עזרה דופקים ללא הפסקה...

מצב
הנושא נעול.

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה לא שאנחנו לא נותנים. אנחנו נותנים ועוד איך! אבל למי שאנחנו רוצים מראש לתת.
הקבצנות הזאת של 2 שקלים מקומה ראשונה ו-3 שקלים מקומה רביעית סה"כ 5 ש"ח מבנין מס' 8, תוך כדי גרימת עוול(!), כן, ממש עוול, מבחינתי היא לא במקומה.

בוא נחליף רגע כסאות.
נסו לשבת רגע בכסא שלי כאמא לכמה פצפונים (רגע, מתי ישבתי לאחרונה?), שמנהלת ממלכה! כן, לא פחות מזה.
לנהל בית זה קשה ומתיש, ודורש המון כוחות נפש וגוף, וזאת עוד בלי שדיברתי על עבודה מחוץ לבית, ואכמ"ל כי קצרה היריעה...
אז לא מספיק מה שדורשת ממני הממלכה הפרטית שלי, צריך גם להטריד אותי כל כמה דקות בדפיקות בדלת? היסח הדעת הזה גורם לי לאבד את סבלנותי מול הילדים שלי.
רק ממני דורשים לתת כוס מים?
יש אחרי-צהריים כ"כ עמוסים שאני לא מספיקה להגיש לעצמי כוס מים

ולא יזיק לבחורים שמאחורי הדלת ללמוד טיפונת טקט - לא לנדנד בדפיקות חוזרות ונישנות, לא לצלצל בשעות הזויות, ולכבד את העובדה שלא פותחים לכם.

פרלמן הני

משתמש מקצוען
ונפסיד להאיר פנים לבחורים והיהודים הצדיקים שעומדים בחוץ
לא תמיד הם מחכים להארת פנים, הם רוצים לעבוד בקצב מהיר, לקבל כסף ולהמשיך.
מה שכן, לשים שלחן ליד הדלת עם בקבוק שתי'ה וכוסות ואפשר גם רוגלך, ולכתוב "למתרימים היקרים, תתכבדו" - זאת "הארת פנים"....

yosef1234

משתמש פעיל
לא תמיד הם מחכים להארת פנים, הם רוצים לעבוד בקצב מהיר, לקבל כסף ולהמשיך.
מה שכן, לשים שלחן ליד הדלת עם בקבוק שתי'ה וכוסות ואפשר גם רוגלך, ולכתוב "למתרימים היקרים, תתכבדו" - זאת "הארת פנים"....
מקבל
רק התכוונתי לחדד את זה שאנחנו לא מחפשים איך להתפטר מהם אלא איך לייעל ולעזור ואם זאת היתה הכוונה אזי אני חוזר בי

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
אתה טועה. זה לא שאנחנו לא נותנים. אנחנו נותנים ועוד איך! אבל למי שאנחנו רוצים מראש לתת.
הקבצנות הזאת של 2 שקלים מקומה ראשונה ו-3 שקלים מקומה רביעית סה"כ 5 ש"ח מבנין מס' 8, תוך כדי גרימת עוול(!), כן, ממש עוול, מבחינתי היא לא במקומה.

בוא נחליף רגע כסאות.
נסו לשבת רגע בכסא שלי כאמא לכמה פצפונים (רגע, מתי ישבתי לאחרונה?), שמנהלת ממלכה! כן, לא פחות מזה.
לנהל בית זה קשה ומתיש, ודורש המון כוחות נפש וגוף, וזאת עוד בלי שדיברתי על עבודה מחוץ לבית, ואכמ"ל כי קצרה היריעה...
אז לא מספיק מה שדורשת ממני הממלכה הפרטית שלי, צריך גם להטריד אותי כל כמה דקות בדפיקות בדלת? היסח הדעת הזה גורם לי לאבד את סבלנותי מול הילדים שלי.
רק ממני דורשים לתת כוס מים?
יש אחרי-צהריים כ"כ עמוסים שאני לא מספיקה להגיש לעצמי כוס מים

ולא יזיק לבחורים שמאחורי הדלת ללמוד טיפונת טקט - לא לנדנד בדפיקות חוזרות ונישנות, לא לצלצל בשעות הזויות, ולכבד את העובדה שלא פותחים לכם.
אני גם אמא לכמה פצפונים.
אבל, בואי לא נסחף.
לא נראה לי שהגענו לכזו קריסה טוטאלית, עד כדי חוסר יכולת ממשית לפתוח את הדלת כמה פעמים ביום.
בעיניים שלי יש כאן הזדמנות נהדרת לחנך את הילדים לאהבת תורה ולאהבת חסד.

מלכה בול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כנראה שהתגובות כאן נחלקות בין אמהות, שכל כמה דק' צריכות להרדים את הילדים מחדש כי בחורים צלצלו בפראות בפעמון של הדלת, ולפניהן לילה ללא שינה ע"מ לגמור את מה שבערב רגיל כבר היו מסיימות. לבין גברים שמעולם לא הרדימו ילדים, בטח לא כאלו שכל כמה דק' מתעוררים.

כן, זה סיוט שהילדים כבר הספיקו להתעורר 7 פעמים הערב מאז שהלכו לישון, ומחר יש להם יום עמוס ואז נצטרך להתמודד עם ילדים עייפים, ואמא עייפה שהלכה לישון בשעה שהיא יותר בוקר....

צדקה זו מצווה, אבל כשהיא באה ע"ח שינה....

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
כשאתן לבד בבית מובן בהחלט שלא פותחים, וד"ל.

מההודעה שציטטתי ממש לא מובן שמדובר בסיטואציה כזאת ורק לכן כתבתי את מה שכתבתי, ולפני שמגיבים מומלץ לקרוא שוב כי עם האנרגיות של ההתלהמות יכלתם לעשות משהו טוב יותר.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
כנראה שהתגובות כאן נחלקות בין אמהות, שכל כמה דק' צריכות להרדים את הילדים מחדש כי בחורים צלצלו בפראות בפעמון של הדלת, ולפניהן לילה ללא שינה ע"מ לגמור את מה שבערב רגיל כבר היו מסיימות. לבין גברים שמעולם לא הרדימו ילדים, בטח לא כאלו שכל כמה דק' מתעוררים.

כן, זה סיוט שהילדים כבר הספיקו להתעורר 7 פעמים הערב מאז שהלכו לישון, ומחר יש להם יום עמוס ואז נצטרך להתמודד עם ילדים עייפים, ואמא עייפה שהלכה לישון בשעה שהיא יותר בוקר....

צדקה זו מצווה, אבל כשהיא באה ע"ח שינה....
אני גם אמא לכמה פצפונים.
אבל, בואי לא נסחף.
לא נראה לי שהגענו לכזו קריסה טוטאלית, עד כדי חוסר יכולת ממשית לפתוח את הדלת כמה פעמים ביום.

מלכה בול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הבחורים אף פעם לא מצלצלים בפרעות ולא מצלצלים בכלל בקושי שומעים את הדפיקות שלהם לא נראה לי שלשוכנה שלי שולחים בחורים עדינים יותר
הכל תירוצים שנובעים או משנאת בחורי ישיבות סמויה או מקמצנות גלויה
ממש לא, בשעות אחה"צ תרמנו בשמחה, אבל משום מה צלצלו כאן בפעמון כל הזמן.

שרי לווין

משתמש מקצוען
צריך להמציא מכשיר כסף שתלוי בחוץ, ובכל דפיקה ללחוץ במטבח על שלט שישחרר כמה שקלים...
(ההצעה פתוחה לא שמורה ברשם הפטנטים...)
אבל, הם יקחו כמה פעמים...
(הם בנים...)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@efrat1 ואחרים, תרשו לי להניח שאתם לא גרים באזור מרכזי בעיר התורה והחסידות.
אני כן, והיום, מהצהריים, כבר דפקו כאן יותר מ10 פעמים. לא תמיד אני יכולה לפתוח, אבל יש כאלו (לא כולם) שלא מבינים את זה וממשיכים לדפוק ולהלום על הדלת. מזל שאין לנו פעמון.

שרי לווין

משתמש מקצוען
לא נסחפתי בכלל. 7 !!! פעמים הילדים שלי התעוררו הערב מצלצולים בפעמון של הדלת של בחורים. א"א לדפוק בצורה סבירה?
אפשר לכתוב על הפעמון:"נא לא לצלצל החל מהשעה 7"
הם לא מצלצלים אם כותבים להם

פרלמן הני

משתמש מקצוען
נכון, ומעבר לזה רצוי להזכיר שיש בימים אלה הזדמנות חשובה לחנך שיש סדר עדיפויות, לא לברוח באמצע ארוחת ערב בגלל דפיקה, לא לפתוח לבד את הדלת, ולא לתקשר עם מי שלא מכירים. (גם לא להציץ עם הפיג'מה...)

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
וכדי להסיר ספק, אנחנו שמחים לתת. מאד. תמיכה בלומדי התורה זו מטרה נעלה מאד, יש לנו כסף שמיוחד עבור זה, ואני שמחה להראות לילדים ולתת להם לתרום.

הבעיה היא שבין מאות המתרימים, יש גם כאלו שלא יודעים טקט מהו. שממשיכים לדפוק ולדפוק גם אם אין תשובה. שמתעקשים להטריד גם כששומעים מבחוץ את התינוק צורח.
המעטים הללו מטילים כתם על כולם, וחבל.

כוכבית ארבעים ושלוש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
ובכלל, נראה לכם לעניין שילד או בחור יסתובבו ברחובות, בבתים? לבקש כסף מנשים (מי נמצא בבית בשעה 5 אחה"צ?)

וכן הגיע הזמן שבחורים יבינו שאם לא פותחים אז לא. ולא לצלצל בפעמון כמו משטרה.
ולא שאין לי הערכה לתורה, הפוך לכן אנו תורמים לישיבות אבל שבחורים ילכו לאסוף? ממש בזיון התורה. (אגב, לא חבל על הזמן?)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה