פנאי דומי נפשי - ספוילרים

חיים פרוג

משתמש פעיל
ספר מקסים!!
אני מאוד התחברתי לסיפור של בנימין, במיוחד לתחושות שהוא הרגיש אחרי הגיור, במיוחד מהכרות אישית עם משפחה שעברו גיור....
בנוסף היה מעניין וחשוב לקרוא על אנשיל ושאר המפגינים, שבתור מישהי מהפריפריה פחות מכירה את הסיבה להפגות והיחס אליהן הוא יותר שלילי.... בספר הוצג הצד השני והוא משמעותי!
והינדי- מישהי באמת חושבת שהיא הייתה צריכה להתגרש??
בעלה במצב כה אז היא תזנח אותו? אין קשר לאופי שלה, זה דבר שלא עושים! בדיוק כמו שברור היה שאסתי לא תתגרש מלייבי כי הוא חלה. ועל הדרך היא הרוויחה העצמה אישית וחוסן נפשי מהנסיון הזה ואמא שלה היא דוגמא לכמה התנהגות לא נכונה של הורים יכולה להקטין גם בלי כוונה....
לסיכום- ספר מהממם!! מחכה כבר לספר הבא ולחתונה של מלי ואבריימי;)

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי

ינאי&רועי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
ממש אהבתי את הספר, ישבתי עליו בחג ראשון. ליבי עשתה את זה מהמם, כמו תמיד!

אהבתי ממש את אבריימי, למרות שזה היה קצת מהיר, איך שהוא חזר לאבא שלו בקלות ובלי יותר מידי לבטים...

ולגבי מה שאמרו פה, אבריימי ומלי, נשמע לי קצת מופרך ולא קשור. כמו שכתבו פה, הם ממש לא מאותו רקע.

בכל אופן, נחכה לספר הבא.

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אגב, זה בטוח בסדר לכתוב ספוילרים ? הסופרות אוהבות את זה
ליבי קליין תאהב את זה ?
זה לא קצת להעביר ביקורת...
אם זה לא בסדר אמחק את תגובתי
אני חושבת שאם היא נבונה היא אמורה לראות כבוד גדול בכך שדנים בספר שלה.

כוהנת

משתמש צעיר
הפריע לי סהספר לא היה מחובר למציאות העכשווית כמו שהיה בשאר הספרים שלה ,
( בספר הקודם היא כתבה על הפטירה של הרב קניייבסקי ןהוציאה את הספר חודש אח''כ )
אני אישית מממש אהבתי את זה וזה היה חסר לי הפעם .
לא היה איזכור לחוויות העכשוויות בכלל .
בכללי ספר מהמם ממש אהבתי .
ומישהי שדואגת למה הינדי עדיין נשואה לאנשיל , אל תדאגו עוד יבריא ...

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מה ההגיון שמלי תתחתן עם אברימי ?
רק לי זה נראה מוזר להדביק חוזר בתשובה עם מישהי שיצאה קצת וחזרה ?
הרקע שונה ממש ,כמובן שהיא צריכה להתפשר על משהו
אבל עדיין נראה לי מוזר
והיא כבר הדביקה את יותם וגיטי ואת הרשי, שלא ירד אז עוד יותר מוזר ,ומיכלי
נראה לי לא הגיוני בחיים האמיתיים

ינאי&רועי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
ממש אהבתי את הספר, ישבתי עליו בחג ראשון. ליבי עשתה את זה מהמם, כמו תמיד!

אהבתי ממש את אבריימי, למרות שזה היה קצת מהיר, איך שהוא חזר לאבא שלו בקלות ובלי יותר מידי לבטים...

ולגבי מה שאמרו פה, אבריימי ומלי, נשמע לי קצת מופרך ולא קשור. כמו שכתבו פה, הם ממש לא מאותו רקע.

בכל אופן, נחכה לספר הבא.
ועוד משהו, ממש ממש ממש לא אהבתי את הקטע של ההוא שהתנגש בו עם האופניים חשמליים, היה אפשר למצוא משהו יותר נורמלי, לדעתי. ממש הפריע לי תוך כדי הקריאה.

אני 2023

משתמש מקצוען
אתמול סיימתי לקרוא את הספר.
אחחח... איזו חוויה צרופה זה היה!
ממש נהניתי מכל דף!!
בגלל ליבי קליין הלכתי לישון כל יום בשלוש לפנות בוקר;)
מה לעשות שאפשר לקרוא רק בלילה?! לפני זה כל הילדים מסתובבים בין הרגליים ואי אפשר לקרוא נורמאלי.
אני אישית כן אוהבת לקרוא את כל הטרגדיות הרפואיות כי כל הנושאים הרפואיים האלה ממש מעניינים אותי ומוסיפים לי ידע, אבל שוב - עניין של טעם אישי.
כן קצת מבינה את אלה שנמאס להם כל ספר מכל האסונות הרפואיים והמחלות.

גם אני מיד נזכרתי בספר "במותה נתנה לי את חיי.
בקצרה: מסופר על זוג הורים חרדים שנולדה להם תינוקת אחרי שנים רבות של ציפיה, והתינוקת נפטרת כמה ימים לאחר היולדה. אישה גויה שנולדה לה גם בת - שמה לב לתינוקת המתה לפני שכולם שמים לב, והיא - ממש אין לה כח לגדל את התינוקת שנולדה לה, אז היא מחליטה לטובת כולם להחליף את התינוקות, כך שהיא לא תצטרך לגדל את התינוקת שלה והזוג החרדי ישמח בתינוקת חיה ובריאה. הילדה גדלה כחרדית לכל עניין, ואז מתגה לה לקראת גיל 20 שהיא גויה. אמא שלה הביולוגית לפני מיתתה כותבת מכתב עם כל הסיפור... הבחורה והוריה בהלם מהתגלית, הרי כל חייה היא חייה כיהודיה שומרת מצוות לכל דבר!! ספר ממש יפה ומומלץ לקריאה. ישן אבל יפה.

בקשר לשידוכים המוזרים,
אני חושבת שהם יכולים לצאת לפועל במקרה שצריך להתפשר על משהו.
ברגע שחולפות השנים ואין שום שידוך נורמאלי באופק והיאוש מתחיל לכרסם, אז יכול להיות שכן מעדיפים להתפשר על כאלה דברים מאשר לחכות.

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
גם אני מיד נזכרתי בספר "במותה נתנה לי את חיי.
בקצרה: מסופר על זוג הורים חרדים שנולדה להם תינוקת אחרי שנים רבות של ציפיה, והתינוקת נפטרת כמה ימים לאחר היולדה. אישה גויה שנולדה לה גם בת - שמה לב לתינוקת המתה לפני שכולם שמים לב, והיא - ממש אין לה כח לגדל את התינוקת שנולדה לה, אז היא מחליטה לטובת כולם להחליף את התינוקות, כך שהיא לא תצטרך לגדל את התינוקת שלה והזוג החרדי ישמח בתינוקת חיה ובריאה. הילדה גדלה כחרדית לכל עניין, ואז מתגה לה לקראת גיל 20 שהיא גויה. אמא שלה הביולוגית לפני מיתתה כותבת מכתב עם כל הסיפור... הבחורה והוריה בהלם מהתגלית, הרי כל חייה היא חייה כיהודיה שומרת מצוות לכל דבר!! ספר ממש יפה ומומלץ לקריאה. ישן אבל יפה.
והיא הייתה מאורסת, זה עוד יותר הזכיר...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה