אתה תתרום את הטיפים מהחברים עם הכובעים המתנגשים.(ואני, לא בן אדם?)
אתה תתרום את הטיפים מהחברים עם הכובעים המתנגשים.(ואני, לא בן אדם?)
אם אתם קומוניסטים, אז למה עליתם לארץ בכלל?אם אתם קומוניסטים, תודיעו שרק הוועד המרכזי של המפלגה מוסמך לאשר למי זה חיוני להחזיק רכב פרטי, ולמי לא.
אה, את זה צריך לשאול את מי שהעלה...אם אתם קומוניסטים, אז למה עליתם לארץ בכלל?
תחזרו לרוסיה, ושם תצטרפו לפוטין ותתמודדו לקרמלין(או שתישלחו לגולאג ביחד עם נבלאני)
אם רק היתה אפשרות נורמלית להטעין חופשי יומיבדקו את האפשרות לעשות הסדרי חופשי יומי/חודשי
קפיטליזם מוריד מיסים ולא מעלה, ולא מנהיג מאמצים מלחמתיים למיניהם בחסות הכלכלה.ואם כבר אנחנו בכלכלה, להלן אמירה עקרונית על הסוגה של המיסים שמתכננים להטיל על הח"פ והשתיה מתוקה וכדומה.
לעמדתי, המדובר באולטרה קפיטליזם חזירי מופרך, שהוא גרוע בהרבה משיטת המיסוי הסוציאליסטית (מה שדוגלת הגב' יחימוביץ למשל).
הרי מה הרעיון של הבלו וכל המיסים המוטלים על דלק, טבק, אלכוהול, ומעכשיו כנראה גם על שתיה ממותקת וח"פ.
הרעיון בבסיס של המס הוא לא להעלות הכנסות המדינה, אלא אדרבא: על ידי הטלת המס לגרום לאנשים שלא לרכוש את אותם המוצרים (ולא לשלם את המס).
ובכן, האם המס מצליח? מצליח. הוא אכן מפחית את כל הנ"ל.
אצל מי הוא מפחית? אצל השכבות החלשות, אלו שאם ליטר בנזין היה 4 ש"ח היו רוכבים על רכב פרטי, ובגלל שליטר בנזין הוא 8 ש"ח (אחרי מס בלו) הם עברו לתח"צ.
כלומר: האם מס הבלו משיג את מטרתו? כן. מטרתו הייתה לגרום לאנשים לעבור מתחבורה פרטית לתחבורה ציבורית. והמס הזה גרם למאות אלפים ואולי מליונים לא לנסוע ברכב פרטי אלא בתח"צ.
אבל מי הם? השכבות המוחלשות. הם היחידים שנאלצו לעזוב את הפרייברט הנוח לטובת התח"צ שלנו, שלא התקדמה הרבה מאז "אחמד כאמל בע"מ", שהיה כידוע מונופול הגמלים בימי השלטון העותמני.
ואילו העשירים? הם לא השתתפו ולו בגרם בנטל המלחמתי.
כלומר. מס הבלו בקצרה זה כך:
המטרה: לא יהיה זיהום אוויר, ויסתמו החורים שיש בשמים הכחולים והיפים שלנו.
הדרך לביצוע: לעבור מרכבים פרטיים לתחבורה ציבורית
המחיר שמשלם מי שמשתתף במאמץ המלחמתי ועבר כנ"ל: סדר היום שלהם תלוי באופן קבוע בגמלים של אגד.
מי היחידים שמשתתפים במאמץ המלחמתי: העניים.
מי לא משתתף כלל: העשירים.
מי מרוויח מזה שאין הרבה רכבים בכביש: גם העשירים וגם העניים. גם יש פחות פקקים, וגם החורים נסתמים, וכולם מרוויחים בשווה, העניים לא נתרמים מזה.
הווי אומר, מס שמשמעותו, במודע ובמכוון, שהעניים מחזיקים את העשירים.
השמעתם חוצפה?
אז מה אני אומר? אני אומר תהיו גברים. אם אתם קפיטליסטים, תגידו מי שרוצה שיקנה איזה רכב שהוא רוצה ויתדלק כמה שרוצה ויסע לאן שהוא רוצה.
אם אתם קומוניסטים, תודיעו שרק הוועד המרכזי של המפלגה מוסמך לאשר למי זה חיוני להחזיק רכב פרטי, ולמי לא.
אבל בשום אופן אל תטילו את צרות המדינה והיקום על העניים. קפיטליזם וחוסר התערבות זה יפה, אבל שהמדינה בצורה מלאכותית ויזומה תגרום חוסר הזדמנויות שוות לרעת העניים, זה כבר מוגזם.
אה, וזה שהעשירים משלמים את כל מיסי הבלו? זה הרי לא קידם לא את איכות הסביבה ולא את החורים בשמיים, אפילו לא במילימטר.
זה לא יוריד את המחיר לצרכנים. כן יוריד את המחיר לספקים.ממה נפשך, ריבונו של עולם, אם זה לא יוריד מחירים, מה אכפת לחקלאים. למה הם נלחמים נגד?
שיתנו לייבא מחו"ל, המחיר יישאר אותו דבר והספקים יקנו מהם במחיר זהה לקודם.
יש אפשרות לקנות קורא כרטיסים (אני קניתי בתחנה מרכזית ירושלים) ולהטעין את הרב קו במחשב הביתיאם רק היתה אפשרות נורמלית להטעין חופשי יומי
לא רק בדגיםנראה לי שהגזימו עם הדבר הזה של הח"פ והשתיה מתוקה זה הבדל כמה עשרות שקלים בחודש
לעומת דברים אחרים
למשל האם אתה יודעים שהדגים הקפואים עלו בכשלושים אחוזים בגלל היבוא
זה אומר שכל שבוע שאתה קונה קילו וחצי אפי' סלמון קפוא זה 30 שח יותר
כפול 4 שבועות זה 120 שח
זה הרבה יותר ממיסוי של שקל וחצי או שלוש על כל ליטר שתיה מתוקה
כי אני לא מכיר בבית ששותים שם ממוצע 100 ליטר מתוק בחודש
ואם כן עדיף שיעצרו את זה
יש עכשיו התייקרות ביבוא בהמון דברים בעשרות אחוזים
זה כאפס וכאין נגד כמה שקלים שמשלמים על הח"פ
ברור אבל שזה מגיע סתם מרוע
כי אם זה באמת לא הרבה כסף אז מה הרוויחו בזה
אולי זה לקשור ולא בדיוקלא יודע מהיכן הדחף לכתוב כזה נוסח, אנחנו לא מוכנים לשלם ובטח לא בכיף, אולי התכוונתם שלא נמנע מכלום בגלל מס כזה אם יהיה - אבל זה גם נכון על הרבה דברים עקרוניים אחרים שכסף לא יעמוד בעדנו.
מסתבר שההגדרה לחרדי קצת גדלה.אולי זה לקשור ולא בדיוק
אבל אחינו הטועים מנפנפים בגרפים שמאז הקיצוץ בקצבאות הילדים מספר הילדים הממוצע למשפחה חרדית ירד
לא רוצה לכתוב- אבל יתכן דכסף כן עומד בעדנו- לפחות בעד חלקינו
מאה אחוז. אם כי לשם ההגינות, הוא לא המציא את השיטה, מס הבלו על הדלק למשל היה עוד לפני שהמולדובי השתלט על הכסף.קפיטליזם מוריד מיסים ולא מעלה, ולא מנהיג מאמצים מלחמתיים למיניהם בחסות הכלכלה.
הרעיון המעוות הזה שהמדינה אמורה 'לחנך' אנשים, ולהתוות להם את תרבות הצריכה שלהם היא מטומטמת.
יואיל מר ליברמן להקים ארגון במימון ידידו האוסטרי ובו יטיף ויסביר על גודל הנזק של השתיה המתוקה, החד פעמי, המעונות, האוטובוסים, הרב קוים, החשמל, המשכנתאות וכל שאר מרעין בישין.
מישהו שמע על גזירה חדשה בענין המשכנתאות אם אחד מבני הזוג לא עובד???
משהוא יכול להסביר למי שלא מבין בתחוםרדו להם נקודות זכות במשכנתא
שטויות.משהוא יכול להסביר למי שלא מבין בתחום
מה זה אומר נקודות זכות?
ואם זה יפגע בכל האברכים?
תודה
לא לכולם יש מחשב ביתי!!!יש אפשרות לקנות קורא כרטיסים (אני קניתי בתחנה מרכזית ירושלים) ולהטעין את הרב קו במחשב הביתי
אם אין לכם מחשב אז תעשו מהסמרטפון (על משקל אם אין לחם תאכלו עוגות)לא לכולם יש מחשב ביתי!!!
דבר ראשון תודה על ההרגעה.שטויות.
מדובר על משכנתא שהבנק נותן בשליחות המדינה ועבר זמנה (כי הריבית שלה כבר לא להיט ביחס לשוק), ומלכתחילה תנאי הזכאות שלה מטיבים מאד עם החרדים.
חוק ההסדרים היטיב עוד יותר את התנאים לחרדים, ובמקביל איזן עם התקנה של מיצוי השתכרות.
הפגיעה בחרדים מינורית אם בכלל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: