קורונה בדיקות סרולוגיות חינם במאוחדת האמנם?

בת צלפחד

משתמש מקצוען
מאד עצוב . היה הרבה יותר מרגיע אם היו אומרים את האמת - הבדיקה הלכה לאיבוד.
זה קרה לי עם בדיקות אחרות וכולנו מבינים שיש טעויות אנוש, אבל כשלא מודים בהן זו בעיה , כי תחשבי שאמרת למשהו תשובה חיובית סתם ואח"כ הוא בטוח שהוא מחוסן כבר וזה הכי מסכן.
מפתיע שדווקא האמונים לשפר את בריאות הציבור נוהגים הפוך...ראינו את זה גם בהנחיה המוזרה לשלוח אנשים באוטובוסים כשיש להם תסמינים וודאיים כדי לבצע בדיקה בעיר אחרת כי נגמרו הבדיקות במקום קרוב אליהם. אני שמעתי אישית על משהו מהרכס שאמרו לו לנסוע לביתר.. הוא שאל איך? אמרו לו באוטובוס ואחר כך הוא פגש עוד הרבה חברים במצבו באוטובוס.. שנוסעים להיבדק.... זה הכי מ ד ב ק !!!!

ygy

משתמש מקצוען
לגבי הערכות סרולוגיה שפג התוקף שלהם, כפי הידוע לי יש כרגע כ30000 ערכות שתוקפן עוד כשבועיים אמור להסתיים, וזה עדיין יושב במחסנים. אבל ההשערה שלי היא שמתי שיתחילו לחסן אנשים, אחד התנאים לקבלת החיסון הוא שאין לאדם נוגדנים, וא"כ, יהיו הרבה בדיקות סורולוגיה בתקופה הקרובה כך שלא יצטרכו לזרוק ערכות לפח, וגם יהיה יותר קל לקבל אישור לבדיקה סורולוגית, ולא משנה מאיזו סיבה. אבל זה ניחוש ודעה אישית שלי, ולא על פי שום מידע או אמירה מוסמכת.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מאד עצוב . היה הרבה יותר מרגיע אם היו אומרים את האמת - הבדיקה הלכה לאיבוד.
נכון!! שיתנו אפשרות לעשות בדיקה שוב. אבל למה ההתנהגות הזו?
הגישה של משרד הבריאות לפעמים כל כך פטרונית וכל כך לא לוקחת בחשבון את האזרח הקטן, ולא מכילה איזו שהיא שקיפות מינימלית.
מבקשים מאנשים להכנס שבועיים למעצר בית (!) לא לעבוד, לא לראות את אור השמש, וכל זה בגלל שנאבדה להם המבחנה / יצאו תוצאות גבוליות / התוכנה הראתה שהטלפון היה כ10 קילומטר מחולה מאומת.

שלא לדבר על הדרך שבה האדם מקבל את ההודעה - בSMS או הודעה קולית - תשאר בבית.
אם אתה רוצה להבין למה, אתה מוזמן להתקשר בעצמך ולנסות לערער.
פשוט מקומם.

ובטח שאחרי כל זה אנשים מפתחים תאוריות קונספירציה, גם אנשים מאד הגיוניים מסביבי כבר מאמינים לתאוריות הזויות.
הסיבה היא יחס לאזרח ששובר כל אמון. כשאין שקיפות ואין אכפתיות, כשהחוקים מובילים לחוסר הגיון לפעמים אבל אין עם מי לתקשר - שרידי האמון מתנפצים .

הייתי מקימה ועדה אנושית של חריגים, שישבו עם מקרה מקרה בשטח ויבינו את המציאות , וינסו להתאים את הכללים לחיים, ואולי בכלל שיקבעו את הכללים קצת יותר בהלימה למציאות.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
האמת, שכתבתי סתם השערה על פג תוקף, אני לא מאמינה שקופת חולים תבדוק אנשים בערכות שהן פגות תוקף... אין סיכוי.

בת צלפחד

משתמש מקצוען
האמת, שכתבתי סתם השערה על פג תוקף, אני לא מאמינה שקופת חולים תבדוק אנשים בערכות שהן פגות תוקף... אין סיכוי.
אז אתמול שאלתי על כך רופא ילדים בכיר והוא אמר לי את רוצה שאני אגיד לך את האמת , אם היית עושה את זה בבדיקה אחרת לדוג' דוגמת במשטחי גרון הרבה אנשים היו גם תוצאות כוזבות , הבדיקות כולן [ כך הוא אמר] לא תמיד עם תוצאות נכונות הדבר היחיד הוודאי זה המוות כלשונו.
אולי ה' מערער לנו כל מני דברים שסמכנו עליהם כמו - מערכת הבריאות כדי שנבין שאין לנו על מי להישען???

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אז אתמול שאלתי על כך רופא ילדים בכיר והוא אמר לי את רוצה שאני אגיד לך את האמת , אם היית עושה את זה בבדיקה אחרת לדוג' דוגמת במשטחי גרון הרבה אנשים היו גם תוצאות כוזבות , הבדיקות כולן [ כך הוא אמר] לא תמיד עם תוצאות נכונות הדבר היחיד הוודאי זה המוות כלשונו.
וודאי שאין 100%, יש אחוזים קרובים לזה . מ90% זה כבר נקרא אמין יחסית.
זו לא השערה כל כך מופרכת...
הגיוני שיש בדיקות שעומד לפוג להן התוקף , אבל לא הגיוני שישתמשו בבדיקות שכבר פג להן התוקף.

להקליד

משתמש פעיל
הבנתי שיש ערכה שיכול לפוג תוקפה.

מסקרן אותי מאד, ברמת סקרנות, איך זה עובד ובמה בדיוק מדובר, אני אוהבת להבין איך דברין עובדים. משגעת רופאים בענין. ויש לי איך לבדוק את זה במעבדה לבדיקות סרולוגיות
@hbecker
האם ביררת משהו על זה?
מאמינה שהרבה מאיתנו תשמחנה לדעת יותר פרטים
על החשש שהעלו פה מבדיקות של קופות החולים כעת
האם באמת פג תקפן.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@hbecker
האם ביררת משהו על זה?
מאמינה שהרבה מאיתנו תשמחנה לדעת יותר פרטים
על החשש שהעלו פה מבדיקות של קופות החולים כעת
האם באמת פג תקפן.
מתעתדת בעז"ה לבדוק כשאהיה בעין כרם בשבוע הבא

מרחבית

משתמש מקצוען
מכירה מישהו שהוזמן בלי לבקש, כיוון שמישהו בביתו היה לפני איזה זמן חולה מאומת. הוא עצמו יצא שלילי בבדיקה הרגילה באותה תקופה.
כמדומני שצריכים לעבור לפחות 30 יום מאז ההחלמה של בן המשפחה.

יום אביב

משתמש מקצוען
אם היה בבית בן משפחה חולה מאומת אך בני הבית לא נבדקו (על פי הוראת הרופא - היו ללא תסמינים) הם גם זכאים לבדיקה סרולוגית?

עמודה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איך מפענחים את התוצאה במאוחדת אם יש נוגדנים
מה כתוב כשיש נוגדנים

chava malka

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
אם נכנסתי לבידוד בגלל חברה חולה
שעכשיו רשומה במשרד הבריאות כמחלימה,
אני זכאית לבדיקה סורולוגית??
ואם כן איך אני קובעת את זה?

דבורה ק

משתמש פעיל
במאוחדת תוצאה חיובית לבדיקה סרולוגית היא רק מרמה של 80.
לכן יש הרבה שיוצאים שליליים, למרות שהיו חולים..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה