דיברתי על בניות לא חוקיות בשמים ממעל ועל הארץ מתחת כהגדרת
@עו"ד נתן רוזנבלט
ולהזכירך רמה ד' לבד גדולה יותר במס' היח"ד מכל ביתר,לא יודע איפה שמעת שבונים בביתר
2 כותרות: תקנו אותי אם אני טועה
1. רמה ד' לא גדולה יותר מביתר אלא יותר קטנה.
(כמובן גם בשטחה של ביתר 4,000 דונם, לעומת רמה ד', 1,800 דונם )
2. ביתר גודלת במספר היחידות שלה מידי שנה ביחס לגודלה, יותר מבית שמש
אני יודע שפתחתי כאן בטעות כמה נושאים שלא קשורים כל כך לאשכול.
בית שמש-ד'-
מספר יחידות
הצפוי להיות בנוי בעשור הקרוב בד'-11.400 (כולל שבס, כחלון)
ביתר עילית כ8,000 יחידות דיור
שבנוי כבר היום. (מאוכלסת ב12,000 משפחות)
ביתר עילית-
סובלת מאנטישמיות שמונעת מהם להגדיל את היצע של מספר היחידות המאושרות.
אבל אין לה כל מניעה להגדיל את מספר המטרים המאושרים למגורים. (והיא מנצלת זאת עד תום)
רמה ד-
בנייניה בנויים עם ניצול של כמעט 100 % של קו הבניין שלה, (יחסית לביתר) + ככל שהבניין יותר גבוה קשה יותר לנצל הרחבות בנייה עתידיות=
פחות תוספת מגורים בעתיד (חוץ מיח"ד קטנות) כלומר בעוד עשור רמה ד' לא ידביק את קצב בניית תוספות
הדיור של ביתר שבנוי במפלסים נמוכים= המאפשרים תוספת של מאות אחוזים בתוספות,+ קו בניין נדיב יותר.
כל בנייה כזאת שמוכרת לכם מביתר אינה רק משמעות של בנייה לא חוקית נוספת, אלא מדובר בעוד דירה, ועוד דירה, ועוד דירה, וכל דירה כזאת (30% מסך הדירות בעיר) והם דירות של מעל 60 מטר, כלומר דירה שראויה למגורים לכל דבר ועניין, ומוכרת כטאבו משותף.
לסיכום= בביתר
בנוי כיום יותר מ12,000 יחידות מגורים נורמליים,
--ובינתיים?
בביתר נבנית מידי שנה יותר מ400 יחידות דיור חדשות (במקור, ללא תוספות שנבנים מיד אחרי קבלת תופס 4)
400 דירות יחסית ל12,000 (משפחות)
זה יותר מבית שמש שלחרדים (28,000 משפחות כולל "
בשמים ממעל ועל הארץ מתחת")
שבעשור הקרוב אמור להתאכלס- סיכום לפי שכונות
ברמה ה'2, -4,000
ברמה ד-4 1,000
ברמה ד'5- 1,200
ובד'3, עוד 1,000
בלב הרמה עוד 375 דירות
בהתחדשות עירונית בקריית הרמ"א-100 דירות
ברמה ה'1 עוד 1,000 דירות
פחות מ8,700 דירות לעשור הקרוב. לסיכום שנתי=פחות מ-900 דירות בשנה תקנו אותי אם אני טועה
לפי הקצב הביתרי, אם בית שמש רוצה להשיג אותה באחוז הגידול השנתי היא צריכה לבנות יותר מ1,000 דירות בשנה! כלומר 150, דירות יותר.
בביתר בעשור הקרוב אמור להיבנות עוד 4,000 דירות לפחות. (עוטף A, גבעה C, ובניין דוד וגבעה B,2)
ולפי החשבון שאמרנו שדירה אחת בביתר = 1.5 (הרחבה עתידית) ודירה בבית שמש הרבה פחות מכך אז בסך הכל אפשר לומר שביתר נבנית הרבה יותר מבית שמש (וצריך לזכור שביתר יש לה עתודות בנייה נרחבות יורת שמקווים שאחרי מלחמת חרבות ברזל יתאפשר שם בנייה)