דרוש מידע האם כדאי לעבור לירושלים?

מצב
הנושא נעול.

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בלת"ק חלקי.
עברנו עכשיו מי-ם לבי"ש. (אגב, יש תקווה שאולי מחירי השכירות ירדו, ירושלים התרוקנה כהוגן בביה"ז הזה:LOL:)
הבדל שמים וארץ באיכות חיים! מחילה מעיה"ק אבל זה נהיה זוועה להתנייד בעיר, הן ברגל, הן ברכב פרטי וק"ו בתח"צ!
אמנם בירושלים יש פלוס שהכל קרוב והכל פתוח עד אמצע הלילה (בכולופן להשוואה למקום שאנחנו עברנו, שהוא רק עכשיו מתאכלס. בהמשך זה ישתפר..).
אבל פה, המרחבים האין סופיים, הרחובות המרווחים (הילדים בפעם הראשונה אמרו "יא אמא, אנחנו הולכים כולנו בשורה במדרכה", אה, ויש מדרכה!!! מוצר חדש שנגלה להם פה בבי"ש!!)
גינה בכל חור (סליחה, סליחה. פארק.)
הבית גדול, יש לילדים יישוב הדעת. סופסוף הם נהנים להוציא משחקים ולשבת לשחק (בלי שיתפרק להם כי בסה"כ מישהו עבר לחדר השני)
עוד משהו, אין פה את המירוץ האין סופי שיש בעיה"ק. לא יודעת ממה זה נובע, אבל בהחלט שירד לנו חצי קאלצ' לפחות במירוץ החיים. (אולי השכירות שכבר לא יושבת בעורף? אולי המחיה שהרבה יותר קל? אולי סתם כך הווי החיים הרגוע פה בעיר....)
אה, ואחד הפלוסים הכי גדולים בעיניי, אין תחרות על כלום, כל אחד חי לעצמו מה שרוצה ואיך שרוצה, לא מעניין מה יגידו (וכמובן שבכלל לא אומרים) לי זה מאוד חשוב כי הילדים גדלו והיו חוזרים עם רצונות ודרישות כי השכנים/חברים אמרו ש...

חשבתי שיהיה הרבה יותר קשה, אבל תודה לקב"ה, הכל מהמם! כשטוב לילדים טוב גם לנו ההורים!

**באחת מנסיעותי העירוניות האחרונות בי-ם שמעתי שיחה בין מס' נשים שאחת מהן ירושלמית והאחרות לא, נדהמתי (עכשיו כבר לא) לשמוע אותן אומרות שהן לא מתחרטות שהם עברו דירה מחוץ לי-ם, לא מתכוונות לחזור אליה בקרוב אלא רק בביאת משיח בב"א. עכשיו, אני מצטרפת לדעתן בפה מלא!!!

הרבה הצלחה!

תמים תהיה

משתמש פעיל
לדעתי עדיף לחכות 10 שנים עד שייגמרו העבודות
הבעיה היא שכך אמרו גם לפני 10 שנים
וכנראה כך יגידו גם עוד 10 שנים
אבל מה שבטוח שאין כמו ירושלים עם כל הקשיים שיש
לגור קרוב למקום המקדש ולהיות קרובים למקום השכינה
והאוירה...
ואני כותב כאחד שגר בירושלים מיום היוולדו עם הפסקה של כשנתיים אחרי החתונה

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
.

נערך לאחרונה ב:

תמים תהיה

משתמש פעיל
ה' ירחם ויושיע!!!
על גופי הרגשתי אותם. מס' לא מבוטל של פעמים שכמעט נדרסתי מהם. (אפ'חד לא באמת יודע מה החוק אומר, אם ליסוע על המדרכה או על הכביש... ומפה מתחילות הצרות.)

אה, ומה עם עזרת הנשים? או שמא גם אותן נתחיל לראות על הכלים הנ"ל???
לא רוצה להסיט את האשכול לדיון על זה
הבאתי כדרך אגב

מוטי אבגדהו

משתמש צעיר
ירושלים היא העיר הכי טוב בעולם אין בזה בכלל ספק,
אבל!! למשפחה שמגדלת ילדים צעירים לא הייתי ממליצה לעבור, אולי תושבים מחוץ לעיר לא יודעים אבל ילד פחות מגיל 10 לא יוצא לבד מהבית לנסיעה באוטובוס, הכל דורש ליווי, אין מקומות במעונות ועוד

אם הילדים גדולים זה סיפור אחר

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מסכים שגם התמכרתי לאקשן הזה,
ללכת למקום שהכל מסודר וכו' קצת משעמם
יש המון תחומים שהבית שמש תלויים בירושלים
אם זה בית חולים (שלא נצטרך)
אם זה עבודות (מלא אנשים באים לעבוד בירושלים)
כן וגם לחניות של גאולה /יפו באים לירושלים.
ועוד שהייתי פעם בב"ש וחחחםם שששםם!!!
ביום חם בכל מקום
השמש בבית ובירושלים היא אותה שמש.
למיטב ידיעתי.

Sara 2000

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אני לא חושבת שהמעבר לאזורים האלה משתלם.
יש לי דירה בארזי הבירה בירושלים, קרוב מאד לשמואל הנביא, וגרתי שם עד 2019 שאז התחילו חפירות ובניה בכל אזור אפשרי בירושלים,
אני עובדת בגבעת שאול והפקקים שהיו באזור בר אילן ושמואל הנביא ובגבעת שאול.... לקח שעה וחצי להגיע לעבודה או הביתה ביום טוב.
החלטתי לעזוב אחרי שחשבתי שבחיים לא ארצה לעזוב את העיר כי נולדתי בירושלים, גדלתי בירושלים ואני אוהבת את האוירה והקדושה שאין במקומות אחרים, אבל זה הפך לבלתי נסבל.
היום אני גרה בגבעת זאב, מגיעה לגבעת שאול תוך חצי שעה דרך בגין, והילדים לומדים במוסדות מרווחים באזור מגוריי.
ירושלים יקרה מאד לכל מי שחשב פה שלא, אני משכירה ושוכרת ובהפרש אני גם מממנת רכב נוסף שנחוץ לנו כעת יותר ועוד נשאר לי לתשלומים נוספים.
אם מחליטים לעבור לשם צריך לקחת בחשבון את כל חוסר הנוחות בתבורה ציבורית והפקקים, זה כבר היה בלתי נסבל אז, יצא לי להיות לאחרונה באזור בר אילן, כמעט חצי שעה עד שעברתי רמזור אחד.

יוגורט

משתמש מקצוען
אם יש משהו שמפריע לי בירושלים שכרגע אין בבית שמש. זה מוסדות הלימוד.
מכיתה ו' לחץ מטורף על הסמינר.
האברך הספרדי המצויין, בוגר פוניבז', אשתו בוגרת וולף, חזותם מעידה עליהם, הם צריכים להמתין 8 חודשים לתשובה (השלילית, אם שאלתם) מהחיידר לעומת שכנו שהתקבל בהליכה עם המוגן בכיס ביום שהוא חזר מטיול באילת.
התלמידה שמקבלת רק 92 במבחנים.
האמא שלא ישנה בלילה כי היא לא יודעת באיזו כיתה ישבצו את הבת שלה באיזורי, (היא לא מהמשפחות החשבות, אין לה זכות דיבור)

אבל אם אתם חסידים, אז זה מהמם, הכל רגוע לכם. אין עוד משהו שמציק לי בירושלים

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
רק לחדד
דירת 4 חדרים בבית שמש עולה היום 2.4 מיליון
ובהר נוף גבעת שאול המחירים הם באזור ה3-3.5 מיליון

בקיצור פער מטורף לחלוטין
מתחיל
אני בררתי על 4 עם חצר ב ד ומתווך אמר שיש לו מתחיל מ 2.75

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
משעמעם פחד בבית שמש
למה סתם להוציא לעז על בית שמש?
השיעמום והחוסר שיעמום זה תלוי נטו באדם עצמו

אדם כריזמטי ידע להסתדר מצויין בבית שמש
ומאידך אדם חסר כריזמה גם בירושלים פחות יסתדר

ובכלל יש אנשים שבכלל לא מחפשים את האקשן הירושלמי
ומי שאוהב את ירושלים זה לא חייב להיות בגלל האקשן

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה