מעולה! תודה רבה!@בחיפוש, עובד?
ירבו ניקים כמותך!
מעולה! תודה רבה!@בחיפוש, עובד?
לא הבינותי מספיקיש אופציה להוסיף שורות לאורך כל המסמך בדילוגים של 6? יש אפשרות לתת פקודה כזו או רק להוסיף ידנית?
ואם כן, אפשר גם לתת לו מראש טקסט זהה לכולם?
אם הבינותי נכון את השאלה.התשובה בלינק כאןכמובן שבקובץ המקורי יש הרבה יותר שורות
אבל נניח שאני רוצה להוסיף שורה מספר 4 לכל אחד מהלקוחות
מקווה שזה מובן
להוסיף שורה פשוטה זו לא בעיה, אבל אם הקובץ דומה לנ"ל אז צריכים לשמור על העיצוב.כמובן שבקובץ המקורי יש הרבה יותר שורות
אבל נניח שאני רוצה להוסיף שורה מספר 4 לכל אחד מהלקוחות
מקווה שזה מובן
פונקציית sumifs בנויה למספר תנאים גם שטווח הקריטריונים מופיעים במספר עמודות שונות.בSUMIFS אני רוצה שיבחר אחד מתוך 3 אפשרויות
(כלומר באם יש לו 1 או 2 או 3 - שיסכם את הסכום)
איך אני רושם את זה
לא מסכםקוד:=SUMIFS(H5:H11,G5:G11,OR(1,2,3))
אכןפונקציית sumif
פונקציית sumifs בנויה למספר תנאים גם שטווח הקריטריונים מופיעים במספר עמודות שונות.
במקרה שלנו הטווח באותה עמודה.ולכן הקירטריון הוא גדול מ0 עד 4
אין כאן שום צורך בפונקציית OR
מצורף דוגמא לפונקצייה
השתמשתי בגדול מ..וקטן מ.. כי זה במקרה מספרים עוקבים.אכן
בדוגמה שלך - רק באם מתקיים "כל" 2 התנאים הוא מסכם (שאחד לא סותר את השני)
אני צריך באם מתקיים "רק" אחד מתוך 3 התנאים שיסכם
כלומר שיבדוק 3 שמות - יעקוב משה יוסף - שבאם הם מופעים שיסכם את הסכום
מתוך הרשימה הכללית - אברהם יצחק יעקוב משה אהרן יוסף דוד
=SUMIF(A2:A7,"אברהם",B2:B7)+SUMIF(A2:A7,"יצחק",B2:B7)+SUMIF(A2:A7,"יעקב",B2:B7)/ICODE]
הענין שיש לי כבר נוסחת SUMIFS עם הרבה תנאים בהרבה עמודותהשתמשתי בגדול מ..וקטן מ.. כי זה במקרה מספרים עוקבים.
כך או כך. צריך להשתמש פה בsumif ולא בsumifs
וזו הפונקציה=SUMIF(A2:A7,"אברהם",B2:B7)+SUMIF(A2:A7,"יצחק",B2:B7)+SUMIF(A2:A7,"יעקב",B2:B7)/ICODE]
אוקייהענין שיש לי כבר נוסחת SUMIFS עם הרבה תנאים בהרבה עמודות
רק בעמודה הספציפית הזו לא הסתדרתי (כי זה בחירה מתורך כמה אפשרויות "אמת")
אם אני עושה כמו שכתבת SUMIF היא תיהיה ארוכה מאוד - היות שבכל אחד מהם אני אצטרך להכניס את כל התאים הנוספים שבכל העמודות שגם כך היא ארוכה
במקרה שתיארת.יש להשתמש בפונקציית if בתוך ifשלום לכולם, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי,
אני צריך להכין טבלת אקסל שתחשב לבד מלגות שכר לפי ציון במבחן,
מצורף דוגמא של הטבלא, איך אני עושה שבעמודה C יהיה חישוב אוטומטי, למשל מי שקיבל 85 עד 100 מקבל 80 שקל, ומי שמקבל 70 עד 84 מקבל 60.צפה בקובץ המצורף 1323227
וואו. אני מאוד מאוד מודה לך על העזרה,במקרה שתיארת.יש להשתמש בפונקציית if בתוך if
זה נקרא if מקונן.
הטבלה שהכנתי בדיוק עם אותם קריטריונים שציינת.תוכל לשנות בפונקצייה ככל שתחליט.
תגדיר את עמודה C פורמט "מטבע"
הפונקצייה והפרטים בקובץ המצורף.
הפונקצייה בנויה הכי קצר שאפשר במינימום טקסט.והכי נפלא שזה ללא עול וסירבול טבלת עזר.
נ ב אם תרצה את ההתפלגות של הציונים לדוגמא כמה קיבלו ציון בין 85 ל100 וכו..תגיד לי.
בהצלחה לך ויום טוב
ראשית.אני שמח מאוד שהצלחת ברוך ה', ותודה גם לך על האתגר והחוויה עבורי.וואו. אני מאוד מאוד מודה לך על העזרה,
עשיתי כך וזה הצליח לי.
מודה לך מאוד מאוד.
אני צריך עוד עזרה, אשמח אם תוכל אתה או כל מי מהצדיקים שעוזרים כאן שיעזרו לי עם נוסחה נכונה עבור זה.
אני עושה שני מבחנים בחודש,על כל מבחן אני מעניק מלגה מסוימת:
65 עד 74 = 35 שקל למבחן
75 עד 84 = 40 שקל למבחן
85 עד 100 = 50 שקל למבחן.
איך אני מחשב את זה כפול 2 זאת אומרת אני יכתוב משבצת ליד משבצת את הציון של המבחן הראשון ושל השני, ואני רוצה שיצא לי התוצאה על שני המבחנים במשבצת השלישית.
ובנוסף, אם הממוצע של שני המבחנים מעניק סכום גבוה יותר, אז המלגה תהיה כסכום הגבוה.
למשל אם הממוצע הוא 70 אז הוא יקבל 70 שקל,
דוגמא נוספת אם קיבל במבחן אחד 50 ובשני 70 הממוצע הוא נמוך מהנדרש אז יקבל רק 35 על המבחן השני.
מקווה שהייתי ברור,
ממש תודה רבה מראש. זה יהיה עזרה ענקית עבורי!!
מצורף צילום של האקסל לדוגמאצפה בקובץ המצורף 1323717
מודה לך מאוד..ראשית.אני שמח מאוד שהצלחת ברוך ה', ותודה גם לך על האתגר והחוויה עבורי.
מצורף לך פה פתרון לשאלתך.גם כאן בוצע חישוב של ממוצע על ידי פונקציית average (אם ישנם תאים ריקים ותקבל שגיאה של div נא הודיעני ואסדר לך עם עוד פונקציה.כמו כן נמנעתי מלהעמיס פה את פונקציית trim כי לא מדובר בטקסט.זה פחות קריטי לחישובים)
בתוספת if מקונן.
חישוב המלגה מוכפל אוטומט בסך המלגה בעמודה d
זה הקוד.תעתיק אותו ותדביק בתא D5 בדיוק
מצורף לך גם הקובץ אקסל שתוכל לראות את הפונקציות מקרוב .
כפי שציינתי בגיליון.הותרתי לך את עמודת e עם הממוצע.שתראה איך החישוב נכון ומדויק.
הפרמטרים בפונקציית if הם בדיוק כפי שתיארת בשאלה.אם ישנם שינויים ברף הציון או ברף המלגה יש לעדכן זאת.
נ.ב יש לעדכן את עמודה d פורמט מטבע ולא עמודה e.התבלבלתי לרגע..
בהצלחה לך ידידי.
ניסיתי. הגעתי לחלונית הזו:אם הבינותי נכון את השאלה.התשובה בלינק כאן
אני כעת לא מול המחשב והאקסל.תתרגם את הדף ותראה את הכיוון לתשובה.
יש שם פתרון עם פקודת מאקרו vba
ויש גם פתרון עם פתרון של סרגל הכלים וההגדרות.
בהצלחה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: