חלבי גביניות רכות (יש גם תמונה)

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הכנתי.
הבצק מאוד טעים וגם המילוי.
הגלגול נוראי
כל המשטח מתלכלך ונוזל. צריך למצא פתרון אחר לאופן המילוי.
באמצע להכין מה שאני עושה פשוט אחרי הגלגול הכנסתי למקפיא
לבנתיים קופא לו שם כי לא נראלי אפשר לחתוך בלי נעדכן איך התוצאות
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
באמצע להכין מה שאני עושה פשוט אחרי הגלגול הכנסתי למקפיא
לבנתיים קופא לו שם כי לא נראלי אפשר לחתוך בלי נעדכן איך התוצאות
בנגלה האחרונה פשוט הכנתי רולדות אישיות ברוחב 2 סמ וגלגלתי אותם.
וזה יצא הכי מוצלח
 

LALYS

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
המשתמש נחסם
אני מבינה שהיה לא קל...
גם אני בהתחלה לא הסתדרתי
ובנסיונות חוזרים השגתי שליטה מעולה.
באמצע להכין מה שאני עושה פשוט אחרי הגלגול הכנסתי למקפיא
דווקא רעיון
 

חסידויסית

משתמש מקצוען
הכנתי אתמול את הרולדות ושמתי במקפיא. עכשיו אפיתי אותן. נחתך מעולה ויצא פוטוגני לחלוטין...
שלא לדבר על הטעם והרכות... פשוט מושלם!!
(כן הרתחתי את הסירופ. עניין של נערווים...)
 

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
טוב, הכנתי. יצא ממש טעים!!!
אבל, זו עבודה של שעות!!
קודם כל, הבצק לא יצא דביק, אלא נוזלי!! לא היה שייך לעבוד איתו בכלל!
אז הוספתי עוד ועוד ועוד קמח, עד שנהיה דביק.
כל השאר היה די בסדר. רק לי יש תנור חלבי קטן, אז עשיתי מלא נגלות (ולחכות שיתקרר וכו') זה לקח מלא זמן.
את החלב ערבבתי עם קצת סוכר, לא צריך להגזים, גם לא הרתחתי. בסוף באמת יצא טעים.
רק מה, הרבה עבודה, לא בטוח שאתפתה להכין את זה שוב.
מה שכן, היה כאן רעיון להקפיא את הגלילות בין לבין, זה יופי של רעיון, כי עד שבאתי לחתוך אותן לשושנים הבצק נמרח והיה קשה מאוד לחתוך.
תודה על המתכון!!
(טיפ - כדאי לכתוב במתכון כמה גביניות יוצא, אם הייתי יודעת שיוצא כל כך הרבה, הייתי עושה חצי כמות).
 

chavib

משתמש פעיל

LALYS

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
המשתמש נחסם
הכנתי אתמול את הרולדות ושמתי במקפיא
רעיון מעולה. שמחה שיצא טוב.
(טיפ - כדאי לכתוב במתכון כמה גביניות יוצא, אם הייתי יודעת שיוצא כל כך הרבה, הייתי עושה חצי כמות).
המתכון המקורי בכמות כפולה
זה כבר חצי כמות....
האם ניתן להתפיח את הבצק לילה במקרר?
אני מאמינה שכן. (אם עדיין רלוונטי:confused:)
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
המתכון המקורי בכמות כפולה
זה כבר חצי כמות....
מזל, אחרת הייתי הולכת לישון בשתיים בלילה!!

אגב, יום אחרי, אני מוציאה 2 גביניות מהמקרר, שמה בתנור לחימום קל. יצא טעים בטירוף! לא יאומן! ובדיעבד טוב שיצאה כמות גדולה, לא בטוח כמה ישאר לשבועות :D
ואחרי כל זאת, נראה לי שאשוב ואכין גביניות בהמשך. רק צריך לפני החיתוך לשים קצת זמן במקפיא.
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מזל, אחרת הייתי הולכת לישון בשתיים בלילה!!

אגב, יום אחרי, אני מוציאה 2 גביניות מהמקרר, שמה בתנור לחימום קל. יצא טעים בטירוף! לא יאומן! ובדיעבד טוב שיצאה כמות גדולה, לא בטוח כמה ישאר לשבועות :D
ואחרי כל זאת, נראה לי שאשוב ואכין גביניות בהמשך. רק צריך לפני החיתוך לשים קצת זמן במקפיא.
צריך להם חימום קל?
כי דוקא גביניות הולכות קרות
זה לא הסוג?
 

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
צריך להם חימום קל?
כי דוקא גביניות הולכות קרות
זה לא הסוג?
אני לא יודעת.
אבל כשהוצאתי אותן מהמקרר, נזכרתי בטעמן המופלא מיד אחרי האפיה וממש התחשק לי לטעום זאת שוב, אז חיממתי. אני מתארת לעצמי שגם קר זה טעים.
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני לא יודעת.
אבל כשהוצאתי אותן מהמקרר, נזכרתי בטעמן המופלא מיד אחרי האפיה וממש התחשק לי לטעום זאת שוב, אז חיממתי. אני מתארת לעצמי שגם קר זה טעים.
מעולה כשזה קר
לטעמי אפילו יותר טעים לא מייד אחרי האפייה
 

רחליז

משתמש פעיל
לי יש מתכון דומה מאד והבצק לא יוצא נוזלי. מעט דביק אולי וברידוד בין 2 נירות- הוא ממש ילד טוב
4.5 כוסות קמח- אני שמה כוסמין לבן
0.5 כוס סוכר
לבן גדול או שמנת
טיפה מלח
כרבע כוס שמן
ביצה
זהו.... בלי מים כלל
השאר זהה
אני לשה ביד, יותר נח לי בכמות קטנה כזו
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לי יש מתכון דומה מאד והבצק לא יוצא נוזלי. מעט דביק אולי וברידוד בין 2 נירות- הוא ממש ילד טוב
4.5 כוסות קמח- אני שמה כוסמין לבן
0.5 כוס סוכר
לבן גדול או שמנת
טיפה מלח
כרבע כוס שמן
ביצה
זהו.... בלי מים כלל
השאר זהה
אני לשה ביד, יותר נח לי בכמות קטנה כזו
יש גם הבדל גדול בשמן....
 

Chasdei hashem

משתמש פעיל
הגביניות האלה שונות מגביניות שמרים רגילות בגלל הבצק שלהם
שיוצא רך מאד!! וממש נימוח בפה.
ההתעסקות קצת קשה כי הבצק דביק וצריך לקמח אותו כשעובדים איתו
אבל התוצאה שווה....
ועוד משהו. הן לא הכי אסתטיות ביחס לגביניות שמרים רגילות.
פחות מתאים למשלוח יוקרתי...
אבל הטעם מיוחד.....

--המתכון--

הבצק:


4.5 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 אשל/אשד
2 ביצים
50 גר' שמרים
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר

המילוי:

750 גר' גבינה לבנה
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 חב' פודינג וניל


סירופ:

1 כוס חלב
1 כוס סוכר

הוראות הכנה:

לשים את חומרי הבצק במיקסר
הבצק יוצא דביק! לא להיבהל!
יש אפשרות להוסיף קמח לבצק אבל זה הורס את המרקם.

להתפיח שעה.
לחלק ל4 חלקים
לרדד כל אחד למלבן . למרוח את המילוי. וליצור רולדה.
לחתוך לשושנים ולהניח בתבנית בצורה מרווחת שלא יגע אחד בשני.
לאפות כרבע שעה ב180 מעלות
הגביניות צריכות להיות מאד בהירות!
אפיה ממושכת יותר תקשה את הבצק.

אחרי שמוציאים מהתנור מחכים להתקררות קלה.
לא יותר מכמה דקות כי אח"כ זה לא סופג. וטובלים בסירופ.

בתאבון!!




צפה בקובץ המצורף 1129516צפה בקובץ המצורף 1129517
כוס חד פעמי או מדידה?
 

LALYS

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
המשתמש נחסם
צריך להם חימום קל?
כי דוקא גביניות הולכות קרות
זה לא הסוג?
זה מגיע קר.
אבל על טעם וריח אין להתווכח:)
וכל האופציות אפשריות.
מזל, אחרת הייתי הולכת לישון בשתיים בלילה!!
אחרי שעשיתי את הכמות המקורית.
שלא נגמרה...
חתכתי את הכמות לשתיים. לנצח:sneaky:

כוס חד פעמי או מדידה?
חד פעמי
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אחרי הדיון כאן על היחס בין קוביית שמרים לשמרים יבשים,
נתקלתי ביחס המרה באתר של ברכי קופטייל
[באחת התגובות למטה. חוץ ממה שהקישור הנ"ל מוביל לעוגה שווה ממש!]
הי, שמרים יבשים ממירים בחלוקה ל3
ז"א שאם במתכון יש צורך ב25 גר' שמרים טריים תצטרכי 8.3 גר' שמרים יבשים
 

אני1000

משתמש מקצוען
לי יש מתכון דומה מאד והבצק לא יוצא נוזלי. מעט דביק אולי וברידוד בין 2 נירות- הוא ממש ילד טוב
4.5 כוסות קמח- אני שמה כוסמין לבן
0.5 כוס סוכר
לבן גדול או שמנת
טיפה מלח
כרבע כוס שמן
ביצה
זהו.... בלי מים כלל
השאר זהה
אני לשה ביד, יותר נח לי בכמות קטנה כזו
אפשר חמאה במקום שמן?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה