עוד משהו שעשינו (ולא עבד, אולי לאחרים יעבוד):
לכל אחד במשפחה יש חדר קבוע בתחום אחריותו, ובמשך היום הוא כל הזמן צריך לדאוג שיהיה מסודר.
דווקא נראה לי רעיון מעולה, מה לעשות שרק אני שיתפתי איתו פעולה?
ואז מטאטים הכל למסדרון.
עוד משהו שעשינו (ולא עבד, אולי לאחרים יעבוד):
לכל אחד במשפחה יש חדר קבוע בתחום אחריותו, ובמשך היום הוא כל הזמן צריך לדאוג שיהיה מסודר.
דווקא נראה לי רעיון מעולה, מה לעשות שרק אני שיתפתי איתו פעולה?
מעניין להכיר אותך, אסתר.שוב אחזור למקום הזה שמחפש תמיד את האיזון.
נכון שאמא שיותר מידי בטוחה בעצמה ובתפקידה, מונעת מעצמה התקדמות, התבוננות, עבודה של שינוי וכו'. כשם שמצפוניות יתר היא הרסנית, גם היעדרה הרסני לא פחות.
מצד שני, חלק מתפקידיה של כל אמא בריאה ומתפקדת הם לדאוג לסדר וניקיון סבירים בבית, ולהקנות לילדים הרגלים טובים ובריאים בענין.
באופן אישי אני יכולה להעיד שגדלתי בבית מתוקתק. לא מצולק אבל כזה שהצליח להשניא עלי את מלאכות הבית, ולא בגלל התביעה הבלתי מתפשרת לסדר. (בגלל מה כן? פיתחתי איזושהיא תיאוריה שגם עומדת אצלי פעם אחת פעם למבחן המציאות ומצליחה להוכיח את עצמה בהצלחה מעל למשוער) אבל לא כאן המקום לפרטה.
בשנים הראשונות אחרי החתונה פקחתי עיניים סביבי וראיתי ולמדתי שיש עוד ערכים חשובים בחיים מלבד הסדר והניקיון, אז לקחתי את זה מאד קיצוני לצד השני. חייתי במין אופוריה ש"הי, מי צריך בכלל לסדר ולנקות?" העיקר בית של שמחה וקבלה והכלה ובלה בלה בלה...
הבית היה נראה בהתאם, והיו פה עוד כמה אנשים בסביבה שההתנהלות הזאת לא בדיוק מצאה חן בעיניהם, ו... כן, יש לנו איזושהיא מינימום התחייבות כלפיהם בענין.
לקחו עוד כמה שנים כדי להזיז את הסמן שוב לכיוון מרכז הסקאלה.
בלי קיצוניות לשום כיוון, רבותי.
בבקשה!תעלי תמונה פליזזז
לא מספיק לי לייק. פשוט אהבתי!בעניני הסדר-
לפני שנה בערב פסח התחלנו מבצע. שבתכלס ממשיך עד היום. ויצר שינוי ניכר בסדר בבית.
אצלינו יש "אחראי" לכל תחום בבית:הורדת הפח. קיפול כביסה. איסוף צעצועים וכו'
אחראי זה לא אומר שהוא עושה הכל בתחום. אלא אחראי עליו. ומדי פעם עושה גם דברים שלא מחובותו. כי אכפת לו שהתחום שלו "יצליח"
הסברתי לילדים שאחראי לא רודה באלו שתחתיו. אבל כל כך אכפת לו מהעסק שלו. שלפעמים הוא עושה בעצמו. לפעמים מדרבן אחרים. לפעמים מגלה מוצר חדש שיעזור....
לכל אחראי יש תקציב לתחום שלו. והוא רשאי להשתמש בו כשיקול דעתו(התקציב תלוי בגיל)
ואני מתייעצת איתו הרבה לגבי התחום שבו הוא אחראי. לדוג' להוסיף פח. לכל חדר. מבצע לקטנים וכו
בדברים קטנים או לא מהותיים אני מקבלת את דעתו של האחראי גם אם בעיני זה טיפשי/מיותר
משבחת הרבה. מצפרת מדי פעם
ב"ה זה עדין עובד
מה שכן. כל האחראים החמודים עושים הכל בבית. אבל לכל אחד יש הובי לתחום שלו
בעניני הסדר-
לפני שנה בערב פסח התחלנו מבצע. שבתכלס ממשיך עד היום. ויצר שינוי ניכר בסדר בבית.
אצלינו יש "אחראי" לכל תחום בבית:הורדת הפח. קיפול כביסה. איסוף צעצועים וכו'
אחראי זה לא אומר שהוא עושה הכל בתחום. אלא אחראי עליו. ומדי פעם עושה גם דברים שלא מחובותו. כי אכפת לו שהתחום שלו "יצליח"
הסברתי לילדים שאחראי לא רודה באלו שתחתיו. אבל כל כך אכפת לו מהעסק שלו. שלפעמים הוא עושה בעצמו. לפעמים מדרבן אחרים. לפעמים מגלה מוצר חדש שיעזור....
לכל אחראי יש תקציב לתחום שלו. והוא רשאי להשתמש בו כשיקול דעתו(התקציב תלוי בגיל)
ואני מתייעצת איתו הרבה לגבי התחום שבו הוא אחראי. לדוג' להוסיף פח. לכל חדר. מבצע לקטנים וכו
בדברים קטנים או לא מהותיים אני מקבלת את דעתו של האחראי גם אם בעיני זה טיפשי/מיותר
משבחת הרבה. מצפרת מדי פעם
ב"ה זה עדין עובד
מה שכן. כל האחראים החמודים עושים הכל בבית. אבל לכל אחד יש הובי לתחום שלו
קראתי פעם סיפור על ילדים שלא היו אוספים משחקים, יום אחד נאלצו ההורים לעזוב את הבית למספר ימים והסבא והסבתא הגיעו להיות עם הילדים. כשההורים חוזרים הופתעה האמא לראות איך הילדים אוספים משחקים בלי שיגידו להם יותר מדי, לשאלתה ענו הילדים שסבא הסביר שחפצים שנמצאים על הרצפה מסוכנים מאוד כי אפשר להיתקל בהם וליפול והוא לא מוכן לקחת על עצמו סיכון כזה אז כל חפץ/משחק שישאר ברצפה יוחרם, הילדים ראו שכמה משחקים הוחרמו ע"י הסבא והפנימו היטב את המסר.
סיפור נוסף, לאשה אחת היה בבית קרטון גדול מאיזה מכשיר חשמלי שקנתה, היא רצתה להשליך אותו לאשפה אך ברגע האחרון נצנץ בה רעיון, היא עברה בבית עם הקרטון וכל חפץ שלא היה מונח במקומו נכנס לקרטון, בתוך מספר דקות היה לה בית מסודר וקרטון מלא עד אפס מקום, הקרטון נלקח למרפסת שירות ובצהריים כל ילד שחיפש חפץ מסוים נשלח לחפשו בקרטון, כמובן שהחפצים שהיו בקרטון לא נשארו שלמים וחלקים כמו שהיו. למחרת היא עברה שוב עם הקרטון בכל הבית, אך הפעם הקרטון פחות התמלא, כך היא המשיכה כמה ימים, לאחר כמה ימים היא עברה בבית עם הקרטון אך לא היה לה מה להכניס...
מ3 וחצי שטרי בתחום האחריות שלו והוא גאה בזה בטרוף עד 14 שהיתה מלכת הקניות גם קודםבאיזה גילאים מדובר?
אני הרבה חושבת על זה...
הגדולה שלי בת 10 ולא עושה כלום בבית!!
את מדברת על ילדים בגילאים כאלו?
טוב שאת יודעת של מי הסיפור, קראתי אותו לפני כמה שנים...
"האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"
אז תודה לך!
לא יוצאים מהבית לפני שמאורגן
אני ממש לא חושבת שזה שגעון, עושה את זה טבעי, באופן אוטומטי. גם את בעלי והילד פתאום אני מגלה עושים ככה.. ענין של הרגל.(כל השאלה מאיפה עלה הרעיון המענין הזה.. אבל את זה אני לא זוכרת(וגם לא הורגלתי ככה לפני שהתחתנתי. ממש לא. הברקה (או איך שתקראי לזה) של יום אחד...)חטפתי הלם, חשבתי שמישהי נכנסה לביתי וכתבה את זה, אז אני רואה שאני לא המשוגעת היחידה בעולם
המתקן נפתח איפה שיש בליטותלא מתאפקת למרות רצוני העז לא להטות את האשכול:
שרינה, את פשוט הוצאת לי את המילים מהפה-.
רק תיקון קל- שיטת שפר- שלא במיטבה, אם יש לה מיטב בכלל.
ולא, לא להתחיל עכשיו דיון על שיטת שפר, בבקשה!
אלא עם כן יש לכן איזו סגולה שאומרים: "בלהה שפר אברה כדברא" והבית מסתדר מאליו...
חלק מהבלגן זה הבלגן בלב- הדיון הפנימי של כמה אפשר לדרוש מהילדים, לא?!
/אולי אני אמא מידי תובענית/ ואולי מידי ותרנית/ האם חוסר הסדר מתחיל אצלם/ קבלו אותו בירושה/ או שכישורי ניהול דפוקים שלי הם אלו שאחראים למצב/איך מרגיש ילד בבית שלנו/מה ביכולתי לשפר בענין הסדר ולעשות אחרת ממה שעשיתי עד כה"
הבלגן הזה בלב שיש בו גם קצת מהמוצר ה"מגונה" ששמו ייסורי מצפון- מוצר בריא לגמרי שננועד לקדם תהליכים - הוא זה שהביא לפתיחת האשכול הנחמד המנחם הפרקטי העממי והחשוב הזה!
הרבה מאד שינויםי מבורכים, לפחות אצלי , התחילו אחרי שהקשבתי בלי להתווכח לאדון מצפון השמן.
ושרינה, תודה על התמונה, איפה מסתתרות הנעליים? מתחת העציץ שם? אחותך מן הסתם לא שייכת למפלגת הבלגן היא מאלה התקתקניות שהזכרתי בתחילת הדיון, הא?!
הבלאגניסטים הכרוניים עוד לא הגיבו באשכול הזה, לא נעים...ואם הגבתי הכי הרבה באשכול (ככה נראה לי)
ז"א שאני הכי בלאגניסטית שיש?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: