כב' גרה באחת משכונות הלוויין המרוחקות כמדומתני. רק משם הפגנות יכולות להיראות 'אקשן', כמו שמבית שמש הפקקים יכולים להיראות נפלאים והרעש חינני.
עוד לא פגשתי אף תושב שגר לאורך האזורים מוכי ההפגנות וחושב שהן 'אקשן'. אבל מי יודע, אולי הוא קיים ומתחבא (בחפירות של הרכבת).
על איזה אזורים את מדברת?
כי יש עוד הרבה אזורים שהמצב ממש לא ככה
לא בדקתי מחירים אבל נשמע לי הזוי שדירה שבגודל שלה הוא פי 3 מיחידה ויש לזה את המעלות של דירה, מה שביחידה אין, ההפרש יהיה כ"כ נמוך.*מחירים
מה שאני ראיתי זה בשמואל הנביא
והפער לא אמור להיות כמעט פי 2 בשום מקום בארץ.
כל רוממה כולל עזרת תורה פנים מאירות סורוצקין שיכון חב"ד רמת אשכול ס. המורחבת ועוד...על איזה אזורים את מדברת?
כי יש עוד הרבה אזורים שהמצב ממש לא ככה
גם יש אזורים ברוממה כמו זכרון יעקב פתח תקווה ראשון לציוןכל רוממה כולל עזרת תורה פנים מאירות סורוצקין שיכון חב"ד רמת אשכול ס. המורחבת ועוד...
לגבי פקקים, אני דווקא מכירה, תושבת חו"ל לשעבראתם לא אוהבים פקקים, אין לכם מושג בכלל מה זה פקקים.
(מזכיר לי קרובת משפחה מלייקווד שהתלוננה שנהיה ממש עומס תחבורה ליד הבית שלה, בגלל שהוסיפו שם רמזור. התרשמנו מאוד מהתלונה, ומה גבר השעשוע לראות בתמונות (-שקרובה אחרת צילמה), רמזור חגיגי בלב עיירה רוגעת, ומאחוריו שלוש (!!!) מכוניות עומדות בשורה, חחחחח. אכן עומס כבד).
4. בהפרש בין דירה בבית שמש לדירה בירושלים בגודל שמאפשר לארח מישהו, אפשר לממן דירות בירושלים לחגים גם אם תחיו אתם וצאצאיכם עד גיל 180.
תוגבה ממש יפה, תודה!תנסו לתקופה ותחליטו אם מתאים לכם, ואם אתם מסתדרים עם השינויים והמחירים הנילווים למעבר.
יש אנשים שמאוהבים באזור על כל המשתמע ומתאים להם לשלם כל מחיר עבורו.
הפגנות הן אקשן, ופקקים לא משנים כי הם ממילא הולכים ברגל והנגישות היחסית היא עבורם רווחה וכו' וכו'
מעבר לכך שלא כל הרחובות מוצפי רעש. יש הרבה מאד רחובות צדדיים שקטים מאד. ואנמים [לחובבי האקשן]
המחירים לא היו גבוהים אם לא היה ביקוש כל כך גבוה, ואי אפשר לטעון שכולם טועים.
ויש שלא יגורו גם אם יקבלו דירה בחינם.
כי החיבוק הקהילתי הקטן הוא עבורם מאסט, וגינות הם הבית השני שלהם והמרחק מהעיר הוא תירוץ טוב להשאר בבית בשמחות. ודווקא המרחק ממרכזי הקניות הוא עבורם הרווחה.
כל אחד וטעמו שלו ולא בהכרח עם קשר למקום המוצא.
בנוגע לפוליטיקה, אתם יכולים להיות רגועים הוא נמצא בכל מקום
בכל מקרה, איפוא שתהיו שיהיה ישוב טוב.
תודה רבה!כשרוצים משהו כל כך חזק כל הבעיות מתגמדות והבונוסים מוגדלים מאוד.
נכנס לכם הרעיון של לעבור לירושלים. וזה מלהיב אתכם ומרגשש!
בתחילה באמת באמת תתרגשו ותשמחו, אח"כ תתרגלו ואולי יהיו "קצת" "קשיים"
אבל איך אומרים? "על כל פשעים תכסה האהבה..."
נשמע ממך שתעברו, אז שיהיה יישוב טוב ובהצלחה!
לגמרי!חזק מאודד
השאלה לאיפה יש לכם סיבה הכי חזקה להיות,
הרי בכל מקום יש מעלות ויש חסרונות בסוף תלמדו ותתרגלו להסתדר עם הכל השאלה איפה הלב.
נכון מאוד, תודה על זהרק אל תשכחי לקחת בחשבון גם תוספת נישואי ילדים בקרוב בעז"ה...
נקודה חשובה למחשבה, תודההמחירים גבוהים בגלל בני חול, שאף מקום אחר בארץ לא מתאים להם ואפשר להבין (אם כבר באים רוצים להרגיש את ארץ הקדש הכי שאפשר, ובכלל גם ככה קשה מנותק מהמשפחה אז לפחות בלב ההויה החוצניקית)
כתושבת שכונת המרכז לשעבר לא מכירה אף אחד שעזב וחזר.
מי שגר אלו המבוגרים, ילדיהם שנשארו מיד אחרי החתונה והמשיכו לארך תקופה ואחרי שגרים יש אינספור סיבות להשאר. וכמובן תושבי חו"ל.
כל אלו לא טועים. כל האחרים שהמאפינים שלהם דומים לפותחת האשכול לא חושבים על האופציה הזו. מכל הסיבות המוזכרות אבל בעיקר מיוקר הדיור שפותחת האשכול עושה ממנו ענין שולי, אז נוסיף 10K למשכנתא... נו באמת.
לא רוצה לפגוע אבל נראה לי פותחת האשכול משתפת אותנו במאוויי לבה (שזה נחמד מאד, הדיון מענין), המעבר לא נשמע לי עומד על הפרק.. (עם כל הכבוד גם זה שמתפרנסים נחמד ויוכלו למצא עבודה דומה בירושלים, זה לא מתחיל להספיק למגורים במרכז ירושלים)
דיברתי על איזור גאולהירושלים זה לא רק גני גאולה והמסתעף
או הקצוות כמו נווה יעקב וגילה
יש עוד הרבה שכונות ירושלמיות מדהימות במחירים יותר הגיוניים
רמת שלמה ורמות לענפיה
הר נוף ובית וגן
סנהדריה, מטרסדוף ועוד....
ראי ההערה הראשונה שלי בתגובה הזהאין דבר כזה לאהוב פקקים , מי שאומר את זה לא חווה מה זה . נקודה
לא חווה מה זה לעמוד דרוכה , נושכת שפתיים עד דם מלחץ לאחר למעון של הילדה , ולא לזוז דקות ארוכות בכביש .
לא חווה מה זה להפסיד ארועים משמעותיים כי לא היה תחבורה בגלל הפגנה , פקקים , ביידן וכ' ,
גם לא היו מוניות , למי ששואל
לא חווה מה זה ללכת לחתום חוזה על שכר דירה ולגלות שאין חניה בכל האזור ברמה שבני הזוג נאלצו להתפצל, אחד חתם חוזה לבד, השני נסע חזרה חצי שעה כדי לחפש חניה.
לא חווה מה זה ללמוד לתואר איפשהו בירושלים, ולאחר פעם אחרי פעם, לקחת מוניות במחירים מופקעים, להתקשר בדמעות לפני מבחן שיאשרו להכנס מאוחר כי הכל תקוע
בקיצור, נדיר לא לסבול מהפקקים, ולאהוב אותם - בלתי אפשרי
גילוי נאות חשוב, אני לא גרה בירושלים, עובדת ולומדת שם , כנ"ל בעלי
כמעט עברנו , עד שקלטנו שהתמורה על המחיר הגבוה של הדירה כל כך נמוכה
והפקקים לא יעזרו לנסיעה לעבודה להיות מהירה יותר
נכון, זה פער, אבל לא שווה את זה בשביל ירושלים?רק לחדד
דירת 4 חדרים בבית שמש עולה היום 2.4 מיליון
ובהר נוף גבעת שאול המחירים הם באזור ה3-3.5 מיליון
בקיצור פער מטורף לחלוטין
בול מתאים לנו... חחבלת"ק
יש לי שאלה: איזו שפה היא שפת האם שלכם?
בירושלים בהרבה מאוד שכונות השפה הרשמית היא אנגלית! כן , אנחנו מתגוררים כבר שנים רבות ב"ה באחת מהשכונות הוותיקות והיותר נחשקות בצפון ירושלים, אנו דור הוותיקים הפכנו למיעוט , המון שכנים חוצניקים האמהות והילדים ברחוב ,בגינה כולם דוברי אנגלית! (בגן חובה עברית יש 15 ילדות... לעומת זאת יש כמה כיתות גן שהשפה שם אנגלית) כל הלבוש , הסטייל, המותגים, הכול מייד אין חוצלארץ, מחיר שכירות של דירת 4 חדרים נע בסביבות 12000-15000 ש"ח , כל זה מתאים לכם? אם כן ברוכים הבאים לעיר הקודש ולאוויר הנפלא שבה,
תורות או תורים?תורות
אז למה צריך להתעקש לגור בדווקא שם?אין עוד הרבה אזורים במרכז ירושלים.
גוש 80, סורוצקין, מטרסדורף, רמת אשכול, וכמובן רוממה על גלילותיה עד תנובה וכדורי - נכבשו כבר מזמן.
גנים בעברית נסגרו בזה אחר זה.
בתי ספר פרטיים באנגלית פותחים 3 כיתות במחזור, ובית הספר האזורי מצטמק (עוד פצצה מתקתקת שראויה לאשכול נפרד).
האזורים שנשארו יחסית דוברי עברית, הם גאולה, יחזקאל, שמואל הנביא.
תורות או תורים?
בדקת לאחרונה כמה דורשים שם בעבור דירה ? גם קניה וגם שכירות, מדובר בשיכונים דלוחים למדי והמחירים שם כאילו מדובר ברחביהגם יש אזורים ברוממה כמו זכרון יעקב פתח תקווה ראשון לציון
יותר זולים מתנובה וכדורי
ואהו איפה יש כאלו פקקים ללא רכבת תחתית ?לגבי פקקים, אני דווקא מכירה, תושבת חו"ל לשעבר
העיר שכמעט הכי דומה לירושלים בחו"לואהו איפה יש כאלו פקקים ללא רכבת תחתית ?
הדסה עי"כ יותר קרוב לבי"ש מאשר למרכז ירושלים.יש המון תחומים שהבית שמש תלויים בירושלים
אם זה בית חולים (שלא נצטרך)
גם למי שירושלמי.לדעתי זה המון קשור לאיפה נולדתם מי שנולד שירושלים לא יעזוב אותה וגם אם יעזוב תמיד יתגעגע.
מי שנולד במקום אחר החסרונות של ירושלים יכולים להפריע עד שיתרגל.
א''כ אפשר כבר להישאר בבית שמשאז למה צריך להתעקש לגור בדווקא שם?
אפשר לגור בפסגת זאב (זה מאוד מתפתח)
אפשר נווה יעקב
אפשר גילה
למה חייבים תמיד את הכי הכי טוב??
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: