לדעתי ההתמכרות לספרים היא התמכרות לכל דבר,מישהו כאן יכול להסביר למה מי שקורא מותחן שש שעות הוא לא מכור ומי שיושב על אינטרנט חסום כמו בחותם הוא מכור.
1. ברור, תמיד צריך אופציות טובות.1. גם מי שלא לומד , השאלה מה הוא עושה
2. גם כשהוא עושה משהו, השאלה אם זה בשליטה שלו, או שהוא מרגיש שזה לא בשליטתו . כמו המקרה הזה
3. "בלשון העם" זה משהו אחד, אצלנו זה תפילה של כל אמא!
ועכשיו תפילת השל"ה3. תפלה אולי של כל אבא... "תפלה של כל אמא" שיהיה טוב לבן שלה!
התמכרות תלויה גם בכמה משקל או קושי יש לדבר שאליו מתמכריםלדעתי ההתמכרות לספרים היא התמכרות לכל דבר,
היא פשוט יותר "יפה", "אלגנטית" ו"מקובלת".
אמת ויציב!הרי בא נקרא לילד בשמו - מה שהוא עושה בחדר מחשבים זה בדיוק מה שאנחנו עושים פה כרגע....
אני חושב שלא כ"כ הבנת לשם מה מגדירים תופעות התנהגויות רגשיות או רפואיות.ככלל
אני מסכים יותר שההגדרות והסגנון של "תסמינים" "התמכרות" "פסיכיאטר" "טיפול רגשי" או כל דבר מעין זה, זה ממש לא הענין, זה רק משום שיותר קל לסווג את זה תחת כאילו בעיה נפשית התמכרותית כזו או אחרת כאילו שזה לא שייך אלי, כאילו זה מחלה שצריך לטפל בה.
ברור! הכל (כוונתי לרוב ההפרעות נפשיות, אולי לא כולם) זו מלחמת היצר, אבל כמו שקדמוננו חילקו את היצר לכוחות הנפש-שנאה קנאה גאווה וכו', גם היום נוטים לסווג יותר במדוייק על מנת לטפל, ולא אומרים על כל הפרעה נפשית או התנהגות לא רצויה: פשוט מאד, זו פתולוגיה נפשית, אלא מדייקים את ההגדרה ומנסים לטפל באופן מדוייק.בא נקרא לילד בשמו או לילדה ברחל בתך הקטנה
ברוכים הבאים למלחמת היצר
זאת הראייה?הראיה לזה שאין השוואה היא שכרגע את לא משתמשת בפלאפון כשר אלא במחשב
נודע לי על בחור "צול" מישיבה טובה שיש לי קצת קשר איתו שפשוט התמכר לאינטרנט.
לא חלילה פריצות וכדו', נכנס לחדרי מחשבים של נטפרי למשך שעות. יכול לבזבז שם 100 ש"ח ביום על כלום.
הקטע זה שהוא בעצמו מת לצאת מזה ומדי פעם כותב לחותם שיחסמו לו את החשבון - ואז פותח חשבון אחר.
מה עושים?
מה האלטרנטיבה שלו לאינטרנט?לא, הוא שורף 'סדרים' שלמים שם ומתחרט על זה מייד כשהוא יוצא
בגדולומי יודע כמה זמן היום היא ביזבזה על הטלפון הכשר?
מצטרף חסמו לי גם אחרי שעברתי כבר שנה ראשונה ועד שפתחו לי הייתי חייב להביא להם אלף ראיות שאני נשוי גם הכתובה לא עזר..... (מי אומר שזה אתה?)באופן רשמי אסור לבחורים לגלוש, ואם רואים במצלמות בחור אפשר לחסום אותו, אבל לא באמת מזהים מי בחור (למשל לי חסמו את החשבון אחרי שכבר היה לי ילד.....), כך שקשה לאכוף את זה.
וואו איזה אומץ...ככלל
אני מסכים יותר שההגדרות והסגנון של "תסמינים" "התמכרות" "פסיכיאטר" "טיפול רגשי" או כל דבר מעין זה, זה ממש לא הענין, זה רק משום שיותר קל לסווג את זה תחת כאילו בעיה נפשית התמכרותית כזו או אחרת כאילו שזה לא שייך אלי, כאילו זה מחלה שצריך לטפל בה.
בא נקרא לילד בשמו או לילדה ברחל בתך הקטנה
ברוכים הבאים למלחמת היצר
יש דבר כזה כן והוא מאוד אבל מאוד לא רוצה שנלמד שנתפלל שנעשה חסד ומעש"ט הוא מאוד רוצה שנשייט ברשת (כן וגם בפרוג... סליחה מ @פרוגמטי או מ...לא זוכר מי שם בצוות ההנהלה) וכולנו (לפחות מי שכאן) לוקים בזה במידה כזו או אחרת אז אל תפילו את כל צרות הדור על אותו בחור מסכן וזה מבלי להכנס כיצד ואיך לעזור לו במלחמת החיים שצריך לעזור ולהתפלל עליו ועל כולנו
אז שוב שיהיה לכולנו
בהצלחה
צריך איש שמבין בנפש האדם שיאמר האם מדובר בבעיה קלינית או חינוכית.ככלל
בא נקרא לילד בשמו או לילדה ברחל בתך הקטנה
ברוכים הבאים למלחמת היצר
יש דבר כזה כן והוא מאוד אבל מאוד לא רוצה שנלמד שנתפלל שנעשה חסד ומעש"ט הוא מאוד רוצה שנשייט ברשת (כן וגם בפרוג... סליחה מפרוגמטי או מ...לא זוכר מי שם בצוות ההנהלה) וכולנו (לפחות מי שכאן) לוקים בזה במידה כזו או אחרת אז אל תפילו את כל צרות הדור על אותו בחור מסכן וזה מבלי להכנס כיצד ואיך לעזור לו במלחמת החיים שצריך לעזור ולהתפלל עליו ועל כולנו
אז שוב שיהיה לכולנו
בהצלחה
ממש לא! רוב הפרעות נפשיות כולל התמכרות הם מחלות וצריך לטפל בהם כמחלות. מלחמת היצר מטפלים בו במוסר ומחלת הנפש מטפלים בו בטיפול מקצועי.ברור! הכל (כוונתי לרוב ההפרעות נפשיות, אולי לא כולם) זו מלחמת היצר
לפעמים יותר קל להתעלם מזה שיש מחלה שצריך טיפול ע"י "טיפול רגשי" או "פסיכיאטר" ולהגיד שהכל בעיה של יצה"ר, עצלות או חוסר סיפוק, ואם האדם רק ירצה או יתאמץ יותר או ילמד קצץ מוסר וכו' אז הבעיה יטפתר.ככלל
אם אתה מרגיש שזה גורם לך להתמכרות אז עדיף שלא תכנס לפה.הני מטכבד לרשום את אודעה מספר 101 באשכל אזה
זה מהזה מצכיק לדון אל בחר שמחור לאינטרנט באתר שמתרטו למקר עוד מתשמשים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: