אם יש לי קה"ש כנ"ל, ניתן להפקיד לקרן כספים נוספים מבלי ליהנות מהטבת המס? [על החלק הנוסף]אפשרי להפריש לקרן השתלמות במעמד שכיר, רק ע"י המעסיק, ורק עד 10% מהמשכורת [7.5% על חשבון המעסיק, ו2.5% מהעובד]
אם יש לי קה"ש כנ"ל, ניתן להפקיד לקרן כספים נוספים מבלי ליהנות מהטבת המס? [על החלק הנוסף]אפשרי להפריש לקרן השתלמות במעמד שכיר, רק ע"י המעסיק, ורק עד 10% מהמשכורת [7.5% על חשבון המעסיק, ו2.5% מהעובד]
לא ניתן להפקיד לבד כלל.אם יש לי קה"ש כנ"ל, ניתן להפקיד לקרן כספים נוספים מבלי ליהנות מהטבת המס? [על החלק הנוסף]
אם יש לי קה"ש כעצמאי כדאי לי להפקיד לשם כספים נוספים, או שיותר טוב לפתוח אפיק חדש כמו קופ"ג להשקעה וכדומה?לא ניתן להפקיד לבד כלל.
רק בקה"ש במעמד עצמאי.
את בטוחה לגבי זה? ניתן להפקיד עכשיו עשר שנים אחורה?או פעם בעשר שנים.
אפשר רק עד תקרה של 18600 לשנה ולהיות פטורים ממס רוחי הוןאם יש לי קה"ש כעצמאי כדאי לי להפקיד לשם כספים נוספים, או שיותר טוב לפתוח אפיק חדש כמו קופ"ג להשקעה וכדומה?
אם האופציות זה או קרן השתלמות [עם תשלום מס] או קופת גמל להשקעה, ומסלולי ההשקעה זהים, אני לא רואה עניין לפתוח גם קופת גמל להשקעה, אלא א"כ אתם רוצים שהכסף יהיה נזיל לגמרי.אם יש לי קה"ש כעצמאי כדאי לי להפקיד לשם כספים נוספים, או שיותר טוב לפתוח אפיק חדש כמו קופ"ג להשקעה וכדומה?
הבנתי שדמי הניהול בגמל הם יותר זולים מהשתלמות. את לא חושבת כך?אם האופציות זה או קרן השתלמות [עם תשלום מס] או קופת גמל להשקעה, ומסלולי ההשקעה זהים, אני לא רואה עניין לפתוח גם קופת גמל להשקעה, אלא א"כ אתם רוצים שהכסף יהיה נזיל לגמרי.
לא נראה לי שאפשר.את בטוחה לגבי זה? ניתן להפקיד עכשיו עשר שנים אחורה?
לא יודעת.או לפחות לפתוח תיק נגיד מלפני חודשיים של עוסק פטור ולהפקיד גם על השנה שעברה?
אני חושבת שזה מאד דומה.אבל דמי ניהול של קרן השתלמות גבוהים מדמי ניהול של קופת גמל ולכן אם כבר משלמים מס אז עדיף להשקיע בקופת גמל (אפשר כמובן במקביל)
א: אם את גם ככה רוצה להשקיע יותר, אז את יכולה לעשות זאת מיד.@מקצועי בלבד עוד דבר שבררתי ומסתבר שרק אחרי שיש בקרן 50000 ש"ח היא גמישה להשקעות כרצוני. לכן רק אחרי שלוש שנים אפשר להקפיד במסלול שאת המלצת. אשמח אם תאשרי או תכחישי את המידע הזה. תודה!
אבל זה לא יהיה פטור מרוחי הוןא: אם את גם ככה רוצה להשקיע יותר, אז את יכולה לעשות זאת מיד.
אשמח לשמוע על הקרן הזו.או בקרן השתלמות שהחברה מנהלת, אבל עושה את אותה פעולה, וזה פתוח גם בהשקעה של 1000 ש"ח. [ויש גם כזו קרן, שהיא כשרה]
נכון.אבל זה לא יהיה פטור מרוחי הון
זה שמה, מור השתלמות – מחקה מדד S&P 500אשמח לשמוע על הקרן הזו.
זה שמה, מור השתלמות – מחקה מדד S&P 500
[הקרן לא מתאימה לכל אחד, והיא ניתנה במענה לשאלה ספציפית]
לא יועצת, ולא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ.
היא מתאימה למי שמבין את הסיכונים שיש בלהשקיע במדד מניות חו"ל. [וכבר כתבתי על זה באשכולות אחרים]אם תוכלי להרחיב למי היא כן מתאימה ולמי לא
אין כזה מסלול לשום חברה, בחיסכון לכל ילד.למה למשל בחסכון לכל ילד העדפת את אלטשולר מאותם?
ברור, של הבד"ץ.והעיקר, יש להם כשרות?
א. שכיר יכול לפתוח קרן השתלמות על חשבונו? [ללא הפרשת מעסיק]
לא מדוייק בכלל.לא.
הוא צריך להסביר למעסיק שיפקיד לו לקרן השתלמות, על חשבון השכר שלו.
ב. פנסיונר יכול לפתוח קרן השתלמות?
אין צורך לפתוח עוסק פטור בשביל להפקיד.כן.
הוא פותח עוסק פטור, ומפקיד כעצמאי.
כתבתי זאת מספר פעמים.לא מדוייק בכלל.
בוודאי שאפשר להפקיד לקרן השתלמות כשכיר ללא הפרשת המעסיק.
פותחים קרן במעמד עצמאי ומפקידים.
כלומר אין שום מסלול שמחקה את המדד הזה?ולמה לא? ואיזה דבריםכן? ומה מיוחד במדד הזה דווקא?אין כזה מסלול לשום חברה, בחיסכון לכל ילד.
ובהשקעה הזאת לא נדרש שום מיומנות, וזה מה שנקרא השקעה "טיפשה" כי לא צריך חכמה מיוחדת כדי לבחור את המניות הטובות, ולא את הרעות, אלא קונים את הכל.
בחיסכון לכל ילד מוגדר בחוק 5 מסלולים, שהם: סיכון מוגבר, סיכון בינוני, סיכון מועט, מסלול הלכה, ומסלול שריעה.כלומר אין שום מסלול שמחקה את המדד הזה?ולמה לא? ואיזה דבריםכן? ומה מיוחד במדד הזה דווקא?
והמדד הזה יותר מסוכן מסיכון מוגבר?בחיסכון לכל ילד מוגדר בחוק 5 מסלולים, שהם: סיכון מוגבר, סיכון בינוני, סיכון מועט, מסלול הלכה, ומסלול שריעה.
אין לחברות אפשרות לפתוח איזה מסלולים שהם רוצים.
לא נכון!אין צורך לפתוח עוסק פטור בשביל להפקיד.
ממש לא.והמדד הזה יותר מסוכן מסיכון מוגבר?
אם כך אז מה רלוונטי לשאלה שלי העובדה שהמדינה נותנת רק 5 מסלולים בחסכון לילד למה אין מסלול שמחקה את המדד הזה?ממש לא.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: