אני מעלה מחדשהקישורים שבורים, ייתכן שקישרתם הכל לקובץ שנמצא אצלכם במחשב?
אני מעלה מחדשהקישורים שבורים, ייתכן שקישרתם הכל לקובץ שנמצא אצלכם במחשב?
גרוע מאוד לשני הכיוונים אם התשובה ברורה מראש...(חידה: לפניכם מכחיש קורונה וחסיד קורונה. נחשו מי ענה איזו תשובה...)
אני לא הוספתי, את הוספת...איפה החישוב המדובר?
לא הבנתי, למה להוסיף את מרץ? הייתה בו דווקא ירידה בתמותה מול השנה הקודמת...
לא עקבתי אחרי האשכול. פחות תחומי, הסטיסטיקה. משום מה זה הצליח להצחיק אותי. (אמיתי! לא ציני.)תשובה - לפי כלכליסט, ביום 7/9 היו 1026 נפטרי קורונה.
אם כך, יש שאלה אחרת - ממה נפטרו ה-595 העודפים, שלא נפטרו מקורונה?
(מהסגרים והבדידות וההזנחה!)
(מקורונה, אבל הם לא נבדקו!)
(חידה: לפניכם מכחיש קורונה וחסיד קורונה. נחשו מי ענה איזו תשובה...)
מה המקור?לפי מה שפורסם, סטטיסטית 12% היו נפטרים בתוך 6 חודשים.
מה המקור?
יש למישהו סבלנות לנתח את הטבלה הזו?הצצתי במחקרים על תמותה עודפת בישראל מקורונה, אז ככה: מאז יולי לא מצאתי מחקרים שבדקו את הנושא בארץ, והמחקרים מיולי הראו שיש פחות תמותה ולא תמותה עודפת.
לעניין חישוב הנפטרים לעומת 2019, המחקרים שראיתי מיולי בדקו את הגידול בנפטרים לפחות חמש שנים אחורה ואז השוו ל2020. לדעתי זה מסיבה מאוד פשוטה: יש עשרות אלפי נפטרים בשנה. אני לא יודעת לחשב מה הסטיית תקן הנורמלית במקרה כזה, אבל אני לא אתפלא אם יש סטיית תקן של 2000 בשנה. כלומר, אם צפויים למות 35000 בני אדם זה נחשב בסדר אם נפטרו 33000 או 37000. בדיוק כמו שממוצע של תינוק שנולד הוא 3.300 קילו אבל אם תינוק נולד 2.700 או 4 זה לא אומר עליו כלום, הוא בכל מקרה נמצא בטווח של הנורמה.
אז איך בכל זאת בודקים אם יש תמותה עודפת?
1. משווים להרבה שנים אחורה ואז אפשר לבדוק את ההבדלים בצורה יותר ברורה ולראות מה מקרי ומה לא, ומריצים על הנתונים הגולמיים חישובים סטטיסטיים
2. מפלחים את הנפטרים לפי הגורמים מהם נפטרו ומשווים בין הנתונים האלו, זה נותן תמונה יותר ברורה. כך עושים כשרוצים לבדוק נתונים של נפטרים מתאונות דרכים למשל.
בדו"ח אמ"ן טוענים שהם השוו לנתונים מ 2015 והתמותה העודפת היא משמעותית החל מאוגוסט.
בדקו את הגידול בנפטרים לפחות חמש שנים אחורה ואז השוו ל2020.
יש למישהו סבלנות לנתח את הטבלה הזו?
תודה
3. חלק מהפטירות הם של קשישים, שהיו אולי נפטרים השנה מסיבות אחרות, אך למעשה הם נפטרו מקורונה. זה לא משנה את המספרים של הלמ''ס, זה כן משנה שהקורונה הרגה אותם.
4. יודעים כמה אנשים מתו מקורונה. זה לא נתון עלום. גם אם לגבי אחוז קטן אפשר להתווכח - הרוב מתו מקורונה בבירור. כך שלא ברור במה החשיבות של השוואה לשנים אחרות.
לא מדויק לומר ש'זה כן משנה שהקורונה הרגה אותם', אבל גם לא נכון לומר ש'הם נכללו שלא בצדק בנפטרי הקורונה'. תפקידם של בתי החולים הוא לספור את כל מי שבפועל נפטר מקורונה, ומחובתה של הלמ"ס לכלול אותם במספר נפטרי הקורונה, אבל לגבי השקלול של 'מי בפועל נפטר מהמגיפה ולא היה נפטר בלעדיה', והנובע מכך לגבי ההגבלות והסגרים, ברור שאין לספור את אלו שהיו נפטרים בכל מקרה.ההפך. זה מראה שהם נכללו שלא בצדק בנפטרי הקורונה, כי היו נפטרים בכל מקרה מהסרטן + אי ספיקת הכליות + הכשל הלבבי שהיה להם.
השפעת היכתה במספר המתים [הדי מועט יחסית לקורונה], ונלחצו מהתמותה, ולכן הזעיקו את כולם להתחסן מפני השפעת.מענין לענין באותו ענין:
האם השפעת בחורף 2019 היכה מבחינת מספר המתים יותר מאשר הקורונה בקיץ 2020?
ואם כן למה אז לא צפו ולא נלחצו מקריסת בתי החולים?
תודה על ההשקעה.אחר כך נוסיף עמודות של שינויים באחוזים משנה לשנה.
ועמודת ממוצע רב-שנתי.
והשוואה של 2020 לממוצע הזה:
צפה בקובץ המצורף 748206
המסקנות:
בחודשי החורף הקשים בשנים 17 ו-19, הייתה עלייה של 10-14% בנפטרים, ביחס לשנה הקודמת.
בשיא חודשי הקורונה, יש עליה של 17% ביחס לשנה הקודמת.
אין ספק שזה עצוב מאד, אבל קשה שלא להפטיר אנחת רווחה קטנה. ברגע שיהיה חיסון מוכח לקורונה, בהיקף שיספיק לכל עובדי הבריאות וקבוצת הסיכון [לכל הפחות בכמות שיש לשפעת] - יוסרו ההגבלות, ומי שלא יתחסן זה יהיה 'על חשבונו'.בחורף תשע"ז נפטרו בתוך עשרה שבועות, 948 איש יותר מבשנה הקודמת.
(מוקפים בעיגול שחור בטבלה)
צפה בקובץ המצורף 747943
אני מאמין שרוב הניקים כאן שהם או קרוביהם חלו בקורונה, יאמרו שהקורונה החד-פעמית הזו החלישה אותם יותר ממה שכל השפעות של השנים האחרונות החלישו אותן, אם הן בכלל חלו בהן. וזה למרות שאנשים בריאים וצעירים לרוב לא מתחסנים משפעת.שאלה שמנקרת לי בראש כמה ימים:
האם בלי חיסון לשפעת היא הייתה מחוללת שמות ומדבקת יותר, כמו שהנזקים של הקורונה היו יותר גדולים אילולי השמירה, או שאין מקום לספק, ובוודאי הקורונה מסוכנת ומדבקת גם לעומת שפעת בלי חיסון?
אני לא חליתי ב"ה. מי שאני מכיר שחלה כולם עברו בקלות יותר משפעת, חוץ מבודדים שכמו שפעת או גרוע יותר.אני מאמין שרוב הניקים כאן שהם או קרוביהם חלו בקורונה, יאמרו שהקורונה החד-פעמית הזו החלישה אותם יותר ממה שכל השפעות של השנים האחרונות החלישו אותן, אם הן בכלל חלו בהן. וזה למרות שאנשים בריאים וצעירים לרוב לא מתחסנים משפעת.
אשמח לשמוע מי שניסיונו האישי הוא אחר.
מהשפעת שלהם עצמם? שהם חולים בה כל שנה, כשאף אחד לא מקפיד על הגבלות כלשהן?אני לא חליתי ב"ה. מי שאני מכיר שחלה כולם עברו בקלות יותר משפעת, חוץ מבודדים שכמו שפעת או גרוע יותר.
לא יודע להגיד אם הם חלו כל שנה. מסתבר שלא.מהשפעת שלהם עצמם? שהם חולים בה כל שנה, כשאף אחד לא מקפיד על הגבלות כלשהן?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: