לא. אני רק עוקב אחר משקל "עשות", וכפי שכבר כתבתי אין זאת כי אם הצעה שלי על פי סברא, מבלי שראיתי דנים בזה.נכתב ע"י אברהם;348993:געוואלדיג, לגבי ניקוד הלמ"ד בפתח והה"א בחטף-פתח, יכול להיות שזו עוד מחלוקת בין הנקדנים האשכנזים לספרדים?
"הֲנוֹת", המקור "הָנֹה".נכתב ע"י אושר;349002:לַהֲנות?? יש דבר כזה - הָנָה??
בפועל עומד יש לנקד לֵהָנות, שזה קיצור ע"ד לשון חכמים של לְהֵהָנות, (כמו לְהֵעָשׂוֹת) ובניינו נפעל.נכתב ע"י געוואלדיג;348987:התשובה של אברהם היא תשובה מעשית, וכך מנקדים.
ולי נראה, שבפועל עומד יש לנקד לַהֲנוֹת, ובפועל יוצא לְהַנּוֹת, והוא קיצור מן לְהַהֲנוֹת.
אם מישהו מהנה אותך, אתה נֶהֱנֶה, ואתה "לְהֵהָנוֹת".
נפעל עצמו הוא מבנין הקל, לא הבנתי מה זה קשור?נכתב ע"י אושר;349059:יש עוד פעלים המופיעים בנפעל ושם הפעולה הוא בקל (לדוגמא: "נכנס" ו"כניסה", ואל תביא לי את "הכונס" להפריך את דברי, כי השימוש ב"כניסה" נובע מהצורה של "נכנס" ולא של "כונס"), אבל גם בלאו הכי אין החסרון של צורת "הַנָּאה" מסייעת לטענתך, כי אין זו צורת שם הפעולה של פיעל, אלא צ"ל הִנּוּי,ׁ(כלומר: גרימת הנאה) כמו: כִּסּוּי.
אכן הנאה יכול לבוא מבנין פיעל, אבל מה שאמרתי הוא, שאם אין לנו מקור לכך, למה שלא נשבצנו במקומו הראוי בבנין קל?נכתב ע"י עפרה;349102:גם הַנָּאָה יכול היה להגיע מבנין פיעל, כמו קַבָּלָה, כַּוָּנָה ודומיהם. יש יותר מצורה אחת של שם פעולה בפיעל (וגם בבניינים אחרים).
אם הָנִיתָ אתמול וגם כעת עתה הוֹנֶה וברצונך להמשיך ולַהֲנוֹת - מי אני שאקלקל לך את ההנאה... אני ממש נֶהֱנֵית מזה...נכתב ע"י געוואלדיג;349141:נפעל עצמו הוא מבנין הקל, לא הבנתי מה זה קשור?
כלל גדול, אם יש נקודה בפ"א הפעל, הוא מבנין הכבד בכל ההטיות, לבד כאשר הדגש בא תמורת אות נופל, כמו נון.
התכוונת, כנראה, לדגש בעה"פ שהוא סימנם של הבניינים הכבדים.
אכן הנאה יכול לבוא מבנין פיעל, אבל מה שאמרתי הוא, שאם אין לנו מקור לכך, למה שלא נשבצנו במקומו הראוי בבנין קל?
אתמול (שלשום) גרמתי הנאה לעצמי, הָנִיתִי את עצמי, ועל כן נהניתי, וגם כעת אני הונה ונהנה, ובבקשה לא לקלקל לי את ההנאה כי אז לא אוכל להמשיך לַהֲנוֹת את עצמי וּלְהֵהָנוֹת בעצמי, ואני שמח לְהַנּוֹת לכל אחד אחר שֶׁיְּהֻנֶּה על ידי.נכתב ע"י אושר;349328:אם הָנִיתָ אתמול וגם כעת עתה הוֹנֶה וברצונך להמשיך ולַהֲנוֹת - מי אני שאקלקל לך את ההנאה... אני ממש נֶהֱנֵית מזה...
נכתב ע"י געוואלדיג;349510:אתמול (שלשום) גרמתי הנאה לעצמי, הָנִיתִי את עצמי, ועל כן נהניתי, וגם כעת אני הונה ונהנה, ובבקשה לא לקלקל לי את ההנאה כי אז לא אוכל להמשיך לַהֲנוֹת את עצמי וּלְהֵהָנוֹת בעצמי, ואני שמח לְהַנּוֹת לכל אחד אחר שֶׁיְּהֻנֶּה על ידי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: