דרוש מידע האם כדאי לעבור לירושלים?

מצב
הנושא נעול.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
כב' גרה באחת משכונות הלוויין המרוחקות כמדומתני. רק משם הפגנות יכולות להיראות 'אקשן', כמו שמבית שמש הפקקים יכולים להיראות נפלאים והרעש חינני.

עוד לא פגשתי אף תושב שגר לאורך האזורים מוכי ההפגנות וחושב שהן 'אקשן'. אבל מי יודע, אולי הוא קיים ומתחבא (בחפירות של הרכבת).

רותי, רוב משפחתי גרה במרכז ירושלים. נכון שלא על ציר בר אילן ירמיהו - שהוא רק חלק מאזור המרכז. והם מרוצים מהמגורים במקום, וילדיהם שנישאים נאחזים בסביבה כל עוד הם יכולים, למרות החסרונות. וכשעוברים למגורים של קבע מתגעגעים ומוכנים לחזור כשיתאפשר.
וגם אני, אם היתה לי אפשרות הייתי עוברת למרכז העיר, קרוב למרכז החסידות וכו'.
לא הייתי עוברת לציר המרכזי. לא לבראילן, לא לירמיהו ולא לסימטאות הקרובות ממש. לא ולא!!!
אבל יש הרבה רחובות שקטים ורגועים שאפשר לחיות בהם בטוב ובנעימים. (ע"ת, פנינה, חנה, אלקנה, דורש טוב וזה רק מדגם קטנטן)
בסופו של דבר, כשמדברים על פקקים אחת כמוני או הבאים מחוץ לעיר סובלים הרבה יותר. לתושבי המרכז יש עוד אופציה ללכת ברגל, לבאים מרחוק לא.
גם נסענו שעה וגם נלך עשרים דקות/חצי שעה ברגל?

בנוגע לרמת חיים, אין לי מושג מהיכן היא עוברת בבית שמש כי בית שמש היא עיר ענקית עם אזורים שונים. טובים יותר או פחות, עם רמה גבוהה בגשמיות או ברוחניות, בקיצור לא הכל דבש למי שמכיר.

מה שבאתי להגיד שכשמתארים את תאורי הקצה של הקושי, כדאי לזכור שהם נקודות קצה, ואם מתיחסים לתמונה בצורה קצת יותר רחבה המעבר הוא לא מעשה מופרך כפי שמציירים אותו כאן.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
על איזה אזורים את מדברת?
כי יש עוד הרבה אזורים שהמצב ממש לא ככה

אין עוד הרבה אזורים במרכז ירושלים.

גוש 80, סורוצקין, מטרסדורף, רמת אשכול, וכמובן רוממה על גלילותיה עד תנובה וכדורי - נכבשו כבר מזמן.
גנים בעברית נסגרו בזה אחר זה.
בתי ספר פרטיים באנגלית פותחים 3 כיתות במחזור, ובית הספר האזורי מצטמק (עוד פצצה מתקתקת שראויה לאשכול נפרד).

האזורים שנשארו יחסית דוברי עברית, הם גאולה, יחזקאל, שמואל הנביא.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
*מחירים
מה שאני ראיתי זה בשמואל הנביא
והפער לא אמור להיות כמעט פי 2 בשום מקום בארץ.
לא בדקתי מחירים אבל נשמע לי הזוי שדירה שבגודל שלה הוא פי 3 מיחידה ויש לזה את המעלות של דירה, מה שביחידה אין, ההפרש יהיה כ"כ נמוך.
לא יודעת, זה ממש מפתיע אותי :)

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
אתם לא אוהבים פקקים, אין לכם מושג בכלל מה זה פקקים.
(מזכיר לי קרובת משפחה מלייקווד שהתלוננה שנהיה ממש עומס תחבורה ליד הבית שלה, בגלל שהוסיפו שם רמזור. התרשמנו מאוד מהתלונה, ומה גבר השעשוע לראות בתמונות (-שקרובה אחרת צילמה), רמזור חגיגי בלב עיירה רוגעת, ומאחוריו שלוש (!!!) מכוניות עומדות בשורה, חחחחח. אכן עומס כבד).

4. בהפרש בין דירה בבית שמש לדירה בירושלים בגודל שמאפשר לארח מישהו, אפשר לממן דירות בירושלים לחגים גם אם תחיו אתם וצאצאיכם עד גיל 180.
לגבי פקקים, אני דווקא מכירה, תושבת חו"ל לשעבר
4. - שעשעת אותי :LOL: יש בזה
תנסו לתקופה ותחליטו אם מתאים לכם, ואם אתם מסתדרים עם השינויים והמחירים הנילווים למעבר.
יש אנשים שמאוהבים באזור על כל המשתמע ומתאים להם לשלם כל מחיר עבורו.
הפגנות הן אקשן, ופקקים לא משנים כי הם ממילא הולכים ברגל והנגישות היחסית היא עבורם רווחה וכו' וכו'
מעבר לכך שלא כל הרחובות מוצפי רעש. יש הרבה מאד רחובות צדדיים שקטים מאד. ואנמים [לחובבי האקשן]
המחירים לא היו גבוהים אם לא היה ביקוש כל כך גבוה, ואי אפשר לטעון שכולם טועים.
ויש שלא יגורו גם אם יקבלו דירה בחינם.
כי החיבוק הקהילתי הקטן הוא עבורם מאסט, וגינות הם הבית השני שלהם והמרחק מהעיר הוא תירוץ טוב להשאר בבית בשמחות. ודווקא המרחק ממרכזי הקניות הוא עבורם הרווחה.
כל אחד וטעמו שלו ולא בהכרח עם קשר למקום המוצא.
בנוגע לפוליטיקה, אתם יכולים להיות רגועים הוא נמצא בכל מקום ;)
בכל מקרה, איפוא שתהיו שיהיה ישוב טוב.
תוגבה ממש יפה, תודה!
אנחנו לא עוברים כ"כ מהר, זה רק גישוש ראשוני
כשרוצים משהו כל כך חזק כל הבעיות מתגמדות והבונוסים מוגדלים מאוד.
נכנס לכם הרעיון של לעבור לירושלים. וזה מלהיב אתכם ומרגשש!
בתחילה באמת באמת תתרגשו ותשמחו, אח"כ תתרגלו ואולי יהיו "קצת" "קשיים"
אבל איך אומרים? "על כל פשעים תכסה האהבה..."

נשמע ממך שתעברו, אז שיהיה יישוב טוב ובהצלחה!
תודה רבה!
חזק מאודד
השאלה לאיפה יש לכם סיבה הכי חזקה להיות,
הרי בכל מקום יש מעלות ויש חסרונות בסוף תלמדו ותתרגלו להסתדר עם הכל השאלה איפה הלב.
לגמרי!
רק אל תשכחי לקחת בחשבון גם תוספת נישואי ילדים בקרוב בעז"ה...;)
נכון מאוד, תודה על זה
המחירים גבוהים בגלל בני חול, שאף מקום אחר בארץ לא מתאים להם ואפשר להבין (אם כבר באים רוצים להרגיש את ארץ הקדש הכי שאפשר, ובכלל גם ככה קשה מנותק מהמשפחה אז לפחות בלב ההויה החוצניקית)
כתושבת שכונת המרכז לשעבר לא מכירה אף אחד שעזב וחזר.
מי שגר אלו המבוגרים, ילדיהם שנשארו מיד אחרי החתונה והמשיכו לארך תקופה ואחרי שגרים יש אינספור סיבות להשאר. וכמובן תושבי חו"ל.
כל אלו לא טועים. כל האחרים שהמאפינים שלהם דומים לפותחת האשכול לא חושבים על האופציה הזו. מכל הסיבות המוזכרות אבל בעיקר מיוקר הדיור שפותחת האשכול עושה ממנו ענין שולי, אז נוסיף 10K למשכנתא... נו באמת.
לא רוצה לפגוע אבל נראה לי פותחת האשכול משתפת אותנו במאוויי לבה (שזה נחמד מאד, הדיון מענין), המעבר לא נשמע לי עומד על הפרק.. (עם כל הכבוד גם זה שמתפרנסים נחמד ויוכלו למצא עבודה דומה בירושלים, זה לא מתחיל להספיק למגורים במרכז ירושלים)
נקודה חשובה למחשבה, תודה
ירושלים זה לא רק גני גאולה והמסתעף
או הקצוות כמו נווה יעקב וגילה
יש עוד הרבה שכונות ירושלמיות מדהימות במחירים יותר הגיוניים
רמת שלמה ורמות לענפיה
הר נוף ובית וגן
סנהדריה, מטרסדוף ועוד....
דיברתי על איזור גאולה
אין דבר כזה לאהוב פקקים , מי שאומר את זה לא חווה מה זה . נקודה
לא חווה מה זה לעמוד דרוכה , נושכת שפתיים עד דם מלחץ לאחר למעון של הילדה , ולא לזוז דקות ארוכות בכביש .
לא חווה מה זה להפסיד ארועים משמעותיים כי לא היה תחבורה בגלל הפגנה , פקקים , ביידן וכ' ,
גם לא היו מוניות , למי ששואל
לא חווה מה זה ללכת לחתום חוזה על שכר דירה ולגלות שאין חניה בכל האזור ברמה שבני הזוג נאלצו להתפצל, אחד חתם חוזה לבד, השני נסע חזרה חצי שעה כדי לחפש חניה.
לא חווה מה זה ללמוד לתואר איפשהו בירושלים, ולאחר פעם אחרי פעם, לקחת מוניות במחירים מופקעים, להתקשר בדמעות לפני מבחן שיאשרו להכנס מאוחר כי הכל תקוע
בקיצור, נדיר לא לסבול מהפקקים, ולאהוב אותם - בלתי אפשרי

גילוי נאות חשוב, אני לא גרה בירושלים, עובדת ולומדת שם , כנ"ל בעלי
כמעט עברנו , עד שקלטנו שהתמורה על המחיר הגבוה של הדירה כל כך נמוכה
והפקקים לא יעזרו לנסיעה לעבודה להיות מהירה יותר
ראי ההערה הראשונה שלי בתגובה הזה
רק לחדד
דירת 4 חדרים בבית שמש עולה היום 2.4 מיליון
ובהר נוף גבעת שאול המחירים הם באזור ה3-3.5 מיליון

בקיצור פער מטורף לחלוטין
נכון, זה פער, אבל לא שווה את זה בשביל ירושלים?
בלת"ק
יש לי שאלה: איזו שפה היא שפת האם שלכם?
בירושלים בהרבה מאוד שכונות השפה הרשמית היא אנגלית! כן , אנחנו מתגוררים כבר שנים רבות ב"ה באחת מהשכונות הוותיקות והיותר נחשקות בצפון ירושלים, אנו דור הוותיקים הפכנו למיעוט , המון שכנים חוצניקים האמהות והילדים ברחוב ,בגינה כולם דוברי אנגלית! (בגן חובה עברית יש 15 ילדות... לעומת זאת יש כמה כיתות גן שהשפה שם אנגלית) כל הלבוש , הסטייל, המותגים, הכול מייד אין חוצלארץ, מחיר שכירות של דירת 4 חדרים נע בסביבות 12000-15000 ש"ח , כל זה מתאים לכם? אם כן ברוכים הבאים לעיר הקודש ולאוויר הנפלא שבה,
בול מתאים לנו... חח
עריכה: חוץ מזה..."מחיר שכירות של דירת 4 חדרים נע בסביבות 12000-15000 ש"ח" אבל ממילא אם כן נחפש לקניה

נערך לאחרונה ב:

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אין עוד הרבה אזורים במרכז ירושלים.

גוש 80, סורוצקין, מטרסדורף, רמת אשכול, וכמובן רוממה על גלילותיה עד תנובה וכדורי - נכבשו כבר מזמן.
גנים בעברית נסגרו בזה אחר זה.
בתי ספר פרטיים באנגלית פותחים 3 כיתות במחזור, ובית הספר האזורי מצטמק (עוד פצצה מתקתקת שראויה לאשכול נפרד).

האזורים שנשארו יחסית דוברי עברית, הם גאולה, יחזקאל, שמואל הנביא.
אז למה צריך להתעקש לגור בדווקא שם?
אפשר לגור בפסגת זאב (זה מאוד מתפתח)
אפשר נווה יעקב
אפשר גילה

למה חייבים תמיד את הכי הכי טוב??

חשבת מלי

משתמש פעיל
לא הייתי עוברת לציר המרכזי. לא לבראילן, לא לירמיהו ולא לסימטאות הקרובות ממש. לא ולא!!!
אבל יש הרבה רחובות שקטים ורגועים שאפשר לחיות בהם בטוב ובנעימים. (ע"ת, פנינה, חנה, אלקנה, דורש טוב וזה רק מדגם קטנטן)

הרחובות השקטים והרגועים האלו הפכו זה מכבר למושבות חוצניקיות עם כל המשתמע....

חשבת מלי

משתמש פעיל
גם יש אזורים ברוממה כמו זכרון יעקב פתח תקווה ראשון לציון
יותר זולים מתנובה וכדורי
בדקת לאחרונה כמה דורשים שם בעבור דירה ? גם קניה וגם שכירות, מדובר בשיכונים דלוחים למדי והמחירים שם כאילו מדובר ברחביה :)

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
חייב להגיד משהו מאוד לא פופולרי
שהאושר הפנימי הוא בתוככי האדם עצמו
והמגורים זה סך הכל תוספת שיכולה להרחיב דעתו של אדם

אבל אם לו דעת אז גם אין את מה להרחיב

ובקיצור כדי שהמהלך באמת יצדיק את עצמו(צריך לזכור שהמעבר זה דבר מורכב קשה הרבה כאב ראש וכו
וגם אף אחד לא מבטיח שיהנו בירושלים ,ולחזור אחרי זה ,זה הרבה הרבה יותר מורכב)

צריך דווקא להתכונן לזה שלא בהכרח שירושלים היא תהיה הגן עדן המושלם
ולבוא עם ציפיות נמוכות ובסוף להתפעל

מאידך מעבר דרמטי ולקיחת משכנתא ענקית וחונקת(אלא אם כן אין כלל בעיה כספית)
לרוב האנשים (לדעתי)
לא תעשה טוב כל כך

אלא אם כן את ובעלך ירושלמים מלידה (וזה כמובן סיפור אחר לגמרי)

רוצה יותר

משתמש מקצוען
בלת"ק
אם אני מבינה נכון, נשמע שכוונתך לעבור לאיזורים המרכזיים. לטעמי, קשה לגדל שם ילדים , מבחינת הסביבה, הרמה,
המושגים \ מותגים, השפע המושך . . . אני תמיד תוהה אם מביקור קצר אני יוצאת עם חור בכיס,
איך אנשים שגרים שם עומדים בניסיון הזה באופן יומיומי?

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
יש המון תחומים שהבית שמש תלויים בירושלים
אם זה בית חולים (שלא נצטרך)
הדסה עי"כ יותר קרוב לבי"ש מאשר למרכז ירושלים.
בכל אופן לנו מחפציבה, הנסיעה היתה קצרה או זהה לנסיעה ממקור ברוך/ גאולה.

לדעתי זה המון קשור לאיפה נולדתם מי שנולד שירושלים לא יעזוב אותה וגם אם יעזוב תמיד יתגעגע.
מי שנולד במקום אחר החסרונות של ירושלים יכולים להפריע עד שיתרגל.
גם למי שירושלמי.
וירושלים תמיד בליבו, וחולם על היום שיחזור לי-ם כזוג בגיל העמידה לאחר שסיים לחתן.

לגדל משפחה הרבה הרבה יותר קל ונוח וזול בבית שמש בלי השוואה בכלל.
בכל פרמטר.
וסתם דוגמא קטנה, בממוצע ילדים ירושלמים קורעים הרבה פחות מכנסיים, אולי בשבילכם זו סיבה כלכלית לגור בי-ם, אבל בפועל זה מצביע על כך שרמת הפעילות של הילדים בשטח הרבה יותר נמוכה!

לגבי הרחובות השקטים במרכז האורבני, כמי שמכירה מקרוב מאד את סמטאות מקור ברוך.
(האהובה עלי מאד, בשקט ואוויר שבה) קשה עם חברה לילדים זה לא כמו בבי"ש שיש בכל בניין. קשה עם מרחב ושטחי רכיבה על אופניים, קשה עם הסחבות, כל קניה בשערי רווחה מחייבת הסחבות רבתית או מונית שעולה טבין ותקילין בעקבות העבודות והפקקים הנ"ל, וההתקעות בסמטאות. (יש את הירקן בתחכמוני, מכולת בהטורים וברש"י)

באופן כללי ירושלים זה מקום נפלא, לגיל שכבר אין קטנים.
רק סיבוב איסוף ופיזור יכול לקחת 40 דקות ביום יפה. הבה לא נדבר על יום חם, או יותר גרוע יום סחוף רוחות קפואות.
עוד נקודה, מזג האוויר הירושלמי - חלומי למבוגרים.
אבל לילדים אין כמו חורף בית שמשי, עם קור סביל. ללא צורך בהתכרבלות מבוצלת בכל יציאה קלה.

אין כמו ירושלים.
אבל לגדל ילדים, הרבה יותר נח בבית שמש.

ששונית

משתמש מקצוען
כירושלמית עם משפחה נרחבת משני הצדדים בירושלים
חייבת לסייג ולדייק כמה מהתגובות כאן.
לגבי מחירי הדיור אכן ברור שהם מטורפים ומוגזמים.
לגבי רמת חיים ומותגים זה תלוי אך ורק בכם. אני גרה בשכונה שרוב הילדים בה ממותגים מאוד ואת הילדים שלי זה לא מעניין כי כך גידלתי אותם וזה לא גורם להם להיות פחות רצויים או מקובלים בשכונה או במוסדות הלימוד.
לגבי השפה, מהכרות קרובה בשכונות רבות, אכן יש הרבה אנגלית והרבה יידיש, אבל לא ברמה שתרגישי זרה. ממש לא.
חייבת לציין שהייתי כמה ימים ברמת בית שמש באזור שקט ופורח והוקסמתי מהשקט ומהמרחבים ויישוב הדעת שזה נותן, אבל מהר מאוד השקט התחיל לעצבן אותי. חיכיתי כבר לשוב לחיים התוססים בירושלים, לעומת בעלי שמבחינתו יכול היה לחתום שם קבע.
ועוד נקודה חשובה: בעבר גרתי בדירה פצפונת ממש עם כמה קטנטנים, כשעברנו לדירה יותר מרווחת ראיתי את ההבדל העצום בילדים באופן מיידי. ילדים שגדלים עם מרחבים גדלים שמחים יותר ובריא יותר.
חברה שלי שעברה לגור במונסי אמרה לי שהיא חוששת שיקזזו לה מהשכר (שעשתה רצון בעלה) כיוון שגידול הילדים במרחבים הוא קל ונעים לאין ערוך מגידול ילדים בצפיפות.

גימפל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אז למה צריך להתעקש לגור בדווקא שם?
אפשר לגור בפסגת זאב (זה מאוד מתפתח)
אפשר נווה יעקב
אפשר גילה

למה חייבים תמיד את הכי הכי טוב??
א''כ אפשר כבר להישאר בבית שמש
יש שם אחד מהמעלות שפירטו כאן שיש לירושלים מרכז?

מייל

משתמש פעיל
בשביל הילדים אסור לעשות את זה בבית שמש הם מגיעים אם מליון שכנים וכף בבנין ופה הצטרכו לשמור על השקט [בגלל הזקנים] ועם אפס ילדים שכנים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה