חלבי גלידת שמנת משני מרכיבים - טרנד קפוא!

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
לא חייבים חמאה בחלב מרוכז.
זה עוזר עוד להיקרשות שלו.
אבל ממש לא חובה
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@java עזרתך דחוף!!
הכנתי את הגלידה
שתי מיכלים שמנת מתוקה פרווה
חלב מרוכז של הנמל
והוספתי בסוף את הנוגט
משום מה הגלדיה יצאה עם טעם טיפה מר בסוף
יש לך מושג למה?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java עזרתך דחוף!!
הכנתי את הגלידה
שתי מיכלים שמנת מתוקה פרווה
חלב מרוכז של הנמל
והוספתי בסוף את הנוגט
משום מה הגלדיה יצאה עם טעם טיפה מר בסוף
יש לך מושג למה?
אם הנוגט בסדר, אין סיבה שזה יקרה,
אולי השמנת הפרווה?
לריץ׳ יש תמיד טעם מתכתי בעיני.
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אם הנוגט בסדר, אין סיבה שזה יקרה,
אולי השמנת הפרווה?
לריץ׳ יש תמיד טעם מתכתי בעיני.
את התכוונת לעשות עם שמנת חלבית?
עשיתי עם פרווה כי רציתי גלידה פרווה ואז ראיתי שבסוף החלב הוא חלבי..
לא יודעת למה חשבתי שזה פרווה...
את חושבת שאם אנסה עם חלבי זה יצא שונה?
ואגב,כמה נוגט שמים? ז"א אם זה אבקה איך יודעים כמה לשים ואם זה מלית גם כן כמה שמים?
אנסה שוב...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
את חושבת שאם אנסה עם חלבי זה יצא שונה?
מרשה לעצמי לענות במקום ג'אווה :)
יצא שונה בתכלית גם כי חלבי זה הרבה יותר טעים וגם כי השמנת המתוקה היא ללא סוכר ומאזנת את המתיקות הגבוהה של החלב המרוכז.
מה שאין כן בקצפת צמחית.
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תגידו, איך משיישים?
אני לא רוצה ערבוב מוחלט.
משיישים כשהגלידה בקופסא או בקערת המיקסר?
פשוט שופכים בפסים?
תודה!
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מי לא אוהב גלידת שמנת מגלידריה, או גלידה משובחת של בן אנד ג׳ריס?
כשנחשפתי לפני תקופה (ארוכה מאוד) לטרנד שכבש את האינטרנט - גלידה משני מוצרים,
ידעתי שאת זה אני אוהב.
תקופה ארוכה המתכון ישב לי בראש, החלב המרוכז שנקנה לכך המתין במזווה,
והשמנות המתוקות התחלפו במקרר.
עד שהגעתי לזה.
עוד מספר שבועות חיכתה התמונה במצלמה והקלוריות נתקעו בגוף בגלל חוסר פעילות ספורטיבית:rolleyes:
אבל לפני שבועות חשבתי שאני חייבת לשתף אתכם במתכון המושלם הזה.
יוצאת גלידה במרקם משגע כאילו היא עברה במכונת גלידה,
ובטעם שמהרגע שתטעמו לא תקנו יותר בגלידריה.
זיסלק, קצפת, ראו הוזהרתם:confused:
וכמובן - הפלוס הגדול,
ניתן להוסיך לגלידה ככל העולה על רוחכם ולגוון בטעמים.
כן ניתן להכין גלידת שמנת וניל, גלידת שמנת אוראו, גלידת שמנת ריבת חלב, גלידת שמנת שוקולד פליק,
גלידת שמנת לוטוס, גלידת שמנת פקאן או כל שלט אחר שאתם אוהבים מהגלידריה.
לשם התחלה בחרתי להוסיף לגלידה וניל טחון, זכר לגלידות של בן וג׳ריס המנוקדות בשחור.
(תקרבו את התמונה ותראו את הנקודות:p)
אז הנה הכמויות.
גלידת שמנת בשני מרכיבים:
צנצנת חלב מרוכז
2 מיכלים שמנת מתוקה.
סה טו.
מקציפים את השמנת במשך מספר דקות לקצפת רכה.
מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד ליצוב.
מוסיפים את התוספות:
תוספות אבקתיות (קפה, וניל וכו') ניתן להוסיף יחד עם החלב המרוכז.
תוספות נוזליות (ריבת חלב, שוקולד אגוזים, ממרח לוטוס, רוטב דובדבנים וכו') ניתן להוסיף עם החלב או לשייש לתוך המסה למראה מעניין כמו בגלידריות
תוספות מוצקות (אוראו, עוגיות לוטוס) שוברים גס ומקפלים לתערובת.
מוסיפה בהסתייגות שניתן בזהירות להוסיף אותם בסוף ההקצפה ולתת עוד סיבוב של המקסר, אבל רק אם מאומנים לעצור את זה בזמן, שלא ימעך יחד.
מעבירים לקופסת אכסון, עדיף כזו ארוכה, כדי שיקל עליכם ׳לגרור׳ כדורים חתיכיים.
מקפיאים מינימום 5-6 שעות, אם הגלידה קפואה מדי ממתינים מספר דקות לפני יצירת הכדורים.
יוצאת גלידה במרקם של... בעצם, כבר כתבתי הכל קודם;)
מצו״ב תמונה של גלידת וניל מוגשת עם קראמבל תפוחים לוהט.

הערות:
* טיפ לכדורים יפים: להרטיב כף גלידה במים לנעוץ בקצה הקופסא ולגרור את הכף לכל האורך. ניתן לראות בתמונה.
* מהכמות המדוברת יצאו כ15 כדורים נאים.
* למרות שמה יותר קפוא מגלידה, לא ממליצה להשהות אותה במקפיא יותר משבוע וחצי-שבועיים, אחרת המרקם אובד. משאריות ניתן להכין מילקשייק מדהים. זיסלק, כבר הזכרנו?
וזה שלי הפכתי את זה למגנום מוצלח ברמות!!!!!!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_3418.JPG
    IMG_3418.JPG
    1.8 MB · צפיות: 220
  • IMG_3419.JPG
    IMG_3419.JPG
    1.8 MB · צפיות: 208
  • IMG_3425.JPG
    IMG_3425.JPG
    1.4 MB · צפיות: 195

ניקית

משתמש מקצוען
בהודעה הראשונה באשכול זה כתוב במתכון:

מקציפים את השמנת במשך מספר דקות לקצפת רכה.
מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד ליצוב.

ניסיתי להקציף את השמנת תחילה וזה "התקצף" טוב, אבל כשהוספתי את החלב המרוכז והמשכתי להקציף - הכל נהרס ונהיה מרקם נוזלי וזוועתי עם חתיכות בערך כמו של קיא..
1) מה הסיבה לזה? מה לא עשיתי טוב?
2) כמו כן, בהרבה מתכונים ראיתי שכותבים להקציף את השמנת ואז להוסיף את החלב מרוכז לתוך הקערה ולערבב בזהירות בלי להקציף ביחד עם השמנת.
מה באמת עדיף?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מצטערת בשבילך :(
1) מה הסיבה לזה? מה לא עשיתי טוב?
אולי הקצפת יותר מידי?
את החלב המרוכז צריך להוסיף כשהקצפת עדיין רכה כדי שלא תשבר אח״כ.
2) כמו כן, בהרבה מתכונים ראיתי שכותבים להקציף את השמנת ואז להוסיף את החלב מרוכז לתוך הקערה ולערבב בזהירות בלי להקציף ביחד עם השמנת.
זה דורש קצת יותר מיומנות כדי שהקצפת לא תתפרק.
 

ניקית

משתמש מקצוען
לא נראה לי שהקצפתי יותר מדי אבל לא יודעת, ומה זה אומר כשהקצפת רכה? איך מבדילים בין קצפת רכה לקצפת קשה?..
לגבי המיומנות - עשיתי כך, כלומר הקצפתי אחר כך שוב שמנת וערבבתי לתוכה את החלב המרוכז. איך באמת אדע אם עשיתי זאת טוב ולא פרקתי את הקצפת? מה הייתי אמורה לראות אם זה נקרא שזה מתפרק?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לא נראה לי שהקצפתי יותר מדי אבל לא יודעת, ומה זה אומר כשהקצפת רכה? איך מבדילים בין קצפת רכה לקצפת קשה?..
קצפת רכה עדיין ׳רטובה׳ ונופלת.
קצפת קשה היא יציבה ולא מתגלשת מהכפית.
איך באמת אדע אם עשיתי זאת טוב ולא פרקתי את הקצפת? מה הייתי אמורה לראות אם זה נקרא שזה מתפרק?
כמו שתארת, מרקם נוזלי עם חתיכות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה