קורונה בלי תסמינים מדביקים או לא?

מעט מן האור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
שתי כתבות באותו יום. בכתבה אחת מובא שא-סימפטומטיים לא מדביקים, בכתבה השניה מובא שכן.


 

מעט מן האור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
מחקרים - נגיף הקורונה
מחקר חדש בדק: כמה זמן נשאי נגיף קורונה ללא תסמינים הם מידבקים
אין להם סיבה להיבדק ולנקוט באמצעי מניעה ולכן החולים הא-תסמיניים הם מקור לדאגה ברשויות הבריאות – השאלה היא מתי הם מפסיקים להיות מסוכנים לסביבתם?
מערכת דוקטורס אונלי09.06.2020, 07:48

שתפו
תגובות2

שלחו במייל
שיעור גבוה מקרב החולים בקורונה לא חווים תסמינים, כלומר הם א-סימפטומטיים ועדיין עלולים להדביק אחרים בנגיף. אולם, מחקר חדש טוען שתקופת ההדבקה של חולים אלה קצרה יותר משל החולים עם התסמינים.


המחקר עליו דווח ב-JAMA טוען שחולי Covid-19 עם תסמינים יכולים להדביק אחרים במשך כ-19 ימים בממוצע. מחקר סיני, שפורסם בסוף מאי בגירסה המקוונת של JAMA, מצאו שחולים ללא תסמינים יכולים להפסיק להיות מדבקים כבר אחרי שמונה ימים. כל הא-סימפטומטיים הפסיקו להיות מדבקים לאחר היום ה-12 וחלקם היו מדבקים במשך שלושה ימים בלבד.
המחקר הסיני עקב אחרי 78 אנשים שהגיעו לבתי החולים בעיר ווהאן, המוקד הראשון של המגיפה שממנה החלה להתפשט. הם עברו בין 24 בדצמבר 2019, תחילת המגיפה, ועד 24 בפברואר 2020 בדיקת קורונה שבה נמצאו חיוביים לנגיף. 33 מהם, 42%, היו ללא תסמינים והשאר היו תסמיניים ברמה כזאת או אחרת. כל החולים היו במעקב ותסמיניהם נוטרו מדי יום. אחת ל-48-24 שעות עברו כולם בדיקת מטוש.
גילם של הא-סימפטומטיים היה 37 שנה בממוצע בעוד שהגיל הממוצע של הסימפטומטיים היה 56. שיעור הנשים בקרב החולים הא-סימפטומטיים היה 66.7%.
על התקופה שבה החולים היו מדבקים, ציינו מחברי הדו"ח כי משך ה-viral shedding - פרק הזמן שבו החולה פולט חלקיקים פעילים של הנגיף שמסוגלים להדביק אדם אחר - הממוצע של החולים הא-סימפטומטיים היה כשמונה ימים, לעומת 19 יום אצל התסמיניים.
אף שהם ככל נראה מדבקים לתקופה קצרה יותר, המומחים סבורים שהחולים ללא תסמינים עדיין ממלאים תפקיד משמעותי בהפצת הנגיף. נשאי נגיף ללא תסמינים נחשבים לאחת הסכנות הגדולות במקומות סגורים ורגישים: בתי חולים, בתי אבות ובתי כלא.
"בדיקות המתבצעות על בסיס תסמינים בלבד כשלו בזיהוי שיעורים גבוהים של מקרי הדבקה והן לא היו אמצעי בקרה מספיק טוב במגיפה הנוכחית", כתבו חוקרים מאוניברסיטת סן פרנסיסקו בקליפורניה במאמר נוסף שעסק בתופעת החולים הא-תסמיניים.
יש לציין שבמחקר שהתמקד באוניית נופש ארגנטינאית שעל סיפונה אירעה התפרצות של הנגיף, כ-80% מהנוסעים שנדבקו לא חוו תסמינים. במחקר אחר שנעשה בסין נמצא ששיעור החולים הא-סימפטומטיים הוא כ-42% אבל ה-CDC מעריך ש-30% מהחולים הם א-תסמיניים.
החולים הא-תסמיניים מהווים מקור לדאגה ברשויות הבריאות, משום שפעמים רבות אין להם מניע ללכת להיבדק או לנקוט באמצעי מניעה, מיגון וזהירות כמו בידוד עצמי ולכן הם יכולים לגרום להדבקה בלתי מודעת של רבים אחרים בסביבתם.
 

יהודי שלומד

משתמש מקצוען
שתי כתבות באותו יום. בכתבה אחת מובא שא-סימפטומטיים לא מדביקים, בכתבה השניה מובא שכן.


התשובה היא שבתוך יממה ארגון הבריאות העולמי חזר בו...
 

שרה מגן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
משה בר סימן טוב סיים את תפקידו.
בטקס הפרידה הוא אמר:

"הדרך הטובה ביותר להתמודד עם נגיף היא ענווה
הטבע האנושי מתקשה להתמודד עם חוסר הוודאות
אנחנו צריכים לזכור
שלמרות שלמדנו הרבה על הקורונה
אנחנו לא יודעים כלום!"

שימו לב שמי שאמר את זה היה מנכ"ל משרד הבריאות בעת ההתפרצות,
והיה אחד מהאנשים שהיה להם הכי הרבה נתונים כדי להגיע למסקנות,
ובעיקר כדי לנהל את ההתמודדות ולקבל את ההחלטות.
ודווקא משם הוא אומר - ענווה.
ואפס ידע.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה