השאלה היא על הספר הזה ספציפית כי הוא פנטזיה?אני די אשמח לשמוע את זה מהסופרת עצמה..
מרגל להשכרה עבר? ספרים, בכללם, עוברים ביקורת כזאת?
השאלה היא על הספר הזה ספציפית כי הוא פנטזיה?אני די אשמח לשמוע את זה מהסופרת עצמה..
התליון לא מונע כוח דופלקטי, הוא מבטל את הדופלקטיות בעולם כולו!אבל התליון מונע כח דופליקטי!
למה לא מונע?התליון לא מונע כוח דופלקטי, הוא מבטל את הדופלקטיות בעולם כולו!
אם מפעילים אותו הוא מבטל את כל הכוח הדופלקטי בעולם כולו (אגב, איך זה מסתדר עם זה שזה לא קסם?)
אבל הוא לא מונע בסביבתו דופלקטיות.
לא קראתי את הספרהשאלה היא על הספר הזה ספציפית כי הוא פנטזיה?
מרגל להשכרה עבר? ספרים, בכללם, עוברים ביקורת כזאת?
השאלה שלי באמת הגיעה מהתענינות.לא קראתי את הספר
אבל מקריאת האשכול פה אני יכולה להבין את השאלה
לא נשמע ספר "חרדי"
ואם כך- מה ההבדל בינו לספרים גויים?
אולי אפשר לכנות אותו פנטזיה "נקיה"
נ.ב. זו לא ביקורת, זו נקודה למחשבה..
לא חושבת. לא זה ולא זה.השאלה שלי באמת הגיעה מהתענינות.
גם אני יכולה להבין את השאלה
מה זה ספר חרדי? כל הענין אם הספר טוב או לא, הוא האם הוא מספר סיפור חיים חרדי?
אכן
הקטע הזה לא ברור
פעמים רבות נכתב שזירו הוא דולפליקט
הוא אמר לדני שהוא רוצה להיות המאסטר.תמיד שכתוב שהוא דופליקט, זה בדו שיח של הדופליקטים.
כלומר: הם בטוחים שהוא דופליקט, שרוצה לשלוט במסדר.
הם לא חולמים שמדובר באדם רגיל, ושהמטרה הראשונית שלו היא בכלל להיפך לדופליקט.
הוא יכול לדעת שכך מכנים אותו אצל הדופליקטים מדופליקט, לא מוכרח שהוא בעצמו אחד כזה.כשמסופר על הפגישה של מקס וזירו בעמק השדים כתוב שם שזירו אומר למקס - "במסדר הדופליקטים מכנים אותי זירו"
אני הבנתי מזה שזירו הוא דופליקט?
אבל זה היה עוד לפני שהוא התחיל לרצוח דופליקטים, או שלא הבנתי נכון?הוא יכול לדעת שכך מכנים אותו אצל הדופליקטים מדופליקט, לא מוכרח שהוא בעצמו אחד כזה.
הוא לא מונע, כי זה כתוב בספר, בשבועת היורהמנטום הוא אומר שהתליון מבטל את הדופליקטיות מהעולם, לא רק בסביבתו של התליון.למה לא מונע?
הוא מנע מהסקנדר של דני להיכנס, ואם הבנתי נכון גם מטהולא להתחבר לסקנדרים שלו שיבואו להציל אותו.
אבל מה פתאום נפלו דווקא עליה?בל באתי להבהיר בדברים נקודה שקצת דיברו בה על אודות העתיד העגום שספיר מועידה לצאצאינו שלא יזכו לביאת גואל,
בטוח??תכלעס' חברה אוהבים לקרוא משהו שאפשר להתחבר אליו ולא מדע בדיוני.
כנראה זירו הראה לו את התליון,איך טהולא הביא לזירו את הכדור אם התליון מנע ממנו לתקשר עם הסקנדרים שלו?
כל דופליקט מתחיל עם כח על אחד"הקפאה היא כח די בסיסי" (פרופסור אנגלר),
בהמשך הספר דני אומר- "אני מקפיא אנשים, חפצים, בעלי חיים.... זה לא כח העל שלי?"
"כן, מסתבר כך". (מקסימיליאן).
-- אז הקפאה זה כח בסיסי שנראה שיש אותו לכל הדופליקטים, או כח על מסוים?
שאלה קשה...כשדני התעורר אחרי שזירו השליך אותו מראש הצוק הוא לא זכר כלום.
"זירו הזדהה בפניו?" השתאה אונטריו. "זו עליית מדרגה! על מה הוא דיבר איתו?"
"איני יודע. לא שמעתי, רק ראיתי."(מקס). והוא", החווה בראשו לעבר דני. "אינו זוכר דבר".
באולם המועצה העליונה דני אמר לטהולא-
"הוא רצה שאזמן את הסקנדר שלי...לא הצלחתי".
איך דני ידע מה זירו רצה, הוא הרי לא זכר דבר, ומקס לא שמע.
לא, הסקנדרים נרפאים לא כל הזמן, אלא רק כשהם מגיעים לבועת האוצרים.כשמקס רצה להוכיח לדני שהוא סקנדר אחרי שעברו לבועת האוצרים, הוא הראה לו שהרגל שלו לא פצועה.
אם דני כל הזמן הזה היה סקנדר, איך הוא היה פצוע? למה לפני שהגיע לבועת האוצרים הרגל שלו היתה פצועה?
אז למה טהולא בזמן הזה לא הביא את הסקנדרים להציל את עצמו?כנראה זירו הראה לו את התליון,
ואז הוזיז את התיליון רחוק וטהולא יכל להביא את הכדור
עזבו לקשור ידיים, לאורך כל הספר דני זימן את הסקנדר שלו.. מה עם התליון בזמן הזה?הוא לא מונע, כי זה כתוב בספר, בשבועת היורהמנטום הוא אומר שהתליון מבטל את הדופליקטיות מהעולם, לא רק בסביבתו של התליון.
דבר שני, אם התליון מבטל את הדופליקטיות למה זירו קשר את הידיים של דני שלא יוכל לזוז? כדי שלא יזמן את הסקנדר שלו, אם התליון מבטל את הדופליקטיות למה הוא צריך לקשור את הידיים של דני?
בנוגע לטהולא, זה הז'אנר, יש משהו מאחורי זה, אני מאמין שזה יתברר בהמשך.
כשאני חיפשתי את הספר לפני החג, לקח זמן עד שהוא הגיע. אולי לכן לא נגמר.מבירור שערכתי בחנויות הספרים הספר דופליקטים עוד לא נגמר מהמדפים בערב החג, וזה שיא יחסית ליונה ספיר ואייל גלבוע, והם טוענים שהציבור מצביע ברגליים נגד הספר, מי ששמע או קרא פרק טעימה, וכמו שרוב הציבור לא אהב את אחד מאלף.
עזבו את ההשקפה, תכלעס' חברה אוהבים לקרוא משהו שאפשר להתחבר אליו ולא מדע בדיוני.
לפי ההסבר אח"כ הסקנדר של דני בבועת האוצרים ידע הכל, רואים במהלך הספר (גם לפני הגילוי) שהוא יודע יותר מדני.איך דני ידע מה זירו רצה, הוא הרי לא זכר דבר, ומקס לא שמע.
כן?לפי ההסבר אח"כ הסקנדר של דני בבועת האוצרים ידע הכל, רואים במהלך הספר (גם לפני הגילוי) שהוא יודע יותר מדני.
כשדני נפצע מהזאב מפורט שהוא יודע הכל לכן הוא בהתחלה לא רצה שהסקנדר השני יחליף את דני כי הוא לא יודע את מה שהבייס של דני לא יודע.וגם לא זכור לי הסבר שהוא ידע הכל.
גם אני שאלתי את עצמי את השאלה הזו ובכל זאת אח"כ מובהר שסקנדר בועת האוצרים מלכתחילה יודע הכל- על דני ועל המסדר (עוד לפני דני).המשפט שמקס אמר שדני לא זוכר וכו' היה בבועת האוצרים, אז הוא כאילו לא ידע שהסקנדר של דני שם יודע יותר?
לדעתי זה פשוט חור בסיפורכן?
יכול להיות שזה ההסבר, לא שמתי לב שהוא יודע יותר, וגם לא זכור לי הסבר שהוא ידע הכל.
המשפט שמקס אמר שדני לא זוכר וכו' היה בבועת האוצרים, אז הוא כאילו לא ידע שהסקנדר של דני שם יודע יותר?
מעניין.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: