פוליטי בחירות לכנסת ה-25

הצבעת כבר?

• יהדות התורה

• ש"ס

• ציונות הדתית

• הליכוד

• הבית היהודי

• אחר

• לא הצבעתי

• אסור להשתתף!

• אין לי זכות הצבעה

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.

112123

משתמש מקצוען
רק לי זה נראה משחק שכל חברי הגוש 'כועסים' על ביבי לגבי פסקת ההתגברות?
ברור
הוא ממש "יאלץ" להעביר את פסקת ההתגברות רק כדי שלא ילכו לבחירות שישיות
גם את ביטול המשפט שלו יכפו עליו בעל כורחו...

אחד העורכים

משתמש פעיל
עריכה תורנית
ברור
הוא ממש "יאלץ" להעביר את פסקת ההתגברות רק כדי שלא ילכו לבחירות שישיות
גם את ביטול המשפט שלו יכפו עליו בעל כורחו...
נכון, ולא רק
קבלו גם את הסברא הזאת:

מורן אזולאי: יש ויכוח אם נתניהו אכן בולם כרגע את הקואליציה העתידית מכניסה
אלימה במערכת המשפט או שמדובר בספין. דבר אחד בטוח: מדובר בטקטיקת השוט. נתניהו
מחזיק בו מול מערכת המשפט דבר שעלול מראש להפוך אותה לחלשה, מפוחדת וזקוקה
לחסדיו. אם לא תתנהג בהתאם, ישחרר את ״המשוגעים״ מאחוריו להשתולל

112123

משתמש מקצוען
נכון, ולא רק
קבלו גם את הסברא הזאת:

מורן אזולאי: יש ויכוח אם נתניהו אכן בולם כרגע את הקואליציה העתידית מכניסה
אלימה במערכת המשפט או שמדובר בספין. דבר אחד בטוח: מדובר בטקטיקת השוט. נתניהו
מחזיק בו מול מערכת המשפט דבר שעלול מראש להפוך אותה לחלשה, מפוחדת וזקוקה
לחסדיו. אם לא תתנהג בהתאם, ישחרר את ״המשוגעים״ מאחוריו להשתולל
מה שאומר שיהיה משפט אבל הוא יצא זכאי

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
רק עכשיו ראיתי את העדכון הבא: (ואין לי מקום אחר להגיב חוץ מפה)

עוד מליברמן בגל״צ: ״לקחנו את המנדט מ׳יהדות התורה׳ רק בגלל שלא חתמנו הסכם עודפים."

בולשיט. קשקשן. מי שמכיר את שיטת חלוקת העודפים של באדר-עופר, יודע שאין כזה דבר להרוויח מאי חתימת הסכם עודפים.

BREAKING NEWS

משתמש מקצוען

בולשיט. קשקשן. מי שמכיר את שיטת חלוקת העודפים של באדר-עופר, יודע שאין כזה דבר להרוויח מאי חתימת הסכם עודפים.
איש המספרים של דגל אברהם וובר התראין השבוע ליתד והוא אמר שם בין היתר שיש אפשרות להפסיד מהסכם עודפים

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
איש המספרים של דגל אברהם וובר התראין השבוע ליתד והוא אמר שם בין היתר שיש אפשרות להפסיד מהסכם עודפים
לא ראיתי את הראיון השבוע. הוא בעצמו הסביר בפעם אחרת שזה לא יתכן. רק במניציפלי שאין את שיטת בדר עופר.

וראו כאן

משמעותם וחשיבותם של הסכמי העודפים​

הסכמי עודפים בין מפלגות נכרתו בישראל עוד בימי הבחירות לאספת הנבחרים[1]. לקראת הבחירות לאספה המכוננת נקבע שכל מפלגה יכולה לקשור הסכם עודפים עם מפלגה אחת אחרת, אך שמפלגה שלא זכתה בלפחות מנדט אחד לא תוכל ליהנות מעודפים בהתאם להסכם[2]. בשיטת חלוקת העודפים הישנה, היה יכול להיווצר מצב בו הסכם עודפים דווקא גרם לאחת הרשימות החתומות עליו לאבד מנדט, משום שהעודפים של המפלגה שהספיקו למנדט נוסף הועברו לחתומה השנייה על ההסכם שממילא הייתה מקבלת מנדט בגלל העודפים שהיו לה. כך אכן קרה בכנסת השביעית, לרשימות היחידות שחתמו על הסכם עודפים. ככל הנראה, מסיבה זאת רוב הרשימות לא חתמו על הסכמי עודפים[3]. בשנים אלו היה נהוג שמפלגות חתמו על הסכמי עודפים עם רשימות ערביות שקשורות אליהן[4].

עם חקיקת חוק בדר-עופר, השתנתה המתכונת של הסכמי העודפים, והסכם עודפים לא יכול לגרום לאבדן מנדט, מכיוון ששיתוף הקולות תמיד יגדיל את הקולות למושב.

השיקולים בבחירה אם לחתום על הסכם עודפים, ועם מי, נוגעים בין השאר למישור הטכני, כדי להגדיל את הסיכוי לקבל מנדט נוסף, ולמישור הפוליטי-הסברתי.

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי

או שאני לא הבנתי, או ש'בחדרי' לא הבינו או שליברמן עצמו לא הבין את מה שהסבירו לו.
הדברים שלו נכונים חלקית.
יש עתיד קיבלה את המנדט ה24 בזכות הסכם העודפים עם גנץ, ואם יש עתיד והמחנה הממלכתי לא היו חותמים ביניהם, ואחד מהם היה חותם עם ליברמן, לא היו 24 מנדטים ליש עתיד, אלא 23 והיה נכנס השמיני ליהדו"ת. אבל ליברמן היה נשאר על 6. ליברמן עצמו לא הרויח מזה שהוא לא חתם הסכם עודפים. אלא הגוש שמאל הרוויח, מכך שההסכם במפלגות המרכז נעשה בין לפיד לגנץ שזה מיצה את עצמו, ולא בין לפיד לליברמן או בין גנץ לליברמן שלא היה מצליח להגיע למנדט נוסף.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לא ראיתי את הראיון השבוע. הוא בעצמו הסביר בפעם אחרת שזה לא יתכן. רק במניציפלי שאין את שיטת בדר עופר.
למשל אגודת ישראל בבחירות האחרונות בירושלים הפסידה מההסכם עודפים שחתמה עם אריה קינג,
כך שאם לא היה להם הסכם עודפים אגו"י הייתה מקבלת את הנציג הרביעי (נדמה לי שעל חשבון דגל התורה),
וגם קינג היה מקבל את השני....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ש'

קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה