קורונה בדיקות סרולוגיות חינם במאוחדת האמנם?

בת צלפחד

משתמש מקצוען
ערכות של בדיקה סרולוגית?
מעניין מהם הערכות האלו. חייבת לברר במעבדה סרולוגית. מסקרן אותי מאוד.
כי נבדקתי הרבה לכל מיני סרולוגיות ולא היתה שום ערכה. גם לא במעבדה.
צפיתי פעם [דרך חלון] בביצוע בדיקת סרולוגית

מעניין אותי באמת ענין הפג תוקף
שמענו על פג תוקף מגורמים בקופה זה לא חלומות שלנו...

בת צלפחד

משתמש מקצוען
יש יותר מדי אנשים שאני מכירה שקיבלו סרולוגיה חיובית במאוחדת בשביל לומר שמשתמשים במשהו שפג תוקפו.
אישית מכירה כמה עם סרולוגיה חיובית משבוע שעבר. כולל אני בעצמי. יום חמישי, כ"ד בכסלו

אין לי מושג מה משמע ערכות לבדיקה סרולוגית כאשר הבדיקה היא בדיקת דם פשוטה ביותר ומבוצעת במכונה.
הדבר היחיד שעולה בדעתי זה שיש חומר שאמור לגרום לנוגדנים לפעול ולו וכך אפשר לבדוק אם יש נוגדנים.

עשיתי לא אחת בדיקות סרולוגיות מכל מיני ומעולם לא היה שום קשר לשום ערכה.
בדקת דם. רגילה. נדבקת במכשור מיוחד לסרולוגיה.
אז איך במקום אחד יוצאת תשובה שלילית ובמקום אחר חיובית?
אולי המכונה? אולי הדיווח?
שמעתי על משהי שעשו לה בדיקת קורונה ושכחו את הבדיקה בביתה. אחרי כמה ימים התקשרו לבשר לה שהיא חיובית....היא הסבירה להם שהבדיקה נשכחה אז "בדקו" ואמרו לה שאמרו לדווח כך ליתר ביטחון...

חשבת מלי

משתמש פעיל
יש יותר מדי אנשים שאני מכירה שקיבלו סרולוגיה חיובית במאוחדת בשביל לומר שמשתמשים במשהו שפג תוקפו.
אישית מכירה כמה עם סרולוגיה חיובית משבוע שעבר. כולל אני בעצמי. יום חמישי, כ"ד בכסלו

אין לי מושג מה משמע ערכות לבדיקה סרולוגית כאשר הבדיקה היא בדיקת דם פשוטה ביותר ומבוצעת במכונה.
הדבר היחיד שעולה בדעתי זה שיש חומר שאמור לגרום לנוגדנים לפעול ולו וכך אפשר לבדוק אם יש נוגדנים.

עשיתי לא אחת בדיקות סרולוגיות מכל מיני ומעולם לא היה שום קשר לשום ערכה.
בדקת דם. רגילה. נדבקת במכשור מיוחד לסרולוגיה.
ברור שצריך "להזין" את המכונה בחומר שידע לזהות באיזה נגיף מדובר, הקורונה הוא נגיף חדש יחסית צריך "ללמד" את המכונה מה מחפשים....
מבחינת הנבדק הוא רואה את אותה מבחנה כמו לכל בדיקת דם אחרת,

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ברור שצריך "להזין" את המכונה בחומר שידע לזהות באיזה נגיף מדובר, הקורונה הוא נגיף חדש יחסית צריך "ללמד" את המכונה מה מחפשים....
מבחינת הנבדק הוא רואה את אותה מבחנה כמו לכל בדיקת דם אחרת,
בשביל ללמד את המכונה מה מחפשים מספיקה פעם אחת.
באמת מעניינות אותי הערכות האלו

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אז איך במקום אחד יוצאת תשובה שלילית ובמקום אחר חיובית?
אולי המכונה? אולי הדיווח?
שמעתי על משהי שעשו לה בדיקת קורונה ושכחו את הבדיקה בביתה. אחרי כמה ימים התקשרו לבשר לה שהיא חיובית....היא הסבירה להם שהבדיקה נשכחה אז "בדקו" ואמרו לה שאמרו לדווח כך ליתר ביטחון...
לא יודעת איך
ולגבי הבדיקה שנשכחה זו בדיחה מצחיקה
כי מה שקרה זה שהגיעו דוגמים עם 2 מטושים
אבל לבדיקה השתמשו רק באחד. [יש 2 סוגי ערכות לבדיקת קורונה, בחלקם חובה להשתמש ב-2 המטושים ובאחת לא, אישית נבדקתי איזה 10 פעמים לקורונה לפעמים לקחו 2 ולפעמים 1] ואז אנשים ראו שנשאר אצלם טוש ומכאן ועד למסקנה שהבדיקה נשארה בבית הדרך קצרה...

כל בדיקה שהיא שנלקחת מאדם לא נכנסת למערכת של קופת חולים/בית חולים/מעבדה עד שאין את הבדיקה ביד כולל מספר מדבקה של הבדיקה.
זה שיש הפניה זה לא משנה. חייבים את מספר הבדיקה שמודבקת על המבחנה.
אם תבדקו תראו שבדקות שמיד אחרי לקיחת דגימה של קורונה [בבית] עדיין לא מופיעה הבדיקה במערכת, מהסיבה הפשוטה שלמרות שנלקחה היא עוד לא התקבלה במערכת, כלומר עוד לא הוזנה כולל מספר הבדיקה
רק כאשר מתקבלת המבחנה עם מספר הבדיקה, מוזנת הבדיקה במערכת.
כך שאין הגיון לומר שהבדיקה הניבה תוצאו מבלי שהוזנה....

כך שאנשים מצאו על השולחן בבית מטוש והיו בטוחים שהבדיקה לא נלקחה אבל במציאות היא נלקחה והמטוש הנותר בבית היה מטוש של השתמשו בו לבדיקה [בערכות שהשתמשו בהם רק במטוש אחד מתוך שניים]

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שמענו על פג תוקף מגורמים בקופה זה לא חלומות שלנו...
מעניין אותי מאוד איפה שמעתם בדיוק.

כי שוב, אני מכירה כמה וכמה שיצאו חיוביים בסרולוגיה בשבוע שעבר. ולא דווקא באותה מעבדה.
חלק במעבדה בלוד
חלק בירושלים
וגם בגוש דן

ובכלל מעניין אותי מהם הערכות האלו. כלומר, מאמינה שיש, גם ראיתי, אבל מה הן, זה ממש מסקרן ואני הולכת לברר את זה במעבדה סרולוגית בהדסה עין כרם. רק לסקרנות שלי. שם יש לי איך לברר.

חשבת מלי

משתמש פעיל
זה לא מסביר את ענין הפג תוקף....
ובשביל ללמד את המכונה מה מחפשים מספיקה פעם אחת.
אני מזמינה בזאת מומחה לעניין לתת הסבר לגבי המונח של "פג תוקף" בבדיקות הסרולוגיות שתפס לפני מספר חודשים הרבה כותרות ובקורת על אי השמוש בזמן,
בכל מקרה מה שמטריד אותי זו העובדה שהרבה אנשים שאני מכירה , אשר חלו בוודאות קיבלו תשובה שלילית לנוגדנים, ויש גם כמה שבמאוחדת היו שליליים ובמעבדה פרטית חיוביים, אני לא עורכת מחקר ולא "מחפשת" אף אחד ,אילו שאלות על מנת להבין היכן ניתן לקבל תשובה חד משמעית האם יש/אין נוגדנים , זה חשוב לנו מאד ולא בשביל מחקר כלשהו,

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני מזמינה בזאת מומחה לעניין לתת הסבר לגבי המונח של "פג תוקף" בבדיקות הסרולוגיות שתפס לפני מספר חודשים הרבה כותרות ובקורת על אי השמוש בזמן,
בכל מקרה מה שמטריד אותי זו העובדה שהרבה אנשים שאני מכירה , אשר חלו בוודאות קיבלו תשובה שלילית לנוגדנים, ויש גם כמה שבמאוחדת היו שליליים ובמעבדה פרטית חיוביים, אני לא עורכת מחקר ולא "מחפשת" אף אחד ,אילו שאלות על מנת להבין היכן ניתן לקבל תשובה חד משמעית האם יש/אין נוגדנים , זה חשוב לנו מאד ולא בשביל מחקר כלשהו,
הבנתי שיש ערכה שיכול לפוג תוקפה.

מסקרן אותי מאד, ברמת סקרנות, איך זה עובד ובמה בדיוק מדובר, אני אוהבת להבין איך דברין עובדים. משגעת רופאים בענין. ויש לי איך לבדוק את זה במעבדה לבדיקות סרולוגיות

אם אתם חושבים שבקופה הבדיקה לא אמינה [אגב כתבו איפה שהוא בפרוג על בדיקות סרולוגיות בעוד קופה שיוצאות כל הזמן שליליות] יש אפשרות לבדיקה פרטית בבתי חולים שונים.

כן יודעים שלא כולם מפתחים נוגדנים
לא יודעים מה היקף התופעה.

מסתבר גם שמרחק זמן הבדיקה מזמן המחלה יש לה גם השעה על התוצאה.

חשבת מלי

משתמש פעיל
הבנתי שיש ערכה שיכול לפוג תוקפה.

מסקרן אותי מאד, ברמת סקרנות, איך זה עובד ובמה בדיוק מדובר, אני אוהבת להבין איך דברין עובדים. משגעת רופאים בענין. ויש לי איך לבדוק את זה במעבדה לבדיקות סרולוגיות

אם אתם חושבים שבקופה הבדיקה לא אמינה [אגב כתבו איפה שהוא בפרוג על בדיקות סרולוגיות בעוד קופה שיוצאות כל הזמן שליליות] יש אפשרות לבדיקה פרטית בבתי חולים שונים.

כן יודעים שלא כולם מפתחים נוגדנים
לא יודעים מה היקף התופעה.

מסתבר גם שמרחק זמן הבדיקה מזמן המחלה יש לה גם השעה על התוצאה.
אשמח לשמוע ממך יותר...
תודה

אהרון לייב

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
השאלה היא האם הבדיקות שמאוחדת מבצעת כעת ואשר התשובות שלהן מעלות לעתים תהיות, הן מאותן ערכות שפג תוקפן,

עשיתי במאוחדת.

ומדובר בבדיקת דם רגילה,

שבמעבדה בוחנים את הנוגדנים.

בת צלפחד

משתמש מקצוען
מעניין שגם בבדיקות קורונה עצמן היו תופעות שונות ומשונות לדוגמא בישיבה גדולה מסויימת הבחינו שכל מי שעשה בקופה פלונית בדיקה יצא חיובי ולהפך, ספרו שקנו בדיקות פרטיות ויצא שונה ... [ לא שמעתי את זה מכלי ראשון אז אל תסתמכו על כך אבל אולי יש משהו שיודע על מה מדובר?]

חשבת מלי

משתמש פעיל
מעניין שגם בבדיקות קורונה עצמן היו תופעות שונות ומשונות לדוגמא בישיבה גדולה מסויימת הבחינו שכל מי שעשה בקופה פלונית בדיקה יצא חיובי ולהפך, ספרו שקנו בדיקות פרטיות ויצא שונה ... [ לא שמעתי את זה מכלי ראשון אז אל תסתמכו על כך אבל אולי יש משהו שיודע על מה מדובר?]
ועוד שאלה....רק במאוחדת מבצעים את הבדיקות הסרולוגיות? ומה בשאר הקופות? ואם הן לא עושות אז מדוע?
אנו רוצים לדעת היכן ניתן לקבל תשובה וודאית (יש דבר כזה? ) נשמח לשמוע ,

בת צלפחד

משתמש מקצוען
מרגיש לי שכל הברור הזה הוא רק הכנה לקראת השאלה הגדולה - האם כולם יקבלו את אותם חיסונים??? האם יהיו שקופים אתנו?
האם אפשר לסמוך על....???

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מישהו מתוך הישיבה סיפר שהיה בדיוק ההיפך.
בפרטיות היו טעויות אח"כ בקופה יצא אחרת.
הפרטיות היו קודם

בת צלפחד

משתמש מקצוען
לא יודעת איך
ולגבי הבדיקה שנשכחה זו בדיחה מצחיקה
כי מה שקרה זה שהגיעו דוגמים עם 2 מטושים
אבל לבדיקה השתמשו רק באחד. [יש 2 סוגי ערכות לבדיקת קורונה, בחלקם חובה להשתמש ב-2 המטושים ובאחת לא, אישית נבדקתי איזה 10 פעמים לקורונה לפעמים לקחו 2 ולפעמים 1] ואז אנשים ראו שנשאר אצלם טוש ומכאן ועד למסקנה שהבדיקה נשארה בבית הדרך קצרה...

כל בדיקה שהיא שנלקחת מאדם לא נכנסת למערכת של קופת חולים/בית חולים/מעבדה עד שאין את הבדיקה ביד כולל מספר מדבקה של הבדיקה.
זה שיש הפניה זה לא משנה. חייבים את מספר הבדיקה שמודבקת על המבחנה.
אם תבדקו תראו שבדקות שמיד אחרי לקיחת דגימה של קורונה [בבית] עדיין לא מופיעה הבדיקה במערכת, מהסיבה הפשוטה שלמרות שנלקחה היא עוד לא התקבלה במערכת, כלומר עוד לא הוזנה כולל מספר הבדיקה
רק כאשר מתקבלת המבחנה עם מספר הבדיקה, מוזנת הבדיקה במערכת.
כך שאין הגיון לומר שהבדיקה הניבה תוצאו מבלי שהוזנה....

כך שאנשים מצאו על השולחן בבית מטוש והיו בטוחים שהבדיקה לא נלקחה אבל במציאות היא נלקחה והמטוש הנותר בבית היה מטוש של השתמשו בו לבדיקה [בערכות שהשתמשו בהם רק במטוש אחד מתוך שניים]
הם הודו שהבדיקה לא נמצאה וליתר בטחון אמרו חיובי!!!!! אחרי שהיא הסבירה להם שהבדיקה בבית...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
זה לא כ"כ משנה מה קודם ומה אחר כך העיקר שזה לא זהה... וזה עצוב , מדאיג ומעורר תהיות....
בטח שזה משנה כי בפרטיות ידוע שיש המון טעויות והאמינות שלהם לא מספיקה.

נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הם הודו שהבדיקה לא נמצאה וליתר בטחון אמרו חיובי!!!!! אחרי שהיא הסבירה להם שהבדיקה בבית...
או שכן או שלא.
הבדיקה לא נמצאה זה לא אומר שהיא לא נלקחה מהבית.
יתכן שהבדיקה הלכה לאיבוד אחרי שהגיעה למעבדה והוכנסה למערכת [ולא קשור למטוש שנשאר בבית] וזה דבר שקורה [לא אמור לקרות, אבל כן קורה כשיש מאות בדיקות] והוראת משרד הבריאות במקרה כזה היא לתת תשובה חיובית על הספק. את זה אני יודעת מפנימאית בבית חולים.
אם היא לא הגיעה מערכת היו אומרים שלא נלקחה בדיקה בכלל ולא שהיא לא נמצאה....כי היא לא היתה רשומה במערכת. אם היא רשמה במערכת אז היא הגיעה למעבדה...ואבדה שם. וזה סיפור אחר לגמרי.

בכלל אני תמיד תוהה בסיפורים מעין אלו, אם אכם היתה בדיקה מש שלא נלקחה מהבית ולא מוש שלא השתמשו בו, מי הטיפש היותר גדול, אם אכן הבדיקה נשארה בבית, אלו ששכחו או שמא המשפחה שלא התקשרה מיד לומר שהבדיקה נשארה בבית [אם אכן זו בדיקה ולא מטוש מיותר]

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה