אני גם לא בטוחה שהכלל הזה נכון...
כשהחבר'ה שהיו אמורות ללדת איתי את בכורי, הסבירו לי כמה הן נלחצו לשמוע מה קרה לי, כי זה ממש הפחיד אותן שזה יקרה גם להן, וממש קשה להן לחשוב על זה (על עצמן כמובן. לא עליי), זה היה מעצבן בעליל.
לדעתי, אם לא מדובר בחברה טובה מאד - החברות שהיו איתה באותו שלב, אמורות לעוף מהשטח ומהעיניים שלה. ובטח שלא להתקשר אליה עם גרגורים של תינוק רך ברקע.
אם זו כן חברה קרובה, שיבררו דרך מישהו שלישי, מה היא מעדיפה.
* * *
ו... בבקשה, אל תשוו.
הפלה מאוחרת היא לא כמו לידה שקטה,
והפלה מוקדמת היא לא כמו הפלה מאוחרת.
וכשיש כבר ילדים בבית, זה מצב אחר מאד מאשר שאין.
כך שאם יש לך חמישה ילדים רצופים והשישי נאבד איפשהו בתחילת התהליך, אין שום טעם בעולם שתבואי ליולדת בלידה שקטה שאיבדה ילד ראשון, ותסבירי לה כמה את מבינה אותה כי קרה לך משהו ממש דומה.
לא דומה, לא כמעט, לא מתקרב.
רותי יקרה
ממה שלמדתי ממה שקרה לי שאסור לדון את השני
יש כאלו שעברו הפלה די מוקדמת ומרגישות שנשבר להם העולם
אנחנו לא יכולות לאמר שהכאב שלהם לא מספיק כי אנחנו לא יכולות לדעת איפה הן נמצאות
כל אחת לוקחת כאב בצורה שונה
עכשיו הייתה לי שכנה בבנין שעברנו יחד את ההריון והיא ילדה בת יום אחרי הלידה שלי...
שמעתי את זה שבוע אחרי ונשבר לי הלב אבל הרגשתי שאני חייבת להתמודד עם הכאב הזה והתקשרתי אליה מיותר לציין שהיא הייתה בהלם ואמרה שלא ידעה אם להתקשר או לא ברור שהבנתי את המקום שלה
שבוע אחרי ''' שלחה לי מארז מפנק עם מכתב יפה
בת דודה קרובה מאד שלי ילדה חודש לפני היא הגיעה לבקר אותי חודש אחר אמרה לי שהיא הייתה צריכה לעוד על עצצה שזה לא אשמתה. שלה יש תינוקת ולי אין היא ממש הרגישה כאלו היא לקחה לי משהו
אבל למרות הכל היא הגיעה לבקר והתנהגה הכי טבעי
בנות אם אתן לא יודעות.אחך להגיב או מה לאמר תמיד יש אופציה של שליחת מייל או תא הקולי או מארז מפנק עם מכתב לא חייבים לדבר לא תמיד העידוד שלכם זה מה שנצרך
אבל העיקר העיקר אל תתעלמו
ההתעלמות הזו כואבת ככ מייל זה לא .פחחד לשלוח אם אני ארצה אני אקרא אותו ואם לא אז לא.
חברות קרובות יכולות להתקשר אם החברה תרצה לדבר היא תענה ואם לא אז לא
אני בהתחלה לא היה לי כח לטלפונים אז הודעתי לאחת מכל קבוצת חברות והיא הודיעה הלאה וגם אני אעדפתי שזה יתפרסם לבד
חייבת לספר לכם סיפור שמלמד לדון לכך זכות
שכנה שהייתה די קרובה בניין ליידי
לא התקשרה לא שלחה שום דבר וממש התפלאתי חודש וחצי אחרי אני פוגשת.אותה במעון והיא אומרת לי מזל טוב! מה ילדת? עוד בת יפיפה? לא שמעתי ממך כלום! ואני ממש במתח ורוצה לפנק אותך
שאלתי אותה את לא יודעת מה קרה לי? והיא---- לא! והייתה בהלם! שבת אחרי זה שלחה לי מגשים מפנקים של עוגות גבינה