מודה לך מאוד..
לא הבנתי למה מחקת בעריכה את הקוד שכתבת...
בכל אופן יש בעיה קטנה,
אני צריך שאם במבחן אחד הציון הוא מתחת למינימום, אני יתייחס רק למבחן השני ויתן לו מלגה ע"פ המבחן השני,
ובכל מקרה אחר שהוא עבר את הציון המינימום אני יחשב את המלגה לפי ממוצע של שני הציונים.
תודה אשמח לעזרתך שוב
ערב טוב
@יהודי נחמד
הבטחתי שאכתוב היום .אז אני גם אקיים.
אתחיל בזה שבאינסטיקנט ראשוני האצבעות דיגדגו להקליד =xlookup (זו- התאומה לא זהה של vlookup "מלכת האקסל") אבל היה צורך פה לבצע שינויים בסדר הטבלה .והמלל בפונקציה/ות היה רב ומסורבל.אז ויתרתי על האופציה הזו.
השתמשתי בפונקציות מוכרות אבל עם תחכום.לאחר הרבה ניסיונות וקומבינציות.
על קצה המזלג אסביר מה שמתרחש בחישובים כאן:
בעמודה e אני אומר לאקסל שיבדוק אם הרף של הציון במבחן 1 בעמודה b לא עובר את רף ציון 65.(אם כן.אז יוחזר לי false.פולס כזה יוצג
בפועל בעמודה e)
אז יבדוק את המבחן השני בעמודה c ויכתוב לי את המלגה על סמך מבחן אחד.אם יש סכום בעמודה e זה בגלל שישנה זכאות במבחן 2.אם התקבל false false בתא בעמודה e זה בגלל שהמבחן השני בעמודה d מזכה למלגה על סמך מבחן בודד.
בעמודה e זה אותו פורמט של פונקציה אבל ההצלבה הפוכה במקום b זה c .ובמקום e זה יהיה f.
כאן נבוא לשאלה.
מה בעצם קורה שאנו מוצאים false בעמודה e וגם בf?
זה אומר ששני המבחנים עברו את רף ציון 65.והופה..מגיע מלגה מחישוב הממוצעים שמחושב בנפרד בעמודה d.
זה מוביל לתיחכום שמסתתר לו בעמודה g בחישוב ה-total .
יש תנאי שאם count של שתי העמודות הוא 0.(זה קורה רק במצב ששני המבחנים עברו את רף 65 ואז כתוב פעמיים false .זוכרים נכון?) ולמה 0.?כי count יודעת לספור תאים רק עם מספרים .ומתעלמת מטקסטים.(זו הסיבה שהפונקציה הזו נבחרה בקפידה.לעומת אחותה למשפחה-
counta שכן מכירה וסופרת גם תאים עם טקסט)
אז הממוצע יחושב כמו בעמודה d החישוב לפי ממוצע.ואם התוצאה לא 0 סימן שיש סכום אחד בעמודה e או f זה אומר לנו שאחד המבחנים לא עבר .ולכן ההמשך זה לסכם את הסכומים מעמודות e וf.
סה טו...
סורי על האריכות.חרגתי קצת ממנהגי.אבל השקפת עולמי שאת הפתרונות באקסל יש להבין .רק אז נהנים באמת מהיופי וההדר וככה .וזו רק דוגמא.
זכרו.שאת האקסל יש "ללמוד".וכמו שאמרו חזל יגעת ומצאת -תאמין
הקובץ מצורף פה עם הפיתרון.אקסליסטים בנשמה תהנו!