השקעות במה עדיף להשקיע? בקניית דירה להשקעה? או בשוק ההון?

אהרן2

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
קודם כל יפה מאוד!

בתוכנית חיסכון והשקעה
מה זה? ואלו מניות?

הפקדתי בקופה אחת 70,000 ש"ח
במה הם מושקעים?

כל תקופה לפני שעומד להיגמר הגרייס, אני ימחזר את ההלוואה ויאריך את הגרייס לעוד שנתיים
תלוי באיזה תנאים ואם בכלל, הם מוגבלים בסכום הכללי שהם יכולים להלוות בשנה.
ואם תשכפל את השיטה לשנים הבאות עם חברות נוספות, אפשרויות האיום לניוד יפחתו מאוד.
זה לא סיבה לא לעשות, אתה כן אמור להיות מסוגל להחזיר את החוב כי יתכן והוא יעמוד לפרעון.

מיוזיכיף

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
איזה השקעה. תפרט בדיוק
אני רוצה לעשות את אותו דבר, רק בלי הון עצמי להתחיל עם שאריות משכנתא והלואה בנקאית.
הסיכון הוא שלא תעמוד בעומס הנפשי בשעת נפילת שוק
לגבי זה כפי שאני מכיר את עצמי אוכל בס"ד לעמוד בפרט שזה נטו לנשואי הילדים סיפור של עוד 17 שנה בעז"ה.
ויכול להיות שבית ההשקעות ימכור לך את המניות בהפסד כמו שכתבתי כאן.
אני רוצה להשקיע בעוקב מדד s&p500 זה נקרא מנייתי לא?
מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם זה?
והאם הם אכן עושים דברים כאלה כלומר האם הם מוכרים במקרה כזה?
וחוץ מהנ"ל אין עוד סיכון לטווח של 17 שנה
[כמובן שצריך לקחת בחשבון שאם בדיוק אז תהיה ירידה נצטרך להסתדר עם הלואה לשנה שנתיים אני מתכווין לשאול לגבי סיכון של להפסיד את הכסף לגמרי]
ותודה רבה רבה על כל ההסברים המחכימים שלך פה בפרוג פתחת לי את העיניים

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני רוצה לעשות את אותו דבר, רק בלי הון עצמי להתחיל עם שאריות משכנתא והלואה בנקאית.

לגבי זה כפי שאני מכיר את עצמי אוכל בס"ד לעמוד בפרט שזה נטו לנשואי הילדים סיפור של עוד 17 שנה בעז"ה.

[כמובן שצריך לקחת בחשבון שאם בדיוק אז תהיה ירידה נצטרך להסתדר עם הלואה לשנה שנתיים אני מתכווין לשאול לגבי סיכון של להפסיד את הכסף לגמרי]
ותודה רבה רבה על כל ההסברים המחכימים שלך פה בפרוג פתחת לי את העיניים
יש גם סיכון של קושי לעמוד בהחזרי ההלוואה בדיוק כשהשוק בנפילה.

משה יצחק

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
בתוכנית בסט אינווסט של הכשרה,
אפשר לבחור במספר מנהלי השקעות 3 מתוך5/6, ויש מעלה שגם במעבר ממנהל השקעה 1 לשני אין אירוע מס
ולהכשרה יש מסלול עוקב S&P 500 ,
אבל בפוליסת החיסכון של הכשרה לא ניתן ללוות על חשבון הכספים במסלול מניות, רק במסלול כללי.
רק בקופת גמל להשקעה ניתן ללוות גם במסלול מניות,
ושם אתה מוגבל בסכום של עד כ - 140,000 ש"ח בשנה (קופה אחת על שמך ועוד אחת על שם אשתך)
אבל זה לא בעיה כי יש לך להכניס 140K ב 2021 ובתחילת 2022 עוד 140K וכבר יש לך 280K במסלול עוקב S&P 500 של הכשרה ואתה יכול לקבל על זה הלוואה עד 80% בריבית P-0.5 עם גרייס עד שנתיים, וגם הדמי ניהול בקופות הגמל להשקעה ניתן להגיע להרבה יותר זול אני קיבלתי 0.4,

בפוליסת החיסכון של הכשרה ניתן לקבל גרייס עד 6 שנים, אך הדמי ניהול אפי' בסכומים גבוהים עדיין עומדים על 0.9

בהצלחה,

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
שאריות משכנתא והלואה בנקאית.
אם הייתי מכיר אותך הייתי עוצר אותך.
כסף זה דבר חשוב
אבל בריאות הנפש ושלום בית זה יותר חשוב.
תעבוד, תרוויח, תחסוך, תשקיע.
כן, מנייתי.
לא יודע.
לא מכיר סיכון ריאלי.
אבל בעולם יש מפעם לפעם אסונות לא ריאלים.
שים לב לדברים של @Tweenset
יש גם סיכון של קושי לעמוד בהחזרי ההלוואה בדיוק כשהשוק בנפילה.
יתכן שתהיה בלי עבודה.
מי יתן לך הלוואה ובאלו תנאים.
זה סיכון שהחיים יסגרו עליך.
מאחל לך "חיים של עושר וכבוד".

מיוזיכיף

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
@ארי בכרמים תודה רבה.
הפחדת אותי כהוגן,
לפי דבריך יוצא שבהשקעה ממונפת אני צריך ללכת על נדלן,
שם אין לי סיכון כי תמיד אוכל למכור את הדירה.
[אם לא אסתדר עם ההלוואה או שכמה חודשים לא יהיה שוכר]
או שגם בנדלן [דירה קיימת באזור חרדי עם שוכרים חרדיים] תוכל להפחיד אותי... בבקשה...
תודה

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
שם אין לי סיכון כי תמיד אוכל למכור את הדירה.
אין דבר כזה "אין סיכון".
וגם למכור דירה לוקח חודשיים קשים.
ובכל זאת @מיוזיכיף אם שאלת אותי כאחד שלא מבין בנדל"ן
לך על זה. אל תפחד מאתגרים. תבדוק את הנושא לעומק!

כמובן השקעה בנדל"ן זה דורש לנהל את ההשקעה.
אבל יש לך חוסן נפשי בשעת משבר (וגם יש פחות משברים בנדל"ן)
(אל תשכח לשמור קבלות מהמתווך עו"ד שיפוצניק וכדומה
כשתמכור ברווח זה יתנכה במיסים)
בהצלחה !

עכשיו עיצה ממני אליך
אל תשמע בקול אלה שמנסים להוריד אותך מהרעיונות הנועזים והטובים שלך
תסנן אותם ! הם לא נותנים להתקדם בחיים.
גם לא בקול @ארי בכרמים שמקליד אי שם
(במקרה שלך יתכן שהצלתי אותך)
אבל בגדול לאנשים כמוני אל תשמע.
בהערכה רבה
@ארי בכרמים
מקווה שתשמע בקולי בעניין שוק ההון
כי אני נזהר לא להוריד אנשים מרעיונות טובים.
ואם הורדתי אותך מהעניין זה כי אני ממש חושש.

מיוזיכיף

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
בכרמים הצלחת לבלבל אותי כהוגן לא לשמוע לאף אחד רק לך... :)
תכלס אין לי כ"כ כוח וזמן לניהול של נדלן,
וקשה לי לרדת מהחלום של שוק ההון כ"כ מהר,
אמת אני יכול להתחיל עם הפקדות קטנות כל חודש אבל אז זה יוצא המון כסף בשביל לחתן את הילדים בכבוד,
יש מסלולים לא מנייתים משתלמים וכשרים, ששם אין את התנאי הזה כפי שהבנתי מהודעתך?

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
בכרמים הצלחת לבלבל אותי כהוגן לא לשמוע לאף אחד רק לך... :)
יש מישהו שאמר לך לא כמוני בעניין מינוף בשוק ההון ?
תכלס אין לי כ"כ כוח וזמן לניהול של נדלן,
מבין אותך. אין כסף קל.
וקשה לי לרדת מהחלום של שוק ההון כ"כ מהר,
החיים קשים.
אמת אני יכול להתחיל עם הפקדות קטנות כל חודש אבל אז זה יוצא המון כסף בשביל לחתן את הילדים בכבוד,
תקרא את המאמר הזה של @מקצועי בלבד
יש מסלולים לא מנייתים משתלמים וכשרים, ששם אין את התנאי הזה כפי שהבנתי מהודעתך?
לא מנייתי = תשואה נמוכה.

מיוזיכיף

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
@ארי בכרמים אין עליך כל הכבוד על העזרה פה בלי להכיר אותי...
כבר רץ לקרוא רק בנתיים,
עוד שאלה,
הרי עיקר הסיכון מתחיל כאשר שווי התיק יירד מתחת לסכום ההלוואה,
באיזה אחוזים זה חשש רחוק שזה יקרה,
כלומר אם 90% מהתיק זה הון עצמי [או הלוואה מבחוץ] התיק צריך לרדת ביותר מ90% בשביל הסיכון,
בקצרה בשביל לדעת את גודל הסיכון במינוף צריך לדעת מה הם הירידות הסבירות שיקרו.
תוכל לעזור לי בנתונים?
לגבי החשש של קושי בתשלום ההלואה אכתוב עוד נקודה אח"כ.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
זה סיכון
הרי עיקר הסיכון מתחיל כאשר שווי התיק יירד מתחת לסכום ההלוואה,
אבל זה עיקר הסיכון.
אפשר גם למנף הרבה יותר ע"י רכישת אופציות.
אבל לא נראה שיש אפשרות לעמוד בעומס הנפשי הזה
כאשר כל העיתונות והתקשורת בכותרות אדומות של נפילת הבורסה הגדולה בהיסטוריה
והכלכלנים אומרים שהבורסה נפלה ללא יכולת תקומה.
(לתקשורת יש נטייה טבעית לראיין את אלו שמדברים הכי קיצוני.)
התרחיש הזה קורה אחת לכמה שנים.
תקרא שם במאמר של @מקצועי בלבד
היא מסבירה את זה נפלא.
אני אהבתי גם את המאמר הזה
כאן הוא מסביר על מידע בתקשורת שאנשים כל כך כמהים לשמוע בשעת משבר
ועד כמה המידע באמת אמין
ציטוט:

אבל המצב עוד גרוע יותר. במחקר שבוצע בעבר הראה פרופ' פיליפ טטלוק מאונב' ברקלי שהתקשורת מעדיפה להזמין מומחים שמוסרים תחזיות שגויות (זכור למשל אהוד ברק שקבע שאסד ייפול תוך כמה שבועות, צונאמי מדיני ועוד) מאשר מומחים או פרשנים אשר אומרים שאינם בטוחים. תחזית שגויה היא עדיין כותרת מביאה רייטינג (פעמיים, מאוחר יותר אפשר לנתח את הכישלון) מאשר מומחה שיאמר שאינו בטוח או שלא ניתן לקבוע. פרופ' נאסים טאלב העלה טענה מעניינת בעיני. אם העיתונות הייתה מעוניינת להועיל אז בחלק מהימים העיתון היה דף אחד כי לא קרה כמעט כלום ובחלק אחר מהימים היינו רואים עיתון של 50 עמודים. אותו דבר בטלויזיה עם מהדורה של דקה ביום שלא קרה הרבה ומהדורה של שעה ביום שהיו התרחשויות משמעותיות. בפועל זה כמובן לא קורה (לפחות לא החלק של הקיצור). אף אחד לא ישלם על עיתון של עמוד ובמהדורה של דקה אין אפשרות למכור פרסומות. כך אנו נדונים בימים ללא אירועים מיוחדים לכותרות צעקניות בנוסח "פרשת גילה גמליאל" או לכותרות שעובדות תמיד "חשש ממתיחות בצפון" (ומסרטן, התקף לב וכו').

מיוזיכיף

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
ובכל זאת,
היכן אני רואה את הנתונים של הירידות והעליות בצורה שאיני יוכל להבין מה קורה שם בגרף?

משה יצחק

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
@מיוזיכיף תתייעץ עם איש מקצוע,
או יועץ השקעות , או סוכן ביטוח שבקי בתחום, ואתה סומך עליו, אם יש לך כזה אחד,

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
לעצור את המרוץ לדירה - זה לא תמיד כלכלי וזה משעבד אתכם להתחייבות ענק
האם מחירי הדירות תמיד עולים, איך לבדוק את התשואה על הדירה ומה היתרון במגורים בשכירות?
עמית והגר דרור|10/05/2021 10:30
(24)

כותרות בשנת 2021 ממליכות אותה עוד לפני תום המחצית הראשונה, כשנת העלייה החדה במחירי הנדל"ן בישראל מזה שנים. הקורונה הסתיימה, ככל הנראה, ובציבור יש הבנה שאם משבר כזה לא מוריד את מחירי הנדל"ן, אז כנראה שהם לא יירדו בקרוב.

לטעמנו זו הנחה שגויה. מחירי הנדל"ן בישראל מתנהגים במחזוריות כמו בכל שוק נדל"ן ברחבי העולם. כיום כמעט איש לא זוכר שבין השנים 1995-2007 מחירי הנדל"ן ירדו ריאלית, כלומר בניכוי האינפלציה, ברציפות במשך כמה שנים. בין השנים 1968-1988, תקופה של 20 שנה, הם ירדו בכ-7%. תארו לכם שמי שרוכש דירת מגורים להשקעה בתשואת שכירות נמוכה, נקלע לתקופה כה ארוכה של מחירים שיורדים.

DIROTDR_bicaax.png

הנרטיב כי מחירי הדיור תמיד עולים הוא תוצאה ישירה של אובדן אמון הציבור ביכולתם של פוליטיקאים להוריד את המחירים. אווירת תום קורונה, עם האכזבה מהפוליטיקאים, מביאה את הציבור למסקנה שיש לקנות דירה בישראל, בין אם למגורים או להשקעה. התוצאה הישירה היא שיחידים וזוגות נוטלים על עצמם הלוואות גבוהות. משכנתא בגובה של מיליון שקל לזוג שרק התחתן הפכה כבר לסטדנרט החדש, גם אם הוא משתכר שכר נמוך מהממוצע במשק. איך קרה שלחץ תרבותי וחברתי מביא כל כך הרבה אנשים לקבל החלטות שלא ממקום רציונלי?

אחד המסרים הכי חשובים בספר "אבא עשיר, אבא עני", מדבר על ההבדלים בין נכסים להתחייבויות. רוב אלו שרוכשים דירת מגורים, סבורים שהם עושים זאת כסוג של השקעה וגידור מעליית מחירים, בעוד שהמציאות בפועל היא שדירת המגורים שלכם היא לא הנכס הגדול ביותר, אלא ההתחייבות הגדולה ביותר. התחייבות לשלם משכנתא שהיא לעתים גבוהה מיכולות ההחזר הריאלית של משק הבית ושאותה לא מכסה שכר הדירה שהייתם אמורים לקבל עליה.
תשואה על ההון העצמי? מונח שרבים מרוכשי הדירות לא מכירים
אם תשאלו רוכשי דירות מגורים בישראל האם הם יודעים מהי התשואה שיקבלו על השקעת ההון העצמי שלהם, כנגד השקעה של כל כספם הזמין והפנוי, ככל הנראה שרובם המכריע לא ידע על מה אתם מדברים. נכון, התשואה מדירה היא בסימן שאלה. אפשר לראות אותה כחיסכון של דמי השכירות שהייתם משלמים עלייה בתוספת עליית הערך השנתית, ממנה תפחיתו את הריבית השנתית ותחלקו בהון העצמי שהשקעתם. כנראה שהמשוואה הזאת נשמעת לרבים כלא ברורה.
הטיעון המרכזי של מי שגורסים כי זוגות שמתחתנים ואפילו רווקים חייבים לקנות דירה בישראל, הוא שמחירי הנדל"ן כל הזמן עולים וימשיכו לעלות בטווח הארוך. כנראה ששמעתם אינסוף הסברים מדוע הביקושים עולים על ההיצע ולכן מי שיבחר להיות שוכר דירה, במקום בעלים של דירה, יהיה בבעיה.
אלה כמובן לא סיבות כלכליות אמיתיות וכפי שהראינו בפתיח הן גם לא מדויקות. אין בהן כל התייחסות אמיתית בעצם לנתון הכמעט יחיד שחשוב - מהי התשואה שתניבו על ההון העצמי שלכם, משוקללת בסיכון שלקחתם. אם מדובר בדירה שעלתה מיליון שקל ומומנה ב-30% הון עצמי ומניבה תשואת שכירות של 2.5% ברוטו ממחיר הדירה, אז ייתכן בכלל שהמינוף על הנייר, ללא עליית מחיר הנכס, לא מגדיל לכם את התשואה על ההשקעה. מינוף נלקח בדיוק למטרת הגדלת התשואה ואם הוא לא יכול להשיג את המטרה, אז אין הצדקה בנטילת הסיכון.

נמשיך עם הדוגמה. נניח ששכר הדירה הוא 2,500 שקל בחודש וברמת מקדם הביטחון אנחנו לוקחים בחשבון רק 10 חודשי שכירות. למקרה שחודש בשנה הדירה תעמוד ריקה ולמקרה שיהיו לנו תיקונים וצרכי תחזוקה שיאפסו את התמורה של חודש נוסף. זו הנחה סבירה. מכאן ש-10 חודשים כפול 2,500 מעניקים 2.5% תשואה על הנכס לפני מינוף. אבל השתמשנו רק ב-300,000 שקל מכספנו ועל היתר אנחנו משלמים ריבית משכנתא משוקללת שגבוהה ככל הנראה מ-2.5%, למרות הריבית הנמוכה במשק. על 700,000 נשלם לצורך הדוגמה ריבית ממוצעת של של 2.5% בשנה, שהם 17,500 שקל של הוצאות ריבית. מתוך 25,000 שקל של דמי שכירות בשנה אנחנו נשארים עם 7,500 שקל בלבד. כלומר אם מחיר הדירה לא יעלה, התשואה על ההון העצמי תעמוד על 2.5% בלבד. האם אתם בטוחים שזו האלטרנטיבה הטובה ביותר לכספכם?
הפרדה בין בחירת מקום המגורים להקצאת ההון תייצר רווחה כלכלית
המסר שלנו הוא שבחסות טירוף עליות המחירים של הנדל"ן בישראל ושיחות הסלון שיש כמעט בכל בית כשהמסר שלהן הוא "קנו כבר דירה", ההיגיון הכלכלי הולך לאיבוד. רכישת דירת מגורים במרבית המקרים לא יכולה להפוך לצעד המשתלם ביותר כלכלית מבחינת ההון שלכם, לו רק מהנימוק של קבלת החלטת המגורים בצמוד להקצאת ההון.
מרבית האנשים קודם בוחרים את מקום המגורים ואחר כך כופים את ההחלטה להשקיע את הונם העצמי בדירה. אנחנו עוד נתנו פה "הנחה" גדולה מאוד כי דירת מגורים איננה דירה להשקעה ויש לראות אותה כהתחייבות ולא כנכס.
ייתכן גם מקרה שבו החלטת המגורים התבררה כהחלטת השקעה טובה, במרוצת הזמן, אבל הכל כיד המקרה ולא בגלל תכנון ומחשבה. מה זה טובה? ביחס לאלטרנטיבות הקיימות ברמת סיכון זהה, אבל אם אנחנו לא מתכננים את המהלכים שלנו, הסיכויים להשקיע טוב הם קטנים.

אנחנו חושבים שכל יחיד, זוג או משפחה צריכים לקבל את ההחלטות שלו באופן הבא:
קביעת מקום המגורים הנוח ביותר - עד כמה רכישת/שכירת הדירה נוחה ומתאימה בהיבט מרחק ממקום העבודה, מרחק מבני משפחה, איכות חיים ועוד. חשוב לעשות את ההפרדה בין איפה אנחנו רוצים לחיות לבין איפה אנחנו רוצים לקנות נדל"ן. פעמים רבות לא תהיה חפיפה בין השניים. משקיע נבון יודע לנתק את הרגש מהדירה בבעלות למגורים במקום בו הוא רוצה לחיות, לדירה להשקעה במקום בו התשואה גבוהה ועליית הערך צפויה להיות גבוהה יותר.
גובה המינוף והסיכון שתיקחו עם כספכם - גם כאן נדרש רגע של רציונאליות. אם אתם מוכנים לקחת הלוואה של עד 75% לרכישת דירה ראשונה, השקעה שהיא בסיכון לא מבוטל במיוחד לאור משמעויות שירות החוב שאתם גוזרים על התא המשפחתי עשרות שנים קדימה. האם שקלתם להפוך את המשוואה ולהכניס את ההון העצמי שלכם לעבודה בהכנסת כספים במקום בהוצאת כספים על החזרי משכנתא? אולי נכון לקחת את ההון העצמי שלכם ולהשקיע אותו באפיקים שיגדילו לאותו ו/או ייצרו ממנו הכנסות נוספות לתא המשפחתי?
סעיף דיור בתקציב המשפחתי כמעט תמיד יהיה. הוא יהיה בצורת החזרי הלוואת משכנתא בציר הנטל בבעלות ויהיה בצורת תשלום דירה בציר הנכס/ים בבעלות. אותם 6000 שקל שתוציא משפחה בחודש על החזר משכנתא או שכר דירה יכולים להיות יקרים ומקבעים פיזית ומחשבתית בערוץ הדירה בבעלות ויכולים, מנגד, להיות תשלום הכרחי למתן מענה למגורי המשפחה בשעה ששאר ההון העצמי שלנו מושקע ומייצר עבורנו עוד הכנסות כאן ועכשיו.
הקצאת סך המקורות שלכם להשקעות - אחרי שהחלטתם מה הרכב ההון העצמי וסך ההלוואות שתרצו ליטול בהשקעות, זה הזמן להקצות אותן בהתאם לצרכים שלכם. האם תפקידו בקופת גמל להשקעה, או פוליסת חיסכון ואותן תמנפו להשקעות אלטרנטיביות? האם תבחרו ליטול הלוואות בתנאים טובים וכנגדן לבחור בהשקעות המניבות תזרים תקופתי?

ברגע שיש תכנון מאחורי ההחלטות הכלכליות הכבדות האלה ולא קביעה של השקעת כל ההון בדירה, "כי ככה כולם עושים", גם תוכלו להציב מטרות ויעדים מה יותר חשוב לכם - דירה בבעלות "כאן ועכשיו", או השקעת ההון העצמי שיפעל עבורכם ואם יושקע בתבונה גם יגדיל לכם את ההכנסות וגם יביא אתכם בעתיד הנראה לעין לאפשרות לרכוש את אותה דירה מכסף שיהיה לכם.

הכותבים הם יועצים פיננסים מלווים יחידים וזוגות בדרך לרווחה כלכלית.
המובא במאמר זה משקף את דעתם של הכותבים בלבד ואינו יכול להחליף ייעוץ פרטני המתחשב בצרכים הספציפיים של כל אדם ואדם. מוצע כי כל קורא ייוועץ באופן אישי עם אנשי מקצוע, בטרם יקבל החלטות

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום

משה יצחק

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
מישהו ביקש ממני לבדוק לו להכין כדאי להפריש לחיסכון עבור ילד בן שנה ?
תודה,

משה יצחק

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
הוא רוצה לחסוך לילד 1,000 ש"ח לחודש במשך 18 שנה,
היכן כדאי להפקיד את החיסכון ?

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
הוא רוצה לחסוך לילד 1,000 ש"ח לחודש במשך 18 שנה,
היכן כדאי להפקיד את החיסכון ?
שיבדוק את קופת גמל להשקעה של הלמן אלדובי מחקה מדד S&P 500
אבל שיקרא את המאמרים של @מקצועי בלבד לפני.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה