דרוש מידע האם זה בסדר לפרנס פושעים נגד האנושות?

בנדו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצא לי לתהות מידי פעם לגבי קניה באליאקספרס. את מי בעצם אנחנו מפרנסים?
הבעלים של החברה נעלם ללא עקבות ע"י שלטונות סין לפני בערך שנה וזאת בעקבות שדיבר משהו נגדם. השתלטו לו על החברה שבנה מאפס בעשר אצבעותיו ורוששו את משפחתו "הבוגדת" .גם ראש המשפחה נעלם וגם הפרנסה וכו'..
אף פעם לא חגגתי יותר מידי על האתר הזה, אך בכל זאת משום מה יש לי סוג של מצפון, לאן בעצם הולך הכסף ואת מי אנו מפרנסים ומעצימים בעצם הקניה בזול שם?!?!
אפשר לשאול שאלה אחרת, איך אפשר לקנות מאדם שאתה לא מכיר? אולי המוצר גנוב?
(בד' מינים נהוג לבדוק מי הבעלים אבל שם העניין הוא כדי לצאת ידי חובת המצווה. אבל ברור שהשאלה קיימת בכל מוצר, רק שבארבעת המינים זה מעכב).

נפטון

משתמש מקצוען
למה להימנע מתוצרת גרמניה?
מה הם קשורים למה שעשו הסבים שלהם?
מתוצרת מצרים את גם נמנעת?
לא לא אתה כנראה לא יודע, אבל לחלק גדול מהחברות הגרמניות היה חלק פעיל בשואה! אף אחד לא החרים את ספרד או את אשכנז או את מצרים, אבל פה מדובר בחברות שהתעללו בסבא שלנו,

אז אם עד השבוע קנית אנג'ל תרגיש בנוח לקנות חברות גרמניות.

הדברים הבאים לקוחים מתוך טור שכתב המרצה רבי אהרן לוי, ההדגשות לא במקור:

סוגיית השימוש במוצרים גרמניים אינה חדשה. בראשית שנות החמישים, כשהחלו לזרום ארצה ה"שילומים" מגרמניה, היתה סוגיה זו מן המדוברות ביותר בציבור הישראלי.

המצדדים ב"חרם" טענו כי אסור להשתמש במוצרים של מפעלים גרמניים ששימשו את גרמניה הנאצית והעסיקו עובדי כפייה יהודיים, ואילו המתנגדים טענו כי הנקמה הטובה ביותר בגרמנים אלו היא השתמשותם של עובדי כפייה אלו במוצרים גרמניים.

סוגיה זו לא הוכרעה רשמית אך השימוש הנפוץ במוצרי צריכה גרמניים במפעלים ובמשקי הבית הישראליים מעידים כי הנוחות והכסף נצחו את האידיאלים.

כיום לאחר שהערפל ההיסטורי נמוג, נתגלו פרטים רבים על מעשיהם הנוראים של קונצרנים גרמניים בימי השואה.

אם אתם משתמשים בתנורים, מייבשים, מכונות כביסה, מדיחי כלים וכו' של חברת AEG כדאי שתדעו

חברת AEG הוקמה בידי אמיל רטנאו היהודי בסיועה ייסד את חברת החשמל של גרמניה. ערב המלחמה הלאים המשטר הנאצי את החברה ובימי המלחמה שימשה AEG את חיל הקשר של הוורמכט הגסטאפו והאס.אס. במהלך המלחמה הועסקו על ידה גברים ונשים בעבודות כפיה במבצר התת-קרקעי של חברת AEG בקייזרוואלד
שבלטביה.

אם אתם משתמשים במכונות כביסה, מייבשים, טלפונים ומכשירי אלקטרוניקה של חברת SIMENS כדאי שתדעו.

קונצרן סימנס שיתף פעולה עם הממשל הנאצי בימי מלחמת העולם השניה. הקונצרן ניהל קשרים עסקיים עם ממשל הגנרל גוברנמן בפולין הכבושה וסיפק חשמל לתשלובת המחנות אושוויץ תוך שהוא מעסיק עשרות אלפי עובדי כפיה יהודים. קונצרן זה אף ייצר את הרכבות הגרמניות

אם אתם משתמשים במכוניות גרמניות לסוגיהן כדאי שתדעו

חברת המכוניות פולקסווגן (השם ניתן לחברה על ידי אדולף היטלר). לאחר עלייתו לשלטון פנה היטלר לפרדיננד פורשה (כן פורשה) ודרש ממנו לייצר מכונית משפחתית שתכיל שני מקומות למבוגרים ושלושה מקומות לילדים ושתגיע למהירות מאה קמ"ש- הוא ייצר את החיפושית. מפעלי הרכב הגרמניים העסיקו מאות אלפי עובדי כפיה יהודיים בחברות הללו - דיימלר בנץ - מרצדס, ב.מ.וו., מאן (אוטובוסים), אאודי, אופל ופורד.

כמו כן שימשו את הגרמנים החברות הבאות:
קרופ- תעשיות כבדות. אגפא. לייקה - אופטיקה. בוש - אלקטרוניקה. קונטיגנטל ודנלופ - צמיגים

אגב אם יש ברשותכם רכב גרמני משנות החמישים אפשר ובדי הריפוד העוטפים את מושביו טעונים קבורה. ישנו סיכוי שהן מכילים שערות אדם שמקורן באושוויץ

חיות הקודש

משתמש פעיל
הבעלים של החברה נעלם ללא עקבות ע"י שלטונות סין לפני בערך שנה וזאת בעקבות שדיבר משהו נגדם. השתלטו לו על החברה שבנה מאפס בעשר אצבעותיו ורוששו את משפחתו "הבוגדת" .גם ראש המשפחה נעלם וגם הפרנסה וכו'..
אף פעם לא חגגתי יותר מידי על האתר הזה, אך בכל זאת משום מה יש לי סוג של מצפון, לאן בעצם הולך הכסף ואת מי אנו מפרנסים ומעצימים בעצם הקניה בזול שם?!?!
בגללך, עכשיו גם לי יהיו בעיות מצפון

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בעיה רצינית מבחינת התורה עדיף גם לא להזמין דרכם כי האתר שלהם פתוח בשבת והם עובדים פיזית גם בשבת וכו'..

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכון אבל אסור לפרנס אותם כי גם לא כולם גויים!! תמיד יש יהודי אחד בכל מקום עבודה אפילו במקום של גויים לצערנו.

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
נכון אבל אסור לפרנס אותם כי גם לא כולם גויים!! תמיד יש יהודי אחד בכל מקום עבודה אפילו במקום של גויים לצערנו.
אני לא בטוח במקרה הזה, ועצם העובדה שזה לא בטוח אומרת שזה לא מענייני מה הגוים האלו עושים
אני בכל מקרה לא ביקשתי מהם להעסיק ג\יהודי בשבת, אם מישהו עושה את זה זאת בעיה שלו

מערבבנו הידוע

משתמש מקצוען
דינא דמלכותא זה רק דברים הוגנים עם כללים ברורים!

שד"ז נאמר רק במלך שהוכתר ע"פ דיני התוה"ק
בברכות ס עא נאמר שאין להביא למלך אבידה אם גזר שכל האבדות יהיו בשבילו ובמרדכי ריש אלו מציאות פסק שאם אמר המלך להחזיר לבעלים זוטו של ים צריך להחזיר ומדובר אף במלכי עכום הובא להלכה רמא חמ רנט סעיף ז והחילוק שאם גזרות המלך זה דבר המתקבל על הדעת חובה להקשיב אבל אם לא אז לא וזוטו של ים יש דין ועשית הישר והטוב

בנדו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
בברכות ס עא נאמר שאין להביא למלך אבידה אם גזר שכל האבדות יהיו בשבילו ובמרדכי ריש אלו מציאות פסק שאם אמר המלך להחזיר לבעלים זוטו של ים צריך להחזיר ומדובר אף במלכי עכום הובא להלכה רמא חמ רנט סעיף ז והחילוק שאם גזרות המלך זה דבר המתקבל על הדעת חובה להקשיב אבל אם לא אז לא וזוטו של ים יש דין ועשית הישר והטוב
ולשאלה שהעלה @השם אוהב אותי, השאלה אם סין נחשבת למלכות?

אזרח ותיק

משתמש מקצוען
דינא דמלכותא זה רק דברים הוגנים עם כללים ברורים!
אם כבר בלימוד אז...
זה לשון תוס' ב"ק נח. (בסוף העמוד) "אין זה דינא דמלכותא אלא גזילה דמלכותא... ואם יש מלכות שבאה לשנות את הדין ולעשות דין לעצמו אין זה דינא דמלכותא שהרי זה הדין אין הגון כלל"
אפשר לשאול שאלה אחרת, איך אפשר לקנות מאדם שאתה לא מכיר? אולי המוצר גנוב?
א' - יש רוב. רוב האנשים לא גנבים.
ב' - יש חזקת כשרות. חזקה שהמוכר כשר ולא גנב.
ג' - גם אם החפץ גנוב, בדרך כלל הבעלים כבר נתייאשו ויש כאן יאוש ושינוי רשות.

vertel

משתמש צעיר
בקצב הזה אתם תצטרכו להתנזר כמעט מהכל, לא מדובר רק על אליאקספרס גם בשיין היו סיפורים מזעזעים על התנאים שהם מעסיקים שם עובדים(זה הגיע למצב שעובדים שלחו פתקים של בקשות עזרה בחבילות) גם במוצרי איפור כמעט כל המוצרי איפור נוסו על בעלי חיים בתנאים מזוויעים , וזה רק דוגמאות בודדות...

ייד

משתמש מקצוען
אין כמו המצפון היהודי בכל דור ודור שמתעורר ודורש את שלו
ואין כמו הפיתרון האופנתי להרגיע אותו:

להלחם למען חירות, שיויון ופצפיזם
להלחם למען הסוציאליזם שיצמצם את הפערים אחת ולתמיד
להילחם למען הקומוניזם שיבטל את העוני משרשו
להילחם למען הירוקים שמצילים את הפינגוינים בקוטב הדרומי
להלחם נגד אכילת בעלי חיים מסכנים
להילחם נגד שימוש בבעלי חיים לצרכי מחקר
להלחם למען האריתראים/סודאנים/פליטים למיניהם

בקיצור בואו ונילחם את המלחמות האופנתוית למען עולם טוב יותר לפי גדרי הטוב המתחדש תמיד
ונרגיע את המצפון היהודי שדורש אמת ויושר אלוקי,
וטוב ורע אמיתיים ואבסולוטיים

לא קוראים לי

משתמש צעיר
די די די בואו נגזים
מה יש לכם אתם לא הולכים לקנות בשום מקום בצורה הזאת.
זה גרמניה אלה גויים אבל מחללים שבת מה קשור אין להם שבת בכלל מה יש לכם?!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה