל"נ) רק אומר בקצרה -שהרעיון והאלגוריתם באימות נתונים בנויים כך-שכל עוד התא ריק ובעל הגיליון נשאר "בחיבוק ידיים"("בשב ואל תעשה...") .זה בסדר ותקין.אבל אם בעל הגיליון החליט לכתוב משהו,("בקום ועשה..")כאן האקסל "מתעורר ולא מוכן לקבל" ערך שאינו מותאם לכללי האימות.
מקווה שהובנתי...
צפה בקובץ המצורף 1682416
מצורף כאן גיליון אקסל לראות את הכללים מקרוב ולביצוע העתק הדבק.
בהצלחה!
נ.ב אם משהו לא מובן/לא מסתדר ,אשמח לסייע במייל yv0528174820 בגימייל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: