הגרפים דווקא מראים אחרת.לגבי הנדל"ן בארץ לא היו ירידות משמעותיות ב70 השנים האחרונות (כן היה התמתנות)
בבורסה זה משהו שרואים כל 10-12 שנה
הגרפים דווקא מראים אחרת.לגבי הנדל"ן בארץ לא היו ירידות משמעותיות ב70 השנים האחרונות (כן היה התמתנות)
בבורסה זה משהו שרואים כל 10-12 שנה
לא.מה עם הלמן אלדובי? הם לא כשרים?
אני הייתי הולכת על אלטשולר הלכה.במידה ורוצים לפדות את הקרן השתלמות בטווח הקצר
איזה מסלול עדיף?
אני בעז"ה ירחיב על הנושא במאמר הבא.ולגבי מור קרן השתלמות מדד עוקב סנופי זה לא סיכון מדי גבוה לשים את הכל במדד אחד ללא פיזור שווקים יחסי?
זה רק לעובדי הוראה.למה לא ציינו כאן את הבינלאומי? זה רק לעובדי הוראה? איפה הם נחשבים בשוק?
עובד הוראה יכול להעביר את קרן ההשתלמות שלו לקרן אחרת?זה רק לעובדי הוראה.
דמי ניהול נמוכים מאד.
אבל גם התשואות שלהם מאד נמוכות...
אין לי ניסיון אישי.עובד הוראה יכול להעביר את קרן ההשתלמות שלו לקרן אחרת?
רק אג"ח צמוד לטווח קצר / בינוני.במידה ורוצים לפדות את הקרן השתלמות בטווח הקצר
איזה מסלול עדיף?
יש כזה מסלול כשר???רק אג"ח צמוד לטווח קצר / בינוני.
כן, בוודאי , במור אפשר לבחור את הרכב המסלול בצורה מאד פשוטה ויפה.יש כזה מסלול כשר???
חוץ מ IRA ??
אכןזה רק לעובדי הוראה.
דמי ניהול נמוכים מאד.
אבל גם התשואות שלהם מאד נמוכות...
האם את הקרן פותחים אצל סוכן ביטוח? אם כן יש למשהו המלצה על סוכן טוב שיהיה לטובת הלקוח בהצעה טובה ולא כפוף לחברה מסויימת?
הם נמצאים במקום טוב באמצע [במסלול הלכה]איך התשואות של הפניקס ביחס לשוק?
קיבלתי הצעה של 0.75 מהצבירה.
האם מומלץ?
טווח - 6 שנים. (הקרן הקודמת שלי רום), מתחילה מקום עבודה אחר.לאיזה טווח זמן את רוצה את זה?
כמה סיכון את מסוגלת לסבול?
כמה דמי הניהול בחברות אחרות? וכו'.
אם את רוצה סיכון גבוה, הייתי אומרת לך ללכת על הקרן השתלמות של מור מסלול מחקה מדד S&P 500.סיכון - אני מסוגלת לספוג בעז"ה, מחפסת סיכון גבוה ומקסימום אמשוך אחרי 6 שנים.
אני לא יודעת בדיוק מה את שואלת, אבל אני חושבת שיהיה על זה מענה באחד המאמרים הקרובים,אם אני רוצה לחסוך לטווח הארוך (20-30 שנה)
האם אכן משתלם לחסוך רק במור?
כדאי להעביר את הכל הקרנות למקום אחד?
למדתי ממך שסכום קטן היום יכול להגיע לסכום גבוה מאוד בעוד 30 שנה.אני לא יודעת בדיוק מה את שואלת, אבל אני חושבת שיהיה על זה מענה באחד המאמרים הקרובים,
והאם יש חשש שהחברה תקרוס??
הסיכון שזה יקרה, זה סיכון נמוך יותר, מהסיכון שבנק בישראל יקרוס.
בכל מקרה, לא הייתי ממליצה כ"כ לשים את כל המיליונים במקום אחד, אלא לעשות פיזור של מגוון השקעות, וע"כ באחד המאמרים הקרובים.
ולגבי מור, בקרן השתלמות לכאורה עדיף כשיצטבר סכום, להעביר לקרן השתלמות בניהול אישי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: