כולם נדלקו על זה שכתבתי שצריך לטוס מידי פעם- זאת לא היתה הכוונה אלא לחופשה שחייבים מידי פעם לבריאות הנפשית וזה הרבה יותר זול מלצאת לחופשה בארץ. אבל הטעתי לא הסברתי את כוונתי.אין לי מושג מה רמת החיים שהורגלת אליה, אבל אני מצטרפת ל @רגע של ניצחון ו @שולי איטח .
ההורים שלי צעירים (עוד לא 60, בלע"ה), עדיין מחתנים ילדים (ומתחייבים על סכומים אדירים לדירות בעבורם...). אבא שלי מעולם לא יצא מהארץ, למרות שהחיים שלו אינטנסיביים מאד (משרות תורניות, אבל כמה). אמא שלי יצאה לראשונה אשתקד, בשל צורך רפואי. זה מעולם לא היה להם חסר, וגם בבין הזמנים הם מצאו הפתרונות זולים להתאווררות (מעולם לא שכרו דירה ביותר מ-500 ש"ל, ולא יותר מ-2 לילות. הפוך, היום הם משלמים יותר כדי לרוות נחת ועושים נופש משפחתי כשהרבה מהעלויות עליהם). אה, ואין להם רכב. נכון שצריך, כמו שצריך נופש ועוד מליון דברים. ויש גם אנשים שצריכים לצאת לעבוד. אבל להפוך את זה לנורמה בסיסית - זה לא.
יש להורים שלי חובות. ברור. בלע"ה התחייבויות ונישואי הילדים וכו'. אבל ביחס להרבה אחרים, שמרוויחים פי כמה - ההתנהלות היומיומית שלהם שפויה. וגם החובות. הם מסודרים, יודעים מאיפה להחזיר ואיך לגלגל ולא בטירוף שמאבד אותם.
ב"ה מכירה מקרוב מאד משפחות אברכים. רבים מהם לא עוברים את העשיריה ומתמודדים בלי חובות. וטוב להם, והם מאושרים, ולא מרגישים שחסר להם משהו בחיים.
אין לי מושג איך אנשים מגיעים לסכומים ההזויים הרשומים כאן, אם לא שכל אחד מגדיר אחרת את המושג צמצום ופשטות.
חוב לי להדגיש שלא היינו מסכנים, וגם אחיינים שלי מרגישים טוב ומאושר
דבר אחד אני יכולה לציין: סבי זצ"ל חיתן למעלה מעשרה ילדים, כולם עם דירות. אמנם המחירים עלו בדיחה ביחס להיום, ועדיין זה היה הרבה הרבה מעבר ליכולותיו. הוא תמיד אמר: מעולם לא היה לי ביד את הסכום שנתתי. אין לי מושג איך, אבל זה קרה. זו הזכות ששמורה לבני תורה.
אה, והוא נפטר בלי גרוש של חוב, ואחרי ששיפץ את המטבח הישן (זה הוא עשה אחרי נישואי הבת האחרונה), ועוד השאיר פק"מ לכל ילד.
איך? מלמעלה.
הדור שלהם הוא שונה מאד- בדור שלהם היו קצבאות ילדים ענקיות שבכלל לא היה צורך לצאת לעבודה! קיבלו כ8000 לחודש!
מחירי הדירות? אין בכלל מה להשוות- קנו דירות ב100 אלף דולר
ואין ספק שגדלו ילדים מאושרים כי האמהות הרבה פחות עבדו, אפשר לומר שבודדות עבדו הרוב היו עקרות בית שגידלו באושר את הילדים, הלוואי עלינו
ילדים חזרו הביתה ב1 בצהרים לארוחת צהרים חמה ולאמא בבית. היום? אמא חוזרת מותשת ב4
לגבי רכב- אם 2 ההורים צריכים להגיע לעבודה בזמן ולא יכולים לסמוך על תחבורה ציבורית מקרטעת שלא מגיעה למקום העבודה אז לפעמים גם 2 רכבים זה עדיף. חסכוני יותר מלבזבז שעות באוטובוסים על חשבון שעות העבודה
כל אחד לפי צרכיו...
בכל מקרה, התיאור הזה הוא נפוץ מאד בדור ההוא. ואיזה כיף שהיה אפשרות
אבל אני מדברת על הדור הצעיר
נערך לאחרונה ב: