חלבי גלידת שמנת משני מרכיבים - טרנד קפוא!

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

אוהבת לדעת

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
קודם כל תודה @java על המתכון המושלם, ופרוט השלבים המדויק.
ול @*טובית* על התמונות המגרות והמושלמות בטירוף.

זה יצא לי ממש נוזלי (אולי כי בישלתי בכלי סגור)
זה לפח, או שיש דרך לתקן?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

אוהבת לדעת

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
לפני שמתחילים

מצרכים לכמות של כ – 5-6 קופסאות ח.פ בנפח של 200 מ”ל

  • 1 ליטר חלב (לטבעוני – שימו חלב קוקוס/שקדים/סויה)
  • 500 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה (לטבעוני – שימו שמן קוקוס באותה כמות)
  • 4 כפות קורנפלור (40 גרם)
  • 1/2 כוס מים
אופן הכנה

  1. שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה (לא מערבבים, החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר). תוך כדי בישול החלב מצטמצם.
  3. אחרי 1/2 שעה מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
  4. מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
  5. ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע ומסמיכה מאוד.
  6. להוריד מהאש. לצנן ולהכניס למקרר לכמה שעות טובות עד שהחלב מתייצב לגמרי.
  7. בשלב הזה אפשר לחלק את החלב המרוכז לקופסאות חד פעמיות ולהקפיא עד לשימוש.
  8. החלב המרוכז נשמר במקפיא כ – 3 חודשים.
^^
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@אוהבת לדעת , הכנת את זה מזמן או ממש עכשיו?
אם זה עדיין חמים ולא היה במקרר- ממליצה לך להחזיר לאש.
אולי גם אם זה כן התקרר זה יעזור להמשיך לבשל.
אם תצטרכי תתני לזה אפילו שעה, בסוף זה יסמיך.
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
אם תצטרכי תתני לזה אפילו שעה, בסוף זה יסמיך.
מצטטת את זה לאחרות - שלא יתייאשו.
הכנתי, ואחרי שעה זה בכלל לא היה נראה בכיוון להסמיך. העברתי את זה לאש הכי קטנה, על הכי נמוך, לעוד שעה, אולי אפילו שעה וחצי, וזה הסמיך - מעדן!!!
ועשיתי בלי קורנפלור כי לא היה.
חלב, חמאה וסוכר.
אל תתיאשו, תבשלו את זה המון זמן, זה חייב להסמיך בסוף. אין לחלב מה לעשות כשהוא מתבשל עם סוכר כל כך הרבה זמן כי מהלסמיך את עצמו :)
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
@java הכנתי חלב מרוכז והשתמשי בו ולא בקנוי ,
והכנתי 3 גלידות
2 יצאו אוריריים והאחרון יצא נוזלי מידי .

יש לך מושג מה הסיבה?

אולי הקצפתי מידי הרבה?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java הכנתי חלב מרוכז והשתמשי בו ולא בקנוי ,
והכנתי 3 גלידות
2 יצאו אוריריים והאחרון יצא נוזלי מידי .

יש לך מושג מה הסיבה?

אולי הקצפתי מידי הרבה?
מצער לשמוע :(
לפי התיאור, אולי הקצפת פחות מדי.
כי כשמקציפים יותר מדי זה הופך לחמאה+ רויון כך שהמרקם הופך לגרגרי.
אם מקציפים פחות מדי זה יוצא יותר נוזל.
 

חוה ש

משתמש מקצוען
@java רוב תודות על התמכון.
בישלתי כמעט שעה והחלב לא הסמיך, מהמתכון של 10 דקות.
כעת החלב כבר שהה במקרר בלילה (חשבתי אולי יסמיך במקרר)
האם לבשל שוב או לזרוק?
תודה מראש
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מצער לשמוע :(
לפי התיאור, אולי הקצפת פחות מדי.
כי כשמקציפים יותר מדי זה הופך לחמאה+ רויון כך שהמרקם הופך לגרגרי.
אם מקציפים פחות מדי זה יוצא יותר נוזל.


באיזה שלה מוסיפים את החלב המרוכז?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java רוב תודות על התמכון.
בישלתי כמעט שעה והחלב לא הסמיך, מהמתכון של 10 דקות.
כעת החלב כבר שהה במקרר בלילה (חשבתי אולי יסמיך במקרר)
האם לבשל שוב או לזרוק?
תודה מראש
תראי מה כתבה מישהי שעשתה את אותו מתכון:
מעדכנת לכל העוקבות אחרי החלב המרוכז (או הלא מרוכז) שלי

פשוט העברתי שוב לסיר, הוספתי עוד כוס ח"פ סוכר (זה עדיין הרבה פחות סוכר, לכאורה לפי המתכונים האחרונים שהעלו כאן הייתי צריכה עוד כוס) בישלתי עוד 20 דקות, ואז הוספתי את החמאה והקורנפלור עם המים כפי שהעלתם
סוף סוף זה חלב מרוכז , יצא מושלם

תודה ענקיייית!!
 

טליהבא

משתמש מקצוען
לא מומלץ להכין תמצית ממקלות טחונים.
הם לא מספיק חזקים בשביל זה וחבל על הכסף שלך.
עדיף להשתמש באבקה כמות שהיא.
וכפי שאמרו לפני - שימוש מתון ומושכל במתכונים בהם הוניל דומיננטי.
(בשקט אני אגלה לך שלפני שנים הכנתי תמצית אמיתית מוודקה ומקלות שהבשילו במשך חודשים ולא עפתי. לא מספיק חזק).
כיום אני משתמשת במחית וניל ומנסיוני של נילסן הכי טובה.
שירה ,המחית של נילסן מהדרין?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שירה ,המחית של נילסן מהדרין?
לא
כיון שהיא מיובאת היא בהכשר רבנות אבל התקשרתי למומחה כשרות ידוע והקראתי לו את רשימת הרכיבים (מועטה מאד כצפוי) והוא קבע שזה בסדר גמור.
כיום יש לי מחית אחרת בכשרות חת"ס.
 

טליהבא

משתמש מקצוען
גם אני משתמשת בכשרות חת'ס אבל אני רואה שכולם משתמשים בנילסן
היא שונה בהרבה מהחת"ס?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  31  פעמים

לוח מודעות

למעלה