עצירה ומיתון כן!בתכלס, כל מי שאני מכיר שעוסק בנדלן,
מדווח על עצירה ומיתון במקומות שבהם המחירים זינקו. במיוחד בבית שמש וביתר.
בבי"ש הבועתית כן!
ירידת מחירים ברחבי הארץ גם כן?? (נראה לי שלא...)
עצירה ומיתון כן!בתכלס, כל מי שאני מכיר שעוסק בנדלן,
מדווח על עצירה ומיתון במקומות שבהם המחירים זינקו. במיוחד בבית שמש וביתר.
דיבורים ששמענו כבר כשהמחירים היו שם באזור ה1.3עצירה ומיתון כן!
בבי"ש הבועתית כן!
כשאני בא להשקיע איך אני בודק את עליית המחירים הצפויה , אני בודק את גובה השכירות המשולמת,אולי תסבירו לנו למה ב"ב ק"ס זה לא בועה ובי"ש כן????????????
א.לכן רשמתי שצריך לראות מה יקרה בחודש חודשיים הקרובים ולא בטוח שכל כך מהר המוכרים ימצמצו ראשוניםאלה שמתייאשים הכוונה לאלה שמבינים שלקחת משכנתא של 6000 שח על מליון שח, עם צפי לעליות נוספות, פשוט לא אפשרי עבורם. לפחות לא עכשיו.
וכמובן שמליון שח לא מספיקים לכלום, והמינימום שאנשים צריכים זה 1.5 מליון.
אני לא רואה אנשים לוקחים משכנתא כזו גדולה עם החזר של 5500-6000 לחודש ולא לגור במרכזב.מיליון ש"ח זה מספיק ותלוי לאיפה -אנשים במקום לקנות בבני ברק יקנו בחריש ובמקום לקנות בחריש(למי שלפני זה יכל) יקנה בעפולה הערכה שלי
עליית מחירים הייתה הרבה שנים אבל לא בכזה סדר גודלתמשיכו לדבר על בועה עוד ועוד עד שתגלו שהמחירים עלו בעוד חצי מליון .......
דירה שעלתה 1.675 לפני שנתיים עולה היום 2.8Mעליית מחירים הייתה הרבה שנים אבל לא בכזה סדר גודל
וזה שהמחיר עלה בשנה האחרונה בחצי מיליון זה דבר נדיר שלא קרה כבר הרבה שנים
ולכן זה ממש לא אומר שהמחיר ימשיך לעלות גם בשנים הקרובות כל שנה בחצי מיליון
כי אחרת דירה 3 חדרים בבית שמש או נוה יעקב תעלה בעוד 3 שנים מעל 3 מיליון ש"ח
נכון מאודאני לא רואה אנשים לוקחים משכנתא כזו גדולה עם החזר של 5500-6000 לחודש ולא לגור במרכז
אפאחד לא יודע מתי ירדו הריביות אם בכלל בתקופה הקרובה,ואולי לבינתיים יעדיפו לשכור
וגם אם יעלו עוד המחירים, יקח הרבה הרבה זמן לעכל \להשלים עם המצב..
אז לא,נכון מאוד
אני מעריך מעצמי ויתכן בהחלט שאני טועה
אבל נראה לי הגיוני מאוד
שלשם הולכים
כי אם המרכז יקר כבר וצריך 1.5 מיליון שקל ולא רק מיליון
וגם מחיר הכסף עלה (כלומר הריבית)
אז אין מנוס מלחפש מקום אחרים שקרובים למרכז (כמו חריש נניח)
בנוסף-לא דיברתי על ירידת ריבית אלא על התייצבות ריבית
כי כרגע מה שהכי מלחיץ את האנשים זה החוסר וודאות והפחד ששמא יעלה עוד
בנוסף לתקווה של אולי שתהיה בשורה ממשלתית על הדיור
ולכן הם יושבים על הגדר
נישאר חלוקים.אז לא,
במקרים כאלה אנשים יעדיפו לשכור דירה בבית שמש ב3000 שח, לשים את הכסף בפק"מ ולחכות קצת.
ולא יקנו בחריש או אנא ערף.
אתה מדבר על בית שמש? או שיש עוד מקומות שזה קרה?דירה שעלתה 1.675 לפני שנתיים עולה היום 2.8M
אז זה אפילו יותר ממה שאתה אומר
הסתכלות לא נכונה בעליל.....כשאני בא להשקיע איך אני בודק את עליית המחירים הצפויה , אני בודק את גובה השכירות המשולמת,
אם השכירות גבוהה או דומה לממוצע הארצי אז אני יודע שהאיזור מושך אוכלוסיות חזקות או לחילופין שהביקוש לאיזור זה בריא ויציב, אז לכן גם בעתיד הקונים ימנו על הצד החזק של האוכלוסיה או שיהיו מוכנים לשלם הרבה ע"מ לגור שם,
בבי"ש (ג'-ד') לעומת זאת השכירות נמוכה מהממוצע הארצי לכן לדעתי המחיר מדי גבוה .
(כמובן שהכל יחסי והכל לנקודת הזמן הנוכחית)
א.בבית שמש זה קרה! מקומות אחרים לא(לא ידוע לי)אתה מדבר על בית שמש? או שיש עוד מקומות שזה קרה?
בקרית ספר נוה יעקב או אלעד זה לא עלה ככה וגם לא דירות חדשות בחריש קרית גת אשקלון וכדו'
כן עלה בחצי מיליון אבל ממש לא כמו שכתבת
לדבריך שעלה ביותר ממיליון וזה שווה היום 2.8 מ' עוד שנתיים הדירה הזאת תעלה 4 מ' ועוד 4 שנים 5 מ'?
כמה השכירות היום ב-רמה ג'???הסתכלות לא נכונה בעליל.....
מחירי השכירות בד' משקפים אך ורק את המצב העכשווי
מדובר עדיין בשכונה חדשה שכל הקונים בה הם רוכשים חדשים שחלקם עדיין לא רוצים לעשות את הצעד של לעבור מירושלים וכד'
וזה אך טבעי שאחוזי הדירות העומדות להשכרה יהיו יותר מבכל מקום אחר מה שגורם למחירים להיות נמוכים לאור ההיצע הגדול
בטווח של שנה + מהיום המחירים גם שם יאמירו
3 חדרים- 3.500כמה השכירות היום ב-רמה ג'???
קחו דוגמא את קרית גת , שם מחירי השכירות קצת יותר גבוהים ומחירי הדירות הרבה יותר נמוכים....3 חדרים- 3.500
גם בבני ברק ובק"ס בהחלט יש מיתון אבל חלש יותר.דיבורים ששמענו כבר כשהמחירים היו שם באזור ה1.3
תמשיכו לדבר על בועה עוד ועוד עד שתגלו שהמחירים עלו בעוד חצי מליון .......
הנדלן בישראל בשום מקום לא נהיה מבועה
אלא מביקוש אדיר של אלפי זוגות שמחכים לקנות דירה בעיר חרדית במרכז במחיר שפוי
אולי תסבירו לנו למה ב"ב ק"ס זה לא בועה ובי"ש כן????????????
אני בור בעניין ולא מבין כלום.אם יהיה עליה של יותר משבע אחוז כגון השנה שהיה עליה של 20%
וכן בכל השנים האחרונות המחירים עלו ביות רמשבע אחוז שנתי זה יגרום לכל המשקיעים במניות להעדיף את האג"ח האלו ולא יהיה לזה שום משמעות לירידת מחירי הדיור
זה התשובהאני בור בעניין ולא מבין כלום.
אבל שאלה קטנה.
כשמדברים על אג"ח צמוד מחירי הדיור, הכוונה לתשואה שנתית לפי העליה השנתית של מחירי הדירות?
או שהתשואה השנתית היא הרבית המתקבלת מהלווים, שאפשר להגדיר אותה בריבית מוגדרת, 5% נניח, וההצמדה היא על הקרן? כך שאם משווים לתשואה שנתית באג"ח אחרות, ההשווא היא לפי הריבית באג"ח המדובר ובאג"ח אחרות, ולא על ההצמדה?
סתם בשביל האינטלגציה.
ולכן אם יעלה ב20% כתבתי שזה יהיה פשיטת רגל למדינההכוונה לתשואה שנתית לפי העליה השנתית של מחירי הדירות?
המדינה מרוויחה משיווק קרקעות ע"י רמ"י בשיעור העלייה .זה התשובה
ולכן אם יעלה ב20% כתבתי שזה יהיה פשיטת רגל למדינה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ס'
קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי: