מצב
הנושא נעול.

די

משתמש סופר מקצוען
נציג חרדי לחרדים / יצחק גלזר
ראש עיר או כל איש ציבור אחר שה-DNA שלו חרדי – מרגיש בדרך כלל נכון יותר את המצוקות של האזרח החרדי. לעומת זאת ראש עיר ממגזר אחר לא בהכרח יהיה ער לאותם דברים, לא בגלל רוע, אלא מחוסר הבנת השפה ומסולם ערכים שונה

הנושא שתופס כותרות בעת האחרונה הוא חוסר נכונותם של אנשי השמאל לתת לימין למשול, קריאתם לסרבנות בצה"ל ושאר פעולות החורגות מהגבול המקובל. ההתנגדות הזו כמו גם הנושא כולו הכניסו אווירה רעילה במדינה וקיטוב שאין כל הכרח שיתאחה בזמן הקרוב. אם לא די בכך, בעוד כשלושה חודשים עתידות להתקיים הבחירות לרשויות המקומיות – שכידוע מביאות בכנפיהן 'שלום רב' בין חלקי האוכלוסייה. לפתור את הנושאים השנויים במחלוקת זה די יומרני ואינו פשוט בכלל, אך בהחלט ניתן לנהל את המחלוקות בתוך מסגרת מתאימה שתמנע נזקים משמעותיים.

אחת הרעות החולות שלצערנו חוזרת על עצמה מעת לעת ומעיר לעיר, זהו הנוהג לחבור לאנשים שאינם 'משלנו' לצורך מינוף פוליטי והכנעת הצד השני – וכמובן מתוך טענה שמביאים בכך הישגים. הבעיה הגדולה בכך היא, ששוכחים בכלל את ההבדל בין נציג פוליטי המזוהה עם ערכי החברה החרדית לבין נציג שלא גדל כלל על ערכים אלו. ראש עיר או כל איש ציבור אחר שה-DNA שלו חרדי – מרגיש בדרך כלל נכון יותר את המצוקות של האזרח החרדי. לעומת זאת ראש עיר ממגזר אחר לא בהכרח יהיה ער לאותם דברים, לא בגלל רוע, אלא מחוסר הבנת השפה ומסולם ערכים שונה.

נכון, ברור ש'המצווה הגדולה' ביותר היא שהנציג הספציפי של הקהילה שלנו יגיע לשלטון וח"ו לא זה של הקהילה השנייה, אך לא כדאי בשל כך לרמוס את זכויותיו של האזרח הקטן, ויותר מכך, אין זו סיבה לייצר תדמית פנימית בתוכנו שבעצם אין הבדל בין איש ציבור חרדי לכזה שאינו. לפעמים אין ברירה אלא להצטרף לדמות כזו או אחרת מבחוץ בשל חוסר יכולת להמליך נציג חרדי, אך לכתחילה וודאי שאין זה ראוי להעמיד נציג שאינו חלק מהמגזר. כמובן שבמקום שגדולי ישראל הורו לתמוך בנציג שאינו משלנו אין אנו מהרהרים על כך, אך כשלא מדובר בהוראה שכזו אלא נטו שיקול פוליטי ציני, אין לכך מקום ובשום אופן זה לא מייצג את רצון הציבור באופן נכון.

ניקח דוגמה בה ניתן להיווכח בהבדל המהותי בין נציג חרדי לנציג חיצוני: קורה לעיתים שאנשים בונים בית כנסת שלא אושר על ידי העירייה, אם מתוך הפקרות וחוסר קבלת עול, ואם משום שיש להם טענות על העירייה שגורמות להם לצאת מהכלים ולפעול באופן זה. במקרה ומי שמאייש את תפקיד ראש העיר הוא אדם חרדי, ברוב המקרים הוא יערוך שאלת חכם האם מותר לפרק כזה בית כנסת, ויותר מכך – מה הדרך הנכונה לעשות זאת, אך ראש עיר שאינו חרדי עשוי להרוס את הבית כנסת בחוסר רגישות ובצורה שעשויה לפגוע ברגשותיהם של רבים מתושבי העיר שכלל אינם קשורים למעשה, והיו דברים מעולם.

לכן, הקריאה היא שבמידת האפשר יש לייצג את הקהילות החרדיות באשר הן על ידי נציג חרדי, ואין להכניס לכך שיקולים פוליטיים כלל. אם יש חילוקי דעות בעניין, ראוי לכלל הקהילות לשבת בחדר סגור עד ש'ייצא עשן לבן', ובשום אופן לא לברוח לחסות בצילו (או בצילה) של נציג (או נציגה) שאינם מזדהים עם אורחות חיים חרדיים. צריך להתייחס לרצון הציבור המשלח, ורובו של הציבור מעונין בנציג המזוהה עם ערכיו ולא בנציג זר שכל מינויו בא למנוע שליטה של קהילה אחרת ולסדר ג'ובים לנציגים המזוהים מפלגתית. אם יפעלו בתוך מסגרת זו זה עשוי למנוע מחלוקות רבות בין אנשים, כאשר יבינו שאין ברירה אלא לשבת ולסדר את העניינים בהוגנות ובהתחשבות בצורכיהן של כלל הקהילות במגזר.
jdn

די

משתמש סופר מקצוען

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
ישראל כהן חושף: מהפך בקריית גת! אחרי 20 שנה בתפקיד, הליכוד מתנער רשמית מראש עיריית קריית גת אבירם דהרי ובחר בכפיר סויסה, מנכ"ל משרד התרבות והספורט לשעבר, כמועמד לראשות העיר מטעם הליכוד.
החלטת הוועדה המונציפאלית מהווה מכה אנושה לדהרי, והתקבלה בין היתר אחרי שהתקבלו תוצאות הסקר לפיו תוך חודש קמפיין בלבד הגיע סויסה לשווין מול דהרי בקרב ראש בראש.

במי החרדים תומכים שם??

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית

הבט

משתמש פעיל

logosite.png

בדרך למפץ? מרן הגר"ד לנדו הכריע: לתמוך בשרוליק פרוש לראשות העיר אלעד

מרן הגר"ד לנדו דורש כי דגל התורה תודיע על תמיכה במועמדותו של ישראל פרוש לראשות העיר אלעד, בניגוד לעמדתם הפוליטית של בכירים במפלגה לחתום על דיל ארצי עם ש"ס, בנימוק כי פרוש הצליח לחזק את הציביון הרוחני של העיר

דרמה בתוך מפלגת דגל התורה, לקראת הבחירות המקומיות: מרן הגאון רבי דב לנדו שליט"א, דורש כי המפלגה תתמוך במועמדותו של ראש העיר אלעד, ישראל פרוש, לקדנציה נוספת. זאת, בניגוד לעמדת בכירים פוליטיים, לחתום שוב על דיל ארצי עם מפלגת ש"ס.
בערים אחרות, הגר"ד לנדו מעביר את ההכרעה לידי עמיתו, מרן הגרמ"ה הירש, שביקש מחברי מועצת גדולי התורה של דגל התורה, בראשם ראש ישיבת חברון הגר"ד כהן, להמליץ בפניו על ההחלטות המסתמנות. בעיר אלעד, כך נודע ל'חדשות JDN', הגר"ד לנדו כן מתערב ומביע את דעתו בנחרצות.
גורמים המעורים בפרטים סיפרו ל'חדשות JDN' כי "מרן הרב לנדו הסביר כי פרוש חיזק את הציביון הרוחני של העיר אלעד במהלך הקדנציות שלו בתפקיד. מרן לא מוכן להתפשר על הציביון הרוחני של אלעד, ופרוש הביא לשם ישיבות רבות מכל החוגים והעדות והפך את אלעד לעיר של תורה. זה הדבר היחיד שחשוב למרן ודרישתו נחרצת".
כזכור, לפני כחודשיים חשפנו כי פרוש קיבל הצעה ולפיה הוא לא יתמודד לראשות העיר אלעד, אלא יעבור לירושלים, שם יעמוד בראשות סיעת אגודת ישראל ויכהן כסגן ראש העיר מטעמה. המטרה מאחורי מהלך מפתיע זה הייתה בין היתר – למלאות את מקומו של יוסי דייטש שפרש לפני לפני שנתיים מתפקידו כסגן ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, כאשר קודם לכן חשפנו שלא יתמודד לעירייה פעם נוספת.
בשיחה עם 'חדשות JDN' אישר פרוש שאכן היו דיבורים בנושא. עם זאת, הדגיש פרוש: "אני מתפלל שאשאר באלעד. בעזרת השם, ככל שהוא ייתן לי, אשאר בעיר אלעד. אני רוצה מאוד להיות שם. המתחיל במצווה אומרים לו גמור". היום נראה כי סיכוייו להיבחר לראשות העיר גבוהים יותר מאחר והגר"ד דורש לתמוך בו כאמור.
מאחורי הקלעים של היוזמה, היה גם ניסיון להגיע להבנות בין כלל ראשי המפלגות החרדיות, אך המהלך לא יצא אל הפועל. כעת נראה, כי החלטתו של פרוש להישאר באלעד הייתה נכונה פוליטית, אם אכן יקבל את תמיכת דגל התורה כפי דרישת הגר"ד לנדו.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
עונת הספינים בעיצומה!!!!
‏אבי רבינא: דרמה במירוץ לראשות העיר בני ברק - שתי חסידויות גדולות ומרכזיות בעיר סגרו בימים האחרונים עם ח"כ אוריאל בוסו על תמיכה בו לראשות העיר. המטה החסידי ייפתח בר"ח אלול. זו עליית מדרגה משמעותית במרוץ לראשות העיר.

"תודה לה'"

משתמש מקצוען
חשיפת 'קיפקעס': יו"ר 'דגל' משה גפני לעיתונאים השבוע בכנסת – "טעות גדולה יהיה לא לקיים את ההסכם עם ש"ס ולא לרוץ איתה יחד בכל הארץ. נפסיד בבית שמש, נפסיד ברכסים, נפסיד גם באלעד ובביתר. זה התאבדות ונזק גדול למפלגה. אנחנו חייבים לקיים את ההסכם שחתמנו עליו, גם נפסיד וגם ניתפס כמפרי הסכמים ולוזרים. זה הולך למקום רע".

*

חשיפת 'קיפקעס': בעקבות הוראת מרן רה"י הגר"ד לנדו לתמוך בישראל פרוש באלעד, גורמים ב'דגל התורה' ניסו להציע בין היתר את ראשות עיריית בני ברק לש"ס במטרה לשמור את ההסכם מהבחירות הקודמות, אך בש"ס הבהירו כי אלעד היא המפתח להכול.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מהפך בלוד? בסקר בו השתתפו יותר מ-1500 תושבי העיר, מקבל ראש העיר יאיר רביבו 39% ואחריו צמוד יורם מרציאנו 36%. מדובר בחיזוק גדול ליורם מרציאנו וזה עוד לפני תמיכת המגזר החרדי שעדיין לא הודיעו במי תומכים. יצויין כי גם במועצת העיר מרציאנו מתחזק. (ישראל כהן) .

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אברהם פריינד: עכשיו זה רשמי: הממשלה תאשר ביום ראשון את מינויו של בני כשריאל, ראש עיריית מעלה אדומים לשגריר ישראל באיטליה. המינוי פותח את המירוץ הסוער לראשות מעלה אדומים, כאשר שני המועמדים המובילים הם סגן ראש העיר גיא יפרח איש של בני כשריאל ושלומי ירוחם.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יונה יהב שהפסיד בבחירות הקודמות בחיפה בראיון ל׳מעריב׳ - ״החלטתי להתמודד שוב ואין לי ספק, אני אהיה ראש עיר בסוף אוקטובר. אנשים ניגשו אלי ברחוב וביקשו סליחה שלא הצביעו לי. לכולם נפל האסימון שצריך בחיפה ראש עיר עם ניסיון. לפי הסקרים שלי, כל הצעירים בני 17 עד 25 תומכים בי. הפסדתי רק כי נרדמתי בשמירה, הייתי עסוק בוויכוחים וריבים מיותרים שפגעו במיקוד שלי״.

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יונה יהב שהפסיד בבחירות הקודמות בחיפה בראיון ל׳מעריב׳ - ״החלטתי להתמודד שוב ואין לי ספק, אני אהיה ראש עיר בסוף אוקטובר. אנשים ניגשו אלי ברחוב וביקשו סליחה שלא הצביעו לי. לכולם נפל האסימון שצריך בחיפה ראש עיר עם ניסיון. לפי הסקרים שלי, כל הצעירים בני 17 עד 25 תומכים בי. הפסדתי רק כי נרדמתי בשמירה, הייתי עסוק בוויכוחים וריבים מיותרים שפגעו במיקוד שלי״.

בורובסקי השיק קמפיין ויהב המטרה​

המתמודד לראשות העיר ניצב בדימוס, עו״ד יעקב בורובסקי משיק את קמפיין הבחירות שלו ומכריז: יהב קילקל את חיפה- אני אתקן, מה שהוא לא עשה - הוא כבר לא יעשה.

המועמד לראשות העיר, ניצב בדימוס, עו״ד יעקב בורובסקי השיק השבוע את קמפיין הבחירות שלו. בורובסקי, שימש בעבר בשורה של תפקידי פיקוד בכירים במשטרה. בין היתר כיהן כמפקד מרחב העמקים, מפקד משטרת חיפה, סגן ראש אגף מבצעים, ראש אגף תכנון ומפקד המחוז הצפוני. שמו אף עלה כמועמד לתפקיד מפכ”ל המשטרה.
לדברי בורובסקי,״תחת יהב חיפה סבלה משנים של הזנחה וניהול כושל שדירדר אותה לגירעון עתק. את השלכות ההזנחה של יהב מרגישים כל תושבי חיפה – בשירותים הירודים לתושבים, בביטחון האישי, בעסקים שנסגרים, בצעירים שנוטשים את העיר ובזוהמה ברחובות העיר.
עוד מוסיף בורובסקי: ״חיפה חייבת שינוי. כבר עשרים שנה שהעיר הולכת בכיוון הלא נכון, ואין תושב שלא מרגיש את זה. יהב הוא לא הפתרון – הוא הבעיה. מה שהוא לא עשה- הוא כבר לא יעשה״.
״בואו נשאיר את העבר בעבר. אני קורא לתושבים להצטרף אליי כדי להציל את חיפה ולהוביל יחד את השינוי האמיתי שחיפה כל כך זקוקה לו״, כך בורובסקי.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
בעלזא בבני ברק: אהרלה אלבוים פעיל ציבור מוכר בעיר ימונה לכהן כחבר מועצת העיר מטעם החסידות ויחליף את חבר המועצה הוותיק הרב ישראל משה פרידמן.

....DINA

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי

מכה ללסרי: רבני ש"ס הודיעו על תמיכה באבי אמסלם​

״בשל מצב חילולי השבת החמור בעיר והאפליה הקשה במוסדות החינוך ובבניית דירות לציבור החרדי – הרינו מטילים על הרב אברהם אמסלם להתמודד לראשות העיר אשדוד וקוראים לכלל תושבי העיר לתמוך בו״• בארץ

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
30.7.2023 17:43
יקי אדמקר על המכתב של מועצת חכמי התורה באשדוד - ״אפשר לראות במסמך הזה כתב אישום חריף נגד ראש העיר המכהן יחיאל לסרי״. יאיר שרקי: ״המכתב של רבני ש״ס אומר שבראש העיר המכהן לסרי לא יתמכו בכל מקרה״.
30.7.2023 17:43
עמית סגל: מועצת חכמי התורה של ש״ס נותנת גט כריתות לראש עיריית אשדוד הנוכחי יחיאל לסרי. מודיעים שש״ס לא תתמוך בו לאחר 3 קדנציות ומכריזים על תמיכה ביו״ר ש״ס באשדוד, אבי אמסלם. קשה להאמין שיתמודד עד הסוף, מן הסתם יתמכו בברק סרי בסוף.
30.7.2023 17:42
חשיפת ישי כהן ב׳כיכר׳: מועצת חכמי התורה תוקפת את התנהלות לסרי מול הציבור הספרדי באשדוד: ״קיים מצב של אפליה קשה כנגד הציבור החרדי בכלל וציבור בני התורה הספרדים בפרט, וכן אפליית צרכי הציבור החרדי בנושא הדיור, כשבהסכם הגג בעיר לא ניתנה דירה אחת לציבור החרדי״.
30.7.2023 17:42
עוד מישי כהן ב׳כיכר׳: המועצת במתקפה חריפה נגד ראש העיר יחיאל לסרי: ״דאבה נפשנו לשמוע כי בעיר ואם בישראל, נפרצו לחלוטין חומות קדושת השבת, ושבת המלכה הפכה למרמס בראש כל חוצות רח״ל, ובפרט בשנים האחרונות שרבו חילולי השבת. לא תהא כזאת בישראל״.
30.7.2023 17:41
דרמה באשדוד! ישי כהן חושף בכותרת ראשית ב׳כיכר׳: מועצת חכמי התורה פרסמה מכתב רשמי: אבי אמסלם הוא המועמד שלנו לתפקיד ראש העיר אשדוד.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה