Tweenset
משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
•
בדקתי במסמכי החתימה, וגם שאלתי אז במפורשנניח 0.8 דמי ניהול בהרבה גופים למשל מור ופלוס הוצאות ניהול השקעות שזה מילים מכובסות לגביית עוד כסף כביכול יש להם עלויות של המרת מטח עמלות קנייה ומכירה ועמלות בבנק... בקיצר הוצאות ניהול השקעות בבמוצע זה בין 0.15 ל 0.2 וגם אצלך 0.5 פלוס הוצאות ניהול השקעות יכול לצאת 0.7 זה המווון!!! זה יקר ובחיים לא הייתי קונה מוצר פיננסי עם דמי ניהול שכאלו המקסימום שהייתי משלם בטוטאל זה 0.3 וחוץ מזה 8 אחוז מזומן שהקרן מחזיקה זה פשוט עסף שלא עובד... למה לא לקנית קרן פאסיבית של בלאקרוק מחקה עולמי בדמי ניהול של 0.2? עם יותר סיכוי לטווח ארוך מכיוון שלטווח ארוך יש רק יחידי סגולה ממש שמצליחים להכות את השוק? אתה כבר בפורום הנכון תלמד קצת ותקח אחריות בסופו של דבר אל תשכח שמנהלי ההשקעות בקופגלה יש חברים בתעשייה... והם מוטים.. אני לא הייתי נותן למנהל השקעות אנושי לנהל לי את הכסף יש מחקר מפורסם שזיכה את המחבר דניאל כהנמן בפרס נובל לכלכלה והוא מראה שאנו מוטים וגם מנהלי השקעות בחברות גדולות נוטים להיות לא רציונלים בהחלטות שלהם הסיפור של דלק ותשובה עם גופי הפנסיה שלנו מראה זאת בבירור.
ואין שום עמלה נוספת בשם 'הוצאות ניהול השקעות'. לא עמלות מט''ח ולא שום עמלה אחרת.
והקופה לא מנוהלת, אלא מושקעת כולה במדד באופן פסיבי.