בשרי אתם אוכלים כל יום בשרי?

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכונים פליז
אם לא קשה לך...
קציצות עדשים ירוקות:
1 כוס עדשים ירוקות
1⁄2 כוס שיבולת שועל
1 בצל
3 שיני שום
1⁄2 כוס עלי פטרוזיליה
1 ביצה
1⁄2 כפית מלח
4 כפות רוטב סויה
1⁄2 כפית פפריקה מתוקה
1⁄2 כפית כמון
1⁄4 כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות מים

לרוטב:
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1/2 כוס יין
פלפל שחור ומלח
1 כוס מים

משרים את העדשים ללילה וטוחנים הכל לעיסה חלקה
יוצרים קציצות קטנות ומטגנים קלות
בסיר מרתיחים את החומרים של הרוטב ומוסיפים את הקציצות, מבשלים עוד 15 דק' על אש נמוכה.

קציצות עדשים צבעוני:
4 כוסות עדשים בצבעים שונים מבושל (אחרי בישול זה 4 כוסות לפני זה בערך כוס ורבע)
3 בצלים קצוצים
1 גזר מגורר
4 שיני שום
חצי חבילת כוסברה טריה קצוצה (רק העלים והגבעולים הדקיקים)
1 כפית סוכר חום
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1/2 כוס קווקר
1/2 כפית קינמון

לרוטב סויה להגשה:
3 כפות רוטב סויה
1/4 כוס יין לבן
1 כף גדושה דבש

מטגנים את הבצל להזהבה, שמים את כל החומרים במעבד מזון ומערבבים ב- 3 פולסים קצרים שיהיה עיסה קצוצה גס.
שמים במקרר לשעה.
מטגנים קציצות (עושים את הכדורים עם ידיים רטובות)

את החומרים של הרוטב מבשלים 5 דק' ומגישים חם לצד הקציצות.

אפשר להגיש את הקציצות גם יחד עם יוגורט נייטרלי עם בצל ירוק קצוץ.

שעועית לבנה עם בטטה ואורז:
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
2 בטטות חתוכות לקוביות
1/2 כוס עלי נענע קצוצים (אפשר לשים עלים ירוקים אחרי, הנענע נותנת טעם מרענן וקייצי)
1 בצל חתוך לפרוסות
3 גבעולי סלרי קצוצים
כף רוטב סויה
1/2 כפית מלח
כוס אורז
כוס וחצי מים
3 כפות שמן זית

שמים הכל בתבנית חוץ מהשעועית מכסים בנייר כסף ושמים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות
ל20 דק'. פותחים את התבנית, מוסיפים את השעועית- לא מערבבים, סוגרים וממשיכים לאפות עוד 10 דק'
ואז נותנים לזה להצטנן מכוסה, מערבבים ומגישים.

חציל חצוי ל2 לאורך
כוס עדשים שחורות - לפני בישול
1 בצל חצוי ל2
1/2 כוס אגוזי מלך
פלפל שחר גרוס
מלח
כף כוסברה יבשה
1/2 כפית סוכר חום

משמנים את החציל והבצל ואופים בתנור על 180 עד שהחציל משחים קלות ורך.
מבשלים את העדשים
שמים הכל במעבד מזון בפולסים קצרים.

אפשר למלאות עם זה בצק עלים, עלי פילו או בצק פריך.

*אין לי מתכון לפלאפל.
 

דינדושה

משתמש מקצוען
קציצות עדשים ירוקות:​
1 כוס עדשים ירוקות
1⁄2 כוס שיבולת שועל
1 בצל
3 שיני שום
1⁄2 כוס עלי פטרוזיליה
1 ביצה
1⁄2 כפית מלח
4 כפות רוטב סויה
1⁄2 כפית פפריקה מתוקה
1⁄2 כפית כמון
1⁄4 כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות מים

לרוטב:
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1/2 כוס יין
פלפל שחור ומלח
1 כוס מים

משרים את העדשים ללילה וטוחנים הכל לעיסה חלקה
יוצרים קציצות קטנות ומטגנים קלות
בסיר מרתיחים את החומרים של הרוטב ומוסיפים את הקציצות, מבשלים עוד 15 דק' על אש נמוכה.

קציצות עדשים צבעוני:​
4 כוסות עדשים בצבעים שונים מבושל (אחרי בישול זה 4 כוסות לפני זה בערך כוס ורבע)
3 בצלים קצוצים
1 גזר מגורר
4 שיני שום
חצי חבילת כוסברה טריה קצוצה (רק העלים והגבעולים הדקיקים)
1 כפית סוכר חום
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1/2 כוס קווקר
1/2 כפית קינמון

לרוטב סויה להגשה:
3 כפות רוטב סויה
1/4 כוס יין לבן
1 כף גדושה דבש

מטגנים את הבצל להזהבה, שמים את כל החומרים במעבד מזון ומערבבים ב- 3 פולסים קצרים שיהיה עיסה קצוצה גס.
שמים במקרר לשעה.
מטגנים קציצות (עושים את הכדורים עם ידיים רטובות)

את החומרים של הרוטב מבשלים 5 דק' ומגישים חם לצד הקציצות.

אפשר להגיש את הקציצות גם יחד עם יוגורט נייטרלי עם בצל ירוק קצוץ.

שעועית לבנה עם בטטה ואורז:​
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
2 בטטות חתוכות לקוביות
1/2 כוס עלי נענע קצוצים (אפשר לשים עלים ירוקים אחרי, הנענע נותנת טעם מרענן וקייצי)
1 בצל חתוך לפרוסות
3 גבעולי סלרי קצוצים
כף רוטב סויה
1/2 כפית מלח
כוס אורז
כוס וחצי מים
3 כפות שמן זית

שמים הכל בתבנית חוץ מהשעועית מכסים בנייר כסף ושמים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות
ל20 דק'. פותחים את התבנית, מוסיפים את השעועית- לא מערבבים, סוגרים וממשיכים לאפות עוד 10 דק'
ואז נותנים לזה להצטנן מכוסה, מערבבים ומגישים.

חציל חצוי ל2 לאורך
כוס עדשים שחורות - לפני בישול
1 בצל חצוי ל2
1/2 כוס אגוזי מלך
פלפל שחר גרוס
מלח
כף כוסברה יבשה
1/2 כפית סוכר חום

משמנים את החציל והבצל ואופים בתנור על 180 עד שהחציל משחים קלות ורך.
מבשלים את העדשים
שמים הכל במעבד מזון בפולסים קצרים.

אפשר למלאות עם זה בצק עלים, עלי פילו או בצק פריך.

*אין לי מתכון לפלאפל.​
תודה לך!!!
אתחיל לנסות ממחר בעז"ה
אין מילים!
 

נחמי3

משתמש מקצוען
אא"פ לבנות רק על הארוחה בצהרון, וזה מאוד לכתחילה לתת לילד גם כשהוא חוזר מבושל - חלבונים
בכל מקרה צריך למבוגר 4 מנות חלבון ביום!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק לב

א לְדָוִד מַשְׂכִּיל אַשְׁרֵי נְשׂוּי פֶּשַׁע כְּסוּי חֲטָאָה:ב אַשְׁרֵי אָדָם לֹא יַחְשֹׁב יְהוָה לוֹ עָוֹן וְאֵין בְּרוּחוֹ רְמִיָּה:ג כִּי הֶחֱרַשְׁתִּי בָּלוּ עֲצָמָי בְּשַׁאֲגָתִי כָּל הַיּוֹם:ד כִּי יוֹמָם וָלַיְלָה תִּכְבַּד עָלַי יָדֶךָ נֶהְפַּךְ לְשַׁדִּי בְּחַרְבֹנֵי קַיִץ סֶלָה:ה חַטָּאתִי אוֹדִיעֲךָ וַעֲוֹנִי לֹא כִסִּיתִי אָמַרְתִּי אוֹדֶה עֲלֵי פְשָׁעַי לַיהוָה וְאַתָּה נָשָׂאתָ עֲוֹן חַטָּאתִי סֶלָה:ו עַל זֹאת יִתְפַּלֵּל כָּל חָסִיד אֵלֶיךָ לְעֵת מְצֹא רַק לְשֵׁטֶף מַיִם רַבִּים אֵלָיו לֹא יַגִּיעוּ:ז אַתָּה סֵתֶר לִי מִצַּר תִּצְּרֵנִי רָנֵּי פַלֵּט תְּסוֹבְבֵנִי סֶלָה:ח אַשְׂכִּילְךָ וְאוֹרְךָ בְּדֶרֶךְ זוּ תֵלֵךְ אִיעֲצָה עָלֶיךָ עֵינִי:ט אַל תִּהְיוּ כְּסוּס כְּפֶרֶד אֵין הָבִין בְּמֶתֶג וָרֶסֶן עֶדְיוֹ לִבְלוֹם בַּל קְרֹב אֵלֶיךָ:י רַבִּים מַכְאוֹבִים לָרָשָׁע וְהַבּוֹטֵחַ בַּיהוָה חֶסֶד יְסוֹבְבֶנּוּ:יא שִׂמְחוּ בַיהוָה וְגִילוּ צַדִּיקִים וְהַרְנִינוּ כָּל יִשְׁרֵי לֵב:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

אומנות הנייר • אתגר 58

לוח מודעות

למעלה