האם זה מקובל עליכם???

avim10

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אברך חסידי;2224720:
אז טוב שאתם אומרים שהחברים פה ידעו איך צריך לדבר לחברת האשראי במקרה כזה,
ולא לספר להם שנתנו את הכרטיס,
ולמה אתה חושב שמותר לגזול את חברת האשראי / חברת הביטוח שלה?
בהסכם עם הוצאת הכרטיס כתוב שעליך לשמור את הפרטים אצלך ולא להעבירם לאף אדם, אם עברת על תנאי זה, אינך זכאי לביטוח, ואינך זכאי לביטול עסקה. לספר לחברת האשראי ש"גנבו לך את הכרטיס והשתמשו בו" זו הונאה וגניבה כמעט [הממ... בעצם למה כמעט?] כמו של אותו אחד שהשתמש לך בכרטיס.

אגב, מכאן עצה לאלו שלא רוצים לתת את המספר.
אפשר לומר שמכיון שזה תנאי עם חברת האשראי והביטוח על דעת זה, אתם מקפידים לא להעביר את המספר כדי שח"ו במקרה של גניבת הכרטיס, אם תשאלו אם נתתם פרטים למישהו אחר, תוכלו לענות בשלילה ללא חשש שקר.

גלידה בגביע

משתמש מקצוען
ברור שלא מביאים כרטיס אשראי!
לי אישית אין כרטיס ובמידה ואני צריכה (ממש משתדלת להימנע) אני מבקשת מההורים ומשלמת להם במוזמן במקום. מאחיות\ גיסות בחיים לא הייתי מעזה לבקש. נראה לי חסר טקט לחלוטין.
לצערי שמעתי הרבה מקרים של אנשים שלוו מקרובי משפחה כרטיס "רק כדי שלא ינתקו לי את החשמל\לשלם חשבון מים". ואחר כך חגגו כעל חשבון הסבתא\ אחות\דודה.

קול דממה

משתמש פעיל
ציטוט:
לצערי שמעתי הרבה מקרים של אנשים שלוו מקרובי משפחה כרטיס "רק כדי שלא ינתקו לי את החשמל\לשלם חשבון מים". ואחר כך חגגו כעל חשבון הסבתא\ אחות\דודה

איפה כל המקרים האלה?
אם בנ"א צריך שישלמו לו חשבון הכי פשוט שבעל הכרטיס ישלם את החשבון בעצמו דרך הטלפון
הוא לא צריך לתת בכלל פרטי אשראי למבקש

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש אנשים ש"חוגגים" על כרטיסי אשראי של אחרים. יש אנשים שזקוקים לעזרה בשימוש חד-פעמי בכרטיס אשראי של אחרים.
יש אנשים שישמחו לעשות מצווה למרות שיש אנשים מהזן הראשון, ויש אנשים שלא יסכימו.
מכיוון שלפני מעשה אין אפשרות לדעת מה יקרה או לא, אי אפשר להחליט מה נכון ומה לא.
לפי דעתי - זה עניין של חינוך ושל רגש. אין נכון ולא נכון, מקסימום כללי זהירות.
אם זה מרגיש לכם בסדר, פשוט תעשו את זה. אם לא, אל תעשו. וזה ממש לא קשור לנוכלים למיניהם, כי אחרת אסור להלוות כספים בכלל.
(אם כי בכל אופן פרטי אשראי נשמע עניין של נוחות ולא צורך. אני אישית לא הייתי נותן.)

נ.ב. עצה לאלו שלא נותנים: תסבירו בפירוש שאתם לא מרגישים נח לתת. בעייה מוזרה, אתם מוזרים, אבל אין מה לעשות. לא צריך להתפתל ולא לשקר.

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
הםםם אני לא ממש חוששת שהם יגנבו לי כסף, רק מפריע לי שדבר אישי שלי מסתובב אצל כולם...

ותודה לכולם על התגובות! אני אשמח לעוד....[/QUOTE]

אני הייתי מעבירה בשמחה (כמובן רק לקרובים מדרגה ראשונה) - אבל מבקשת להשמיד בסיום הקניה

יחשבאף

משתמש מקצוען
לבעלי יש כמה אחים, לחקלם אני אתן ולחלקם לא.
אנחנו מכירים מספיק טוב בשביל לדעת מי אדם מחושב ושקול ויודע איזה סכום הוא מוציא ועל מה ומי אדם לא שקול שמגלגל כספים חופשי בלי חשבון והוא בחיים לא יקבל את המספר.
לגבי האחים שלי, יש לי אחות שביקשה פעם אחת אבל אני סמכתי עליה בעינים עצומות ואציין שעוד באותו היום קבלתי את כל הסכום במזומן.
מעבר לזה אני לא יודעת אם הייתי נותנת לכל אחד רק למי שאני באמת מכירה טוב וסומכת עליו.

soundwave

משתמש צעיר
נכתב ע"י נני5;2224423:
בעלי טיפוס ישר ולא מסוגל לשקר אפילו לא קמצוץ של שקר, כשהוא דיבר עם חברת האשראי הוא סיפר בתמימותו שהוא נתן את הכרטיס לקרוב משפחה והוא עושה עם זה עסקאות. השיחה כמובן הוקלטה והם מצידם טענו שזה בעיה שלו. "כרטיס אשראי הוא דבר אישי ואסור להעבירו לשום בן אדם, אפילו מישהו שאתה סומך עליו. ברגע שעשית את זה אתה כבר לא יכול לבטל את העסקה". כלשונם.
לכן הוא היה חייב לחכות לו ליד הבית, לקחת מידיו את המפתחות ולנסוע לעיר אחרת [שם הוא שכר, כי בעיר שלנו מסתבר שהחברות כבר קיבלו דיווח עליו שהוא נוכל, אחרי שעקץ עוד מישהו מהקהילה עם אותו סיפור] ולהחזיר את הרכב. כי אמנם את הכרטיס ביטלנו לעסקאות נוספות, אך כל עוד הרכב נמצא אצל השוכר - חברת ההשכרה ממשיכה להוריד את החיובים עד שהרכב יוחזר

ב"ה

עדיין לא הסברת למה אתם לא מוקיעים את האנשים האלה מהחברה ומפרסמים אותם?

אם אתם מפחדים מלשון הרע , אתם צריכים לשאול את הרב שלכם ולראות מה הוא אומר , אבל בנתיים אותם אנשים ממשיכים לעשוק אנשים אחרים ולנצל את תמימותם , ולכן זו חובתכם לדעתי לעשות את זה בהקדם האפשרי.

נ פלוס

משתמש מקצוען
לכל אלה שכתבו לי- "בטח זה חסד! - למה לא?" וכד' וכד'
יש לי רעיון מיוחד!!
אני שונאת צ'קים! זה לא מסודר לי בחשבון! בחיים אני לא יודעת מתי יפקדו לי את זה בחשבון!
אז בבקשה קטנה ממכם! מי יכול להביא לי בבקשה פנקס צ'קים חתום לעת הצורך??? זה חסד עצום! אתם במילא משתמשים בזה ואני לא! ועבורי זה היה חסד ענק!!
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
מבחינתכם זה לא אותו רעיון מלתת מס' אשראי???

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י נ פלוס;2223901:
האם מקובל להעביר מספר של כרטיס אשראי לאח / אחות / גיס / גיסה שחייבת משהו דחוף רק עכשיו ולה אין כרטיס???
דוגמאות:
*אני רוצה להזמין משהו מחו"ל ואני לא רוצה להחזיק אצלי אשראי כי אני סוג בזבזנית...
*אין לו עכשיו כסף ואני יעביר לבנק ביום ראשון
*אני רוצה לקנות משהו עכשיו אני עושה לך מיידי עברת בנקאית
אני רגילה שמספר אשראי זה משהו אישי שלא עובר לאף אחד, האם אני נקראת אגואיסטית שלא סומכת על המשפחה???
ואיך אני מסבירה את זה למישהי שלא מבינה את זה???
תודה!!

אמרתי לאחות בשלווה רבה: מצטער, לא מסוגל נפשית. אבל אשמח לסייע לך להוציא כ"א על שמך...
פעם, פעמיים, ומאז אין יותר בקשות כאלו.

einkamoni

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נ פלוס;2225886:
לכל אלה שכתבו לי- "בטח זה חסד! - למה לא?" וכד' וכד'
יש לי רעיון מיוחד!!
אני שונאת צ'קים! זה לא מסודר לי בחשבון! בחיים אני לא יודעת מתי יפקדו לי את זה בחשבון!

זה לא נכון, ההשוואה אינה הוגנת- פרעון ש'קים תלוי בגורם שלישי, מה שאין כן בכרטיס אשראי. האמת שגם אני חושבת שזה אישי, ולא נותנת וכו'... אבל היתה תקופה שהייתי צריכה מס' כרטיס אשראי בינלאומי, וברשותי היה רק כרטיס רגיל- אז אחותי הביאה לי בשמחה את מספר הכרטיס שלה... וכל פעם לפני שהשתמשתי התקשרתי לשאול אם אפשרי, ובמקביל (במידה והיה אפשרי) ביצעתי לה מיד העברה של הסכום לחשבון. ובאמת זה היה חסד גדול!!!

אברך חסידי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י avim10;2224815:
ולמה אתה חושב שמותר לגזול את חברת האשראי / חברת הביטוח שלה?
בהסכם עם הוצאת הכרטיס כתוב שעליך לשמור את הפרטים אצלך ולא להעבירם לאף אדם, אם עברת על תנאי זה, אינך זכאי לביטוח, ואינך זכאי לביטול עסקה. לספר לחברת האשראי ש"גנבו לך את הכרטיס והשתמשו בו" זו הונאה וגניבה כמעט [הממ... בעצם למה כמעט?] כמו של אותו אחד שהשתמש לך בכרטיס.

אגב, מכאן עצה לאלו שלא רוצים לתת את המספר.
אפשר לומר שמכיון שזה תנאי עם חברת האשראי והביטוח על דעת זה, אתם מקפידים לא להעביר את המספר כדי שח"ו במקרה של גניבת הכרטיס, אם תשאלו אם נתתם פרטים למישהו אחר, תוכלו לענות בשלילה ללא חשש שקר.

נקודה מעניינת...........
בכנות, לא חשבתי על הכיוון הזה.
אבל כמובן צריך לשאול רב,
שיכול מאוד להיות שמכיוון שאתה נתת את הכרטיס רק לחייב סכום מסויים והוציאו יותר אז זה כמו שחברה מסויימת שמחייבת אשראי גנבה את הכסף,
אני לא פוסק שום דבר,
אני מנסה רק להעלות כיוון שאפשרי מאוד שע"פ הלכה מותר להתלונן במקרה בחברת האשראי ע"מ לקבל את התשלום בחזרה,
וכל אחד במקרה כזה אמור לשאול את רבו,

bekki

משתמש מקצוען
הדבר היחיד שמפריע לי כשקרוב משפחה מבקש פרטי אשראי תמורת תשלום במזומן, זה הקטע שהמזומנים נוחתים אצלי הם איכשהו נאכלים מהר יותר.
אני לא רצה להפקיד, ואין תחליף למזומנים בחשבון. מה לעשות.

עובד אלוקים

משתמש צעיר
אז תסבירו לי איך כולנו נותנים בחופשיות את מס' אשראי לכל ארגוני החסד למיניהם, (רק השבוע לשני ארגונים תרומה קטנה עם מס' אשראי)?!

אני מניח שאני לא היחיד שנותן את מס' האשראי בטלפון לארגוני החסד, אחרת הם לא היו מפעילים את הטלפניות?!

אני מתחיל לחשוש על כספי...

(אגב... ולא קשור לאשכול, השבוע התקשרו אלי מארגון להתרים, נתתי מס' אשראי לתרומה חד פעמית בסך 30 ש"ח ורשמתי לעצמי באנשי קשר שזה ארגון מתרים כדי לדעת להבא אם להרים או לא (קשה לעמוד בבקשה הנרגשת של הטלפנית)
אך דא עקא כשהמוקדן הבין שאני מפסיק להרים טלפון לארגון הטורדני המוקדן התקשר אלי מהנייד האישי שלו, ולאחר יומיים מנייד אחר... אותי זה מקומם.)

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ברגע שאתה תורם לארגונים פעם אחת, אתה נכנס אוטומטית למאגרים שלהם כתורם פוטנציאלי.
אני אישית לא תורמת שקל בטלפון. רק מי שבא לדפוק בדלת בלי התחייבות לסכום מסוים

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
קרה לי הרבה פעמים שביקשו את מס' האשראי וביקשתי לשלם בעצמי תמורת מזומן
גם לאחים וגם לשכנים.
אני באופן אישי לא מסוגלת להעביר את מס' האשראי, מצד שני מאוד רוצה לעזור.
וזו הדרך הטובה ביותר.

ומכאן פניה לכל אלו שלא מחזיקים כרטיס אשראי/פלאפון/וכדו' וחושבים שאחרים צריכים להיות ה"שבעסגוי" שלהם-
שיקנו ויתנו למישהו שישמור אצלו. (ואני לא מדברת על שימוש חד פעמי אלא סדרתי)
ממש לא נעים לסרב לקרובים וע"כ הרבה מהמצוות שאני עושה- אני עושה זאת בעל כורחי.
כנ"ל אברכים בכולל "לא מחזיקים" פלאפון כי זה גוזל זמן וכו', אבל שלוש פעמים ביום הם משתמשים בנייד של החברותא.
למה??

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י soundwave;2223955:
ב"ה

את בסדר גמור.

כמה פתרונות אפשריים :
1. לקנות כרטיס אשראי של בנק הדואר ולהטעין בו כמות של כסף(נניח היא צריכה 300 שקל תטעיני שם איזה 350)
ואז את יכולה לתת לה את מספר הכרטיס בלי לחשוש.
...
אני ממליץ מאוד על האפשרות ה 1 . פתרון אלגנטי.
מי שמבקש כרטיס אשראי, יכול לקנות בעצמו אשראי נטען. אין שום סיבה בעולם לתת לו את האשראי האישי שלך.
ואפשר לידע אותו. יכול להיות שיש כאלו שלא מודעים.
ואם בכל זאת הם לא רוצים כרטיס נטען? אז - את/ה לא השאבעס-גוי שלהם.
נכתב ע"י כוכב103;2226566:
קרה לי הרבה פעמים שביקשו את מס' האשראי וביקשתי לשלם בעצמי תמורת מזומן
גם לאחים וגם לשכנים.
אני באופן אישי לא מסוגלת להעביר את מס' האשראי, מצד שני מאוד רוצה לעזור.
וזו הדרך הטובה ביותר.

ומכאן פניה לכל אלו שלא מחזיקים כרטיס אשראי/פלאפון/וכדו' וחושבים שאחרים צריכים להיות ה"שבעסגוי" שלהם-
שיקנו ויתנו למישהו שישמור אצלו. (ואני לא מדברת על שימוש חד פעמי אלא סדרתי)
ממש לא נעים לסרב לקרובים וע"כ הרבה מהמצוות שאני עושה- אני עושה זאת בעל כורחי.
כנ"ל אברכים בכולל "לא מחזיקים" פלאפון כי זה גוזל זמן וכו', אבל שלוש פעמים ביום הם משתמשים בנייד של החברותא.
למה??
שאבעס-גוי. הגדרה קולעת ועצובה.

toichen

משתמש רשום
עשיתי כך פעמים רבות, למשפחה וחברים קרובים.

איצה מאייר

משתמש צעיר
ר' גדל אייזנר התבטא פעם במשפט מאוד מחכים

'מנעול לא נועד להיות נגד גנבים,מנעול נועד להיות נגד אנשים עם רגע אחד של חולשה'

והסבר הוא פשוט,גנב מסוגל לפרוץ כל מנעול העומד בדרכו,
אדם רגיל ברגע שנעצר במנעול זה עוד גדר שתחסום אותו מלעשות מעשה אסור!

לתת מספר אשראי,זה לתת גישה חופשית לכסף האישי שלך.
על כל המשתמע מכך!

גם אם אני סומך על בנאדם והוא קרוב משפחה וכדו'
לא ארצה שיהיה לו את הנסיון שבדבר,
סך הכל הכסף שלי הוא רכושי האישי שהגישה אליו חייבת להיות רק שלי,ולא של אח/אחות/גיס/גיסה/אבא/אמא/אחר....

ואם בעניין עזרה עסקינן,
העם היהודי ניחן בשלושה מאפיינים דומיננטים
1.ביישנים
2.רחמנים
3.גומלי חסדים

מצווה ומן הראוי לעזור,בטח ובטח שזה לסביבה הקרובה,
כי מי לא ירצה לעזור לגיס שרק רוצה להזמין מיטה חדשה לאחיינים החמודים כדי שינוחו טוב בלילה בשביל שילמדו טוב ביום.

אז נכון,נעדיף לעזור.
אבל אפשר גם לעשות זאת בחכמה.

לדוגמא לבצע את העסקה מול הספק ישירות

כך גם עזרנו וגם דאגנו לאינטרס האישי שלנו לשמור את מספר האשראי אישי.

לגבי מי ששאל איך לאדם זר(ספק)אתן מספר אשראי בטלפון ולקרוב משפחה לא,
פשוט אם אדם זר(ספק)ייגבה סכום לא מאושר בכרטיס,יהיה לי מאוד נח מצפונית הלכתית וחוקתית להתמודד איתו מאשר עם קרוב משפחה/חבר/וכדו'

שורה תחתונה
כן לעזור
לא לתת מספר אשראי

חני ראובני

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בעבר נתנו לחבר של בעלי זה היה קניה גדולה בתשלומים והוא היה אמור לשלם כל חודש,
מאז נשאר לו חוב של 7000 שח שלא נראה לי יגיעו בחיים..

לא כדאי ,
אני כן מוכנה להזמין או לשלם עבור מישהו קרוב אבל לא לתת את מס' האשראי!

טוביה 30

משתמש רשום
נכתב ע"י נ פלוס;2223901:
האם מקובל להעביר מספר של כרטיס אשראי לאח / אחות / גיס / גיסה שחייבת משהו דחוף רק עכשיו ולה אין כרטיס???
דוגמאות:
*אני רוצה להזמין משהו מחו"ל ואני לא רוצה להחזיק אצלי אשראי כי אני סוג בזבזנית...
*אין לו עכשיו כסף ואני יעביר לבנק ביום ראשון
*אני רוצה לקנות משהו עכשיו אני עושה לך מיידי עברת בנקאית
אני רגילה שמספר אשראי זה משהו אישי שלא עובר לאף אחד, האם אני נקראת אגואיסטית שלא סומכת על המשפחה???
ואיך אני מסבירה את זה למישהי שלא מבינה את זה???
תודה!!

לא קראתי את כל התגובות אולי אני חוזרת על אחרים אבל-
במשפחה ישנם בד"כ עיסקי כספים. קונים מתנה משותפת וכולם מתחלקים לאח/ות שמתחתן/ נולד לו וכו' מתנה לשוויגער/ מחותנים.
במשפחה בד"כ יודעים מי משלם מיד למי צריך להזכיר ומיד משלם ואחרי מי צריך לרדוף...
כשאני באופן אישי (ומכירה עוד כמוני) נמצאת בחנות ורואה במבצע או כל דבר שידוע לי שהאחות/ גיסה צריכות וקונות להן, גם אז יודעים מי מחזיר את הכסף מיידית ועם מי לא מתעסקים שוב.

כך שמבחינתי חסד מאוד גדול לתת למי שזקוק ולא משנה מאיזה סיבה מספר כרטיס וכד'.
כמובן, למי שידוע לי שניתן לסמוך.

ללא כל קשר לדעתי, כשם שפרצופיהם שונים... זכותך להחליט שלך לא מתאים.
רק להסביר זאת בברור שלא תיתקלי שוב בשאלות דומות כי נתת תרוץ וכד'.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה