ואם ברשות לניי"ע עסקינן,
אני מביא כאן את לשון האזהרה שלהם, ויראה הציבור וישפוט האם בהודעתה הראשונה של 'בסדנו' יש משהו מטעה.
5 במאי 2024
בהמשך לכתבה שהתפרסמה בעיתון דה-מרקר ביום 26 באפריל 2024 בעניין קבוצת בסדנו, ותגובת הקבוצה המצוטטת בכתבה זו לפיה פעילותה
"מדוגמת ומנוטרת על-ידי הרשות לניירות ערך", וכן פרסומים והודעות אחרות בנושא, מבקשת רשות ניירות ערך להבהיר כדלקמן:
פעילותה של קבוצת בסדנו אינה מפוקחת על-ידי רשות ניירות ערך, וגיוסי כספים שמבצעת קבוצת בסדנו אינם באישורה או בפיקוחה של הרשות.
רשות ניירות ערך ניהלה חקירה פלילית בעניינה של קבוצת בסדנו בחשדות לביצוע עבירות של הצעה ומכירה ללא תשקיף לפי חוק ניירות ערך; קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות לפי חוק העונשין וכן עבירות הלבנת הון לפי חוק איסור הלבנת הון, זאת במהלך התקופה שבין השנים 2022-2019. החקירה הסתיימה לאחרונה והתיק צפוי לעבור בקרוב לפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), לצורך בחינת הגשת כתבי אישום כנגד המעורבים בפרשה. ראו לעניין זה הודעת הרשות מיום 2 במאי 2023 בדבר העברת תיק החקירה והחשדות שעמדו בבסיס החקירה.
לצפייה בפרסום באתר לחצו כאן.
אני חושב
שבנוסח הודעתה של 'בסדנו' יש משהו מטעה מאוד, ואכן מובן למה הרשות הוציאה את ההודעה. בשונה ממה שאמר גרוס הרשות לא הוציאה הודעה בתגובה לאיך שהם צוטטו בכתבת 'דה מרקר' אלא בתגובה להודעתם המטעה, כי גרוס אישר בשידור ב'קול חי' את הנוסח המצוטט.
ול
@micha לא באתי להטיל דופי בטיעוניך, אם תעקוב אחרי תגובותי תבין באיזה צד אני, שאלתי שאלה למען הגילוי הנאות. וקיבלתי תשובה. את שאלתי מחקתי.
ובאשר לזה
זה מאוד מעניין, וזה ממן העניין. כי יש אנשים שאין להם דרך לוודא אם אכן היו השקעות וכו'. וברגע שאתה מוכיח רמאות וגיוס משקיעים כשאסור - אז אנשים מבינים במה מדובר. (ואני לא אומר שהייתה רמאות או גיוס משקיעים כשאסור רק שאלתי).