זה מהיר הכנה??
יש לך מתכון?
תודה רבה
ומה בנוגע לארוחות ערב/בוקר?
.
אדייק- יחסית מהיר.
נראה ארוך- אבל מהיר, קל ונראה מושלם!
אין לי מתכון מדויק, משום שהכל אני ממציאה
ממה שטעמתי פה ושם.
עשיתי את המתכון הזה בדיוק לחג, כך שיש לי לתת לך:
0. הפשירי מראש חבילה של בצק פילאס (שימי לב, לא מצוין עליו: שומן בכמות גבוהה וכד')
1. טגני בצל בינוני מגורד גס (בפומפיה, חיסכון של זמן)
2. כאשר הבצל טוגן הוסיפי: רצועות קטנות של גמבה אדומה, וטגני עד להתרככות כמעט מלאה. (אש נמוכה, מכוסה)
3. הוסיפי: 200 גר' בשר הודו טחון, מלח ופלפל לפי הטעם
4 הוסיפי: 4 כפות רסק עגבניות + מעט מים
5. תבלי כטוב בעיניך- אמורה לצאת מלית בטעם פיקנטי. (לא חריף!)
6. טגני את הבשר על אש נמוכה, במחבת מכוסה, עד לשלוש רבעי בישול.
7. פתחי את הבצק, וחתכי ממנו חתיכה באורך הרצוי לך.
8. הניחי במרכז הבצק לאורך "פס" מהמלית בשר.
9. אופציה א': לסגור את הבצק זה על זה. ולהניח על תבנית מצופה בנייר- על הצד ההפוך.
אופציה ב' משודרגת: חתכי קווים לרוחב בשני צידי הבצק, בעובי שווה.
וכך- סגרי לסרוגין- צד ימין מכסה את הבשר, צד שמאל. (אחד עולה על השני, עד לסגירה הרמטית)
11. מרחי ביצה ואפי עד להזהבה של תחתית הבורקס. (שימי לב שנאפה כראוי!)
רוטב פטריות בשרי:
1. טגני בצל קטן.
2. הוסיפי כוס מים.
3. הוסיפי חבילת רוטב פטריות אינסטנסט של אוסם.
4. ערבבי עד לבעבוע.
5. הנמיכי את גובה הלהבה.
6. הוסיפי פטריות וחתיכות קטנות של חזה עוף. עד לבישול החזה.
הגישי חם.
מסובך? לא כל כך!
לגבי בוקר:
לחם פרוס, גבינה לבנה, ירקות, חביתות, טוסטים וכו'...
ערב:
מאוד לא בריא, אך כך הורגלתי מבין אמא: פנקייקים, פסטה מבושלת בחלב וכד'... בקיצור- מאכלי חלב מבושלים וחמים.