^^חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
לפני שמתחילים
מצרכים לכמות של כ – 5-6 קופסאות ח.פ בנפח של 200 מ”ל
- משתמשים במתכון הזה ובכלל בכל המתכונים בבלוג בכוסות וכפות מדידה או משקל על מנת לדייק בכמויות ולקבל חלב מרוכז מושלם.
- עם חלב מרוכז מכינים המון ממתקים כמו למשל אצבעות טראפלאו או אצבעות חלומיות של טראפלס אגוזי לוז וקוקוס.
- מבשלים את החלב עד שמקבלים חלב מרוכז וסמיך שמכסה את הכף. החלב ממשיך להסמיך במקרר.
אופן הכנה
- 1 ליטר חלב (לטבעוני – שימו חלב קוקוס/שקדים/סויה)
- 500 גרם סוכר
- 50 גרם חמאה (לטבעוני – שימו שמן קוקוס באותה כמות)
- 4 כפות קורנפלור (40 גרם)
- 1/2 כוס מים
- שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה (לא מערבבים, החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר). תוך כדי בישול החלב מצטמצם.
- אחרי 1/2 שעה מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
- מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
- ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע ומסמיכה מאוד.
- להוריד מהאש. לצנן ולהכניס למקרר לכמה שעות טובות עד שהחלב מתייצב לגמרי.
- בשלב הזה אפשר לחלק את החלב המרוכז לקופסאות חד פעמיות ולהקפיא עד לשימוש.
- החלב המרוכז נשמר במקפיא כ – 3 חודשים.
אכן, זו היתה חוויה קולינארית!וואו!
השיוש של ריבת החלב - אגדי!
לא נכון!מצרפת תמונות מתחילת התהליך לסופו.
ממליצה!
(למרות שלא טעמתי, הדיאטה... אבל נחכה שיתעוררו פה ונעדכן).
מצטטת את זה לאחרות - שלא יתייאשו.אם תצטרכי תתני לזה אפילו שעה, בסוף זה יסמיך.
מצער לשמוע@java הכנתי חלב מרוכז והשתמשי בו ולא בקנוי ,
והכנתי 3 גלידות
2 יצאו אוריריים והאחרון יצא נוזלי מידי .
יש לך מושג מה הסיבה?
אולי הקצפתי מידי הרבה?
מצער לשמוע
לפי התיאור, אולי הקצפת פחות מדי.
כי כשמקציפים יותר מדי זה הופך לחמאה+ רויון כך שהמרקם הופך לגרגרי.
אם מקציפים פחות מדי זה יוצא יותר נוזל.
אחרי שהשמנת במקרם קצפת קלה, אבל יציבה, תוסיפי את החלב ותמשיכי בהקצפה עד להתערות החלב. זה די מהר.באיזה שלה מוסיפים את החלב המרוכז?
תראי מה כתבה מישהי שעשתה את אותו מתכון:@java רוב תודות על התמכון.
בישלתי כמעט שעה והחלב לא הסמיך, מהמתכון של 10 דקות.
כעת החלב כבר שהה במקרר בלילה (חשבתי אולי יסמיך במקרר)
האם לבשל שוב או לזרוק?
תודה מראש
מעדכנת לכל העוקבות אחרי החלב המרוכז (או הלא מרוכז) שלי
פשוט העברתי שוב לסיר, הוספתי עוד כוס ח"פ סוכר (זה עדיין הרבה פחות סוכר, לכאורה לפי המתכונים האחרונים שהעלו כאן הייתי צריכה עוד כוס) בישלתי עוד 20 דקות, ואז הוספתי את החמאה והקורנפלור עם המים כפי שהעלתם
סוף סוף זה חלב מרוכז , יצא מושלם
תודה ענקיייית!!
שירה ,המחית של נילסן מהדרין?לא מומלץ להכין תמצית ממקלות טחונים.
הם לא מספיק חזקים בשביל זה וחבל על הכסף שלך.
עדיף להשתמש באבקה כמות שהיא.
וכפי שאמרו לפני - שימוש מתון ומושכל במתכונים בהם הוניל דומיננטי.
(בשקט אני אגלה לך שלפני שנים הכנתי תמצית אמיתית מוודקה ומקלות שהבשילו במשך חודשים ולא עפתי. לא מספיק חזק).
כיום אני משתמשת במחית וניל ומנסיוני של נילסן הכי טובה.
לאשירה ,המחית של נילסן מהדרין?
נכוןאין חלב מרוכז בלי סוכר, נכון?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: