חד"פ - טקסט לעמודות/מילוי מהירכתוב לי בתא כמה מילים וגם שעה (למשל "בעוד שעתיים יהיה 03:56 אז צריך להיות מוכנים")
אני רוצה לחלץ את השעה מתוך הטקסט. הטקסט אינו קבוע בכל התאים.
עזרו לי בבקשה.
קבוע - MID+LEFT+LEN+FIND וכדו'
חד"פ - טקסט לעמודות/מילוי מהירכתוב לי בתא כמה מילים וגם שעה (למשל "בעוד שעתיים יהיה 03:56 אז צריך להיות מוכנים")
אני רוצה לחלץ את השעה מתוך הטקסט. הטקסט אינו קבוע בכל התאים.
עזרו לי בבקשה.
אם אני מבין נכון אתה צריך FILTER ושרשור טקסטיש לי טבלה של תאריכים.
(רצוף, יום אחרי יום)
ובתוך הטבלה מופיעים מטלות ששייכות לתאריכים אחרים. ואני רוצה להציג אותם בתאריך הנכון אוטומטית.
(לדוגמא מופיע לי בתאריך 12/3/22 שתתקיים פגישה בתאריך 16/3/22, אני רוצה שהפגישה הזו תופיע ביום שלה).
בתודה מראש
פילטר להבאת השורות הרלוונטיותלא הבנתי מה זה פילטר ושרשור טקסט (אני מכיר את פונקציית פילטר, אבל מה זה שרשור טקסט)
ראה כאןהפונקציה dateif לא קיימת?
מדוע?
איך אפשר לחשב גיל לפי תאריך לידה בלעדיה?
תודה!
איפה מוצאים את פוקנציות השרשור בשיטס?פילטר להבאת השורות הרלוונטיות
לחיבורם לתא אחד אפשר לנסות עם מגוון פונקציות שרשור שקיימות בשיטס/365/גירסאות חדשות
לא בטוח שזה יעבוד
בעוד שעתיים יהיה 03:56 אז צריך להיות מוכנים
אני חושב שיותר מהיר וקל זה:חד"פ - טקסט לעמודות/מילוי מהיר
קבוע - MID+LEFT+LEN+FIND וכדו'
=MID(B1,(SEARCH(":",B1)-2),5)
44,417.27 |
44,417.27 |
44,418.32 |
פתרון פשוט וגאוני.אני חושב שיותר מהיר וקל זה:
MID+SEARCH
כך:
קוד:=MID(B1,(SEARCH(":",B1)-2),5)
מצורף דוגמא
לא בדיוק הבנתי...אני רוצה לרשום שעת ברכת הלבנה בתנאי שיש לבנה באותו זמן.
זאת אומרת שהזמן חל בין זריחת הלבנה לשקיעת הלבנה.
המרתי את התאריכים והשעות של הנ"ל למספרים מייצגים באקסל
כמו למשל:
44,417.27 44,417.27 44,418.32
עכשיו אני רוצה להביא את ברכת הלבנה במספר בפורמט הזה, ולבדוק האם הוא בין זריחה לשקיעה (ואז כן) או בין שקיעה לזריחה (ואז לא).
נראה לי ששאלתי שאלה דומה בעבר ולא נמצא פתרון כאן. אני שואל שוב אולי יש מישהו שיודע...
א. יש לי טבלה של ימות השנה ובה יש עמודה של שעת זריחה ושעת שקיעה. וגם עמודה של זמן ברכת הלבנה שיכול להיות רק בין זריחה לשקיעה.לא בדיוק הבנתי...
א. רשום באיזה מקום זמן הזריחה וזמן השקיעה?
ב. תמיד זמן הזריחה נמוך מזמן השקיעה במספרים באקסל?
ג. מאיפה נלקח השעה הנוכחית?
בקיצור, כנראה לא הבנתי...
אם הבנתי נכון, למה לא כך? (פונקציית IF כפולה בסה"כ...)א. יש לי טבלה של ימות השנה ובה יש עמודה של שעת זריחה ושעת שקיעה. וגם עמודה של זמן ברכת הלבנה שיכול להיות רק בין זריחה לשקיעה.
ב. כן.
ג. כל השעות והתאריכים נלקחים מכל מיני חישובים, אבל בסופו של דבר סידרתי אותם בשלוש עמודות זה לצד זה.
מה עוד לא הובן.
להעלות דוגמא?
נראה לי שיש פה כיוון, אני עדיין לא סיימתי, כשאסיים אבדוק אם זה מסתדר לי.אם הבנתי נכון, למה לא כך? (פונקציית IF כפולה בסה"כ...)
זה מידי פשוט, כך שכנראה לא הבנתי מספיק...
בהצלחה ואנא עדכן.נראה לי שיש פה כיוון, אני עדיין לא סיימתי, כשאסיים אבדוק אם זה מסתדר לי.
סליחה, עדיין לא.@מרובע
בדקת?
A | B | |
1 | 2 | |
2 | 1 | |
3 | ||
4 | ||
5 | 3 |
היינו הךאני חושב שיותר מהיר וקל זה:
MID+SEARCH
כך:
קוד:=MID(B1,(SEARCH(":",B1)-2),5)
מצורף דוגמא
IF...הטבלה הזו
A B 1 2 2 1 3 4 5 3
יש עמודה B שמתקנת את עמודה A.
למשל הספרה שכתובה בשורה 1 הכוונה היא לבטל את הספרה שכתובה בA2
עכשיו אני רוצה בעמודה C שאם יש משהו בעמודה B, זה יבטל את מה שכתוב בשורה הבאה בעמודה A
בקיצור שבעמודה C יהיה כתוב רק הספרה 2 בשורה 1.
אבל בשורה 5 שאין תיקון יופיע הספרה 3 שבעמודה A
מקווה שהובנתי.
בתודה מראש
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: