מידע שימושי גזרות תשפ"ב

מצב
הנושא נעול.

שלכם

משתמש פעיל
המס על משקאות משכרים הוא 85 שקל לליטר אלכוהול.
הנכון הוא, שיאיר לפיד בשעתו בלי שום בושה העלה את מחירי המשקאות הפשוטים - כמו ערק ווודקה, והוריד את מחירי הוויסקי של קהל מצביעיו.
איך הוא עשה זאת? המס עד אז היה באחוזים, וככל שהמשקה היה יקר יותר שילמו עליו מס גבוה יותר. לפיד שינה כאמור את השיטה למס קצוב של 85 שקל לליטר, וכך כל המשקאות היוקרתיים שבשיטת המס הקודמת שילמו יותר מ-85 שקל מס לליטר כוהל - הוזלו, ולתל-אביבים היתה אורה ושמחה והעיר בת ים נבוכה.
למיטב זכרוני הרפורמה יצאה לדרך בזמן ליצמן כשר בריאות שקידם אותה.
היא נכנסה לתקוף רק כשלפיד היה בממשלה והחרדים באופזיציה

שלכם

משתמש פעיל
אנחנו משתמשים המון בתח"צ, לא גרים במרכז.
בדקו את האפשרות לעשות הסדרי חופשי יומי/חודשי
ובכלל לא דיברנו על עניין הסטודנט (ליברמן ידפוק לעצמו על השכם שבזכותו כל החרדים יצאו ללמוד מקצוע)
בכל מקרה שהוא לא אמור להיות יקרו דרסטי שכן מי שנוסע הרבה משתמש על פי רוב בהסדרי מנוי תקופתי שלא מתייקרים

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
סתם בהערת אגב שכמעט לא דיברו עליה במהלך האשכול כאן
בתקציב 'הגזירות' יש כמה דברים שהם אל כאלו נוראים
כך לדוגמא הרפורה בחקלאות, שואלי אכן תפגע בחקלאים שמפגינים נגדה (כמדומני שהם פחות מצביעים בד"כ ליהדות התורה וש"ס, מרביתם בכל אופן) אך אמורה להוביל לירידה משמעותית במחירי הירקות, ובעיקר במחירי הפרות שעלו בשנים האחרונות בצורה לא פרפצוינלית.
אני מניח שרבים במגזר החריד יקבלו בשני ידים הסדר שהשתיה המתוקה תעלה יקר יתר והפירות זול יותר,
עניין של זמן.
מהר אד מחירי הירקות יעלו שוב ויישרו קו עם הקיים.
בחגים, כשיש יבוא - יש ירידת מחירים, או להפך??

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אתם צורכים 30 בקבוקי שתיה בחודש?
8 בכל שבת ?
אין לי מושג כמה אוכלים אצלכם בשבת,
אבל הרבה מעבר ל8 בקבוקים
רק בני המשפחה מעל עשרה
ויחד עם האורחים כרגיל עוד עשרה
זה אומר 50 איש אוכלים בשבת...

ב8 בקבוקים יש פחות מכוס לאדם...

שלכם

משתמש פעיל
עניין של זמן.
ממש לא יש דברים שבעקבות רפורמות יבוא מחירם ירד בהתמדה לאורך שנים
ולמיטב זכרוני וידיעתי מחירי הירקות לא עולים בחגים.

בכל מרה מחירי הירקות גם היום לא גבוהים (בהשוואה בין לאומית) הירידה צפויה בעיקר בפירות, ששם המחירים יקרים.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ממש לא יש דברים שבעקבות רפורמות יבוא מחירם ירד בהתמדה לאורך שנים
ולמיטב זכרוני וידיעתי מחירי הירקות לא עולים בחגים.

בכל מרה מחירי הירקות גם היום לא גבוהים (בהשוואה בין לאומית) הירידה צפויה בעיקר בפירות, ששם המחירים יקרים.
לא עולה, אבל גם לא יורד.
ההדגשה שלי היא על הירידה שלא נעשית. לכאורה אם פותחים את השוק ליבוא, זה כדי שתהיה ירידה המחיר. זה לא קורה.
ואגב, יש מדינות שאיכות הירקות פחותה בהרבה מהארץ (המים שמשתמשים בהם, הריסוס ועוד)

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
עניין של זמן.

אני חושבת שאת טועה.
בערב חגים זה ענין של ביקוש מוגבר, ומגדילים את ההיצע כדי לעמוד בביקושים.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שאת טועה.
בערב חגים זה ענין של ביקוש מוגבר, ומגדילים את ההיצע כדי לעמוד בביקושים.
מה זה משנה? גם אם מגדילים את ההיצע כדי לעמוד בביקוש, בכל מקרה מייבאים אותו מחו"ל. נו, מה קרה בדרך?
משום מה התוצרת מחו"ל מיישרת מחיר עם התוצרת שבארץ, ולא להפך...

שושן חוחים

משתמש פעיל
המס על הרב קו נשמע כבר פחות מאיים כי איך שאני מבינה מהאשכול שפוגע רק במבוגרים.
קחו בחשבון שהרבה מתוכם עובדים (נשים או גברים) והחוק מחייב לשלם בתלוש דמי נסיעות-חופשי חודשי.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מה זה משנה? גם אם מגדילים את ההיצע כדי לעמוד בביקוש, בכל מקרה מייבאים אותו מחו"ל. נו, מה קרה בדרך?
משום מה התוצרת מחו"ל מיישרת מחיר עם התוצרת שבארץ, ולא להפך...

זה משנה, כי אי אפשר לקחת זמני עומס של ביקוש מוגבר, וללמד מהם על הכלל כולו.
בדרך כלל, יבוא ופתיחת השוק מגבירים את התחרות בין הספקים ומגדילים את ההיצע, ממילא מביאים להורדת מחירים עד לנקודת שיווי המשקל.

להגיד: 'בערבי חגים המחיר גבוה', זו לא הוכחה לכך שיבוא מעלה מחירים.
אלא לכך שבזמני עומס וביקוש גבוה, עלול להיווצר מחסור גם כשיש יבוא.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
להגיד: 'בערבי חגים המחיר גבוה', זו לא הוכחה לכך שיבוא מעלה מחירים.
אלא לכך שבזמני עומס וביקוש גבוה, עלול להיווצר מחסור גם כשיש יבוא.
לא זה מה שאמרתי.
אמרתי שלא הוכח שיבוא עשוי להוריד מחירים

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא זה מה שאמרתי.
אמרתי שלא הוכח שיבוא עשוי להוריד מחירים

לא צריך להוכיח אקסיומות כלכליות פשוטות.
יבוא מוריד מחירים כי הוא מגדיל היצע.

במקרים חריגים, כמו: שהשוק המקומי ממילא כבר מוצף, או שיש ביקוש חריג, היבוא לא יוריד את המחיר.

בכל מקרה רגיל אחר, בו המחיר בארץ יקר מהמחיר בחו"ל בהפרש גדול יותר ממחיר היבוא עצמו, יבוא יוריד מחירים.

לדוגמא אננס: באירופה הוא עולה 1.5 יורו לאננס גדול ויפהפה.
בישראל הוא עולה 30 ש"ח ומעלה לאננס צמוק ורזה.

אם לייבא אננס עולה פחות מ-20 ש"ח ליחידה, והשוק יהיה פתוח לחלוטין לתחרות בין כל מי שירצה - המחיר ירד.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא צריך להוכיח אקסיומות כלכליות פשוטות.
יבוא מוריד מחירים כי הוא מגדיל היצע.

במקרים חריגים, כמו: שהשוק המקומי ממילא כבר מוצף, או שיש ביקוש חריג, היבוא לא יוריד את המחיר.

בכל מקרה רגיל אחר, בו המחיר בארץ יקר מהמחיר בחו"ל בהפרש גדול יותר ממחיר היבוא עצמו, יבוא יוריד מחירים.

לדוגמא אננס: באירופה הוא עולה 1.5 יורו לאננס גדול ויפהפה.
בישראל הוא עולה 30 ש"ח ומעלה לאננס צמוק ורזה.

אם לייבא אננס עולה פחות מ-20 ש"ח ליחידה, והשוק יהיה פתוח לחלוטין לתחרות בין כל מי שירצה - המחיר ירד.
השאלה במי תלויה עלית המחירים, כי החקלאים טוענים שהם מקבלים גרושים, והכסף הגדול נאבד בדרך. מה יקרה ביבוא? הרשתות לא יעלו גם כן מחירים?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
השאלה במי תלויה עלית המחירים, כי החקלאים טוענים שהם מקבלים גרושים, והכסף הגדול נאבד בדרך. מה יקרה ביבוא? הרשתות לא יעלו גם כן מחירים?

כל עוד יש תחרות בריאה בין הרשתות, והממונה על ההגבלים העסקיים יושב על משרתו ופוקח עין - הרשתות לא יכולות להעלות מחירים בפער גדול מדי.
כי בעל הרשת המתחרה ימכור בזול יותר, וימשוך את הלקוחות אליו.

*

לגבי טיעוני החקלאים - חקלאי שלא מקבל מחיר הוגן על השקעתו במוצר, שווה לו לשקול להפסיק לייצר אותו ולעבור לגידול רווחי יותר.
אם הכסף שהוא מקבל אינו מכסה את ההוצאות ואת שעות העבודה, כנראה שמסיבה כלשהי - הגידולים שלו אינם רווחיים. שיבדוק למה.
במקרה שהוא מגדל, לדוגמא, אננסים צמוקים בארץ מדברית חמה - ייתכן שזו התשובה. אננס הוא פרי שדורש אקלים טרופי מותאם. לגדל אותו בישראל עלול להיות הימור יקר ומיותר.
כך גם בנטיעות נוספות, שאולי אנחנו אוהבים לאכול אותן - אבל האדמה שלנו קצת פחות מתאימה לגדל אותן.
*
בארץ היפה שלנו אפשר לגדל תמרים (שמיוצאים לכל העולם במחירים משתלמים - וזה אומר שהגידול מוצלח ומתאים), פירות הדר, כרמי ענבים במקומות מסויימים, וכל מה שמחירו בשוק החופשי העולמי מכסה את עלות גידולו כאן בארץ + רווח לחקלאי.
*
מה שלא משתלם, אל תשתלו, ואל תתלוננו שאתם לא מרוויחים ממנו. תנו לרשתות לייבא אותו מחו"ל.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
האזרחים שמסבירים בטוב טעם ש"טוב שיהיו מיסים על השתיה המתוקה בגלל הבריאות" הם אגואיסטים! פשוט לא אכפת להם שיעלו מס על דבר שהם לא צורכים.
אני אולי לא טוענת שזה 'טוב שיהיו מיסים',
אבל אני ממש לא חושבת שזו גזרה שמכוונת נגד הציבור החרדי.
ומקומם אותי מאוד שאנשים כורכים את זה באותה חבילה עם גזירת המעונות.
אנחנו צריכים לברור את המלחמות שלנו.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אני אולי לא טוענת שזה 'טוב שיהיו מיסים',
אבל אני ממש לא חושבת שזו גזרה שמכוונת נגד הציבור החרדי.
ומקומם אותי מאוד שאנשים כורכים את זה באותה חבילה עם גזירת המעונות.
אנחנו צריכים לברור את המלחמות שלנו.
מסכים

אסתי 15

משתמש מקצוען
מה שלא משתלם, אל תשתלו, ואל תתלוננו שאתם לא מרוויחים ממנו. תנו לרשתות לייבא אותו מחו"ל.
כל מילה! כרגיל...
אבל אני הבנתי שהטענה של החקלאים איננה "לא משתלם", אלא "לא אנחנו אשמים במחירים היקרים".
הם טוענים שהמשווקים והחנויות הם אלו שמעלים את מחירי הפירות והירקות.
אם טענה זו נכונה, ייבוא לא יעשה שינוי גדול.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
כל מילה כרגיל...
אבל אני הבנתי שהטענה של החקלאים איננה "לא משתלם", אלא "לא אנחנו אשמים במחירים היקרים".
הם טוענים שהמשווקים והחנויות הם אלו שמעלים את מחירי הפירות והירקות.
אם טענה זו נכונה, ייבוא לא יעשה שינוי גדול.

אם טענה זו נכונה, מה אכפת להם לאפשר יבוא.

מסכה

משתמש רשום
נשמע לי קצת מוגזם [לא שאני מזלזל בגזירות], הרי התינוקים מתחת לגיל 5 עדיין חינם [מקוה שלא יגזרו על זה....], הילדים עדיין בהנחת נוער, מדובר סך הכל על שתי ההורים, שעד כעת שילמו על הנסיעות הלוך חזור לדוגמא: 50 ש"ח, ומעתה ישלמו כ-60 ש"ח,
נא להכנס לפרופורציות
הנחת הסטודנט תישאר?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה