דרוש מתכון דרוש מתכון שווה ומעניין עם חזה עוף

עובדת מהבית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
כמה זמן בישול אחרי שרתחו המים?
 

רות. פ.

משתמש פעיל
אחד התבשילים הכי טעימים שטעמתי עם חזה עוף

מקור: חן במטבח

תבשיל קוביות חזה עוף ותפוח אדמה

רכיבים​

½ קילו תפוחי-אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (כ-3-4 תפוחי-אדמה בינוניים\גדולים)
½ קילו חזה עוף חתוך לקוביות קטנות (1 פרפר גדול)*
2 בצלים קצוצים
1 כף סילאן
1 כפית תבלין שווארמה
1 כפית כורכום
כ-1 כפית מלח
כ-¼ כפית פלפל שחור
כ-4-6 כפות שמן
כ-½ כוס מים
מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חייב)
*עדיף שחזה העוף יהיה קצת קפוא לפני החיתוך, ככה הרבה יותר קל לחתוך אותו לקוביות קטנות

אופן ההכנה​

  • לשים את קוביות תפוחי-האדמה בסיר עם הרבה מים וחצי כף מלח, להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות מרגע שרותח.
  • במחבת גדולה או סיר גדול ושטוח, לשים כ-2-3 כפות מהשמן ולחמם על אש גבוהה.
  • להוסיף את קוביות תפוחי-האדמה המבושלות, לפזר בשכבה אחידה ולטגן עד שמשחים. לערבב ולהמשיך לטגן עוד כ-3 דקות (הקוביות לא חייבות להיות ממש שחומות מכל הצדדים).
  • להוציא את קוביות תפוחי-האדמה לקערה ולהניח בצד.
  • אם יש שכבה שחומה שדבוקה לתחתית, יש להוסיף מעט מים ולגרד את השכבה.
  • להוסיף את הבצל הקצוץ, מעט מלח ו-2-3 כפות שמן ולטגן על אש גבוהה-בינונית עד שהבצל הופך לשקוף, כ-5 דקות.
  • להגביר לאש גבוהה, להוסיף את קוביות חזה העוף, לפזר בשכבה אחידה ולטגן (תוך כדי פירוק לקוביות) עד שמשחים מעט בצד אחד, לערבב ולהמשיך לטגן עד שכל חזה העוף הופך ללבן.
  • להוסיף את הסילאן, תבלין שווארמה, כורכום, מלח, פלפל וקוביות תפוחי-האדמה, לערבב ולהוסיף את המים, להנמיך לאש בינונית ולבשל כ-10 דקות או עד שתפוחי-האדמה רכים (אם הם עדיין קשים, תכסו את הסיר במכסה ותבשלו עוד כמה דקות)
  • לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.
  • הערות-
    • אפשר להחליף את חזה העוף בפרגיות.
    • אם אוהבים את התבשיל עם יותר רוטב, תוסיפו עוד מים לבישול.
 

חננ

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
מתכונים שהכנתי וגרף מחמאות...


 

פרפר האלפים

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נגיסי עוף בטמפורה.
נשמע מסובך?
ממש לא, השם פשוט 'יוקרתי'

רצועות חזה עוף, טובלים בבלילה של קמח, ביצה, תבלינים וקצת אבקת אפיה, אפשר קצת בירה (מתכונים מדויקים חפשו ברשת)
וכאן הבעיה... מטגנים בשמן עמוק, אבל אני עושה על מחבת עם קצת יותר שמן מהרגיל ויוצא פצצה.
הילדים משוגעים הזה וזה קלי קלות.
תודה רבה. עשיתי עם קצת יין לבן במקום בירה ויצא מושלם. רק כיסיתי את המחבת ופרסתי את החזה כדי שיתרכך טוב, כי הראשונים יצאו קשים מדי.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
שניצל עוף עם תירס. יוצא ממש מוצלח וקל להכנה

מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השניצלים)

חזה עוף - 500 גרם250 גרם טחון + 250 גרם קצוץ
פירורי לחם - 3.5 כף - סה"כ (39 גרם)3-4 כפות
בצל - יחידה קטנה (63 גרם)מגורד מעט גס בפומפייה
חרדל - כפית (7 גרם)
מלח - 1/2 כפית שטוחהלפי הטעם
אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - כפית שטוחה
פלפל לבן - קורט
ביצה - Medium
גרעיני תירס מתוק - 2/3 כוס - סה"כ (116 גרם)מקופסת שימורים
שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)לטיגון

הציפוי
פירורי לחם מוזהבים - 3/4 כוס - סה"כ (69 גרם)
שומשום - 2 כף - סה"כ (24 גרם)לפי הטעם

1
מערבבים היטב בקערה את חזה העוף (את 250 גרם חזה העוף הקצוץ יש לקצוץ דק) יחד עם התבלינים, הבצל, הביצה, פירורי הלחם והתירס.
2
מכסים ומשהים במקרר לפחות לחצי שעה לספיגת טעמים.
3
יוצרים מתערובת העוף כדורים (כ- 16), מגלגלים כל כדור בתערובת של פירורי הלחם המוזהבים והשומשום לציפוי, משטחים לצורה של שניצל וטובלים שוב בתערובת פירורי הלחם (לכיסוי מושלם).
4
מטגנים עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה