האם זה מקובל עליכם???

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
מידי פעם/ חד פעמי / משהו נצרך מאד --
אם אפשר לעשות חסד, ועוד עם בני משפחתי, אז בשמחה!!

למקרים שחוזרים על עצמם, ומטרידים...
אדאג להסביר בנימוס שזה לא נעים לי.

וכמובן צריך לוודא, שלא נהיה אח"כ כעני בפתח המבקש את כספו
(אהה.. שכחתי לשלם לך, בחודש הבא, אשלם לך בתשלומים... וכו)

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
1) אין צורך להתנצל
מי שלא מסוגלת לתת כי זה אישי
מותר לה להגיד "לא יכולה לתת את המס כרטיס שלי"
ואל תסבירי
כל הסבר גורר (מאנשים מסוימים) תשובה

2) זה תלוי במשפחות ובמקובלות של קשר
לי יש כרטיס דירקט שיורד מיידי מהחשבון
אז כשביקשו ממני אמרתי שאני לא יכולה (באמת. גם כך אני מאד מדויקת בסכומים שיורדים ובודקת וכו')
כן יצא לי לבקש מאחותי ומהוריי מס פעמים בגלל הצורך בעסקאות תשלומים
הם נתנו לי בשמחה
א-ב-ל אני מצידי מחקתי מיד את פרטי הכרטיס (נראה לי לא יפה ולא מקובל לשמור את פרטי הכרטיס ולעשות בו שימוש בלי להודיע או להודיע אח"כ)
כמו"כ מיד לאחר ביצוע העיסקה שלחתי מייל עם פרטי העיסקה שידעו כמה אמור לרדת ומתי
וביררתי באופן מיידי איך הם רוצים את התשלום בצ'קים או הפקדות ישירות לחשבון

אני חושבת שאם תתני כללים
כגון
*לא לשמור את פרטי הכרטיס
*לתת לך דיוח כמה אמור לרדת ומה שם בית העסק
*לבקש שיעבירו לך את הכסף מיידי בצ'קים או בכל צורה אחרת שתבחרי
כמות הפניות תרד דרסטית

וכן, מי שלא עומד בכללים שלך ולא מודיע או לא מעביר את הכסף
תרגישי בנח לענות בשלילה
זה הכי מקובל שיכול

וכמובן זכותך הבלעדית להחליט איך ומהם הכללים אם בכלל
אחרי ככלות הכל זה אכן כרטיס אישי

שפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איך שאני רואה, הבעיה היא לא לשלם, אלא שהמספר של הכרטיס מסתובב.

לכן, כמו שאנחנו ובסביבתי עושים, את יכולה לתת לה את המספר בעל פה בטלפון, כשהיא לדוגמא על האתר כבר בפרטי התשלום.

היא מזינה את המספר באופן חד פעמי, וזהו. המספר לא נשאר כתוב בשום מקום.

7880

משתמש פעיל
מעניין לראות שהרבה לא חשות קושי בלתת את מספר האשראי.
אני אף פעם לא נותנת. מספר אשראי לא נועד להעברה. אם מדובר במישהו קרוב במיוחד שצריך דחוף וחד פעמי אני אבצע עבורו את הרכישה.
כשבן אדם בוחר שלא להשתמש באשראי הוא אמור לקחת בחשבון שלא יוכל לבצע רכישות באשראי בכלל.
אף פעם לא כיף לגלות ב15 לחודש הבא עוד הוצאה שיורדת פתאום מהעו"ש שאינה שייכת לנו. גם אם הוחזר לנו עליה במזומן בזמן התשלום.
ומי שהציע לעשות אשראי שמטעינים כסף ומזה להלוות- שתציע את זה לקרובת המשפחה המלווה...

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אולי לבקש שקודם יעבירו את הכסף, ואח"כ יקבלו את מס' האשראי?

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לכמה בני משפחה יש את האשראי שלנו. לא כי אנחנו מליונרים (אנחנו לא...) סתם כי לפעמים נתקעים. נראה לי שיצא לאחות אחת להשתמש פעם בודדת כשנתקעה, ומיד החזירה.
האמת, שלא רואה בזה בעיה. אם לא לאחים ואחיות שלנו, עם מי נעשה חסד?

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י אברך חסידי;2224128:
למישהו פה בפרוג ידוע על מישהו שאחד במשפחה שלו גנבו לו פעם מהכרטיס אח"כ???
אני אף פעם לא שמעתי שקרה דבר כזה!!!
אף אחד לא רוצה להיות גנב לאור יום!!!
ולגבי התשלום העכשווי מקסימום אפשר לבקש את התשלום מראש,
או לחשוב שמדובר בהלוואה רגילה האם הייתם מלווים כמה מאות שקלים לקרובי משפחה וסומכים שיחזירו,
ובגלל הנוחות, מוותרים פעם על הנוחות למישהו אחר! אז מה?!
קרובי משפחה תמיד מוותרים אחד לשני על נוחויות מסוימות דבר יום ביומו!!!
מי שלא רוצה לתת צריך לעשות בדק בית רציני במידות שלו!!!
ובפרט עכשיו בחודש אלול,

סליחה מראש אם התבטאתי מדי חריף......

באמת?! תהנה מהתמימות שלך!

אנחנו עברנו הונאה מצד קרוב משפחה שבחיים לא היינו מאמינים שנעבור את זה, ונפלנו באלפי שקלים!! שעד היום לא חזרו.
וכך היה:
הגיע קרוב משפחה לבעלי שהוא רוצה להוציא רכב קטן ליום אחד בלבד, וזה עולה 130 ש"ח אך אין לו כרטיס אשראי, הוא שילם לו מזומן על המקום ולקח את הכרטיס אשראי.
אחרי חודש גילינו חיוב מחברת ההשכרה בסך כאלפיים ש"ח, מבירור עם חברת ההשכרה התברר שהוא לא החזיר את הרכב בזמן ולכן חויבנו בכרטיס שלנו. היא הבטיחה שהוא כבר החזיר את הרכב ולא יוכל להשתמש שוב בכרטיס שלנו.
אותו קרוב היתמם שכנראה החברה חייבה אותנו על עסקה נוספת שהוא עשה איתם, ואמר לנו שישלם ביום-יומיים הקרובים. נאדה!
אחרי חודש ירד שוב חיוב בסך אלפי שקלים, טלפון לחברת ההשכרה ומתברר שהנציגה הקודמת טעתה, והוא עדיין לא החזיר את הרכב שלקח [130 ש"ח? הצחקתם אותו].
עד שלא כפיתי על בעלי שיחכה לו ליד הבית כמו איש-עולם-תחתון ויקח ממנו בכוח את מפתחות הרכב ויסע להחזיר לחברת ההשכרה, הבן אדם המשיך לנסוע ברכב על חשבון הברון...
היות והמשפחה שלנו זהה לשלו - יכלנו להחזיר את הרכב והנציגה לא ממש בדקה את השם הפרטי ששונה.
תכל'ס, הלכו כמה אלפים רציניים לפח! הכסף מעולם לא חזר, וכנראה שלעולם לא יחזור

כשבעלי פנה לרב הקהילה כדי לברר מה ניתן לעשות, התברר שאותו אחד כבר עקץ עשרות אברכים בקהילה שלנו, וכל אחד יודע ושותק מהחשש של לשון הרע וכו'...

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חמי הלווה את הכרטיס שלו לאחיין לעסקה בודדת, אחרי תקופה הוא מגלה עסקאות גדולות שהוא לא ביצע. מיד עלה בו החשד שזה אותו אחיין.
הוא שאל אותו על כך ותגובתו היתה: אני יודע את המספר והפיתוי מידי גדול בשבילי, אם אתה לא רוצה תחליף כרטיס!
בתכל'ס הוא נפל בעשרות אלפי שקלים!!
שוב, עשרות אלפי שקלים!!
ובשני המקרים שכתבתי מדובר בקרובי משפחה, שהכרנו היטב כיהודים כשרים ויראי שמיים, ולעולם לא היינו חושדים בהם בגניבה הכי קטנה.
אנחנו על בשרנו למדנו, כרטיס אשראי הוא אישי, ומי שלא רוצה לעשות כרטיס אשראי - אני לא אשמה לו!
כשאני רואה את האדישות שאנשים אומרים למה לא לתת, זה מעלה לי את הדם! אם יש לכם כסף מיותר ולא אכפת לכם ליפול, בבקשה!
אנחנו נפלנו בסכום של 2 וחצי משכורות שלי! ועד היום אנחנו לא מתאוששים מזה.

אברך חסידי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י נני5;2224226:

אנחנו עברנו הונאה מצד קרוב משפחה שבחיים לא היינו מאמינים שנעבור את זה, ונפלנו באלפי שקלים!! שעד היום לא חזרו.
וכך היה:
הגיע קרוב משפחה לבעלי שהוא רוצה להוציא רכב קטן ליום אחד בלבד, וזה עולה 130 ש"ח אך אין לו כרטיס אשראי, הוא שילם לו מזומן על המקום ולקח את הכרטיס אשראי.
אחרי חודש גילינו חיוב מחברת ההשכרה בסך כאלפיים ש"ח, מבירור עם חברת ההשכרה התברר שהוא לא החזיר את הרכב בזמן ולכן חויבנו בכרטיס שלנו. היא הבטיחה שהוא כבר החזיר את הרכב ולא יוכל להשתמש שוב בכרטיס שלנו.
אותו קרוב היתמם שכנראה החברה חייבה אותנו על עסקה נוספת שהוא עשה איתם, ואמר לנו שישלם ביום-יומיים הקרובים. נאדה!
אחרי חודש ירד שוב חיוב בסך אלפי שקלים, טלפון לחברת ההשכרה ומתברר שהנציגה הקודמת טעתה, והוא עדיין לא החזיר את הרכב שלקח [130 ש"ח? הצחקתם אותו].
עד שלא כפיתי על בעלי שיחכה לו ליד הבית כמו איש-עולם-תחתון ויקח ממנו בכוח את מפתחות הרכב ויסע להחזיר לחברת ההשכרה, הבן אדם המשיך לנסוע ברכב על חשבון הברון...
היות והמשפחה שלנו זהה לשלו - יכלנו להחזיר את הרכב והנציגה לא ממש בדקה את השם הפרטי ששונה.

כשבעלי פנה לרב הקהילה כדי לברר מה ניתן לעשות, התברר שאותו אחד כבר עקץ עשרות אברכים בקהילה שלנו, וכל אחד יודע ושותק מהחשש של לשון הרע וכו'...

למה אתם לא מבטלים את החיוב של חברת ההשכרה?!
אם אתם מבטלים אתם מקבלים את הכל בחזרה עד השקל האחרון,
עדכנו למה, שנדע אם באמת יש צורך להיזהר מכיוון שלפי מה שאני יודע יש את האופציה לבטל אז גם במקרה כמו שהיה לכם מקבלים את כל הכסף בחזרה,
אם זה לא עובד ככה, אשמח לדעת,

כמובן שצריך לדעת לפני שנותנים אם הבנאדם שנותנים לו ישר או לא,
בכל אופן 99.9% מהעולם זה לא ככה,
ובגלל האחוז הקטן שכן, אין צורך בגלל זה לפחד עם כל אחד,

פרוט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש עוד נקודה שלא כתבו אותה כאן -
אני לא אתן מספר אשראי באתרים שלא מאובטחים כראוי, או מקומות שלא אמינים עליי.
אם נותנים את המספר לקרוב משפחה, צריך לוודא שהוא יהיה זהיר באותה מידה.

יגואנה

משתמש רשום
אני נותנת (אבל אני רווקה)
אם את לא רוצה לתת שיקחו מהורים שלך

גלגלים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לכל מי שבטוח שלא יקרה כלום אם המס' יתגלגל אצל קרובי משפחה
אני מכירה מקרוב סיפור על אחד שאפשר לגיסו להשתמש בכרטיס והגיס שהיה אדם פזרן וחסר מודעות לכסף גלגל בו עשרות אלפים!!!
ומדובר באדם חשוב בעל משרה תורנית (הגנב)
והחוב עדיין קיים ברובו

טוב לדעת

משתמש צעיר
נכתב ע"י פְרוּט;2224268:
יש עוד נקודה שלא כתבו אותה כאן -
אני לא אתן מספר אשראי באתרים שלא מאובטחים כראוי, או מקומות שלא אמינים עליי.
אם נותנים את המספר לקרוב משפחה, צריך לוודא שהוא יהיה זהיר באותה מידה.

בנתיים לא נחלתי שום מפח נפש עם קובי משפחה בנושא. ברוך ה'.

נראה לי שזו עזרה שיכולה מאד להועיל לזולת בעת הצורך- ולא דורשת ממני כמעט שום מאמץ.

מה שברור - שהשאלה לא עומדת בפני עצמה - ולא מנותקת מהמציאות האוביקטיבית של כל אחת ואחד.

לא נראה לי שזה תלוי ב"איזו משפחה" אלא - ב"מי המבקש".
הבה נצא מנקודת הנחה שהמבקשים מתכוונים להחזיר - אלא אם כן מדובר בגנבים סדרתיים שלא נראה לי שקרובי המשפחה שלהם משוטטים בפרוג.
הבעיה היא עם השלעפערים שבכל משפחה - עבורם הוצעו פה הצעות לרוב.
באופן אישי אני אומרת למבקשים: תזכרי את מה הסכום והאחריות על ההחזר עלייך! אני לא אזכור לטפל בזה - כמו"כ אפשר לברר - מתי תוכלי להעביר את הסכום? הצעד המרחיק ביותר שעשיתי עד כה היה להעביר במייל את פרטי החשבון לזו ששכחה. זה היה"רמז" מספיק.

מה שברור: התשובה היא לא גורפת - הכל לפי המבקש והמתבקש...

ch3

משתמש פעיל
נכתב ע"י נני5;2224226:

וכך היה:

נכתב ע"י אברך חסידי;2224237:
עדכנו למה, שנדע אם באמת יש צורך להיזהר מכיוון שלפי מה שאני יודע יש את האופציה לבטל אז גם במקרה כמו שהיה לכם מקבלים את כל הכסף בחזרה,

בעבודתי היתה אחת מהצוות שהיה לה מקרה דומה, מבירור אצל עו"ד מוביל מאד, העוקץ הכי גדול [בעיקר במגזר החרדי!]
אין אפשרות במקרה כזה לבטל את האשראי...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י נני5;2224231:
חמי הלווה את הכרטיס שלו לאחיין לעסקה בודדת, אחרי תקופה הוא מגלה עסקאות גדולות שהוא לא ביצע. מיד עלה בו החשד שזה אותו אחיין.
הוא שאל אותו על כך ותגובתו היתה: אני יודע את המספר והפיתוי מידי גדול בשבילי, אם אתה לא רוצה תחליף כרטיס!
בתכל'ס הוא נפל בעשרות אלפי שקלים!!
שוב, עשרות אלפי שקלים!!
ובשני המקרים שכתבתי מדובר בקרובי משפחה, שהכרנו היטב כיהודים כשרים ויראי שמיים, ולעולם לא היינו חושדים בהם בגניבה הכי קטנה.
אנחנו על בשרנו למדנו, כרטיס אשראי הוא אישי, ומי שלא רוצה לעשות כרטיס אשראי - אני לא אשמה לו!
כשאני רואה את האדישות שאנשים אומרים למה לא לתת, זה מעלה לי את הדם! אם יש לכם כסף מיותר ולא אכפת לכם ליפול, בבקשה!
אנחנו נפלנו בסכום של 2 וחצי משכורות שלי! ועד היום אנחנו לא מתאוששים מזה.

מזעזע

בהתחלה שקראתי את ההודעה הפותחת, חשבתי לעצמי: ברור שכן, למה לא?
אחרי זה בדקתי וראיתי שמעולם לא הבאתי את המספר של הכרטיס, מקסימום שילמתי אני עבור אחרים.
אבל מה שכן, הכרטיס אשראי של ההורים שלי חופשי לכל הילדים (כמובן על דעת שמחזירים) ואולי לכן היה נראה לי "ברור שכן".

אבל הסיפור שלך, נני, פשוט זעזע אותי.

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י נני5;2224226:

וכך היה:

את רצינית עם המשפט האחרון? פשוט הזוי. אנשים שוכחים שיש כזה דבר לשון הרע לתועלת.
השתיקה הזו משמרת את כל הנוכלויות בתוך הציבור שלנו.

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י אברך חסידי;2224237:

בעלי טיפוס ישר ולא מסוגל לשקר אפילו לא קמצוץ של שקר, כשהוא דיבר עם חברת האשראי הוא סיפר בתמימותו שהוא נתן את הכרטיס לקרוב משפחה והוא עושה עם זה עסקאות. השיחה כמובן הוקלטה והם מצידם טענו שזה בעיה שלו. "כרטיס אשראי הוא דבר אישי ואסור להעבירו לשום בן אדם, אפילו מישהו שאתה סומך עליו. ברגע שעשית את זה אתה כבר לא יכול לבטל את העסקה". כלשונם.
לכן הוא היה חייב לחכות לו ליד הבית, לקחת מידיו את המפתחות ולנסוע לעיר אחרת [שם הוא שכר, כי בעיר שלנו מסתבר שהחברות כבר קיבלו דיווח עליו שהוא נוכל, אחרי שעקץ עוד מישהו מהקהילה עם אותו סיפור] ולהחזיר את הרכב. כי אמנם את הכרטיס ביטלנו לעסקאות נוספות, אך כל עוד הרכב נמצא אצל השוכר - חברת ההשכרה ממשיכה להוריד את החיובים עד שהרכב יוחזר

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אגב, חברה נוספת פעם הלוותה כרטיס אשראי למישהו שהכירה, שגם הוא היה נראה מאוד מאוד אמין, ולבסוף גילתה חיובים בקונדיטוריות שמעולם לא נכנסה אליהם, מה שהתברר אח"כ כשימוש של אותו אחד שהלוותה לו פעם אחת את הכרטיס, והוא מצידו רשם את המספר והשתמש בו.

אברך חסידי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י נני5;2224423:
בעלי טיפוס ישר ולא מסוגל לשקר אפילו לא קמצוץ של שקר, כשהוא דיבר עם חברת האשראי הוא סיפר בתמימותו שהוא נתן את הכרטיס לקרוב משפחה והוא עושה עם זה עסקאות. השיחה כמובן הוקלטה והם מצידם טענו שזה בעיה שלו. "כרטיס אשראי הוא דבר אישי ואסור להעבירו לשום בן אדם, אפילו מישהו שאתה סומך עליו. ברגע שעשית את זה אתה כבר לא יכול לבטל את העסקה". כלשונם.
לכן הוא היה חייב לחכות לו ליד הבית, לקחת מידיו את המפתחות ולנסוע לעיר אחרת [שם הוא שכר, כי בעיר שלנו מסתבר שהחברות כבר קיבלו דיווח עליו שהוא נוכל, אחרי שעקץ עוד מישהו מהקהילה עם אותו סיפור] ולהחזיר את הרכב. כי אמנם את הכרטיס ביטלנו לעסקאות נוספות, אך כל עוד הרכב נמצא אצל השוכר - חברת ההשכרה ממשיכה להוריד את החיובים עד שהרכב יוחזר

אז טוב שאתם אומרים שהחברים פה ידעו איך צריך לדבר לחברת האשראי במקרה כזה,
ולא לספר להם שנתנו את הכרטיס,
אבל בכל אופן המקרה שלכם באמת מזעזע!!!!!!!!!!!!:eek:
הגנבים האלו חוטאים בכפליים.
שבגלל מקרים כאלו אנשים לא רוצים לעזור אחד לשני,
נורא ואיום!!!!!!!!!!!!!!

בכל אופן שמשמיים ימלאו חסרונכם, הרי אתם התכוונתם רק לחסד,

כלבבי

משתמש רשום
נכתב ע"י נ פלוס;2223901:
האם מקובל להעביר מספר של כרטיס אשראי לאח / אחות / גיס / גיסה שחייבת משהו דחוף רק עכשיו ולה אין כרטיס???
דוגמאות:
*אני רוצה להזמין משהו מחו"ל ואני לא רוצה להחזיק אצלי אשראי כי אני סוג בזבזנית...
*אין לו עכשיו כסף ואני יעביר לבנק ביום ראשון
*אני רוצה לקנות משהו עכשיו אני עושה לך מיידי עברת בנקאית
אני רגילה שמספר אשראי זה משהו אישי שלא עובר לאף אחד, האם אני נקראת אגואיסטית שלא סומכת על המשפחה???
ואיך אני מסבירה את זה למישהי שלא מבינה את זה???
תודה!!

כל משפחתי מסביב חמושה בכרטיסי אשראי. לנו אין.
אבל המון פעמים אנחנו משתמשים בכרטיסים של אחים / גיסים. מי שאמר לנו פעם אחת שהוא לא מעונין לתת - הבנו ובקשנו מאח אחר.
את לא חייבת להסביר למה את לא רוצה לתת. תגידי שלא מתאים לך להעביר את המספר וזהו.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה