רחמנות. אבל איך זה קשור?האופציה האחרת של הילדים האלו היא למות ברעב.
ככה כלכלה מתפתחת. גם באנגליה במהפכיה התעשייתית ובאמריקה כשהמהגרים זרמו העסיקו ילדים בתנאי ניצול.
רחמנות. אבל איך זה קשור?האופציה האחרת של הילדים האלו היא למות ברעב.
ככה כלכלה מתפתחת. גם באנגליה במהפכיה התעשייתית ובאמריקה כשהמהגרים זרמו העסיקו ילדים בתנאי ניצול.
אני סקרנית לדעת אם עוד אנשים חושבים כמוניטוב באמת אשכול נחמד לפרוק את המצפון. (ולגלות שבכלל קיימת חיה כזאת- מצפון )
תגידו לי אם מישו באמת הפסיק לקנות מאלי בגלל זה...
ואם כן אז כמו שאמרו כאן, מטעי הקקאו, ושאר המוצרים הבסיסים שאתם צורכים הכל מתחיל בסין...
(העטיפות של האוכל, המכונת כביסה, המקרר, התנור, הרוב מיוצר שם...מה לעשות)
מממ נראה לי כדאי שכל פעם לפני שלוחצים על "תשלום" להיזכר בייצור ההמוני בסין, בעובדים בכוח הזרוע, בילידים הקטנים שמועסקים שם, ושאר מראות קשים שהוזכרו באשכול. אולי זה יוציא לכם את ההנאה מהקניה,חסכון כספי גדול!! אבל זה כבר מתאים לאשכול "איך לחסוך כסף"
ואהו תני לי להפתיע: כלל לא בטוח שאנשים חושבים על זה.אני סקרנית לדעת אם עוד אנשים חושבים כמוני
ואולי מישהו הגדיל לעשות ושאל גם דעת תורה
תוצרת גרמניה לדוג ממש נמנעת (ולא רק מרגישה מצפון : ), אבל זה עניין אחר
יש מושג בסיסי בהלכה
של דינא דמלכותא וקנין 'כיבוש מלחמה'
עד כדי כך שמלכות שכבשה מדינה אחרת, יכולה למכור את האנשים שבה לעבדים, וזהו קנין לכל דבר
אפשר לאהוב, ועדיף שלא, אבל זהו לא פשע
מלבד זאת, מי שפותח חברה בכל מדינה שהיא, יודע בערך מה אופי המדינה, בסין ברור לך שאתה בעצמך יכול להיות מולאם אם ככה בא למישהו
שנזכה!היום תאכלו רק תוצרת הארץ
הסתובבתי בהרבה מפעלים בסיןידוע שהעובדות שם בסין עובדות באגורות לשעה, בתנאי עבדות, 14 שעות ביממה פלוס
עם חומרים כימיים לפעמים, גם ילדיהם הצעירים עובדים
העובדים הם רכוש של המנהלים, בעוד המנהלים מליארדרים דוחפים לכיסם הון
זה אומר שהם הצליחו לעבוד עלך..הסתובבתי בהרבה מפעלים בסין
לא ראיתי שקורה אפילו פסיק אחד ממה שכתבת.
הם לא ממציאים את השיטה. בארצות הברית ב-1910 היה בדיוק אותו דבר, וכמובן באירופה במהפיכה התעשייתית.את העבודה בפועל עושים במה שמכונה "סדנאות יזע" ושם שאלוקים ישמור איזה תנאים יש עובדים
נכון שחלק מהעבודה נדדה לבנגלדש והודו אבל עדיין ממציאי שיטת העבודה הזאת הם הסינים.
איזה ציוד רובוטי?!?!זה אומר שהם הצליחו לעבוד עלך..
יש להם מתפרות סופר מודרניות
עם ציוד רובוטי המתקדם בעולם אבל..
זה תצוגה נהדרת לקניינים מרחבי העולם..
את העבודה בפועל עושים במה שמכונה "סדנאות יזע" ושם שאלוקים ישמור איזה תנאים יש עובדים
נכון שחלק מהעבודה נדדה לבנגלדש והודו אבל עדיין ממציאי שיטת העבודה הזאת הם הסינים.
אני מכיר טוב מה זה sweatshopsהם לא ממציאים את השיטה. בארצות הברית ב-1910 היה בדיוק אותו דבר, וכמובן באירופה במהפיכה התעשייתית.
אם נפסיק לקנות מהמזרח הפועלים האלו ימותו ברעב
טוב, אני מכיר עולם מקביל כפי שכתבתי.איזה ציוד רובוטי?!?!
ממש לא עבדו עלי
הסתובבתי במקומות סופר מוזנחים, אזורי תעשיה קודרים
ראיתי בפועל את המכונות תפירה, מי ומי בתופרים (אף אחד שם לא היה פחות מ25 בטח)
נכחתי גם כשתפרו, כשארזו,
וגם כשלקחו הפסקה בצהריים
ולא במפעל אחד ולא בשתיים.
אני לא אומרת שמה שכתבו לא קיים, אבל הסבירות שזה בדיוק במוצר שקניתי נמוכה מאד מאד!
בסביבות אחה"צ אפשר פה ושם לראות ילדים שמגיעים למקום העבודה של ההורים
אבל הם ממש לא עובדים, רק מסתובבים משועממים או ישנים על מזרנים בצד.
מקור?הערת אגב:
לא כל המוכרים באליאקספרס הם דווקא סיניים. יש ביניהם גם יהודים. חלק אמריקאים, חלק ישראלים.
אתה קונה ולא יודע.לא קונים מוצרים המיוצרים בגרמניה , נקודה , מוצרים שחומרי הגלם מגרמניה - אלוקים יודע , אני לא יכול לדעת ,
ושאת קונה בארץ ב200% יותר אותו מוצר?לי יש הרבה מצפון על זה שאני קונה מחו"ל, באתרים כמו SHEIN ועוד
ידוע שהעובדות שם בסין עובדות באגורות לשעה, בתנאי עבדות, 14 שעות ביממה פלוס
עם חומרים כימיים לפעמים, גם ילדיהם הצעירים עובדים
העובדים הם רכוש של המנהלים, בעוד המנהלים מליארדרים דוחפים לכיסם הון
ידוע שיצאו נגדם בכל העולם, כל ארגוני הזכויות אדם ועוד
אבל מצד אחד לי בארץ קשה לקנות דברים יקרים שיהרסו תוך שנייה בעוד יש את זה מסין בזול ויפהפה בפרוטות, משלוח מהיר..
באמת דילמה
ויש גם את העניין של לפרנס את תושבי ארצנו המשוועים לפרנסה
מצד שני- הכל כל כך יקרררר כאן
זה הגיוני ואת לא יודעת.מצטרפת לכך שליבי נוקפייני כשאני קונה שם ובshein. יש כל כך הרבה עדויות על עבדות של מבוגרים וילדים. זה מזעזע.
וזה לא דומה בד״כ לחברות אחרות שמייצרות בסין - כי בגלל שזה ידוע החברה מפקחת שלא תיהיה עבדות - אבל גם זה קורה ואז כל העולם צועק.
יש היום ממש מגמה של לא ליקנות באתרים כמו זה ו Shein, אבל זה לא קל וגם אני מזמינה...
אם מוצר (לא פשוט) שמתומחר זול ממש ממש, אני לא מזמינה. כי הלב שלי בוכה שזה לא הגיוני.
לאאתה קונה ולא יודע.
קנית מחדד של שנדלר?
לא מה שזכור לי , אם מצויין על זה שזה מגרמניה - לא אקנה .מוצרים של פנסוניק?
ועוד...
איפה הרמב"ם אומר את זהברור לי
אבל יש לפרנס ישירות, וזה אחרת. גם הלכתית
האם אנו חייים לימנע? לא בטוח
אבל לומר בפשטות "קונה איפה שזול" צורם מאוד מאוד
(הרמב"ם כותב שמי שאומר שמצד עצמו היה גונב אבל מה אעשה שהקב"ה אסר - הרי זה רשע)
אז האתר יפסיק להיתקע...ומה נעשה כאשר סין תקנה את פרוג,
הרי גם זה יקרה יום אחד...
אם נפסיק לקנות את המוצרים האלה בגלל זההם לא ממציאים את השיטה. בארצות הברית ב-1910 היה בדיוק אותו דבר, וכמובן באירופה במהפיכה התעשייתית.
אם נפסיק לקנות מהמזרח הפועלים האלו ימותו ברעב
כמובן שלא!זה הגיוני ואת לא יודעת.
בארץ הכל יקר. מלא מיסים.
רב המיסים הולכים לרשות השידור שה' יעזור מה היא מממנת
רוב המסים לא הולכים לשום דבר ספציפי אלא להרבה מאוד דברים...כמובן שלא!
רוב המיסים הולכים לפנסיות התקציביות ודברים בסגנון הזה
לרשות השידור מקבלים אולי 800 מיליון שקל בשנה
ברור.רוב המסים לא הולכים לשום דבר ספציפי אלא להרבה מאוד דברים...
אני מתכוונת לדברים שאמורים לעלות בברו עשרות שקלים אם לא מעל 100 גם בחו״ל ובעלי אקספרס 2 ש״ח או פחות. זה כוונתי בלא הגיוני.זה הגיוני ואת לא יודעת.
בארץ הכל יקר. מלא מיסים.
למה להימנע מתוצרת גרמניה?תוצרת גרמניה לדוג ממש נמנעת (ולא רק מרגישה מצפון : ), אבל זה עניין אחר
במכלול, תחת הערך מורד במלכות מובא סיכום של דין זה. נראה שם כדבריך (שד"ז נאמר רק במלך שהוכתר ע"פ דיני התוה"ק).דינא דמלכותא זה רק דברים הוגנים עם כללים ברורים!
א"א להצדיק כל גחמה של השלטון עם דינא דמלכותא,
[ולכאו' גם א"א לחוקק שאסור להטיח שום ביקורת נגד השלטון כל זמן שאינה מרידה].
וגם כיבוש מלחמה הוא רק במלחמה ולא בכל פושע שמשתלט על חבירו או על העסק שלו, [ואם זה פשע לא משנה שכנופיית הפשע היא שלטונות סין החוקיים].
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: