סליחה על התגובה,
אבל הנה גם את (ברור לי שבלי כוונה)
משווה בין השכנה החסידית המטופטפת, לבין השכנה האברכית - שכמובן הבית שלה לא סמסודר והאי בכלל לא מתמודדת....
לשכנה האברכית היה חסר מישהי/מישהו שיטפח לה על השכם...
כמובן שאני מפליגה ויש מצב שטועה- כי אין לי את כל הפרטים,
אבל לענין ההשוואה,
השכנהה חסידית ירושלמית המטופטפת,
בטח לא עבדה בכלל- כמו שמקובל אצל הירושלמים החסידיים- בטח בדור הקודם,
והיה לה זמן לטפטפ את הילדים עם סטים , וככל הנראה מרחב המחיה שלה היה קצת יותר רחב, יתכן והחזיקה עוזרת, וגם אם לא .. בית מסודר עם כסף לקנות סטים לכל הילדים , עם אמא רגועה שישנה לילות ולא קמה בעלות השחר ויתכן שגם קודם לכן....
ואילו האברכית ה"לא מסתדרת" גידלה בביתה גם היא ילדים לתפארת, אבל הם לא לבשו סטים, ויתכן וביתה היה מבולגן מידי פעם, יתכן שכשהבן שלה חזר מהחיידר היא לא היתה בבית ולכן לא ראתה שהילד יוצא ללימודי אחה"צ עם בגד מוכתם מארוחת הצהריים, אבל לשכנה החסדית זה לא יכל לקרות! היא הרי קיבלה את הילדים בצהריים, ואם היה לה כסף לקנות סטים לכל המשפחה יתכן מאד שהיה לה גם סט נוסף למקרה כזה... וכמובן כשמוישהלה שלה יצא מהבית ללימודי אחהצ (או סתם למשחק בגינה) היא יכלה לסקור אותו בעיניה ולומר לו להחליף את הבגד... (ואולי גם לכל השיירה בגלל שאח שלהם התלכלך....
) ואילו השכנה האברכית במקרה הטוב היתה באותו זמן באוטובוס בחזרה לביתה....
ובקיצור לאברכית ה"לא מסתדרת" היה פחות 8 שעות ביום (עבודה כמורה + נסיעות) שזה בעצם שליש יום פחות!!!לעומת שכנתה "המטופטפת"....
מעבר לכך שככל הנראה השכנה החסידית היתה משופעת ביותר כסף.... (דבר שתמיד עוזר- גם בתחום הסדר והניקיון ובעיקר באורך רוח)
אבל לשכנה הליטאית היה קשה עם ההשוואה ... נכון היא בן אדם, גם לה שיש איפות ורצונות לבית מתוקתק וילדים לבושים בטופ.... (הטעם הטוב והסדר הם לא נחלתם של חסידים ירושלמיים , או כל קבוצה אחרת) אבל היא בחרה בדרך חיים אחרת (ומוערכת מאד!)
ושכנה נוספת שהיתה טופחת על שכמה ואומרת לה : את אלופה!! אין כמוך!! מתחזקת בית, עובדת ככ קשה.... משתדלת להסתפק במועט (גם אם לפעמים יוצא לך העיניים, ואת רואה בדלת ממול כמה החיים יכולים להיות קלים....) מאמינה שזה היה זוקף לה את הגב...
ומעלה לה את הערך העצמי.... ובכלל ההשוואה בין דירה אחת לאחרת, כשנתוני החיים ככ שונים , היא החוטאת לאמת, ולא הוגנת...
כמעט כמו לומר למישהו בעל יד אחת, איך אתה לא מצליח להתארגן כמו מי שיש לו 2 ידיים.....
ושוב ממש סליחה יתכן שבמקרה דנן זה היה הפוך, ואולי האברכית לא עבדה, והחסידית עבדה במשרה מלאה +.... והאברכית אכן באמת לא הסתדרה... והחידית היתה אשת חיל יוצאת מן הכלל.. אבל שוואה היא לא טובה אף פעם, במיוחד כשנתוני החיים שונים מהותית.....