תראה.אילו היה מדובר פה בהלוואה עם החזר בריבית קבועה בלבד.היה ניתן לפתור זאת בקלות עם פונקציית pmt .שלום רב,
אשמח לעזרת האלופים כאן (בפרט @יעקב ויצמן @xl3391 @אפר ), אני רוצה לעשות גליון גוגל שיטס לחישוב משכנתא, לפי נתונים משתנים במשכנתא כמו ריבית הפריים והצמדה למדד, ויש לי כמה בעיות-
האם יש למישהו פתרון לדברים האלו או אפילו לחלקם?
- ריבית הפריים לפי תאריכים (לא רק המעודכנת, כי זה משתנה מתשלום לתשלום).
- מדד המחירים לצרכן לפי תאריכים.
- חישוב קבוע של יתרת הקרן (לפי המדד המעודכן והיתרה המעודכנת).
- (הכי פחות חשוב) פונקציה שמחזירה את עלות האג"חים המעודכנים של הבנקים השונים, לחישוב משתנה כל 5 שנים וכו'.
תודה רבה מראש.
על פי כללי הלוגיקה של האקסל הדבר אינו אפשרי בעזרת הכלים הרגילים /פונקצייות.שלום וברכה
יש דרך להזין נתונים לאקסל מלמעלה ללמטה?
כלומר שהשורה מתחת לכותרת תהיה ריקה ואחרי שאני מזין לתוכה נתונים כל הטבלה חוץ מהכותרת תרד בשורה ושוב תהיה לי שורה ריקה וכן הלאה?
תודה מראש
תראה כאן בלינקיש לי טבלה כזו:
והייתי שמח אם יוכלו לעשות לי שיחשב כמה תוצאות,
שם: יום: תאריך: טלפון: סכום: אברהם 150 35 160 40 40 150 יצחק 40 35 550 60 יעקב 50 450 35 35 35 יוסף 35 160 40 40 150 משה 40 35 550 60 אהרן 50 450 35 35 35 דוד 35 160 40 40 150 550 40
תוצאה ראשונה: סך של 5% מכל הטור
תוצאה שניה-שמינית: 5% מכל שם בנפרד
תודה רבה
בשמחה רבה.תבורך מפי עליון@יעקב ויצמן דבר ראשון תודה, זה כבר לא פעם ראשונה שאתה עוזר לי ולכולם כאן...
מצורף לך גיליון מתוקן עם הנוסחאות בפניםאבל, זה עושה לי שגיאה #VALUE!
או שלא הבנתי מה לעשות...
העתקתי את =B2*(1-20%) לאקסל (ושיניתי את הB2 לD2 (ששם יש מספר 150) וזה מה שנהיה
רק אציין שאני מעוניין לעשות את זה על עמודה (או חלק מעמודה ולא קוביה אחת בודדת) ושאני משתמש בגוגל שיטס...
לעצם יצירת מספור "רץ" (מה שנקרא "סדרה") הדבר ניתן בעזרת פונקציית sequence כפי שהסברתי בפירוט בלינק כאןשלום וברכה
האם יש כזו פונקציה\נוסחה של מספור תאים אוטומטי באקסל?
ניתן לבצע זאת במספר דרכים:כמו למשל אני רוצה שהוא יסמן לי לבד את היום ה 20 קדימה מהקוביה שאני עומדת עליה...
אשמח לדעת
אם הכוונה הייתה לפתור את ענין הקפיצה שהוזכר בסוף השאלה אז אסביר את המורכבות שבפיתרון זה..תנסו עם פונקציה ROW
עם פונקציית unique (יוניק) שהזכרתי ממש לעיליש לי 2 טבלאות עם תאריכים וסכום לכל תאריך
התאריכים חוזרים על עצמם ואני צריכה לעשות תרשים עוגה ולצמצם תאריכים שלא יחזרו על עצמם פעמיים
איך עושים את זה?
תודה!
רק לחידוד הדברים.אסביר שמבחינת if תנאי שלא מתקיים הכוונה לכל טקסט חוץ מהמילה כן.זה יכול להיות המילה לא או whateverאומנם זה שאלה בגוגל שיטס, אבל אולי תדעו לעזור לי, אחרי הכל זה די דומה...
יש לי טבלת גוגל שיטס מתעדכנת שבתאים שלה נכתב 'כן' או 'לא' ואני צריכה שברגע שנכנס 'כן' הוא יהפוך אוטומטית ל1 (אם נכנס 'לא
מה זה ככה? התכוונת שישאר ריק?' הוא יכול להשאר ככה
את הטקסט כמו בדוגמא אצלך שכתוב כן., לא אכפת לי).
ניסיתי עם הנוסחא של
אבל הוא מחזיר לי שגיאה
אז איך כן עושים את זה?
תודה
ראשית, תודה רבה!!!@יהודית גמליאל
בקיצור.תתקני את הפונקצייה כפי שמוצג כאן בצילום מסך.
צפה בקובץ המצורף 1671936
אם תרצי שכאשר לא מתקיים התנאי יוחזר מה שכתוב בתא u2.אז צריך בארגומנט 3 לכתוב u2 במקום ""(הכוונה לריק/כלום)
באגב, ניתן באותה מידה להשתמש במקרה הזה בפונקציית substitute . אבל גם עם if התוצאה שווה ומצוינת
בהצלחה
אני מכיר את סוגיית ההפנייה מעגלית.ראשית, תודה רבה!!!
שנית, זה יוצר לי בעיה, כי אם אני משביתה את החזרה המעגלית- הוא נותן שגיאה, ואם אני מפעילה- הוא מאפס את התוצאה, כי בפעם השניה כבר אין שם כן אלא 1....
לפונקצייה זו דרוש לימוד רב וידע מקדים בתחום שוק ההון ועודלא מצליח לייבא נתוני דיבידנדים בנוסחת גוגל פיננס בשיטס בפרמטר "yieldpct",
זה מחזיר "שגיאה הערך של פונקציה GOOGLEFINANCE פרמטר 2 לא חוקי עבור התו שצוין."
יש למישהו דרך לפתור את הבעיה, או דרך אחרת לייבא נתונים אלו לשיטס?
@יעקב ויצמן
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: